IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  sohbet

 Kayıt ol  Topluluk
Etiketlenen Kullanıcılar

6Beğeni(ler)
  • 2 Post By meLanie
  • 2 Post By Dedecan61
  • 2 Post By Merf

Yeni Konu aç Cevapla
 
LinkBack Seçenekler Konuyu Değerlendir Stil
Alt 15 Mart 2024, 13:46   #1
Çevrimiçi
~ Bizimkiler.Net~
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Ramazan'ın 5. günü için iftar menüsü




Ferika (Bereket) Çorbası
Fırında Karışık Sebze
Nar Ekşili Zeytinyağlı Pırasa
Cevizli Kereviz Salatası
Saray Sarması


Ferika (Bereket) Çorbası
Malzemeler
1 adet orta boy kuru soğan
4-5 adet hurma
2 su bardağı süt
2 su bardağı su
4 yemek kaşığı yulaf ezmesi
1 su bardağı yoğurt
1 su bardağı et suyu
1 yemek kaşığı sıvı yağ
Tuz
Ferika (Bereket) Çorbası
Nasıl Yapılır
Soğanı küçük kesin ve az yağda kavurarak karamelize edin.
Hurmaların çekirdeğini çıkarın, küçük doğrayarak kavurduktan sonra yulaf ezmesini ekleyin.
Su, süt ve yoğurdu bir kapta karıştırdıktan sonra tüm malzeme ile bir çorba tenceresine aktarın ve bir taşım kaynatın.
Çorba kaynadıktan sonra tuzunu ilave ederek mutfak el robotu ile pürüzsüz olacak şekilde karıştırın ve kaselerde servis edin.

Fırında Karışık Sebze için
Malzemeler
2 kabak
2 patlıcan
4 domates
2 patates
Yarım su bardağı zeytinyağı
Kekik
Biberiye
Tuz
Karabiber
Fırında Karışık Sebze
Nasıl Yapılır
Patateslerin kabuklarını soyun. Kabak, patlıcan, domates ve patatesleri halka dilimleyin.
Bir kapta zeytinyağı, kekik, biberiye, tuz ve karabiberle birlikte bütün doğranmış sebzeleri iyice harmanlayın. Kullanacağınız tepsinin altına yağlı kağıt serin.
Bir tavanın içine zeytinyağı, domates ve sarımsakları ekleyin ve kavurun.
Hazırladığınız tepsiyi, önceden ısıtılmış 180 derece fırında kızarana kadar pişirin. Domates ve sarımsakları da üzerine ilave edin.


Nar Ekşili Zeytinyağlı Pırasa için
Malzemeler
1 kg pırasa
1 su bardağı kuru domates püresi (Yoksa normal püre)
4-5 yemek kaşığı nar ekşisi
2-3 diş sarımsak
1 su bardağı portakal suyu
1 çay bardağı zeytinyağı
1 demet maydanoz (İnce kıyılmış)
1 adet limonun rendelenmiş kabuğu
1/2 limonun suyu
Tuz
Nar Ekşili Zeytinyağlı Pırasa
Nasıl Yapılır
Pırasaları yıkayıp uzun uzun dilimleyin. Yayvan bir tencerenin dibine bir miktar zeytinyağı ve 2 yemek kaşığı nar ekşisi gezdirin.
Domates püresinin yarısını ilave edin. Maydanozun yarısını serpin, sarımsakları bütün olarak ezip tencereye ekleyin ve yarım çay kaşığı tuz serpiştirin.
Dilimlenmiş pırasaları, aralarında boşluk kalmayacak şekilde tencereye dizin.
Üzerine yarım çay kaşığı daha tuz serpin ve limon kabuğu rendesini serpin. Kalan maydanozları ve kuru domates püresini yayın.
Üzerine nar ekşisi ve limon suyu gezdirin.
En son zeytinyağını ve portakal suyunu ilave edip orta ateşte, kaynamaya başladıktan sonra kısık ateşte kapağı kapalı bir şekilde iken pırasalar yumuşayana kadar yaklaşık 1 saat pişirin.

Cevizli Kereviz Salatası için
Malzemeler
2 kereviz
1 yemek kaşığı zeytinyağı
3 su bardağı süzme yoğurt
1 yemek kaşığı mayonez
2 diş sarımsak
Tuz
Karabiber
1 su bardağı ince çekilmiş ceviz içi
Üzeri için

Ceviz içi
İnce kıyılmış maydanoz
Cevizli Kereviz Salatası
Nasıl Yapılır

Tarife başlamadan önce kerevizleri bol su ile durulayın, kabuklarını soyun ve rendeleyin.

Rendelediğiniz kerevizi zeytinyağında 6-7 dakika soteleyin. Ocaktan alıp soğumaya bırakın Süzme yoğurdu geniş bir karıştırma kabına alın. Mayonez, ezilmiş sarımsak, tuz ve karabiberi ilave edip hafifçe çırpın.
Cevizleri bıçak yardımıyla ince ince kıyın.
Cevizleri kerevizin üzerine ekleyin ve güzelce karıştırın.
Kerevizleri servis tabağına alın. Üzerine ceviz ekleyin ve zeytinyağı gezdirerek servis edin.


Saray Sarması için
Malzemeler
1 kg süt
50 gram tereyağı
1 su bardağı un
1 su bardağı toz şeker (200 gr.)
100 gram hindistan cevizi
1 paket çırpılmış kakaolu krem şanti
Saray Sarması
Nasıl Yapılır
İlk olarak derin bir tencereye süt ve şeker koyulur. Üzerine elekten geçirilen un eklenerek iyice karıştırılır. Unun elenmesi muhallebinin kıvamının pürüzsüz olmasına yardımcı olacaktır.
Kısık ateşte sürekli karıştırılarak pişirilir. Dibinin tutmaması ve kıvamın düzgün olması için sürekli karıştırmak önemli. Koyulaşıp muhallebi kıvamına gelen karışım 2 dakika kaynatılarak ocaktan alınır.
İçerisine tereyağı eklenir. Böylece aroma katılmış olur. Ocaktan alınan muhallebinin daha pürüzsüz bir kıvamda olması için 5 dakika mikser ile çırpılır.
Büyük boy fırın tepsisine 2 bardak hindistan cevizi serpilir. Tepside açık kalmayacak şekilde tüm tabana yayılır.
Üzerine sıcak muhallebi dökülerek yayılır. Her yeri eşit olacak şekilde spatula yardımıyla düzleştirilir.
Tepsiye yayılan muhallebi soğumaya bırakılır (1 saat kadar dolapta bekletilirse daha güzel kıvam alır).
1 çay bardağı soğuk süt ile çırpılan krem şanti, dinlendirilen muhallebinin üzerine her yerine eşit şekilde yayılır.
Buzdolabına kaldırılarak 2-3 saat dinlendirilir. İyice dinlendikten sonra uzunlamasına ortadan 2’ye kesilir. Kalan bölümler enine dilimlere ayrılır.
Daha sonra rulo şeklinde sarılıp, servis tabağına alınır.
Hem şekliyle, hem lezzetiyle etkileyici bir tatlı olan saray sarması çok hafif bir lezzettir.




[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]


[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]


[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]


[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]

(( alinti ))

__________________

Kulun Adaleti Şaşar Ama ALLAH´in Adaleti Şaşmaz..
 
Alıntı ile Cevapla

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları reklam ver Benimmekan Mobil Sohbet
Alt 15 Mart 2024, 13:50   #2
Çevrimiçi
# Forum Dedesi #
Yardımcı Admin
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Cevap: Ramazan'ın 5. günü için iftar menüsü




Alıntı:
Nar Ekşili Zeytinyağlı Pırasa
Cevizli Kereviz Salatası

Güzel tarifler gene eline sağlık.. Pırasa ve kereviz her daim yenmeli zaten mide bağırsak hastalıklarına ve ülsere iyi gelir +

__________________
Yahudi mi dediniz? onlar yumurtalarini pisirmek icin dunyayi atese vermekten cekinmeyen LANETLILERDIR!!!
Kullanıcı imzalarındaki bağlantı ve resimleri görebilmek için en az 20 mesaja sahip olmanız gerekir ya da üye girişi yapmanız gerekir.
 
Alıntı ile Cevapla

Alt 15 Mart 2024, 13:57   #3
Çevrimiçi
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Cevap: Ramazan'ın 5. günü için iftar menüsü




fırında karışık sebze harika görünüyor
süzme yoğurt ile 😍

__________________
black illusion is al ı ever see. ♠
 
Alıntı ile Cevapla

Cevapla


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Var
Mesaj Yazma Yetkiniz Var
Eklenti Yükleme Yetkiniz Var
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
Ramazan'ın 4. günü için iftar menüsü meLanie Yemek Tarifleri 5 14 Mart 2024 13:29
Ramazan'ın 3. günü için iftar menüsü meLanie Yemek Tarifleri 6 13 Mart 2024 16:12
Ramazan'ın 2. günü için iftar menüsü meLanie Yemek Tarifleri 2 13 Mart 2024 00:48
Ramazan'ın 1. günü için iftar menüsü meLanie Yemek Tarifleri 2 11 Mart 2024 16:29
Ramazan için diyet menüsü Asimavi Diyet Listeleri 0 04 Eylül 2008 16:04