IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  sohbet

 Kayıt ol  Topluluk
Etiketlenen Kullanıcılar

Yeni Konu aç Cevapla
 
LinkBack Seçenekler Stil
Alt 05 Aralık 2012, 14:59   #1
Zen
Guest
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Windows 9'da olması gereken 9 işlev!




Windows 8'i kullananların çoğu ondan memnun, ancak yeni işletim sisteminin eksik ve zor anlaşılır olduğunu düşünenlerin sayısı hiç de az değil. Örneğin masaüstünde bir ses veya görüntü dosyasını açtığımızda tam ekran moda geçilmesi, genellikle büyük ekranlı olan ve amacı çoklu görev olan PC'lerimizde ne kadar yerinde? Windows 8'de çok sevebileceğiniz özelliklerin yanı sıra, sizi rahatsız edebilecek başka birçok şey de var. Bu yazımızda ise Windows 9'da görmek istediğimiz veya görmek istemediğimiz 10 özelliği sizlerle paylaşmak istiyoruz.

9. Ne zaman Metro'ya zıplayacağımız belli olsun

Bir MP3 dosyasına çift tıkladığınızda Metro müzik uygulaması çalışıyor. Bunu değiştirmeniz mümkün, ancak Metro'ya geçmeden önce Windows'un bizi uyarması gerekiyor.

8. Metro'yu susturma düğmesi

Internet Explorer'ın Metro sürümünde yüksek sesli bir -----ya rastlarsanız, cihazınızın sesini kısmak için biraz uğraş vermeniz gerekiyor (PC'nizin/cihazınızın üzerindeki ses düğmelerini kullanmak dışında). Sesi kapatmak için sunulacak bir kısayolun çok faydalı olacağını düşünüyoruz.

7. İşe yarayan bir Denetim Masası

Denetim Masası'ndan yeni bir Windows kullanıcısı ekleyemiyorsunuz. Bu işlem için "Bilgisayar ayarlarını değiştir"e gitmeniz gerekiyor. Bir yönetici hesabı eklemek için ise önce Metro üzerinden normal bir hesap eklemeniz, ardından Denetim Masası'nı açıp, Kullanıcılar'a gidip hesabı "Yönetici hesabı" olarak değiştirmeniz gerekiyor.

Bizce Windows 9'da her şeyi gerçekten kontrol edebilen bir Denetim Masası'nın yer alması gerekiyor.

6. Arayüzü biz seçelim

Yüzlerce dolar döktüğünüz ekran kartınız, Aero efektlerini gözü kapalı sunabiliyor. Ancak Aero Glass artık yok, çünkü Microsoft onu kaldırmayı tercih etmiş.

5. iPad standartlarında Metro uygulamaları

Windows 8'in entegre Metro uygulamaları, iPad'dekilerin yanına dahi yaklaşamıyor. Metro Mail, POP e-posta sunucularına bağlanamıyor. Metro Pictures, kırmızı gözü düzeltemiyor. Xbox Music ve ----- uygulamaları, işlevlerden çok reklamlara önem veriyor.

4. Charms işe yarasın

Charms çubuğunda Ara'ya tıkladığınızda Metro ekranı açılıyor, IE10'da Bing'de arama bile yapmıyor. Bunun yanında Paylaş işlevi, panoya kopyaladığınız içeriği paylaşamıyor. Masaüstünden paylaşmanıza izin vermiyor - o halde masaüstünde ne işi var?

Cihazlar ise sizi ikinci bir ekran yüklemeye yöneltiyor. Bu düğmenin bizi Windows 7'deki gibi Cihazlar ve Yazıcılar'a yönlendirmesi gerekmiyor muydu?

3. Anlamlı uyarılar

Windows 8'deki uyarılar oldukça hoş, ancak bazı önemli konularda hiç uyarı gösterilmiyor. Örneğin internet bağlantımız koptuğunda veya sabit diskimiz SMART özelliği yoluyla alarm verdiğinde (örneğin aşırı ısındığında).

2. Masaüstüyle başlayabilme

Windows'da Metro'yla mı, yoksa masaüstüyle mi başlamak istediğimizi seçmek için kolay bir yol sunulması gerekiyor. Ancak bu dileğimizin gerçekleceğini pek sanmıyoruz.

1. Başlat menüsü geri gelsin

Office 2007'de tanıştığımız Ribbon, kaydetme, açma gibi dosya işlemlerini isimsiz bir düğmenin altına sıralıyor ve bizden bu düğmenin ne işe yaradığını sihirli bir biçimde anlamamızı bekliyordu. Microsoft bu durumun farkına varmış olacak ki Office 2010'da Dosya menüsü geri geldi. Office 2013'ün dosya menüsü ise Office 2003'inkinden çok daha iyi. Belki aynı şeyi Windows 9 için de dileyebilir, bir tür Başlat menüsünün geri gelmesini isteyebiliriz.

Kaynak: [Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]

 
Alıntı ile Cevapla

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları reklam ver Benimmekan Mobil Sohbet
Cevapla

Etiketler
9, 9da, gereken, işlev, olması, windows


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
Yöneticide Olması Gereken Özellikler Sue Kişisel Gelişim 0 27 Temmuz 2012 12:06
iPhone 5'de mutlaka olması gereken 7 özellik! She Apple 0 30 Eylül 2011 16:03
Her kadında olması gereken 100 şey pyracantha Ah Kadınlar 0 03 Eylül 2011 20:19
Her Kadının Sahip Olması Gereken 30 Şey. Candy Ah Kadınlar 0 01 Nisan 2011 20:52