IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  sohbet

 Kayıt ol  Topluluk
Etiketlenen Kullanıcılar

Yeni Konu aç Cevapla
 
LinkBack Seçenekler Stil
Alt 12 Kasım 2009, 07:10   #1
Çevrimiçi
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Windows7'den Vista'ya ağır darbe




Microsoft Türkiye Pazarlama Grup Müdürü Nuri Çankaya, Microsoft'un Ar-ge yatırımlarının 2008 yılında 9.2 milyar dolar, 2009'da da 9.5 milyar dolar olduğunu belirterek, pazara yeni sunulan Windows 7'nin bir yıllık süreçte dünya genelinde PC pazarında 14.5 milyar dolarlık bir iş hacmi yaratmasının beklendiğini söyledi.
Windows7 ile ilgili basın mensuplarına ayrıntılı bilgi veren Nuri Çankaya, programın bir önceki sürümü olan 'Windows Wista' nın Türkiye'de geçen 3 yılda 1 milyon kullanıcıya ulaştığını, 'Windows 7' nin ise daha şimdiden bu sayıyı yakaladığını belirtti. Microsoft Türkiye Pazarlama Grup Müdürü Çankaya, "Windows 7 deneme sürümü olan Beta'yı Türkiye'de ilk etapta 600 bin kişi kullanmaya başladı. Şu an Windows 7'yi ülkemizde kullananların sayısı ise 1 milyonun üzerinde" dedi.
Çankaya, programı dünyada ilk olarak yalnızca 7 kuruluşun test amaçlı kullandığını ve bu kuruluşlar içinde Türkiye'den Turkcell'in de bulunduğunu söyledi. Turkcell'in Windows 7'den oldukça memnun kaldığını da belirten Çankaya, "Turkcell’in 5 bin 600’ü merkezde olmak üzere toplam 10 bin bilgisayarında Windows 7 kullanılıyor. Elektrik tasarrufu yüzde 20’ye ulaşmış durumda. Kuruluşlar bu program ile güvenlik, pratiklik ve performans olarak çok büyük avantajlar sağlıyor. Bunun yanı sıra bilgisayarların enerji tüketimlerinde yüzde 20 avantaj sağlanıyor. Elektrik tasarrufu olarak konuyu değerlendirdiğimizde büyük kuruluşlar için sağlanan avantaj ortada" dedi. Çankaya, bugün k***** Türk Dışişleri Bakanlığı’nın Windows 7 kullandığını, Turkcell ve Teknosa da dahil özel kesimde de bir çok kurumun Windows 7 kullanımına geçtiğini de sözlerine ekledi.
-MICROSOFT – İŞTE YENİ VERİMLİLİK TOPLANTILARI-
Öte yandan, bireylere ve kurumlara sunduğu yeni teknolojilerle verimlilik artışına odaklanan Microsoft, İstanbul’da özel sektörün önde gelen kurumlarının yöneticileri ve iş ortaklarıyla biraraya geldi. Turkcell sponsorluğunda gerçekleşen “İşte Yeni Verimlilik” toplantılarının İstanbul ayağında Microsoft, kurumlara verimlilik artışı sağlayan yazılımlarının en son sürümleri katılımcıların ilgisine sundu. 2009 son çeyreğinde bir dizi ürünün duyurularını yapan Microsoft, İstanbul toplantısında Windows 7, Windows Server 2008 R2 ve Exchange Server 2010 gibi yeni sürümlerin özelliklerini bilişim sektörüne aktardı.
Toplantının açılışını gerçekleştiren Microsoft Genel Müdür Yardımcısı Mustafa Çağan, Microsoft’un dünyada Ar-Ge’ye en çok yatırım yapan ilk 10 küresel şirket içinde yer aldığını ve geliştirdiği yenilikçi teknolojiler ile bireylerin ve kurumların verimliliklerini artırmayı hedeflediğini belirterek şunları söyledi:“ Özellikle ekonominin belirsizlik döneminde kurumların maliyetlerini azaltan, çalışanların iş verimliliğini ve genel tasarruf eğilimini artıran yenilikçi çözümleriyle Microsoft, işletmelerin küresel rekabet ortamında büyümeye odaklanmasını sağlıyor. Microsoft Türkiye olarak “Türkiye Bilişimle Kalkınıyor” vizyonumuz doğrultusunda 7 bin iş ortağından oluşan geniş ekosistemimiz ve çözümlerimizle ortaya koyduğumuz yüksek katma değer ile ekonomiye destek oluyoruz. Bütün dünyada binlerce işletmenin ve milyonlarca kullanıcının deneyimlerini taşıyan ürünlerimiz ile Türkiye’de güzel işler gerçekleştiriyoruz. Bugünkü toplantımızda ürün müdürü arkadaşlarımız sizlere yeni yazılımları tanıtırken bu arada önemli başarı öykülerimizi sizlerle paylaşabileceğimizi umuyorum.”
Microsoft İşte Yeni Verimlilik toplantıları serisinin İstanbul ayağında Microsoft yöneticilerinin yanı sıra Teknosa Bilgi Sistemlerinden Sorumlu Genel Müdür Yardımcısı Ve İcra Kurulu Üyesi Önder Kaplancık ile İş Bankası Sermaye Piyasası Bölüm Müdür Yardımcısı Kenan Ayvacı da birer konuşma yaptılar. Teknosa’dan Önder Kaplancık, masaüstü işletim sistemi tercihlerini Windows 7 olarak yaptıklarını, Windows Server 2008 R2’yi de sunucu işletim sistemi standardı olarak kabul ettiklerini belirterek, Windows 7 hakkında şunları söyledi:“Teknoloji işi yapan bir kuruluş olarak, daha güvenli, daha ileri teknolojileri kullanmayı ve bunu yaparken ‘yeşil IT’ anlayışıyla hareket etmeyi önemsiyoruz. Bu doğrultuda, Window 7’nin yeni özelliklerinden büyük fayda elde edeceğimize inandık. Yakında yeni merkez binasına taşınmaya hazırlanıyoruz ve merkezdeki 400 bilgisayarımızı, Kasım ayı itibariyle tamamen Windows 7’ye geçirmeyi hedefliyoruz. Mağazalarımızda yer alan 600’ün üzerinde PC’nin geçişini ise Ocak 2010’a kadar tamamlamış olacağız.”
İş Bankası Sermaye Piyasası Bölüm Müdür Yardımcısı Kenan Ayvacı da konuşmasında “Bu projenin müşterilerimize sunduğumuz hizmetlerde bize önemli bir farklılık sağlamasını hedefliyoruz” derken uygulamanın geliştirilmesinde Microsoft’un web ortamının zengin çokluortam özelliklerinden yararlanmayı sağlayan Silverlight teknolojisi kullanıldı. İş Bank müşterileri siteden uygulamayı Windows 7 bilgisayarlarına indirerek portalın zengin olanaklarını evlerinde rahatça kullanabiliyorlar” dedi.
-SİSTEM AÇILIŞ HIZI 90 SANİYEDEN 30 SANİYEYE DÜŞTÜ-
Turkcell İstemci Sistemler Uzmanı Gökboru Kılıç ise, Turkcell’in Türkiye’deki 36,3 milyon cep telefonu abonesine hizmet sunarken bir yandan da merkezi ve 12 bölge ofisinde çalışanlarına hizmet veren yaklaşık 5 bin masaüstü ve taşınabilir bilgisayarı da başarıyla yönetmek zorunda olduğunu vurgula*****, daha önce Windows XP yüklü olan donanımlarda şimdi rahatlıkla Windows 7 çalıştırabildiklerini ve sistemlerin artık çok kısa bir sürede açılabildiğini söyledi. Kılıç, eski sürümde 90 saniye olan sistem açılış hızının şimdi 30 saniyeye düştüğünü, Windows 7 kurulumları sırasında sistem başına 45 dakika tasarruf sağlandığını sözlerine ekledi

haber7

__________________
Ey Türk Bayrağım,Vatanımın sembolu,Namusum !
Korkma yılma senin yanında bizler varız Vatanımızın sembolü. Bayragim. Bizler Osmanli Torunlariyiz. Senin yanındayiz asla yılma korkma.
Sen daima dalgalanacaksın




Kullanıcı imzalarındaki bağlantı ve resimleri görebilmek için en az 20 mesaja sahip olmanız gerekir ya da üye girişi yapmanız gerekir.
 
Alıntı ile Cevapla

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları reklam ver Benimmekan Mobil Sohbet
Cevapla

Etiketler
ağır, agir, darbe, vistaya, windows7den


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
PKK'ya Ağır Darbe System Haber Arşivi 0 14 Aralık 2011 19:59
PKK'ya ağır darbe Feronia Haber Arşivi 1 04 Kasım 2009 17:00
Windows7 ve Vista Youtube'ye Giriş %100 xLine Windows 0 14 Eylül 2009 03:15
İran'dan PKK'ya ağır darbe Gates Haber Arşivi 0 19 Kasım 2008 09:43