IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  sohbet

 Kayıt ol  Topluluk
Etiketlenen Kullanıcılar

4Beğeni(ler)
  • 3 Post By meLanie
  • 1 Post By Dedecan61

Yeni Konu aç Cevapla
 
LinkBack Seçenekler Konuyu Değerlendir Stil
Alt 12 Mart 2024, 14:20   #1
Çevrimiçi
~ Bizimkiler.Net~
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Ramazan'ın 2. günü için iftar menüsü




Toyga çorbası
Boşnak mantısi
Yoğurtlu yeşil mercimek salatası
Astarlı sütlaç


Toyga Çorbası Tarifi İçin Malzemeler
1/2
su bardağı
yarma buğday (önceden suda bekletilmiş)
(haşlanmış)
1
su bardağı
haşlanmış nohut
6
su bardağı
sıcak su
2
yemek kaşığı
un
1
su bardağı
süzme yoğurt
1
adet
yumurta sarısı
1/2
tatlı kaşığı
tuz
Üzeri İçin:
2
yemek kaşığı
tereyağı
1
tatlı kaşığı
kuru nane

Toyga Çorbası Tarifi Nasıl Yapılır?
Tencereye önceden suda bekletilmiş, haşlanmış yarma ve nohutu ekleyip üzerine sıcak su ekleyin.
Bir kaseye yoğurt, tuz, yumurta ve unu koyun.
Birbirine karışana kadar çırpın.
Çorbanın suyundan biraz ilave edin ve karışımların ısısını dengeleyin. Daha sonra yoğurtlu karışımı azar azar çorbaya ilave edin. Çorbayı 15 dakika pişirmeye bırakın
Ayrı bir küçük tavada tereyağını kuru nane ile birlikte kızdırın.
Çorbanın üzerine ekleyip servis edin.


Boşnak mantısı tarifi
Boşnak Mantısı Tarifi İçin Malzemeler
Mantı hamuru için:
5
su bardağı
un
2
su bardağı
ılık su
1
çay kaşığı
tuz
Kıymalı iç harcı için:
400
gram
orta yağlı dana kıyma
1
adet orta boy
rendelenmiş soğan
1
çay kaşığı
tuz
1
çay kaşığı
karabiber
Yufka katlarını yağlamak için:
200
gram
eritilmiş tereyağı
1
çay bardağı
sıvı yağ
Servisi için:
2
kase
sarımsaklı yoğurt
1
yemek kaşığı
ayçiçek yağı
1
çay kaşığı
toz kırmızı biber

Boşnak Mantısı Tarifi Nasıl Yapılır?
Hamuru için; su ve tuz karışımına azar azar un ekleyerek hamuru güzelce yoğurun. Üzerini örterek biraz dinlendirin.
İç harcı için bütün malzemeleri özleşene kadar karıştırın.
Yağları bir sos tavasına alım ve erimeye bırakın.
Üzerinde oluşan köpüğü kaşık yardımıyla alın.
Hamuru sekiz eş parçaya bölerek üstlerine temiz bir örtü örtün.
İçlerinden bir bezeyi alarak bir karış olacak şekilde açın. Bir tabağa koyarak her yerine tereyağı sürün.
Aynı işlemi diğer bezeler içinde yaparak üst üste dizin.
İçlerinden bir bezeyi tezgaha alın,kenarlarından çekiştirerek inceltin. İncecik olacak şekilde çekiştirin. Bu aşamada yırtılabilir hiç sorun değil.
İç harcınızdam belli bir miktar alarak şerit şeklinde dizin. Sıkıca sararak rulo yapın.
Rulonuzdan dörder cm lik küçük parçalara bölün. Acıkta kalan kenarları altta birleştirerek yuvarlayın.
Yağlanmış fırın kabınıza yan yana olacak şekilde dizin.
Önceden ısıtılmış 180 derece fırında üstü kızarana kadar 30 dakika civarı kontrollü bir şekilde pişirin.
Fırından alın. Sarımsaklı yoğurt ve yağ ile servis yapın.

Yoğurtlu Yeşil Mercimek Salatası Tarifi İçin Malzemeler
1
su bardağı
yeşil mercimek
1
su bardağı
arpa şehriye
1
yemek kaşığı
mayonez
6
yemek kaşığı
süzme yoğurt
1
diş
sarımsak
1
tatlı kaşığı
tuz
1
çay kaşığı
karabiber
1
çay kaşığı
toz biber
1
tutam
dereotu
(kıyılmış)
Üzeri İçin:
1
yemek kaşığı
tereyağı
1
tatlı kaşığı
toz kırmızı biber

Yoğurtlu Yeşil Mercimek Salatası Tarifi Nasıl Yapılır?
1 bardak yeşil mercimeği ve 1 bardak arpa şehriyeyi ayrı tencerelerde haşlayın.
Ayrı bir kasede süzme yoğurt, rendelenmiş sarımsak, mayonez, tuz, karabiber ve toz kırmızı biberi karıştırın.
Haşlanmış arpa şehriye, yeşil mercimek ve kıyılmış dereotunu bir kasede karıştırın. Ardından yoğurtlu karışımı ekleyip hepsini harmanlayın.
Sos tavasında tereyağını toz kırmızı biber ile eritin.
Yoğurtlu yeşil mercimek salatasını servis tabağına alın ve üzerine sosunu gezdirin.

Astarlı Sütlaç Tarifi İçin Malzemeler
Sütlaç İçin:
1
çay bardağı
pirinç
1,5
su bardağı
su
5
su bardağı
süt
1
su bardağı
toz şeker
2
yemek kaşığı
mısır nişastası
1/2
çay bardağı
soğuk su
Zerde İçin:
1/2
çay bardağı
pirinç
1
su bardağı
su
2
yemek kaşıği fistik
3
su bardağı
sıcak su
1/2
su bardağı
toz şeker
1,5
yemek kaşığı
mısır nişastası
1/2
çay bardağı
soğuk su
2
yemek kaşığı
kuş üzümü
1
yemek kaşığı
gül suyu
Üzeri İçin:
1
tutam
toz Antep fıstığı

Astarlı Sütlaç Tarifi Nasıl Yapılır?
Sütlaç için pirinçleri yıkadıktan sonra 1,5 su bardağı su ile tamamen yumuşayana kadar orta ateşte pişirin.
Orta boy bir tencerede süt ve şekeri kaynar hale getirin. İçine haşlanmış pirinçleri ekleyip ateşin altını kısın ve 10 dakika kadar pişirmeye devam edin.
Ayrı bir kapta nişasta ve soğuk suyu pürüzüsüz olana kadar karıştırıp sütlaca ekleyin. Sütlacı sürekli karıştırarak koyu akışkan bir hal alana kadar 10 dakika daha pişirin.
Hazırladığınız sütlaçları kaselere üstlerinde boşluk kalacak şekilde paylaştırıp oda sıcaklığında soğumaya bırakın.
Zerde için pirinçleri yıkadıktan sonra suyla haşlamaya bırakın. Pirinçler haşlanırken haspirin üzerine sıcak su koyup kenara alın. Kuş üzümlerini de ıslatarak bekletin.
Pirinçler haşlanıp suyunu çektikten sonra üstüne haspirli suyu süzerek alın,şekeri ekleyin ve kaynar duruma gelene kadar karıştırın. Nişastayı soğuk su ile inceltip karışıma ekleyin ve kıvam alana kadar pişirin. Ocaktan almadan önce süzülmüş kuş üzümlerini ve gül suyunu ekleyin.
Sütlaçların üstünü kaplayacak şekilde zerdeleri kaselere paylaştırın. Önce oda sıcaklığına geldikten sonra en az 3 saat buzdolabında bekletip dilerseniz üzerine Antep fıstığı serperek servis edin.

[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]


[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]


[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]


(( alinti ))

__________________

Kulun Adaleti Şaşar Ama ALLAH´in Adaleti Şaşmaz..
 
Alıntı ile Cevapla

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları reklam ver Benimmekan Mobil Sohbet
Alt 13 Mart 2024, 00:22   #2
Çevrimiçi
# Forum Dedesi #
Yardımcı Admin
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Cevap: Ramazan'ın 2. günü için iftar menüsü




Eline sağlık güzel tariflerdi gene.. Toyga Çorbası ilk defa duydum ilk fırsatta yapacağım kısmetse ...

__________________
Yahudi mi dediniz? onlar yumurtalarini pisirmek icin dunyayi atese vermekten cekinmeyen LANETLILERDIR!!!
Kullanıcı imzalarındaki bağlantı ve resimleri görebilmek için en az 20 mesaja sahip olmanız gerekir ya da üye girişi yapmanız gerekir.
 
Alıntı ile Cevapla

Alt 13 Mart 2024, 00:48   #3
Çevrimiçi
~ Bizimkiler.Net~
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Cevap: Ramazan'ın 2. günü için iftar menüsü




Dedecan61 Nickli Üyeden Alıntı
Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.
Eline sağlık güzel tariflerdi gene.. Toyga Çorbası ilk defa duydum ilk fırsatta yapacağım kısmetse ...

O zaman simdiden afiyet olsun diyelim

__________________

Kulun Adaleti Şaşar Ama ALLAH´in Adaleti Şaşmaz..
 
Alıntı ile Cevapla

Cevapla


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Var
Mesaj Yazma Yetkiniz Var
Eklenti Yükleme Yetkiniz Var
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
Ramazan'ın 1. günü için iftar menüsü meLanie Yemek Tarifleri 2 11 Mart 2024 16:29
12 Nisan 2022 iftar Menüsü Sarya Yemek Tarifleri 2 13 Nisan 2022 18:53
11 Nisan 2022 iftar menüsü Sarya Yemek Tarifleri 0 11 Nisan 2022 13:01
10 Nisan 2022 iftar menüsü Sarya Yemek Tarifleri 11 11 Nisan 2022 12:56
Ramazan için diyet menüsü Asimavi Diyet Listeleri 0 04 Eylül 2008 16:04