IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  sohbet

 Kayıt ol  Topluluk
Yeni Konu aç Cevapla
 
LinkBack Seçenekler Stil
Alt 06 Kasım 2019, 07:01   #1
Çevrimiçi
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Koklandığında Zekayı Geliştiren Bitki




Koklandığında Zekayı Geliştiren Bitki


Bu Bitkiyi Koklamak Hafızayı %75 Oranında Güçlendiriyor



Bilindiği gibi çağımız bilgi çağı. O kadar çok bilgiyi hafızamızda tutmamız gerekiyor ki. Bunca bilgiyi hafızamızda tutmamız gerçekten çok zor. Ancak bunu gerçekleştirmek aslında düşündüğümüzden çok daha basit olabilir.

Bilim insanlarının da destekleyici bir tedavi şekli olarak kabul ettiği aromaterapi(bitki yağları ve özleriyle yapılan tedavi türü) buna en güzel örneklerden biridir. Bu yöntemin işe yaramasının nedeni ise koklama sistemini yoğun bir şekilde harekete geçirmesi ve bu sistemin beyinle doğrudan bağlantılı olmasıdır. İkisi birbirine bağlı olduğu için birçok bilim adamı aroma terapiyle ilgilenmiştir.

Koklama ve Hafıza

Hafızaya bağlı algılarla, özellikle kokuyla, ilgili birçok araştırma vardır. Çoğu insan istemli veya istemsiz etrafında kokladığı şeylerle ilgili anılar oluşturmaktadır. Ama zamanla uzmanlar, psikoloji biliminin ötesine geçerek kokuya beyinde kimyasal bir etki yaratan güçlü bir uyarıcı gözüyle bakmaya başlamışlar ve koku ve beyine etkisi üzerinde çok araştırma yapmışlardır. İşte bu araştırmaların çoğunda öne çıkan ve hepimizin yakından tanıdığı bir bitki var; “Biberiye.” Biberiyenin hafızayı %75 gibi yüksek denebilecek bir oranda güçlendirdiği çeşitli araştırmalarla meydana çıktı.


Hafızayı Güçlendiren Bitki: Biberiye

Yunan mitolojisi, güzellik ve aşk tanrıçası, Afrodit’i sudan biberiye ile kaplanmış bir şekilde çıktığını tasvir etmiştir. Ortaçağ’da biberiye birçok düğün ve cenaze de kullanılmıştır. 14. yüzyılın sonlarına doğru İngiltere’de biberiye Shakespeare’in Hamlet metnin de şaşırtıcı bir şekilde “hatırlama bitkisi” diye anlatılmıştır.


Biberiye Üzerine Yapılan Araştırmalar

Biyolojik açıdan işe yarayan biberiye ile birlikte kullanılabilecek iyileştirici bileşimler vardır. İçerisinde bulunan antioksidanlar radyasyondan ve kanserojen zararlılardan vücudu korumaktadır. Aynı zaman da içinde bulunan kafeik asidin, kafur, rosmanol ve betulin asidin canlı hücrelerle etkileşime geçerek uyarıcı etki yapmaktadır.

Fakat biberiye üzerine yapılan gerçek manada bilimsel araştırmalardan en göze çarpanlarından biri de 1987 yılında yapılmıştır. Planta Medica journal’dan dört araştırmacı, fareler üzerinde bu bitkiyi test ettiler. Sadece biberiye kokusuna maruz bırakılan farelerin kan akışında belirgin bir artış gözlemlediler. Biberiye bitkisinin biyolojik etkilerinin olduğunu gösteren ilk işaretti ama son değildi.

Diğer önemli araştırma ise 1998 yılında gerçekleşti ve International Journal of Neuroscience’da yayınlandı. Bu araştırmada Miami Üniversitesi Tıp Fakültesinden birkaç araştırmacı bitkiyi insanlar üzerinde test etti. 40 yetişkin seçildi ve bir kısmına lavanta bir kısmına da biberiye koklatıldı. Akabinde deneklerden, terapinin öncesinde ve sonrasında matematik problemleri çözmelerini istediler. Sonuçlar şaşırtıcıydı.



Buna göre lavantayı koklayan katılımcıların hepsi kendilerini daha rahatlamış hissettiklerini belirtti ve deney öncesine göre soruları biraz daha rahat çözdüler. Fakat biberiye kullananlarda ise durum farklıydı. Biberiyeye maruz kalanlar kendilerini daha uyanık ve zinde hissettiler ve lavanta grubuna oranla soruları iki kat daha hızlı çözdüler.

2003 yılında ise çok daha kapsamlı bir deney yapıldı. 144 kişilik bir grubu üçe bölen araştırmacılar, bir gruba hiçbir şey koklatmadı, 2. gruba lavanta, diğer grup ise biberiye koklattı. Biberiye kokusuna maruz kalan grup hafıza performansında %75 oranında gayet yüksek ve beklenmeyen bir artış gösterdi.

Biberiye koklamayan grup ise testlerde yaklaşık aynı performansı gösterdi. Bu deney biberiyenin insan beyninde bilişsel güç açısından ne kadar mühim ve etkili bir bitki olduğu ortaya çıkardı. Uzmanlar özellikle 75 yaş üstü insanların düzenli olarak saf biberiye yağını koklamalarının zihinsel sağlık açısından epey faydalı olacağını söylüyor.


Alıntı.

__________________
Aşk, bekletilmiş en bozuk "Şaraptır"


Kullanıcı imzalarındaki bağlantı ve resimleri görebilmek için en az 20 mesaja sahip olmanız gerekir ya da üye girişi yapmanız gerekir.
 
Alıntı ile Cevapla

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları reklam ver Benimmekan Mobil Sohbet
Cevapla

Etiketler
alternatif tip, biberiye, bitki, faydaları, güçlendiriyor, koklamak, zekayı


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
Zekayı geliştiren kahraman yiyecekler NarÇiçeği Sağlık Köşesi 0 13 Şubat 2016 13:30
Bitki Sistematiği - Bitki İsimlendirme Elif Bahçe Bakımı ve Çiçekler 0 16 Ocak 2016 00:43
Çocuklarda zekayı geliştiren yağlar Ecrin Çocuk Sağlığı 0 15 Ağustos 2011 23:30
Zekayı %40 Arttırın Luis IF Ekstra 0 22 Nisan 2010 13:11
Aşk Zekayı Yenmektir. Dilara Aşk ve Sevgi Köşesi 0 04 Eylül 2008 13:40