IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  sohbet

 Kayıt ol  Topluluk
Etiketlenen Kullanıcılar

Yeni Konu aç Cevapla
 
LinkBack Seçenekler Stil
Alt 07 Mart 2012, 17:08   #1
Deep
Guest
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Windows 8 için ne dediler?




Windows 8 hakkında ilk görüşler!

Teknoloji yayınları Windows 8 hakkında neler söyledi? Yeni Windows'u beğendiler mi? Cevaplar burada.


Windows 8'in ilk incelemelerinde birbirinden farklı görüşler ortaya çıkıyor. İşletim sistemi bazılarına göre hızlı ve şık iken, bazılarına göre ise öğrenmesi güç bir yapıya sahip. Bazıları ise Internet Explorer 10'un farklı sürümlerinin olmasının kafa karıştırıcı olduğunu düşünüyor. İşte bazı yayınların Windows 8 hakkındaki ilk görüşleri.
PCWorld Windows 8 hakkında şöyle düşünüyor: "Bu şüphesiz geçen sene geliştiriciler için yayınlanan tuhaf ve özelliklerden yoksun Windows 8 değil. Çok daha akıcı ve daha tepkisel. Uygulamalar hemen açılıyor ve aralarındaki geçiş çok hızlı. Her şey büyük, parlak, kaygan ve güzel..." "...Microsoft'un arayüzünün hızından ve şıklığından etklilendim. Bu gerçek!"
New York Times'dan David Pogue, yeni Windows'un dev bir yenilik getirdiğini söylüyor ve metro özelliklerini övüyor. Pogue'a göre Microsoft'un tek tasarım başarısızlığı, "gerçek" Windows'u, masaüstünü, klasörleri ve görev çubuğunu terk edememiş olması.

The Telegraph'dan Matt Warman, Vimeo, The Telegraph, e-kitap uygulaması Kobo ve Soluto uygulamalarının oldukça hoş göründüğünü söylüyor. Metro'ya yaklaşıp uzaklaşarak görünümü değiştirebilmenin faydalarına değinen Warman, Windows 8'in tablete büyük bir yenilik getirip getirmediğini söylmenin şu an mümkün olmadığını düşünüyor.
Gizmodo'dan Mat Honan, Metro arayüzünün parmak hareketlerinden ve animasyonların akıcılığından oldukça memnun. Honan, parmak hareketiyle yapabildiğiniz bir şeyin aynısını fare ile yapmayı keşfetmenin de kolay olduğunu söylüyor. Honan, dokunmatik özelliklerin kenarlarda çalışırken, farenin köşelerde çalıştığını söylüyor ve Semantic Zoom özelliğini harika buluyor. Metro arayüzünü "çimdiklediğinizde" uzaklaşıyor ve tüm döşemeleri uzaktan görebiliyorsunuz. Bu sayede en sağda bulunan bir uygulamaya kaydırmakla uğraşmadan çabucak ulaşabiliyorsunuz.
Mashable'dan Peter Pachal ise simgelerin standart "mouseover" (fare ile simgenin üzerine gelme) kurallarına uymadığını söylüyor. Pachal'a göre bunun bir örneği, sol üste geldiğinizde (Metro'da veya masaüstünde) giriş ekranı simgesi çağırılıyor. Ancak farenizi bu görüntünün üzerine götürdüğünüzde simge kayboluyor. Bu ise kullanıcıların internette yıllarca alıştığı menüleri fareyi tutarak açmak ve üzerinde gezmek alışkanlığına ters düşüyor.

Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.


Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.
[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]

 
Alıntı ile Cevapla

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları sohbet odaları Benimmekan Mobil Sohbet
Cevapla

Etiketler
8, dediler, için, ne, windows


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
Senin için YASAK dediler(!) Kralice Şiir, Hikaye ve Güzel Sözler 3 16 Eylül 2010 16:48
Sükut Eyledim, Kahrı Var Dediler, Biraz Söyledim, Zehri Var Dediler ? AngeLus IF Ekstra 0 01 Nisan 2010 17:49
Osmanli icin ne dediler? help24-7 Serbest Kürsü 1 24 Ocak 2010 22:53