11 Ocak 2010, 17:19 | #1 | |
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0) | Harput Güveci Malzemeler : 6 parça kuzu gerdan 3 soğan 3 domates 3 patates 3 patlıcan 2 kabak 2 kırmızı biber 5 yeşil biber 6 diş sarımsak 2 defne yaprağı mantar tane karabiber zeytinyağı tuz Hazırlanışı : İlk olarak etleri güvecin altına yayın. Üzerine sırasıyla elma dilimi doğranmış soğanı ve sarımsağı, kırmızı biberi, yeşil biberi, patatesi, patlıcanı, kabağı, mantarı ve en son domatesi ekledikten sonra tuzunu ve karabiberini ayarlayıp ağzını yağlı kağıt ve folyo ile kapatıp ocakta pişirin. | |
|
Etiketler |
guveci, güveci, harput |
Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir) | |
| |
Benzer Konular | ||||
Konu | Konuyu Başlatan | Forum | Cevaplar | Son Mesaj |
Fırat Koleji: Harput 1878 | Zen | Tarih | 0 | 14 Mayıs 2014 19:01 |
Harput ekmek tatlısı (elazığ) | Sır | Yöresel Yemekler | 0 | 24 Ekim 2010 16:21 |
Harput köftesi (elazığ) | Sır | Yöresel Yemekler | 0 | 24 Ekim 2010 16:19 |
Ev güveci (çankırı) | Sır | Yöresel Yemekler | 0 | 24 Ekim 2010 08:40 |