IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  sohbet

 Kayıt ol  Topluluk
Etiketlenen Kullanıcılar

15Beğeni(ler)

Yeni Konu aç Cevapla
 
LinkBack Seçenekler Değerlendirme: Değerlendirme: Toplam 1 oy almıştır,  ortalama Değerlendirmesi 5,00 puandır. Stil
Alt 10 Temmuz 2014, 17:09   #101
Zen
Guest
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Cevap: Günün Yemeği




Beşamel Soslu Tavuk Yapımı





Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.

4adet haşlanmış tavuk baget
1/2haşlanmış tavukgöğsü
1 su bardağı rende kaşar
1 çay kaşığı pul biber
1 çay kaşığı karabiber
Yeteri kadar tuz
Beşamel sos için:

2 çorba kaşığı tereyağı
2 çorba kaşığı un
2 su bardağı süt
1çay kaşığı karabiber
Yeteri kadar tuz

Üzeri için:

1 su bardağı kaşar rendesi

Hazırlanışı

Haşlanmış tavuk etlerini kemiklerinden ayırıp orta büyüklükte didikleyerek kırmızı pul biber, karabiber ve tuzla marine ederek lezzetlendirelim.
Beşamel sosu hazırlamak için bir tavaya tereyağını ilave ederek eritelim.
Eriyen yağın üzerine unu alarak unun kokusu çıkıp sararana kadar karıştırarak kavuralım.
Üzerine soğuk sütün tamamını ekleyip unu topaklaştırmadan bir çırpma teli yardımıyla çırparak pürüzsüz olmasını sağlayalım.
Üzerine karabiber ve tuz ekleyip devamlı karıştırarak sosumuz kıvam alana kadar pişirip ocaktan alarak ılınması için bırakalım.
Marine halinde bıktığımız didiklenmiş tavuk etlerinin üzerine ılıyan beşamel sosun 3/2sini ve 1 su bardağı kaşar rendesini döküp karıştırarak iyice harmanlayalım.
Harmanlanan tavuk etlerini küçük sufle kaplarına veya güveç kaplarına eşit miktarlarda paylaştıralım. Kapların üzerlerine beşamel sosun kalanını bölüştürerek yerleştirip kaşar rendesiyle kaplayalım. Ardından hazır hale gelen yemeğimizi önceden ısıtılmış 190 derecedeki fırına vererek kaşarlar eriyip kızarana kadar pişirerek fırından alalım.



 
Alıntı ile Cevapla

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları reklam ver Benimmekan Mobil Sohbet
Alt 03 Ağustos 2014, 10:33   #102
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Cevap: Günün Yemeği





Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.
Tavuk Sarması

Süre 40 dk.
5 Kişilik

Malzemeler

5 Parça ince dövülmüş tavuk göğüs eti
1 Adet patates
1 Adet havuç
3 Yemek kaşığı haşlanmış bezelye
3 Yemek kaşığı mantar
2 Yemek kaşığı margarin
5 Dilim taze kaşar peyniri
Tuz, karabiber, kekikHazırlanışı

Patates ve havucu küçük küpler halinde doğrayın.
Mantarı ince ince kıyın.
1 yemek kaşığı margarini eritip patates, havuç ve mantarı soteleyin.
Bezelye, tuz, karabiber ve kekik ilave ederek karıştırın.
İyice dövülmüş tavuk göğüs etini bir kasenin içine yerleştirin.
Ortasına hazırladığınız harçtan yeterince ilave edip bohça şeklinde kapatın.
Yağlanmış tepsiye ters olarak yerleştirin.
Diğer tavuk etlerini de aynı işlemi uygulayın.
Tavukların üzerlerine kalan 1 yemek kaşığı margarini sürün.
Yarım çay bardağı su ilave ederek sıcak fırında 15 dakika pişirin.
Kızaran tavukların üzerine kaşar peyniri dilimlerini yerleştirerek tekrar fırına verin.
Peynirler eriyince fırından çıkarıp üzerini ince dilimlenmiş mantar ile süsleyip sıcak olarak servis yapın.


Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.
Zeytinli Spagetti

Süre 30 dk.
4 kişilik

Malzemeler

50 gr çekirdeksiz yeşil zeytin
50 gr siyah zeytin
5 Yemek kaşığı zeytinyağı
2 Adet acı kırmızı biber
2 Diş sarımsak
Yarım demet kıyılmış maydanoz
Yarım paket çubuk makarna (spagetti)
TuzHazırlanışı

Siyah zeytinleri çekirdeklerinden ayırın ve yeşil zeytinlerle birlikte iri iri doğrayın.
Acı biberleri uzunlamasına bölün ve yıkayın.
Çekirdeklerini çıkarın ve küçük küçük doğrayın.
Sarımsağı soyun ve ezin.
Maydanoz yapraklarını ince ince kıyın.
Spagettiyi 3 yemek kaşığı tuz kattığınız kaynar suda 10 dakika pişirip, suyunu süzün.
Kalan zeytinyağını tavada kızdırın.
Acı biber, sarımsak ve zeytinleri yağda hafifçe kavurun.
Süzdüğünüz spagettiyi ve ince kıyılmış maydanozu katıp, karıştırın.
Tuz serpip, bekletmeden servis yapın.

__________________
Eğer "dokuz" CanLı oLsaydın biLe En fazLa "sekiz" kez kaçabiLirdin öLümden..
BiLki "
yedi" düveLe suLtan oLsan dahi Yerin "aLtı" mekan oLacak sana
En fazLa "beş" metre kumaş götürebileceksin Kapatacaksın "dört" açsanda gözünü..
Bu dünya "
üç" günLük dünya , AzraiLin yanında "iki" kat oLup yaLvarsanda nafiLe
ELbet "
bir" gün öLeceksin İşte o gün herşey "sıfır"dan başLayacak..!
 
Alıntı ile Cevapla

Alt 13 Nisan 2016, 16:08   #103
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Cevap: Günün Yemeği




Günün lezzeti: Güveçte et sote


Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.


Malzemeler:
Yarım kilo dana kuşbaşı
1 biber
1 domates
1 tatlı kaşığı salça
Arpacık soğanı
Pulbiber, karabiber, kekik, tuz




Güveçte et sote yapılışı:
Etleri üzerini geçecek kadar su ekleyerek düdüklü tencerede 10 dakika kadar haşlayın. Arpacık soğanları ve biberi bir tavada sıvıyağla kavurun. Haşladığınız etleri de koyup kavurmaya devam edin. Doğradığınız domatesle beraber salçayı ve baharatları da ilave edip kavurduktan sonra güvecin içine alın. Haşlama suyundan dökerek 200 derecelik fırında 10 dakika kadar pişirin.

Afiyet olsun!

 
Alıntı ile Cevapla

Alt 01 Şubat 2018, 09:59   #104
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Cevap: Günün Yemeği




Günün Menüsü:


Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.
Yöresel Tarhana tarifi





Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.
Acılı kurabiye tarifi





Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.
Sucuk köfteli makarna salatası





Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.
Pratik cevizli un helvası

__________________
Eğer "dokuz" CanLı oLsaydın biLe En fazLa "sekiz" kez kaçabiLirdin öLümden..
BiLki "
yedi" düveLe suLtan oLsan dahi Yerin "aLtı" mekan oLacak sana
En fazLa "beş" metre kumaş götürebileceksin Kapatacaksın "dört" açsanda gözünü..
Bu dünya "
üç" günLük dünya , AzraiLin yanında "iki" kat oLup yaLvarsanda nafiLe
ELbet "
bir" gün öLeceksin İşte o gün herşey "sıfır"dan başLayacak..!
 
Alıntı ile Cevapla

Alt 04 Ocak 2019, 14:33   #105
Çevrimiçi
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Cevap: Günün Yemeği




Fırında Tavuk İncik ve Arpa Şehriye Pilavı


Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.


Malzemeler:

8 adet tavuk baget

Marine Etmek için;
2 yemek kaşığı eritilmiş tereyağı
2 yemek kaşığı zeytinyağı
5 yemek kaşığı soya sosu
1 tatlı kaşığı tane karabiber
1 tatlı kaşığı bal
2 diş sarımsak
3 dal biberiye
5 dal taze kekik

Pişirme torbası

Arpa Şehriye Pilavı
2 yemek kaşığı tereyağı
2 yemek kaşığı zeytinyağı
2 su bardağı arpa şehriye
3 su bardağı tavuk suyu
Tuz
1 dal taze biberiye

Yapılışı:

Tavukları ve marine malzemelerini bir kapta iyice karıştırın.
Üzerini streçleyip 1 saat buzdolabında dinlendirin.
Fırın poşetine koyduğunuz tavukları 200 derece fırında 45 dakika pişirin.
Arpa şehriyeyi yağda renk değiştirene kadar kavurun.
Sıcak tavuk suyunu ekleyip kısık ateşte suyunu çekene kadar pişirin.
Üzerini maydonoz ile süsleyip servis edin.
Afiyet Olsun

__________________
I suffered, I learned, I changed..
 
Alıntı ile Cevapla

Alt 12 Nisan 2019, 04:48   #106
Çevrimiçi
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Cevap: Günün Yemeği




...


~ Nohutlu Tavuk Yemeği ~



Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.



Malzemeler:

- Tuz
- Karabiber
- 2 yemek kaşığı toz kırmızı biberi
- 1 çay kaşığı sarımsak tozu
- Kekik
- 800 g tavuk kalça eti
- 2 soğan
- 4 yemek kaşığı zeytinyağı
- 1.5 su bardağı hafif haşlanmış nohut
- 1 tatlı kaşığı rendelenmiş limon kabuğu
- 1 yemek kaşığı limon suyu




Üzeri İçin:

- Yarım çay bardağı ince kıyılmış kişniş





Yapılışı:

Tuz ve baharatları derin bir kapta karıştırın. Tavuk kalça etlerini baharat karışımına bulayın.

Piyazlık doğradığınız soğanları bir kaseye alın. Üzerine iki yemek kaşığı kadar zeytinyağı ilave edip karıştırın. Soğanları bir fırın kabının tabanına yayın.

Haşlanmış nohutları, baharatları tavuklara ekleyin. Rendelenmiş limon kabuğu, limon suyu ve kalan zeytinyağını ilave edip karıştırın.

Nohutlu tavuk etlerini soğanların üzerine alın. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında, tavuklar kızarıncaya kadar 40-45 dakika pişirin. Üzerini ince kıyılmış kişnişle süsleyerek sıcak servis yapın.




~ Afiyet Olsun ~

__________________
Aşk, bekletilmiş en bozuk "Şaraptır"


Kullanıcı imzalarındaki bağlantı ve resimleri görebilmek için en az 20 mesaja sahip olmanız gerekir ya da üye girişi yapmanız gerekir.
 
Alıntı ile Cevapla

Alt 13 Nisan 2019, 10:59   #107
Çevrimiçi
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Cevap: Günün Yemeği




- Tencerede Orman Kebabı -



Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.



Malzemeler:

- 500 gr kuşbaşı et,
- 2 adet patates,
- 2 adet havuç,
- 1 adet domates,
- 1 adet yeşil biber,
- 1 adet soğan,
- 1 küçük kavanoz bezelye,
- 2 çorba kaşığı salça,
- Zeytinyağı,
- Tuz,
- Karabiber,
- Kırmızı pul biber,
- Sıcak su.


Yapılışı :

Tencereye etleri koyup, ağzını kapatalım ve kısık ateşte suyunu salıp çekene kadar pişirelim.

Soğanı, domatesi, yeşil biberi ince ince doğrayalım.

Patatesleri, havuçları küp şeklinde iri iri doğrayalım.

Etler suyunu çektikten içine soğanı, zeytin yağını ilave edip, soğanlar hafif pembeleşene kadar kavuralım.

Sonra domatesi, yeşil biberi, patatesleri, havuçları, salçayı, karabiberi, kırmızı biberi, tuzu ilave edelim ve 2-3 dakika kavuralım.

Daha sonra tencerenin kapağını kapatıp, ara ara karıştırarak 5 dakika daha kavuralım.

Sebzelerin üzerini geçecek şekilde sıcak su ilave edip, orta ateşte pişirelim.

Yemeği ocaktan almamıza yakın bezelyeleri ilave edip, 2-3 dakika daha pişirip, Orman Kebabımızı sıcak sıcak servis yapalım.



~ Afiyet Olsun ~

__________________
Aşk, bekletilmiş en bozuk "Şaraptır"


Kullanıcı imzalarındaki bağlantı ve resimleri görebilmek için en az 20 mesaja sahip olmanız gerekir ya da üye girişi yapmanız gerekir.
 
Alıntı ile Cevapla

Alt 17 Nisan 2019, 23:28   #108
Çevrimiçi
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Cevap: Günün Yemeği




...


~ Fırında Kuzu Kol ~



Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.



Malzemeler:

- Bir bütün kuzu kol eti



Baharatlı Marinasyon İçin Malzemeler:

- 1 çay kaşığı kişniş tohumu
- 1 çay kaşığı rezene tohumu
- 2 kakule tohumu
- Tuz
- Karabiber
- 1 çay kaşığı kimyon
- 1 çay kaşığı kırmızı toz biber
- Yarım çay kaşığı toz tarçın
- 2 yaprak taze rezene
- 1 demet taze nane
- 2 diş sarımsak
- 2 limonun rendelenmiş kabuğu ve suyu
- Yarım su bardağı zeytinyağı







Yapılışı:

Baharatlı marinasyon için kişniş, rezene ve kakule tohumları bir dövecek yardımı ile ezilip, yapışmaz yüzeyli tavada hafif kavrulup, ocaktan alınıp soğumaya bırakılır.

Ayrı bir kasede tuz, karabiber ve kalan baharatlar harmanlanır. Ezilen sarımsak, limon suyu, rendelenmiş limon kabuğu, zeytinyağı ve soğuyan baharat tohumları ilave edilip karıştırılır.

Et yayvan fırın kabına alınır. Üzerine bıçakla kesikler atıldıktan sonra hazırlanan baharatlı karışımdan bir fırça yardımı ile etin her yerine sürülür.
Buzdolabında 2 saat dinlendirilir. Üzerini yağlı kağıt ile sarıp, önceden ısıtılmış 180 derece fırında et yumuşamaya başlayıncaya kadar, yaklaşık 45-50 dakika pişirilir. Üzerini açıp kızarıncaya kadar 15-20 dakika daha pişirilip, sıcak servis yapılır.




~ Afiyet Olsun ~

__________________
Aşk, bekletilmiş en bozuk "Şaraptır"


Kullanıcı imzalarındaki bağlantı ve resimleri görebilmek için en az 20 mesaja sahip olmanız gerekir ya da üye girişi yapmanız gerekir.
 
Alıntı ile Cevapla

Alt 30 Nisan 2019, 01:26   #109
Çevrimiçi
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Cevap: Günün Yemeği




...


~ Sucuklu Mantar Güveç ~



Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.



Malzemeler:

- 1 kangal sucuk
- 500 gr mantar
- 3 soğan
- 3 diş sarımsak
- 3 domates
- 2 sivri biber
- 4 yemek kaşığı ayçiçeği yağı
- 100 gr kaşar peyniri
- Tuz
- Karabiber
- Kırmızı pul biber






Yapılışı:

Domatesleri soyup küp şeklinde doğrayın. Sivri biberleri temizleyip doğrayın. Soğanları soyup küp doğrayın. Sarımsakları soyup ezin.

Mantarları temizleyip kararmaması için limonlu su da bekletin. Yağı tavada kızdırıp soğan ve sarımsağı soteleyin. Sırasıyla domates, sivri biber, tuz ve karabiberi ekleyip karıştırarak 5 dakika kavurun.

Mantarları süzüp tavaya ilave edin. Suyunu bırakıp çekene kadar 2-3 dakika daha kavurduktan sonra ocaktan alın.

Küçük güveçlere domates soslu mantar ve küp kesilmiş sucuğu paylaştırın. Üzerine kaşar peynirini serpiştirin. Peynir eriyinceye kadar 10 dakika pişirip sıcak servis yapın.




~ Afiyet Olsun ~

__________________
Aşk, bekletilmiş en bozuk "Şaraptır"


Kullanıcı imzalarındaki bağlantı ve resimleri görebilmek için en az 20 mesaja sahip olmanız gerekir ya da üye girişi yapmanız gerekir.
 
Alıntı ile Cevapla

Alt 10 Mayıs 2019, 04:45   #110
Çevrimiçi
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Cevap: Günün Yemeği




...


~ Domates Soslu Zeytinli Tavuk Butları ~



Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.



Malzemeler:

- Yarım çay bardağı zeytinyağı
- 1 yemek kaşığı domates salçası
- 1 yemek kaşığı biber salçası
- 6 parça tavuk but eti




Sosu İçin:

- 3 su bardağı rendelenmiş domates
- 1 yemek kaşığı domates püresi
- 1 sarı domates
- Tuz
- Karabiber
- Kekik
- Kırmızı pul biber
- Sumak
- 1 su bardağı çekirdeksiz siyah zeytin



Üzeri İçin:

- Taze biberiye





Yapılışı:

Zeytinyağı ve salçaları bir kasede karıştırıp tavuk but etlerinin üzerine bir fırça yardımıyla sürün ve yapışmaz yüzeyli bir tavada hafif kızartın.

Sosu için, rendelenmiş domates, domates püresi ve tavla zarı formunda doğradığınız sarı domatesi dikdörtgen bir fırın kabına alıp karıştırın.

Tuz ve baharatlarla tatlandırın. Hafif kızarttığınız tavuk but etlerini sosun üzerine alın.

Çekirdeksiz siyah zeytini ilave edin. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında 30 dakika pişirin. Biberiye ile süsleyerek sıcak servis yapın.




~ Afiyet Olsun ~

__________________
Aşk, bekletilmiş en bozuk "Şaraptır"


Kullanıcı imzalarındaki bağlantı ve resimleri görebilmek için en az 20 mesaja sahip olmanız gerekir ya da üye girişi yapmanız gerekir.
 
Alıntı ile Cevapla

Cevapla

Etiketler
günün, menüsü


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Var
Mesaj Yazma Yetkiniz Var
Eklenti Yükleme Yetkiniz Var
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
Günün Menüsü Sır IF Ekstra 0 22 Mart 2011 12:23
Günün Menüsü Süslü Şiir, Hikaye ve Güzel Sözler 1 05 Ocak 2009 13:47