IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  sohbet

 Kayıt ol  Topluluk
Etiketlenen Kullanıcılar

Yeni Konu aç Cevapla
 
LinkBack Seçenekler Stil
Alt 24 Aralık 2007, 21:35   #31
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Cevap: Vista Nasıl Çalışır? Sorunlar- Çözümler




Bir sürücüyü önceki sürümüne geri yükleme

Bu adımları uygulayabilmeniz için yönetici olarak oturum açmanız gerekir.
Sürücüyü yükselttikten sonra bilgisayarınızla veya aygıtınızla ilgili sorun yaşarsanız, aygıtınsürücüsünü önceki bir sürüme geri yüklemek isteyebilirsiniz.

1. Başlat düğmesi , Denetim Masası, Sistem ve Bakım ve ardından Aygıt Yöneticisi’ni tıklatarak Aygıt Yöneticisi’ni açın.* Yönetici parolası veya onay istenirse, parolayı yazın veya onay verin.

2. Aygıt sürücünüzü içeren kategoriyi çift tıklatın ve ardından önceki bir sürücü sürümüne geri yüklemek istediğiniz aygıtın adını çift tıklatın.

3. Sürücü sekmesini tıklatın ve ardından Sürücüye Geri Dön’ü tıklatın.


Not: Seçili aygıt için yüklü sürücünün eski sürümü yoksa, Sürücüye Geri Dön düğmesi kullanılamaz.

 
Alıntı ile Cevapla

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları reklam ver Benimmekan Mobil Sohbet
Alt 24 Aralık 2007, 21:35   #32
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Cevap: Vista Nasıl Çalışır? Sorunlar- Çözümler




Eski programları Windows’un bu sürümünde çalıştırma

Windows XP için yazılan çoğu program Windows’un bu sürümünde de çalışır, ancak bazı eski programlar düzgün çalışmayabilir veya hiç çalışmaz. Bir program Windows’un önceki bir sürümü için yazılmışsa, düzgün çalışmaz; programın uyumluluk ayarlarını değiştirmek için Program Uyumluluk Sihirbazı’nı kullanın. Bir programın ayarlarını el ile değiştirmek için o programın Uyumluluk sekmesini kullanın.

Ayarların değiştirilmesi sorunu çözmezse, program için bir güncelleştirme olup olmadığını görmek için programın üreticisinin web sitesine bakın.
Program Uyumluluk Sihirbazı’nı çalıştırma
1. Başlat düğmesi , Denetim Masası, Programlar ve ardından Eski bir programı Windows’un bu sürümüyle kullanın’ı tıklatarak Program Uyumluluk Sihirbazı’nı açın.

2. Sihirbazdaki talimatları izleyin.


Bir programı yükleyemezseniz, programın kurulum diskini takın, sihirbazı kullanarak genellikle Setup.exe, Install.exe veya benzer bir adı olan program kurulum dosyasını bulun. Sihirbaz, dosya adı uzantısı .msi olan programlarla çalışmak üzere tasarlanmamıştır.
Bir programın uyumluluk ayarlarını el ile değiştirmek için programın simgesini sağ tıklatın, Özellikler’i tıklatın ve ardından Uyumluluk sekmesini tıklatın.
Ayar Açıklama

Uyumluluk modu
Windows’un daha önceki bir sürümünün ayarlarını kullanarak programı çalıştırır. Programın Windows’un daha önceki belirli bir sürümü için tasarlandığını (veya bu sürümde çalıştığını) biliyorsanız bu ayarı deneyin.

256 renkte çalıştır
Programda sınırlı bir renk kümesi kullanır. Bazı eski programlar, daha az renk kullanacak şekilde tasarlanmıştır.

640 × 480 ekran çözünürlüğünde çalıştır
Programı daha küçük boyutlu bir pencerede çalıştırır. Grafik kullanıcı arabirimi tırtıklı görünüyorsa veya yanlış işlenmişse bu ayarı deneyin.

Görsel temaları devre dışı bırak
Programda temaları devre dışı bırakır. Programın başlık çubuğundaki menülerde veya düğmelerde sorun olduğunu fark ederseniz bu ayarı kullanın.

Masaüstü oluşturmayı devre dışı bırak
Saydamlığı ve diğer gelişmiş görüntü özelliklerini kapatır. Pencere hareketi hatalı görünüyorsa veya başka görüntü sorunları olduğunu fark ederseniz bu ayarı seçin.

Yüksek DPI ayarlarında ekran ölçeklendirmeyi devre dışı bırak
Büyük ölçekli yazı tipi boyutu kullanılıyorsa, programlarda otomatik yeniden boyutlandırmayı kapatır. Büyük ölçekli yazı tipleri programın görünüşünü bozuyorsa bu ayarı deneyin. Daha fazla bilgi için bkz. Ekranınızda metni büyütme veya küçültme ve Görüntü kalitesini arttırmanın yolları.

Ayrıcalık düzeyi
Programları yönetici olarak çalıştırır. Bazı programların doğru şekilde çalışabilmesi için yönetici ayrıcalıkları gerekir. Yönetici olarak oturum açmadıysanız, bu seçenek kullanılamaz.

Tüm kullanıcıların ayarlarını göster
Bu bilgisayarda tüm kullanıcılar için geçerli olacak ayarları seçmenize olanak verir.

 
Alıntı ile Cevapla

Alt 24 Aralık 2007, 21:35   #33
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Cevap: Vista Nasıl Çalışır? Sorunlar- Çözümler




Bilgisayarımın USB 2.0 bağlantı noktası olup olmadığını nasıl anlarım?

Dış sabit diskler ve medya çalarlar gibi pek çok USB aygıtı bilgisayarınıza USB 2.0 bağlantı noktası kullanarak bağlanmayı gerektirir. USB 2.0 önceki sürümlerden daha hızlıdır ve büyük miktarda dosya aktarımına olanak sağlar.
Bilgisayarınızın USB 2.0 bağlantı noktası olup olmadığını belirlemek için
Bu adımları uygulayabilmeniz için yönetici olarak oturum açmanız gerekir.

1. Başlat düğmesi , Denetim Masası, Sistem ve Bakım ve ardından Aygıt Yöneticisi’ni tıklatarak Aygıt Yöneticisi’ni açın.* Yönetici parolası veya onay istenirse, parolayı yazın veya onay verin.

2. Evrensel Seri Yol denetleyicileri’ni çift tıklatın.

3. Listelenen denetleyicilerin herhangi birine Gelişmiş sözcüğü eklenmişse, bilgisayarınızda USB 2.0 denetleyici sürücüleri yüklü demektir.

 
Alıntı ile Cevapla

Alt 24 Aralık 2007, 21:35   #34
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Cevap: Vista Nasıl Çalışır? Sorunlar- Çözümler




Vista’da Ebeveyn Denetimi

Çocuğunuz sınırsızca internette gezinirken faydalı birçok bilgi edinirken zihinsel gelişimine olumsuz pek çok siteye denetiminiz dışında girebiliyor. Anne ve babalar, bu makalede Windows Vista’da "Ebeveyn Denetimi" gerçekleştirebilecek bir kaynak elde edecekler.
Microsoft, ailelerin çocuklarının bilgisayar kullanımı konusunda kontrol sahibi olması ve onların internet ortamında daha az zarar görmelerini sağlayan araçları, ilk kez işletim sistemi bünyesine Windows Vista ile katmış oldu.
Vista’da çocuğunuzun internet kullanımını yönlendirmek için Ebeveyn Denetimleri’ni kullanabilirsiniz. Bu denetimler içinde, çocuğunuzun Internet erişimine sınır koyabilir, bilgisayarda oturum açma saatlerini ayarlayabilir ve hangi oyunları oynayıp hangi programları çalıştırabileceğini belirleyebilirsiniz.
Peki bu kontrolü nasıl gerçekleştireceksiniz?
Öncelikle bilgisayardaki kullanıcı hesaplarının bu işlem için uygun hale getirilmesi gerekmektedir. Eğer bilgisayarınızda tek kullanıcı varsa ve sınırsız bir kullanım hakkına sahipse çocuğunuz için bir kullanıcı hesabı yaratıp bunu sınırlı hale getirmelisiniz. Ayrıca yetkili kullanıcıya da şifre koyarak denetim için bilgisayarınızı hazır hale getirmelisiniz. Tabiî ki şifrenizi çocuğunuzun bilmemesi gerekir. Aksi takdirde çoğunuzun rahatlıkla sizin hesabınızla bağlanıp bu denetimleri kapatabilir.
Bunun için:
1. Başlat - Ayarlar - Denetim Masası - Kullanıcı Hesapları
2. Açılan pencereden Yönetici hesabına sahip kullanıcınızı seçerek Parola Belirlerle diyoruz.
3. Kullanıcı hesapları penceresinden "Yeni Hesap Oluştur" seçeneği ile çocuğunuzun ismini verin ve "Standart Kullanıcı" olarak hesabı oluşturun.
Standart kullanıcı hesabına yönelik Ebeveyn Denetimleri’ni açmak için:
1-Yönetici parolası veya onay istenirse, parolayı yazın veya onay verin. Eğer bir şifre tanımlamadıysanız, bu eksiği Kullanıcı Hesapları Ekle veya Kaldır bağlantısına tıklayarak giderebilirsiniz. Daha kolayı için doğrudan bir kullanıcı için ebeveyn denetimleri ayarla bağlantısına tıklayın.
2- Ebeveyn Denetimleri ayarlamak istediğiniz standart kullanıcı hesabını tıklayın.
3-Ebeveyn Denetimleri altında "Açık"ı tıklayın.
4-Ebeveyn Denetimleri’ni çocuğunuzun standart kullanıcı hesabı için ayarladıktan sonra denetlemek istediğiniz ayarları tek tek yapabilirsiniz.

Ebeveyn Denetimlerinde Yapabileceğiniz Ayarlar Nelerdir?
Web Sınırlamaları: Çocukların ziyaret edebilecekleri Web sitelerini (Cinsellik, şiddet vb.) kısıtlayabilir, çocukların yalnızca yaşlarına uygun Web sitelerini ziyaret etmelerini sağlayabilir, karşıdan dosya yüklemelerine izin verip vermeyeceğinizi belirleyebilir ve içerik filtrelerinin izin verip engelleyeceği içerikleri belirleyebilirsiniz. Belirli Web sitelerini de engelleyebilir veya bunlara izin verebilirsiniz. Herhangi bir yeni kullanıcı için ebeveyn denetimleri varsayılan olarak ‘Web kısıtlamaları’ hariç, kapalı olarak başlatılır. Web kısıtlamalarının koruma derecesi ortadır. İsterseniz belli başlı web tarayıcıların tümüyle kullanabileceğimiz web sınırlama seviyelerinden birini seçebileceğiniz gibi isterseniz de içeriklere göre belirli web sitelerini ve hatta özellikle bu sitelerdeki belirli web sayfalarını da sınırlamanız mümkün.

Web filtrelerini etkinleştirmek için; Ebeveyn Denetimleri altından çocuğunuzun kullanıcı simgesine tıklayıp, Windows Vista Web Filtresi tuşuna basmanız yeterli olacaktır. Karşınıza gelecek olan pencerenin orta bölümünde bulunan ‘web kısıtla’ düzeyi, Optimum (uygun değer) koruma için orta seviyede ayarlanmıştır. Bunu ‘Yok’ olarak belirlerseniz tüm web sayfaları ‘Yüksek’ olarak belirlerseniz ise sadece listenizde olan web sayfaları açılacaktır.
Zaman Sınırları: Çocukların izin verilen zamanlarda bilgisayarda oturum açmasını denetlemek için zaman sınırları ayarlayabilirsiniz. Zaman sınırları, çocukların belirli saatlerde oturum açmalarını engeller; oturum açarlarsa, oturumları otomatik olarak kapatılır. Haftanın her günü için farklı oturum açma saatleri ayarlayabilirsiniz. Bu engellemeyi etkin hale getirebilmek için ilk olarak Ebeveyn Denetimleri altında çocuğunuzun kullanıcısını seçmeniz ve "Zaman Sınırlamaları" seçeneğine tıklamanız gerekiyor. Ardından karşınıza gelen tabloda, haftanın yedi günü için ayrı ayrı olarak saat aralıklarını işaretleyerek bu saatler için çocuğunuzun bilgisayar kullanmasını engelleyebilirsiniz.
Oyun Sınırlamaları: Oyunlara erişimi denetleyebilir, yaş derecelendirme düzeyi belirleyebilir, engellemek istediğiniz içerik türlerini seçebilir ve derecelendirilmemiş veya belirli oyunları engelleyip izin vermeye karar verebilirsiniz. Denetim Masası altında yer alan “Bir kullanıcı için ebeveyn denetimlerini ayarla” seçeneğine tıklamanız gerekiyor. Ardından çocuğunuzun kullanıcısını seçip, oyunlar bağlantısına tıklayarak gerekli kısıtlamaları yapabiliyorsunuz. Karşınıza gelecek olan pencerede "oyun oynayabilir mi?" sorusuna "Evet" yanıtını vermezseniz tüm oyunlar çocuğunuz için engellenecektir.

Belirli oyunları engellemek için: Yönetici parolası veya onay istenirse, parolayı yazın veya onay verin. Oyun oynamasını önlemek istediğiniz kişinin adını tıklayın.
Ebeveyn Denetimleri altında, Açık’ı tıklayın.
Kişinin adı oyun oynayabilir mi? altında, Evet’i tıklayın.
Bilgisayarınızdaki tüm oyunları adlarına göre engelleyin (veya izin verin) altında, Belirli Oyunları Engelle veya İzin Ver’i tıklayın.
Oyunların alfabetik listesinde, engellemek istediğiniz oyunu tıklatıp ardından Her Zaman
Engelle’yi tıklayın.
Belirli Programlara İzin Verme veya Bunları Engelleme: Çocukların istemediğiniz programları çalıştırmasını önleyebilirsiniz. Vista, çocuğunuzun hangi programları kullanabileceklerini belirlememize de yardımcı olabiliyor. Ebeveyn denetimleri panosunda Belirli Programlara İzin Ver ve Engelle düğmesine tıkladığınızda bilgisayarınıza kurulu olan programların bir listesi ekrana geliyor. Buradan isterseniz çocuğunuzun tüm programları kullanmasına izin verip, isterseniz de sadece uygun gördüğünüz belirli programlara onay verebiliyorsunuz.

Çocuklarınızın bilgisayarı nasıl kullandığını gösteren bir rapor istediğinizde ise;
Başlat - Ayarlar - Denetim Masası - Kullanıcı Hesapları - Kullanım Raporu’nu görmek istediğiniz çocuğun hesabına tıklarsanız açılan pencereden istediğiniz seçeneğe tıklayıp, çocuğunuzun neler yaptıklarını takip edebilirsiniz.

 
Alıntı ile Cevapla

Alt 24 Aralık 2007, 21:35   #35
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Cevap: Vista Nasıl Çalışır? Sorunlar- Çözümler




Sürücüleri Windows Update kullanarak güncelleştirmek için
1. ’i tıklatıp açın. Başlat düğmesi , Tüm Programlar ve ardından Windows Update’i tıklatarak Windows Update’i açın.* Yönetici parolası veya onay istenirse, parolayı yazın veya onay verin.

2. Sol bölmede Güncelleştirmeleri denetle’yi tıklatın.

3. Güncelleştirilmiş sürücüler olup olmadığına bakmak için Kullanılabilir güncelleştirmeleri görüntüle’yi tıklatın. Windows Update, varsa, bilgisayarınızda yüklü olan aygıtlar için kullanılabilen güncelleştirilmiş sürücüleri listeler.

4. Güncelleştirme varsa, yüklemek istediğiniz sürücüyü tıklatın ve ardından Yükle’yi tıklatın. Yönetici parolası veya onay istenirse, parolayı yazın veya onay verin.


Sürücüleri elle yüklemek için
Bu adımları uygulayabilmeniz için yönetici olarak oturum açmanız gerekir.

1. Başlat düğmesi , Denetim Masası, Sistem ve Bakım ve ardından Aygıt Yöneticisi’ni tıklatarak Aygıt Yöneticisi’ni açın.* Yönetici parolası veya onay istenirse, parolayı yazın veya onay verin.

2. Aygıt Yöneticisi’nde, güncelleştirmek istediğiniz aygıtı bulun ve ardından aygıt adını çift tıklatın.

3. Sürücü sekmesini tıklatın ve ardından Sürücüyü Güncelleştir’i tıklatın.

Sürücüyü önceki sürümüne yükseltmek
Bu adımları uygulayabilmeniz için yönetici olarak oturum açmanız gerekir.
Sürücüyü yükselttikten sonra bilgisayarınızla veya aygıtınızla ilgili sorun yaşarsanız, aygıtınsürücüsünü önceki bir sürüme geri yüklemek isteyebilirsiniz.

1. Başlat düğmesi , Denetim Masası, Sistem ve Bakım ve ardından Aygıt Yöneticisi’ni tıklatarak Aygıt Yöneticisi’ni açın.* Yönetici parolası veya onay istenirse, parolayı yazın veya onay verin.

2. Aygıt sürücünüzü içeren kategoriyi çift tıklatın ve ardından önceki bir sürücü sürümüne geri yüklemek istediğiniz aygıtın adını çift tıklatın.

3. Sürücü sekmesini tıklatın ve ardından Sürücüye Geri Dön’ü tıklatın.


NotSeçili aygıt için yüklü sürücünün eski sürümü yoksa, Sürücüye Geri Dön düğmesi kullanılamaz.

 
Alıntı ile Cevapla

Alt 24 Aralık 2007, 21:36   #36
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Cevap: Vista Nasıl Çalışır? Sorunlar- Çözümler




İmzalı sürücü nedir?
İmzalı sürücü, dijital imza içeren bir aygıt sürücüsüdür. Dijital imza, sürücü paketinin özgün içeriğinin değiştirilip değiştirilmediğinin yanı sıra yazılımın yayımcısını gösterebilen elektronik bir güvenlik işaretidir. Bir sürücü, kimliğini bir sertifika yetkilisine doğrulatmış bir yayımcı tarafından imzalandıysa, sürücünün o yayımcıdan geldiğinden ve değiştirilmediğinden emin olabilirsiniz.
Sürücü imzalanmamışsa, kimliğini bir sertifika yetkilisine onaylatmamış bir yayımcı tarafından imzalanmışsa veya yayımlandıktan sonra değiştirilmişse, Windows aşağıdaki iletilerden biriyle sizi uyarır:
Windows bu sürücünün yayımcısını doğrulayamıyor
Bu sürücünün dijital imzası yok veya bir sertifika yetkilisi tarafından doğrulanmayan bir dijital imzayla imzalanmış. Bu sürücüyü yalnızca özgün bir üretici diskinden veya sistem yöneticinizden aldıysanız yüklemelisiniz.
Bu sürücü değiştirilmiş
Bu sürücü, doğrulanan bir yayımcı tarafından dijital olarak imzalandıktan sonra değiştirilmiş. Paket, bilgisayarınıza zarar verebilecek veya bilgi çalabilecek kötü amaçlı yazılım içerecek şekilde değiştirilmiş olabilir. Yasal yayımcılar, dijital olarak imzalanmalarından sonra sürücü paketlerini ender durumlarda değiştirir. Değiştirilmiş bir sürücüyü, yalnızca özgün üretici diskinden aldıysanız yüklemelisiniz.

Windows bu sürücüyü yükleyemiyor
Geçerli dijital imzası bulunmayan veya imzalandıktan sonra değiştirilen sürücü, Windows’un x64 tabanlı sürümlerine yüklenemez. Sonuç olarak, bu iletiyi yalnızca Windows’un x64 tabanlı sürümünü çalıştırıyorsanız görürsünüz.

Sürücüyü yüklemeye çalışırken bu iletilerden herhangi birini görürseniz aygıtınız için dijital imzalı sürücü edinmek amacıyla aygıt üreticinizin destek Web sitesini ziyaret etmeniz gerekir.

Paylaşimlar C-W'den Alıntıdır.

 
Alıntı ile Cevapla

Cevapla

Etiketler
calisir, cozumler, nasil, nasıl, sorunlar, vista


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
Bilinçaltı nedir ve nasıl çalışır? Tufan Merak Ettikleriniz 0 22 Kasım 2013 08:15
Cd Nasıl Çalışır? Luis Bilgisayar Donanımı 0 07 Mayıs 2010 22:17
Laser Yazıcı Nasıl Çalışır? Luis Bilgisayar Donanımı 0 07 Mayıs 2010 22:14
Borsa nasıl çalışır? Slipknot IF Ekstra 0 04 Mayıs 2010 22:36
Bilgisayar Virüsleri Nasıl Çalışır? xLine Bilim Dünyasından Son Haberler 0 16 Eylül 2009 19:33