IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  sohbet

 Kayıt ol  Topluluk
Etiketlenen Kullanıcılar

Yeni Konu aç Cevapla
 
LinkBack Seçenekler Stil
Alt 24 Aralık 2007, 21:30   #21
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Cevap: Vista Nasıl Çalışır? Sorunlar- Çözümler




NORTON İNTERNET SECURİTY GÜVENLİK PAKETİNİ VİSTA ALTINDA GÜVENLE KURMAK
Vista’ya terfi ettikten sonra Norton Internet Security’nin 2006 sürümünden kalan abonelik süresini kullanmak istiyorsunuz. Ancak Vista, eski sürümün kullanımını engelliyor.
IPUCU: 2006 sürümüne ait ürün anahtarı kalan süre için ücretsiz güncellemeyle yeni sürümü kullanmanızı sağlıyor. Yüklemek için [Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] adresini ziyaret edin. Daha sonra seçim listelerini kullanarak önce kendi ürün paketinizi ve sürüm yılınızı seçin. 2006 ya da 2007 sürümlerinden birine sahipseniz. Vista 2007 sürümünü ücretsiz olarak indirebileceğiniz sayfaya ulaşacaksınız. Burada Start Download’a tıklayın ve dosyaları bilgisayarınıza kaydedin. Kurulum için dosyaya çift tıklayın ve asistanın adımlarını takip edin.
Ürünü sınırsız bir şekilde kullanmak için öncelikle onu ürün anahtarınızı girerek etkinleştirmelisiniz. Yazılım sizden bu anahtarı talep ettiğinde eski 2006 sürümüne ait bilgileri girin. Daha son ra güncelleme yapmak ve 2007 sürümüne ait bir anahtar kullanmak istediğinizde Norton İnternet Security sekmesine geçin ve Support alanında Activate your Product bağlantısına tıklayın. Diğer anahtarla etkinleştirme için Next’e tıklayın. Çevrimiçi etkinleştirme sonrasında güvenlik paketi kullanılabilir hale gelecek.

 
Alıntı ile Cevapla

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları reklam ver Benimmekan Mobil Sohbet
Alt 24 Aralık 2007, 21:30   #22
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Cevap: Vista Nasıl Çalışır? Sorunlar- Çözümler




HACKER’LARDAN KORUNUN
Hackerlar’a ve truva atlarına karşı verilerimizin güvende olmasının en iyi yolu şifreleme. Bilgisayarına Vista’nın nisbeten pahalı bir sürümü olan Ultimate’yi kuranlar bu konuda daha şanslı. Çünkü bu sürüm kendi şifreleme rutini ile geliyor. Diğer kullanıcılar ise Challenger adlı ücretsiz yazılımdan yararlanabilirler. Yazılım iki anahtarlı şifreleme yöntemi kullanıyor ve bu sayede dosyaları PGP’den daha iyi koruyabiliyor. Kullanıcı olarak sizin belirlediğiniz parolaya ek olarak rastlantısal bir sayı oluşturuyor. Sonuçta hem şifreleme hemde şifre çözme işlemleri için iki ayrı bilgiye ihtiyaç duyuluyor. Saldırgan bilgisayarınıza bir keylogger kurmayı ve şifrenizi onun üzerinden okumayı başarsa bile yazılım tarafından rastlantısal olarak oluşturulan sayıyı ele geçirmiyor. Her iki anahtarı kaybetmemek için Challenger klasörünü yedekleyerek güvenli bir konumda saklamanız yeterli olacaktır.
İPUCU 1: İki anahtarlı şifreleme yöntemi kullanılıyor olsa da güvenli bir parola seçmelisiniz. Parolayı sonradan unutmamanız içinde şu yöntemi kullanabilirsiniz. “ Bu parolayı yalnızca bir kişi biliyor” gibi bir cümle seçin ve bu cümledeki sözcüklerin ilk harflerini kullanın. Bu örnekte parola “Bpybkb” dir.
İPUCU 2: Yazılımı herhani bir USB belleğe kurabilirsiniz. Bunun için kurulumu başlattıktan sonra USB installation’u seçmeliyiz. Bu seçim nerede olursa olsun şifreleme yapmamızı sağlayacaktır. USB bellekteki dosyaları da şifreleyerek koruyabilirsiniz.
İPUCU 3: Dosyaların hızlı bir şekilde şifrelemek için onları seçtikten sonra sürükle / bırak yöntemiyle Challenger penceresine taşımamız yeterli olacaktır

 
Alıntı ile Cevapla

Alt 24 Aralık 2007, 21:31   #23
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Cevap: Vista Nasıl Çalışır? Sorunlar- Çözümler




YAZICI EKLEME VE KALDIRMA
Yazıcı üreticisinin yönergelerini kullanarak yazıcıyı bilgisayarınıza ekleyin veya bağlayın. Windows yazıcıyı otomatik olarak yükler. Windows yükleyemezse veya kaldırdığınız yazıcıyı yeniden eklemek isterseniz, aşağıdaki adımları izleyin:
1.Yazıcılar’ı açmak için Başlat düğmesini tıklatın, Denetim Masası’nı tıklatın, Donanım ve Ses’i tıklatın ve sonra Yazıcılar’ı tıklatın.
2.Yazıcı ekle’yi tıklatın.
3.Yazıcı Ekleme Sihirbazı’nda Yerel yazıcı ekle’yi tıklatın.
4.Yazıcı bağlantı noktası seç sayfasında Varolan bağlantı noktasını kullan seçeneği düğmesinin ve önerilen yazıcı bağlantı noktasının seçili olduğundan emin olun ve ardından İleri’yi tıklatın.
5.Yazıcı sürücüsü yükle sayfasında, yazıcı üreticisini ve yazıcı adını seçerek İleri’yi tıklatın.
Notlar
Yazıcınız listede yoksa ve yazıcı kurulum diskiniz varsa, Disketi var’ı tıklatın ve diskte yazıcı sürücülerinin depolandığı konuma gidin. Kurulum diskinde sürücüleri bulmaya yardımcı olması için yazıcıyla birlikte verilen üretici bilgilerine başvurun.
Yazıcınız listede yoksa ve yazıcı kurulum diskiniz yoksa, Windows Update’i tıklatarak Windows’un tüm kullanılabilir sürücü paketlerini denetlemesini bekleyin. Yeni bir üretici ve yazıcı listesi görüntülendiğinde, her listede yazıcınıza uygun öğeleri seçin.
6.Sihirbazdaki diğer adımları tamamlayarak Son’u tıklatın.

KALDIRMA
NotYazdırma sırasında öğeleriniz varsa yazıcıyı kaldıramazsınız. Yazıcıyı kaldırmayı denediğinizde yazdırılmayı bekleyen öğeler varsa, Windows yazdırma tamamlanana kadar bekler ve sonra yazıcıyı kaldırır. Yazıcıdaki belgeleri yönetme izniniz varsa, tüm yazdırma işlerini iptal edebilir ve yazıcıyı kaldırmayı yeniden deneyebilirsiniz. Daha fazla bilgi için bkz. Yazdırmayı iptal etme ve Yazıcı izinleri nedir?

1.Yazıcılar’ı açmak için Başlat düğmesini tıklatın, Denetim Masası’nı tıklatın, Donanım ve Ses’i tıklatın ve sonra Yazıcılar’ı tıklatın.
2.Kaldırmak istediğiniz yazıcıyı sağ tıklatın ve Sil’i tıklatın.

Yazıcıyı silemiyorsanız, yeniden sağ tıklatın, Yönetici olarak çalıştır’ı ve ardından Sil’i tıklatın. Yönetici parolası veya onay istenirse, parolayı yazın veya onay verin.

 
Alıntı ile Cevapla

Alt 24 Aralık 2007, 21:32   #24
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Cevap: Vista Nasıl Çalışır? Sorunlar- Çözümler




Ek dil dosyalarını nasıl edinebilirim?

Ek dil dosyalarını kullanarak bilgisayarınızdaki görüntüleme dilini değiştirebilir, böylece sihirbazları, iletişim kutularını, menüleri, Yardım konularını ve Windows’taki diğer öğeleri farklı bir dilde görüntüleyebilirsiniz.
İki tür dil dosyası vardır:
• Windows Vista Çok Dilde Kullanıcı Arabirimi Paketi (MUI)
Windows Vista MUI’leri, kullanıcı arabiriminin çoğu yerinin çevrilmiş bir halini sağlar. MUI’lerin kullanılabilmesi için bir lisans gerekir ve yalnızca Windows Vista Ultimate ile Windows Vista Enterprise sürümlerinde bulunurlar.

• Windows Vista Dil Arabirim Paketi (LIP)
Windows Vista LIP’leri kullanıcı arabiriminin yaygın şekilde kullanılan alanlarının çevrilmiş bir halini sağlar. LIP’ler ücretsiz olarak [Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] yüklenebilir, LIP’lerin çoğu her Windows Vista sürümüne yüklenip kullanılabilir. Kullanıcı arabiriminin tümü çevrilmediğinden, LIP’ler en az bir ana dil gerektirirler. Kullanıcı arabiriminin LIP diline çevrilmemiş bölümleri ana dilde görüntülenir. Bir LIP’i karşıdan yüklediğinizde, o dil için ana dil koşulları da geçerli olur. LIP’in yüklenebilmesi için, önce ana dil paketinin yüklenmesi gerekir.

Not: MUI’ler ve LIP’ler yalnızca orijinal Windows Vista kopyalarında çalışırlar.

Ayrıca bkz.

[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]

[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]

 
Alıntı ile Cevapla

Alt 24 Aralık 2007, 21:32   #25
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Cevap: Vista Nasıl Çalışır? Sorunlar- Çözümler




Ekran anlık görüntüleri yakalamak için Kırpma Aracını kullanma

Uygulama alanı: Home Premium, Business, Enterprise, Ultimate.
Kırpma Aracı’nı anlık bir ekran görüntüsü yakalamak veya ekranınızdaki herhangi bir nesnenin parçasını yakalamak ve sonra da görüntüye açıklama eklemek, kaydetmek veya paylaşmak için kullanabilirsiniz. Aşağıdaki türden parçalar yakalamak için fare veya tablet kalemi kullanmanız yeterlidir:
Serbest Formda Parça. Bir nesnenin çevresine daire veya üçgen gibi düzensiz bir çizgi çizin.

Dikdörtgen Parça. Bir nesnenin çevresine dikdörtgen oluşturacak şekilde, imleci sürükleyerek kesin bir çizgi çizin.

Pencere Parçası. Yakalamak istediğiniz, tarayıcı penceresi veya iletişim kutusu gibi bir pencereyi seçin.

Tam Ekran Parça. Bu tür parçayı seçtiğinizde tüm ekranı yakalar.

Bir parça yakalandıktan sonra, otomatik olarak işaretleme penceresine kopyalanır; burada parçaya açıklama ekleyebilir, kaydedebilir veya paylaşabilirsiniz.

Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.

Kırpma Aracı

Not: Kırpma Aracı açıkken, bir parça yakalayıncaya kadar ekranınızda beyaz bir kaplama görüntülenir. Kaplamayı kaldırmak için, Kırpma Aracı’nı açın ve Seçenekler’i tıklatın. Kırpma Aracı Seçenekleri iletişim kutusunda, Kırpma Aracı etkinken ekran kaplaması göster onay kutusunu temizleyin ve Tamam’ı tıklatın.
Parça yakalamak için
1. Başlat düğmesi , Tüm Programlar, Donatılar ve ardından Kırpma Aracı’nı tıklatarak Kırpma Aracı’nı açın.

2. Yeni düğmesinin yanındaki oku tıklatın, menüden bir parça türü seçin ve parça yakalamak için fare veya tablet kaleminizi kullanın.


Parçaya açıklama eklemek için
• Parçanın üzerine veya çevresine yazmak için fareyi veya tablet kalemini kullanın.


Parçayı kaydetmek için
1. Parçayı Kaydet düğmesini tıklatın.

2. Farklı Kaydet iletişim kutusunda, parça için bir ad girin, parçayı kaydetmek için bir konum seçin ve Kaydet’i tıklatın.


Parça paylaşmak için
Parça Gönder düğmesindeki oku tıklatın ve menüden bir seçeneği belirleyin.

Ayrıca bkn.

[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]

 
Alıntı ile Cevapla

Alt 24 Aralık 2007, 21:33   #26
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Cevap: Vista Nasıl Çalışır? Sorunlar- Çözümler




VİSTA’da boot süresini ölçmek

Vista kullanıcıları ise açılış süresini ölçmek için ek bir araca ihtiyaç duymuyor. Bu özellik Windows’un yeni sürümüne entegre edilmiş durumda. Ona erişmek için arama satırında “Olay Görüntüleyici” komutunu çalıştırın. Aynı adı taşıyan pencerede soldaki listeden Uygulama ve Hizmet günlükleri / Microsoft / Windows Diagnostics-Performance’ı seçin ve Operational’a tıklayın. Bu aşamada karşınıza çok sayıda log dosyası çıkacak. 100 ile 199 arası numaralar alanlar sistem açılışı ile 200 ve üzeri değerler ise Windows’un sonlandırılması ile ilgili. Log dosyalarına düzen getirmek için Eylemler alanından. Geçerli günlüğe filtre uygula’ya tıklayın ve bir sonraki pencerede Filtre Uygula sekmesinden şu ayarları yapın. Günlüğe kaydedilen listesinden Son saat’i seçin.
Önemli / Uyarı / Hata seçeneklerini etkinleştirin ve Olay kaynaklar’ından Diagnostics-Performance’ı tıklayın. Daha sonra olay ID’lerini.
“100-199 “ girin ve Tamam’a tıklayın.
Artık yalnızca son Windows açılışıyla ilgili log dosyalarını hemen altındaki boot süresiyle görebileceksiniz

 
Alıntı ile Cevapla

Alt 24 Aralık 2007, 21:33   #27
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Cevap: Vista Nasıl Çalışır? Sorunlar- Çözümler




BOOT.INI PARAMETRESİNİN KULLANIMI
Vista’da yer alan BCD Edit başlangıç dosyasına alışmak zaman alabilir. EasyBCD gibi araçlar komut satırı aracına bir de grafik arayüzü eklenmesini sağlıyor. XP’den aşina olduğunuz açılış parametrelerini Vista altında kullanmaya devam edebilmek için küçük bir hileden ve set loadoptions adlı yeni komuttan yararlanabilirsiniz. Boot logosunu devre dışı bırakmak istediğinizde Başlat satırındaki arama satırından “cmd” komutunu çalıştırın ve bulunan kayda sağ fare tuşuyla tıkladıktan sonra yönetici haklarıyla çalıştırın. Ekrana gelen pencereden
Bcdedit /set loadoptions “noguiboot”
komutunu çalıştırın. Aynı yöntemle [Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] adresinde listelenen tüm Boot.ini parametrelerini tırnak içinde çalıştırabilirsiniz.

 
Alıntı ile Cevapla

Alt 24 Aralık 2007, 21:33   #28
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Cevap: Vista Nasıl Çalışır? Sorunlar- Çözümler




VİSTA BOOT SORUNLARINA ÇÖZÜMLER
Master Boot Record (MBR):
Bios, MBR’yi gözden geçirip sistem açılışını başlatıyor.
Erişimin engellenmesi:
Bu depolama birimindeki verilerin okunamadığa dair uyarı ekrana geliyor.
MBR’nin yeniden yazılması:
Kurulum DVD’sini sürücüye yerleştirin ve sistem açılışını onarılması ile ilgili seçeneği tıklayın. Tıpkı XP’de olduğu gibi kurtarma konsolunu başlatın ve buradan
Bootrec /fixmbr
komutunu çalıştırın.
Partition Boot Record (PBR)
Başlangıç için gerekli tüm dosyaların varlığını denetler
Disk bölümü bulunamıyor:
Bıos disk bölümünün bulunamadığına dair uyarı veriyor.
Yeniden kurulum gerekli mi?
Sistem açılışını onarmak için sunulan seçenek işe yaramaz ise tek çözüm Vista’yı yeniden kurmak.
Bootmgr.exe/BCD
Bootmgr.exe, PC’nin Bios’undaki BCD veri tabanını okuyor ve boot menüsünü görüntülüyor. Bios’un takipçisi EFI BCD’yi doğrudan okuyabiliyor.
Ekranın kararması:
PC donuyor, Yanıp sönen birimlecin yer aldığı siyah ekran görüntüleniyor.
BCD veri tabanının yenilenmesi:
İlk kurtarma girişiminiz başarısızlıkla sonuçlandıysa, Kurtarma konsolu’nu başlatın ve aşağıdaki komutları girin,
C:
cd boot
attrib bcd -s -h –r
Ren c:\\boot\\bcd bcd.old
bootrec /rebuildbcd
Winload.exe
Windows kerneli’nintoskrnl.exe donanım özetleme katmanını (hal.dll) başlatıyor ve HKEY_LOCAL_MACHINE\\System adlı kayıt defteri anahtarını yüklüyor. Vista daha sonra Kayıt Defterinde’ki bilgilerden gerekli sürücüleri yüklüyor.
Mavi Ekran ya da çökmeler:
Açılış mavi ekranla bölünüyor, ani çökmeler yaşanıyor ve Status:0x00000e9, info:Unexpected error, File: \\Windows\\System32\\winload.exe gibi hatalar ekrana geliyor.
Onarım ve Yardım:
Vista’nın kurtarma özelliğinden yararlanın. Uç durumlarda çare yeniden kurulum. Mavi ekran ve hata mesajları karşısında MS Knowledge Base’e başvurun. Genel bir çözüm sözkonusu değildir.
Kernel’in Başlatılması
Windows Kernel’i Vista’nın kontrolünü ele alıyor.
Mavi Ekran ya da çökmeler
Mavi ekran yada ntoskrnl.exe eksik yada zarar görmüş olabilir şeklinde mesaj çıkıyor
Overclock’u kaldırın
Vista kurulum CD’sini sürücüye yerleştirin ve onarım özelliğinden yararlanın. Hata işlemcinin overclock edilmesinin sonucunda olduysa işlemleri geri alabilirsiniz.
Windows Hizmetlerinin Başlatılması
Oturum açma yöneticisi (smss.exe, wininit.exe, csrrss.exeve lsm.exe gibi) hizmetleri başlatıyor.
Donma ve Çökmeler
Bilgisayar donuyor ve sık sık mavi ekran ve karmaşık hata mesajları ekrana geliyor.
PC’de virüs taraması
Büyük ihtimalle Truva atlarının kurbanı oldunuz, PC’nizi güvenli kipte başlatın ve zararlıyı ortadan kaldırın. Masaüstüne ulaşamıyorsanız kurulum DVD’sinden yararlanın ve Vista’yı onarın.
Oturumun Açılması
Windows kullanıcı adı ve Parola talep ediyor.
Erişim Yok
Kullanıcı adı ve parolanın hatalı olduğuna dair hata mesajı ekrana geliyor.
Parolanın Kaldırılması
Parola geri yükleme için özel bir disket oluşturduysanız bilgisayarınıza onunla erişim sağlayabilirsiniz. Diğer durumda
[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] adresinden ulaşabileceğiniz Linux tabanlı System Rescue CD’sinden yararlanabilirsiniz.
Vista’nın Başlatılması
Masaüstü, Karşılama merkezi, kenar çubuğu ve Defender gibi otomatik başlatılan yazılımlar yükleniyor. Windows kullanıma hazır hale geliyor.
Çeşitli Hatalar
Donmalar, sistem çökmeleri ve kenar çubuğu gibi araçların çalışmaması gibi sorunlar
Sistemin Detaylı Olarak İncelenmesi
Msconfig üzerinden otomatik başlatılan her şeyi gözden geçirebilirsiniz. Vista taraması yapın, güvenli kip sorunu gidermek için iyi bir adres olabilir

 
Alıntı ile Cevapla

Alt 24 Aralık 2007, 21:34   #29
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Cevap: Vista Nasıl Çalışır? Sorunlar- Çözümler




UYKU MODU YERİNE SONLANDIRMA
Windows XP’de bilgisayarı kapatmak için tek bir düğmeye tıklamak yeterli olurken Windows Vista altında aynı düğme onu uyku moduna geçiriyor. Bu işletim sisteminde de PC’nizi XP’deki gibi kapatabilmek için ya menülerde uzun bir gezintiye çıkmalı ya da Başlat menüsünde değişiklik yapmalısınız. Microsoft, düğmelerin değiştirilmesi ile ilgili seçenekleri başarılı bir şekilde gizlemiş. Başlat >> Denetim Masası >> Güç seçenekleri >> Güç tasarrufu plan ayarlarını değiştir >> Gelişmiş güç ayarlarını değiştir’e tıklayın. Güç düğmeleri ve kapak >> Başlat menüsü güç düğmesine tıklayın. Kapat’ı seçin. Vista bu seçim sonrasında Başlat menüsündeki düğmeleri değiştirecek. Artık Vista’yı tıpkı XP’deki gibi kapatabilirsiniz

 
Alıntı ile Cevapla

Alt 24 Aralık 2007, 21:34   #30
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Cevap: Vista Nasıl Çalışır? Sorunlar- Çözümler




HATALI SÜRÜCÜLERİN KALDIRILMASI
Sorunlu sürücüler işletim sistemini yavaşlatmakla kalmıyor aynı zamanda mavi ekrana neden olabiliyor. Bu nedenle öncelikle mevcut sürücülerimizin tümünü yedeklemeli, test etmeli ve hatalı olanların yerine yenilerini yüklemelisiniz. Sürücüleri yedeklemek için [Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] adresinde ulaşabileceğiniz DoubleDriver programından yardım alabilirsiniz. Aracın kullanımı son derece basittir.
A
ygıt sürücülerini USB bellek gibi harici bir depolama birimine kaydettiyseniz DoubleDriver’dan çıkın ve Başlat >> Çalıştır >> verifier komutunu girin. Vista altında bunun için aracın adını arama satırına girmeniz ve Enter’a basmanız yeterli olacaktır. Sürücü doğrulama Yöneticisi penceresinden, “Standart ayarları oluştur” ve “Bu bilgisayara yüklenen bütün sürücüleri otomatik seç”i işaretleyin ve İleri’ye tıklayın. Son ile araçtan çıktıktan sonra, bilgisayarınızı yeniden başlatın. Verifier tarafından oluşturulan log dosyası sayesinde doğrulanan sürücülerle ilgili bilgilere ulaşabileceksiniz. Listede karşınıza çıkan hatalı sürücülerin yerlerine yenilerini yükleyin. Araç, PC yeniden başlatılırken bir mavi ekrana eneden oluyorsa hatalı bir sürücü Windows’un açılışını etkiliyor demektir. Bu durumda Windows’u güvenli kipte başlatın ve log dosyasından hatalı sürücülerle ilgili bilgilere ulaşmaya çalışın. Bu sürücüleri kaldırın ve Varolan ayarları Sil’i seçin.
Belli başlı üreticilerin ürünlerine ait güncel sürücülere ulaşmak için
[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] gibi sitelerden yardım almaya çalışın.

 
Alıntı ile Cevapla

Cevapla

Etiketler
calisir, cozumler, nasil, nasıl, sorunlar, vista


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
Bilinçaltı nedir ve nasıl çalışır? Tufan Merak Ettikleriniz 0 22 Kasım 2013 08:15
Cd Nasıl Çalışır? Luis Bilgisayar Donanımı 0 07 Mayıs 2010 22:17
Laser Yazıcı Nasıl Çalışır? Luis Bilgisayar Donanımı 0 07 Mayıs 2010 22:14
Borsa nasıl çalışır? Slipknot IF Ekstra 0 04 Mayıs 2010 22:36
Bilgisayar Virüsleri Nasıl Çalışır? xLine Bilim Dünyasından Son Haberler 0 16 Eylül 2009 19:33