IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  sohbet

 Kayıt ol  Topluluk
Etiketlenen Kullanıcılar

6Beğeni(ler)
  • 2 Post By meLanie
  • 1 Post By SpinoZi
  • 1 Post By Feronia
  • 1 Post By Dedecan61
  • 1 Post By Beatrice

Yeni Konu aç Cevapla
 
LinkBack Seçenekler Konuyu Değerlendir Stil
Alt 26 Mart 2024, 18:58   #1
Çevrimiçi
~ Bizimkiler.Net~
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Ramazan'ın 17. günü için iftar menüsü




Yoğurtlu Kuru Fasulye Çorbası
Fırında Kıymalı Patates
Közlenmiş Soğan Salatası
Muhallebili Çıtır Kadayıf Çanakları



Yoğurtlu Kuru Fasulye Çorbası Tarifi İçin Malzemeler
3 çorba kaşığı sıvı yağ
1 çorba kaşığı tereyağı
1 adet orta boy kuru soğan (yemeklik doğranmış)
1 su bardağı kuru fasulye (haşlanmış)
6 su bardağı tavuk suyu
Terbiyesi için;
1 adet yumurta sarısı
2 su bardağı yoğurt
2 çorba kaşığı un
1 çay kaşığı tuz
1 çay kaşığı karabiber
Üzeri için;
1 çay kaşığı kırmızı pul biber
1,5 çay kaşığı kuru nane


Kuru Fasulye Çorbası Tarifi
Öncelikle geniş bir tencereye sıvıyağ ve tereyağını ekleyin. Ardından yemeklik doğranmış kuru soğanı ilave edin. Soğanların rengi değişene kadar kavurun.
Sonrasında haşlanmış kuru fasulyeleri ilave edin 2-3 dakika daha kavurun. Devamında tavuk suyunu ekleyin tencerenin kapağını kapatın orta dereceli ateşte kaynatın.
Çorba kaynarken terbiyesi için; Bir karıştırma kabının içine yumurta sarısı, yoğurt, unu ekleyin. Tel çırpıcı ile iyice karıştırın.
Sonrasında kaynayan çorba suyundan yoğurtlu terbiyenin içine 2-3 kepçe çorba suyunu ekleyin ve karıştırın. (Çorbanın kesilmemesi için)
Ilınan yoğurtlu terbiyeyi çorbayı sürekli karıştırarak azar azar ilave edin. Karıştırarak orta dereceli ateşte 15 dakika kaynatın. Çorba kaynadıktan sonra tuz ve karabiber ile lezzetlendirin. Ardından ocaktan alın.
Üzeri için; Küçük bir sos tenceresinde ya da küçük bir tavada tereyağını eritin. Kırmızı pul ve kuru naneyi ekleyip yağı kızdırın. Yağ kızdıktan sonra sıcak çorbaları kaselere paylaştırın.
Üzerine kızdırılmış kırmızı pul biberli naneli yağ gezdirerek servise sunun.


Fırında Kıymalı Patates Yemeği İçin Malzemeler
2 adet patates (yıkanmış, kabukları soyulmuş, halka şeklinde dilimlenmiş)
Üzerini geçecek kadar su
2 çorba kaşığı zeytinyağı
1 adet kuru soğan (yemeklik doğranmış)
2 diş sarımsak (pirinç tanesi şeklinde doğranmış)
400 gr. kıyma
1 çorba kaşığı domates salçası
1 tatlı kaşığı biber salçası
½ su bardağı su
1 çay kaşığı tuz
1 çay kaşığı karabiber
1 çay kaşığı kırmızı toz biber
½ demet maydanoz
2 adet domates (halka şeklinde dilimlenmiş)
1 kase sarımsaklı yoğurt
10 dal maydanoz (kıyılmış)


Fırında Kıymalı Patates Yemeği Nasıl Yapılır?
Patateslerin kabuklarını soyun.
Halka şeklinde dilimleyin.
Tencereye aktarın.
Üzerini geçecek kadar su ilave edin.
Su kaynadıktan sonra 5 dakika haşlayın.
Patatesler haşlandıktan sonra süzün.
Tavaya zeytinyağı ilave edin.
Ardından yemeklik doğranmış kuru soğanı ve sarımsakları ilave edin.
3-4 dakika kavurun.
Devamında kıymayı ekleyin.
Kavurma işlemine devam edin.
Kıyma kavrulmaya başladığında domates salçası, biber salçasını ilave edin.
Kıyma ile bütünleşene kadar karıştırın.
Sonrasında yarım su bardağı suyunu, tuz, karabiber ve kırmızı toz biberini ekleyip karıştırın.
2-3 dakika pişirin.
Son olarak kıyılmış maydanozu üzerine serpiştirin.
Karıştırın ve ocaktan alın.
Fırın tepsisine ya da bir borcamın tabanına haşlanmış patateslerin yarısını dizin.
Üzerine kıymalı harcında yarısını ekleyin.
Ardından kıymalı harcın üzerine haşlanmış patateslerin kalan yarısını dizin.
Sonrasında kalan kıymalı iç harcı ilave edin.
Kıymalı harcın üzerine halka şeklinde dilimlenmiş domatesleri dizin.
Üzerini yağlı kağıt ile kapatın.
Önceden ısıtılmış 180 derecelik fırında 30 dakika pişirin.
Piştikten sonra üzerine sarımsaklı yoğurt ilave edin.
Kırmızı toz biber ve kıyılmış maydanoz serpiştirerek servise sunun.



Közlenmiş Soğan Salatası Için Malzemeler
12 adet orta - küçük boy kuru soğan
1 adet kapya biber (küp şeklinde doğranmış)
2 adet yeşil sivri biber (halka şeklinde doğranmış)
5 dal taze soğan (incecik doğranmış)
½ demet taze nane (kıyılmış)
5 dal maydanoz (kıyılmış)
½ çay bardağı nar ekşisi
3 çorba kaşığı zeytinyağı
1,5 çay kaşığı tuz
1,5 çay kaşığı sumak
1 çay kaşığı kırmızı pul biber

Közlenmiş Soğan Salatası Tarifi, Nasıl Yapılır? (Videolu) Nasıl Yapılır?
Öncelikle soğanların kabuklarını soymadan yağlı kağıt serili fırın tepsisine yerleştirin.
Önceden ısıtılmış 200 derecelik fırında 35 dakika közleyin.
Fırında közlendikten sonra soğutun.
Soğuduktan sonra kök kısımlarını kesin.
Bir çanağın içerisine soğanların içlerini boşaltın.
Ardından dilimleyin.
Dilimlediğiniz közlenmiş soğanları derin bir kaba aktarın.
Üzerlerine küçük küp kesilmiş kapya biber, halka şeklinde doğranmış yeşil sivri biber, ince doğranmış taze soğan, kıyılmış taze nane ve maydanozu ekleyin.
Devamında nar ekşisi, zeytinyağı, tuz, karabiber, sumak ve kırmızı pul biberi ilave edin ice karıştırın.
Malzemeler bütünleştiğinde sunum yapacağınız salata tabağına aktarın.
Ilık ya da soğuk olarak servise sunun.



Muhallebili Çıtır Kadayıf Çanakları Tarifi İçin Malzemeler
250 gr. Çiğ kadayıf
125 gr. (6 çorba kaşığı) eritilmiş tereyağı
1,5 çorba kaşığı pudra şekeri
4 su bardağı süt
4 çorba kaşığı toz şeker
2 çorba kaşığı un
1 çorba kaşığı buğday nişastası
3 çorba kaşığı labne peynir
1 paket toz vanilya
File Antep Fıstık
Toz fındık
Kivi


Muhallebili Çıtır Kadayıf Çanakları Tarifi Nasıl Yapılır?
Öncelikle genişçe bir kabın içine kadayıfları ilave edin.
Üzerine eritilmiş tereyağı ve pudra şekeri ekleyin.
İyice karıştırın.
Ardından kadayıftan parçalar alarak muffin kalıplarına paylaştırarak üzeri çukur olacak şekilde yerleştirin.
Üzerlerine bir kase ya da bir bardak yardımıyla bastırın.
Sonrasında önceden ısıtılmış 180 derecelik fırında 20 dakika pişirin.
Piştikten sonra ılınması için 10 dakika dinlendirin.
Muhallebisi için; Bir tencereye süt, toz şeker, un, buğday nişastasını ekleyin.
Tel çırpıcı yardımıyla iyice karıştırarak karışımı ocağa alın.
Orta dereceli ateşte sürekli karıştırarak muhallebi kıvamına gelinceye kadar pişirin.
Muhallebi kıvamına geldiğinde ocaktan alın.
Ocaktan aldıktan sonra karıştırarak soğutun.
Devamında labne peynir ve toz vanilyayı ekleyin.
Soğuyan kadayıf çanaklarının içine muhallebiyi paylaştırın.
Üzerlerini file Antep fıstık, toz fındık, kivi ile süsleyerek servise sunun.





[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]


[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]


[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]


[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]

__________________

Kulun Adaleti Şaşar Ama ALLAH´in Adaleti Şaşmaz..
 
Alıntı ile Cevapla

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları reklam ver Benimmekan Mobil Sohbet
Alt 26 Mart 2024, 23:49   #2
Çevrimiçi
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Cevap: Ramazan'ın 17. günü için iftar menüsü




Güzel bir menü tatlıda çok hoşmuş.
Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.
Tarifi uygulayacak arkadaşlarımıza afiyet olsun.

 
Alıntı ile Cevapla

Alt 27 Mart 2024, 02:04   #3
Çevrimiçi
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Cevap: Ramazan'ın 17. günü için iftar menüsü




Farkli menu

__________________
Ey Türk Bayrağım,Vatanımın sembolu,Namusum !
Korkma yılma senin yanında bizler varız Vatanımızın sembolü. Bayragim. Bizler Osmanli Torunlariyiz. Senin yanındayiz asla yılma korkma.
Sen daima dalgalanacaksın




Kullanıcı imzalarındaki bağlantı ve resimleri görebilmek için en az 20 mesaja sahip olmanız gerekir ya da üye girişi yapmanız gerekir.
 
Alıntı ile Cevapla

Alt 27 Mart 2024, 03:03   #4
Çevrimdışı
# Forum Dedesi #
Yardımcı Admin
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Cevap: Ramazan'ın 17. günü için iftar menüsü




Aynen.. Feroşa katılıyorum be gençler.. Mesela Yoğurtlu Kuru Fasulye Çorbası hiç yapmadım bayramda denemek lazım boş bir vakitte..
Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.

__________________
Yahudi mi dediniz? onlar yumurtalarini pisirmek icin dunyayi atese vermekten cekinmeyen LANETLILERDIR!!!
Kullanıcı imzalarındaki bağlantı ve resimleri görebilmek için en az 20 mesaja sahip olmanız gerekir ya da üye girişi yapmanız gerekir.
 
Alıntı ile Cevapla

Alt 27 Mart 2024, 11:21   #5
Çevrimiçi
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Cevap: Ramazan'ın 17. günü için iftar menüsü




Yoğurtlu kuru fasulye güzel olur ama hiç canım istemedi şuan onu, diğerleri de fena değil.

__________________
I suffered, I learned, I changed..
 
Alıntı ile Cevapla

Cevapla


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Var
Mesaj Yazma Yetkiniz Var
Eklenti Yükleme Yetkiniz Var
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
Ramazan'ın 10. günü için iftar menüsü meLanie Yemek Tarifleri 6 20 Mart 2024 22:57
Ramazan'ın 9. günü için iftar menüsü meLanie Yemek Tarifleri 5 19 Mart 2024 13:27
Ramazan'ın 6. günü için iftar menüsü meLanie Yemek Tarifleri 10 18 Mart 2024 16:34
Ramazan'ın 5. günü için iftar menüsü meLanie Yemek Tarifleri 2 15 Mart 2024 13:57
Ramazan'ın 4. günü için iftar menüsü meLanie Yemek Tarifleri 5 14 Mart 2024 13:29