IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  sohbet

 Kayıt ol  Topluluk
Etiketlenen Kullanıcılar

15Beğeni(ler)

Yeni Konu aç Cevapla
 
LinkBack Seçenekler Değerlendirme: Değerlendirme: Toplam 1 oy almıştır,  ortalama Değerlendirmesi 5,00 puandır. Stil
Alt 20 Şubat 2011, 22:03   #31
Çevrimdışı
Ein
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Cevap: Günün Menüsü




SÜZME MERCİMEK ÇORBASI
[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]
Malzeme
  • 250 gr. kırmızı mercimek
  • 25 gr. un
  • 50 gr. margarin
  • 50 gr. küçük doğranmış
  • kızarmış ekmek
  • 1 adet patates
  • 1 adet soğan-1 adet limon
  • 2 adet ilikli kemik
  • 50 gr. tereyağı
  • 5 bardak su-Tuz, kimyon, kırmızıbiber

Tarifi

Bir tencereye yıkanmış olan mercimek ve ilikli kemik konur. Soyulmuş patates ve soğan tüm olarak ve tuz ile 5 bardak su ilave edilip ocağa konur. Kaynatılırken üzerindeki kefi alınır. Kaynarken ara sıra çırpılır. Karışım 45 dk. piştikten sonra tel süzgeçten geçirilir. Tencereye yağ konur ve eritilir. Daha sonra yağa un ilave edilip çırpılır, un hafif pembeleşinceye kadar kavrulur. Kavrulduktan sonra su ve hazırlanan mercimek aktarılır. İçine kızarmış ekmek ve kimyonu ilave edilir. Ayrı bir tavada yakılan tereyağının üzerine kırmızıbiber atılıp buda çorbanın üzerine dökülür. Çorba servise hazırdır.

FIRINDA KÖFTE VE PATATES

[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]

malzemeler:

köfte harcı:
  • yarım kg kıyma
  • 2 dilim bayat ekmek içi, ıslatılmış ve sıkılmış
  • 1 tatlı kaşığı taze çekilmiş karabiber
  • yarım demet maydanoz, doğranmış
  • 2 yemek kaşığı sızma zeytinyağı
  • 1 diş sarımsak, dövülmüş
  • yarım tatlı kaşığı tuz
  • 2 yemek kaşığı süt
  • 1 tatlı kaşığı kekik
  • 1 yumurta
diğer malzemeler:
  • yarım çay bardağı zeytinyağı
  • 5 patates
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • 1 çay kaşığı tuz
  • 6-7 sivribiber
  • 3 domates
  • yarım çay bardağı kaynar su
hazırlanması:

  • 1. köfte için gereken tüm malzemeleri yoğurup harç yapın. bu harcı bir gece buzdolabında bekletin.
  • 2. fırın kabına yarım çay bardağı zeytinyağını dökün. patatesleri soyup daire şeklinde kesin. üzerlerine karabiber ve tuz serpip harmanlayın ve tepsiye yayın.
  • 3. sivri biberleri ikiye bölün. içlerini çıkartıp patateslerin üzerine yerleştirin. domatesleri soyun ve biberlerin üzerine rendeleyin.
  • 4. en üste cevizden biraz büyük şekil verdiğiniz köfteleri dizin. yarım çay bardağı kaynar suyu fırın kabına gezdirin. kabın üzerini folyo ile kapatıp 250C fırında patatesler yumuşayana kadar pişirin.

MANTARLI PİLAV

[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]

MALZEMELER:
  • * 2 su bardağı pirinç
  • * 3 su bardağı su
  • * 500 gram mantar
  • * 2 yemek kaşığı dolmalık fıstık
  • * 1 orta boy soğan (incecik doğrayın)
  • * bir tutam şeker
  • * tuz, karabiber, zeytinyağı
  • * 1 limonun suyu
  • * yarım demet dereotu
YAPILIŞI:
  • 1. Önce bir tencereye biraz su alın ve kaynatın, mantarları istediğiniz boyda dilimleyin. Limon suyunu ve mantarları kaynayan suya ekleyin ve 3-4 dakika haşlayın. Sudan çıkarttığınız mantarları yağsız tavaya alın ve hızlı ateşte suyunu çektirin (çok kısa sürüyor)
  • 2. Yayvan bir tencereye zeytinyağını alın ve dolmalık fıstıkları ekleyin. Fıstıklar pembeleşince soğanları ilave edin, pembeleştirin. (Püf noktası fıstıkları hafif pembeleştirin ki fazla kavrulmasınlar)
  • 3. Yıkayıp suyunu süzdürdüğünüz pirinçleri, tuzu ve şekeri tencereye alıp pirinçleri kavurun (4-5 dakika sonra renkleri değişecek)
  • 4. Mantarları da ilave edip 1-2 çevirin, karabiberini ve suyunu ilave edip önce harlı ateşte sonra kısık ateşte pilav suyunu çekene kadar pişirin. Ocağı kapattıktan sonra dereotunu tencereye alın.
  • 5. Pişen pilavı en az 15 dakika demlendirin, karıştırıp servis edin.
SÜTLÜ İRMİK HELVASI
[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]

Malzemeler:
  • 250 gr. tereyağı (tarifte 300 gr. kullanılıyordu fakat ben daha hafif olmasını istedim. Siz tarife uymak isterseniz 300 gr. kullanın.)
  • 70 gr. (2 paket) dolmalık fıstık ya da isterseniz file fıstık, badem de olur.
  • 500 gr. (1 orta boy paket) irmik
  • 500 ml kaynar süt
  • 2,5 su bardağı su + 3 su bardağı toz şekerle hazırlayacağınız şerbet. (şeker miktarını dilerseniz düşürebilirsiniz.)
  • Derin bir tavada tereyağını kızdırıp fıstıkları hafifçe pembeleşene kadar kavurun. İrmiği eklediğinizde kavurmaya devam edeceğiniz için çok kararmalarına sebep olmamak için çok koyulaşmamasına dikkat edin.
  • Fıstıklar pembeleşince irmiği ilave ederek irmik yağı çekip rengi koyulaşmaya başlayana kadar yaklaşık 10 dakika sürekli karıştırarak kavurmaya devam edin.
  • Başka bir kapta kaynattığınız sütü azar azar ilave edin ve irmik şişip sütü çekene kadar tekrar kavurun. Bu arada irmik taneleri birbirine yapışarak topaklanabilir, tahta kaşıkla bu topakları giderin.
  • Ayrı bir sos tenceresinde su ve şekeri kaynatarak şerbeti hazırlayın ve kaynar halde tavadaki karışıma ekleyin. Ateşi biraz kısarak fıstık ve irmiklerin rengi koyulaşana ve irmik şerbeti tamamen çekene kadar sürekli karıştırarak kavurun.
  • Üzerine hindistan cevizi, antep fıstığı ya da ceviz serperek sıcak veya ılık servis yapın. Dilerseniz benim yaptığım gibi küçük kalıplara alıp servis tabağına ters çevirerek güzel bir sunum yapabilirsiniz.
  • İrmik helvası tereyağlı olduğu için soğuduğunda ya da buzdolabında kurumuş ve kıvamı bozulmuş gibi görünebilir, fakat servisten önce ısıttığınızda eski kıvamını tekrar alacaktır.
  • Çok lezzetli ve hafif bir tatlı. Mis gibi tereyağı ve süt kokan bir irmik helvası düşünün. İşte öyle birşey.


AFİYET OLSUN...

 
Alıntı ile Cevapla

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları reklam ver Benimmekan Mobil Sohbet
Alt 21 Şubat 2011, 22:28   #32
Çevrimdışı
Ein
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Cevap: Günün Menüsü




[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]
İRMİK ÇORBASI
Malzeme:


  • 6 su bardağı tavuk suyu
  • 2 su bardağı süt
  • 1 su bardağı (didiklenmiş)
  • haşlanmış tavuk eti
  • 1/2 su bardağı irmik
  • 1 yemek kaşığı kuru nane
  • 1 adet pırasa (ince kıyılmış)
  • 2 diş sarımsak
  • 1 çay kaşığı kırmızıbiber
  • 2 yemek kaşığı sıvı yağ Tuz ve karabiber
Hazırlanışı:
Tavuk suyu ve sütü bir tencereye koyup orta ateşte kaynatın. İrmiği tenceredeki karışıma azar azar eklerken devamlı karıştırarak iyice yedilin. Çorbaya tuz, karabiber, dövülmüş sarımsak ve naneyi ekleyerek 20 dakika daha kaynatın. Didiklenmiş tavuk etlerini de ekleyerek 5 dakika daha kaynattıktan sonra ateşten indirin. Ayrı bir tavada ince kıyılmış pırasaları yağda 5-10 dakika kavurun ve üzerine kırmızı pul biber ekleyip çorbanıza ilave edin.

ETLİ YAZ TÜRLÜSÜ

[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]
Malzemeler :

  • 750 gr kuşbaşı koyun eti
  • 500 gr taze fasülye
  • 500 gr patlıcan
  • 500 gr taze bamya
  • 500 gr kabak
  • 2 adet soğan
  • 6 adet domates
  • 6 adet sivribiber
  • 6 çorba kaşığı tereyağı
  • Tuz
  • Su




Hazırlanışı :

Sebzeleri yıkayın. Fasülyeyi ve bamyayı ayıklayın. Patlıcanı alaca soyun.Kabağı soyun. Sivibiberin sap ve çekirdeklerini ayıklayın. Fasülye, sivribiber, patlıcan ve kabağı kuşbaşı doğrayın. Domatesin çekirdeklerini çıkartıp dörde bölün. Eti bir tencereye koyup, tereyağı, soğan ve sivribiber ilave edin. Orta hararetteki ateşte, et bıraktığı suyu çekinceye kadar kavurun. Sebzeleri ve suyu ilave edin ve etler yumuşayıncaya kadar önce harlı, ardından kısık ateşte pişirin
DOMATESLİ MANTAR SOSLU SPAGETTİ
[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]

Malzeme:

  • 1 paket spagetti makarna
  • 12 bardak su (haşlamak için)
  • 2 yemek kaşığı tuz
  • 3 yemek kaşığı sıvı yağ Sos için;
  • 150 gr. mantar
  • 2 adet iri domates
  • 3 yemek kaşığı sıvı Yağ
  • 3 diş sarımsak
  • 1 tatlı kaşığı kuru dereotu
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • 1 çay kaşığı kimyon
  • Tuz
Hazırlanışı:
Geniş bir tencereye su koyup kaynatılır. Tuz, sıvı yağ ilave edilerek makarnalar eklenir. 10 dakika haşlanır ve suyu süzülür. Ayrı bir tencerede sıvı yağda ince doğranmış mantarlar sotelenir. Rendelenmiş domatesler katılarak 5 dakika daha kavrulur. İnce kıyılmış sarımsak, dereotu, kimyon, tuz ve karabiber eklenerek 2 dakika ateşte tutulur. Servis tabağına alınmış spagettinin üzerine sıcak sos dökülerek afiyetle yenir.

ELMALI SÜ
PRİZ
[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]

Malzeme:
  • 1 kilo elma
  • 1 yemek kaşığı şeker

Üstü için;
  • 2 çay kaşığı tarçın
  • 3 adet karanfil

Kreması için;
  • 2 yemek kaşığı un 1/2 litre süt
  • 2 yumurta sarısı 1/2 portakal suyu
Hazırlanışı:
Elmaların kabukları soyularak küp küp doğranır. Yarım çay bardağı su, karanfil ve bir yemek kaşığı şekerle 10-15 dakika kadar orta ateşte haşlanır. Soğuduktan sonra yayvan ve geniş bir servis tabağına koyulur. Diğer tarafta süt, yumurta sarısı, portakal suyu, portakal rendesi, un, şeker ve vanilya mikserle iyice çırpılıp bir tencereye alınır. Orta ateşte muhallebi kıvamına gelinceye kadar pişirilir. Servis tabağmdaki elmaların üzerine dökülür. Krema soğuduğunda tarçınla tatlandırılarak servis yapılır. Not: Buzdolabında 2-3 saat bekletilen elmalı süprizin çok daha lezzetli okluğunu fark edeceksiniz.



AFİYET OLSUN...

 
Alıntı ile Cevapla

Alt 22 Şubat 2011, 22:19   #33
Çevrimdışı
Ein
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Cevap: Günün Menüsü




Kıymalı Taze Fasulye
[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]

Malzemeler:
  • *500 gr taze fasülye
  • *1 adet kuru soğan
  • *1-2 damla limon
  • *1 tatlı kaşığı domates salça
  • *1 tatlı kaşığı biber salçası
  • *200 gr kıyma
  • *tuz,pul biber
  • *3-4 yemek kaşığı zeytin yağı
HAZIRLANIŞI:
Tencereye yağ koyulduktan sonra soğanlar ve kıyma birlikte kavrulur.Salça,tuz ve pul biber konulup biraz daha kavrulur.Ardından Taze fasulye buzu çözülmeden tencereye konur.Eğer derin dondurucudan değilse sizin ayıklayıp tencereye ilave edin.Birazda böyle kavurun.1-2 damla limon suyu dökün.Daha lezzet katar.Üzerini geçmeyecek kadar sıcak su ekleyip pişirin.

Fırında domatesli makarna

[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]

MALZEMELER
  • 350 gr çubuk makarna
  • 16 bardak su
  • 2 bardak süt
  • 1 baş soğan
  • 4 adet yumurta
  • 3.5 çorba kaşığı tuz
  • 3/4 kahve fincanı un
  • 1 kahve kaşığı karabiber
  • 2.5 çorba kaşığı tereyağı
  • 1.5 bardak rendelenmiş kaşar peyniri.
  • 3 adet domates (ya da bir kahve fincanı tuzsuz domates salçası)

HAZIRLANIŞI

Su ve tuzu kaynatıp, makarnaları kırmadan tencereye atın. 20 dakika haşlayıp, tencereyi ateşten alın. Makarnanın suyunu süzün. Bir tencereye iki buçuk kaşık tereyağı ve yemeklik doğranmış soğanı koyun. Orta hararetli ateşte soğanları pembeleştirin. İçine unu katıp, hızlı hızlı karıştırarak iki dakika daha kavurmaya devam edin. Yarım kaşık tuzla, karabiber serpip, karıştırmaya devam edin. İçine ılık sütü yavaş yavaş dökün. Karıştırarak sekiz dakika pişirin. Koyu muhallebi kıvamına gelince, önceden hazırladığınız domates salçasını ilave edin. İyice karıştıdıktan sonra çok hafif bir ateşte bırakın. Domates salçası için domateslerin kabuklarını soyun. Çekirdeklerini ayıklayıp, küp küp doğrayın ve yarım çorba kaşığı yağla birlikte beş dakika kuwetli bir ateşte pişirın. Makarnaların suları iyice süzüldükten sonra ateşe koyun. Üzerine sırasıyla bir buçuk bardak rendelenmiş peynir, hazırlanmış olan salça ve en son olarak da çırpılmış yumurtaları katın. Iyice karıştırıp, tümünü içi hafifçe yağlanmış yüksekçe bir fırın kabına yerleştirin. Kızgın bir fırına koyup, 40-45 dakika kadar pişirin. Çıkartıp, 15 dakika bekletin.

Karamelli Elma Tatlısı

[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]

Malzemeler

  • 3 adet elma
  • 1 adet yumurta
  • 3 çorba kaşığı un
  • 3 çorba kaşığı su
  • 1 su bardağı sıvı yağ
  • 2 su bardağı şeker
  • 1 paket Hindistan cevizi


Yemeğin Tarifi
  • Elmalar dörde bölün. Kabuklarını soyup, çekirdekli kısımlarını çıkarın.
  • Yumurtayı çırpın. Un ve su ekleyip bulamaç haline gelinceye kadar karıştırın.
  • Elmaları hazırladığınız karışıma bulayıp, kızdırılmış sıvı yağda her iki tarafını da kızartın.
  • Şekeri teflon tavada eriterek, karamel haline getirin. Elmaları içine atıp 1 - 2 dakika karıştırın.
  • Karamelli kızarmış elmaları servis tabağına alın. Üzerini Hindistan cevizi ile süsleyip servis yapın.


AFİYET OLSUN...

 
Alıntı ile Cevapla

Alt 23 Şubat 2011, 22:46   #34
Çevrimdışı
Ein
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Cevap: Günün Menüsü




Zeytinyağlı, Sebzeli Tavuk
[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]
  • 250 gr tavuk bonfile
  • 2 adet orta boy kabak (ince)
  • 1 adet orta boy havuç
  • 1 adet orta boy patates
  • 1 yemek kaşığı sıvıyağ
  • 1/2 çay kaşığı tuz
  • 1/2 çay kaşığı karabiber
  • 1/2 çay kaşığı kırmızı biber
  • 1/2 çay kaşığı kekik
  • 1 çay bardağı süt
  • haşlanmış bezelye
Ön Hazırlık:

Tavuk etlerini eninden 2 ‘ ye kesip incelterek istediğiniz şekilde doğrayın. Üzerine karabiber ve sütü ekleyerek 3-4 saat buzdolabında bekletin.


Hazırlanışı:


Sebzeleri temizleyip doğrayarak vitaminlerinin kaybolmaması için buharda pişirin. Ayrı bir yerde teflon tavaya yağı koyup tavukları arkalı önlü hafifçe kızartın. Üzerilerine baharatları ilave edip karıştırarak haşlanmış sebzelerle beraber sıcak servis yapabilirsiniz.

Havuçlu ve Soğanlı Pilav
[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]

Malzemeler:
  • 2 su bardağı pirinç,
  • 2 tane orta boy havuç,
  • 1 tane soğan,
  • 3-4 kaşık sıvı yağ,
  • 2 kaşık tereyağ,
  • tuz,
  • 1 tatlı kaşığı şeker,
  • 3 su bardağı sıcak su,
Hazırlanışı:
Öncelikle pirinçleri 1 saat kadar tuzlu sıcak suda bekletin. Sonra bol soğuk su ıle yıkayıp süzün. Tereyağ ve sıvı yağ karışımına minik küpler halinde doranmış havuçları katıp kavurun. Havuçlardan sonra yine minik doğranmış soğanı katıp kavurmaya devam edin. soğanlarda renk deiştirince süzülmüş pirinçleri katıp tuzunu katıp kavurmaya devamö edin. kavrulmuş pirinçlere sıcak suyunu ve şekerini koyup tencerenin kapağını kapatın. Kısık ateşte pirinçler göz göz olana kadar pişirip 15-20 dakika demlendirin...

Fırında Şeftali Tatlısı
[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]

Malzemeler

  • Şeftali
  • Her yarım şeftali için 1 tatlı kaşığı toz şeker
Yapılışı

Şeftalileri yıkayıp 2'ye kesin. Kesik kısmı üste gelecek şekilde fırın tepsisine dizin. Her yarım şeftalinin üzerine 1 tatlı kaşığı toz şeker serpin ve 200 derecede, turbosuz ayarda yaklaşık olarak 45 dk. pişirin. Eğer şeftalilerin suyunu salmadan kızarmaya başladığını görürseniz dereceyi biraz düşürmeniz gerekebilir. İsteğinize göre krem şanti veya kaymakla servis edebilirsiniz.




AFİYET OLSUN...

 
Alıntı ile Cevapla

Alt 24 Şubat 2011, 22:33   #35
Çevrimdışı
Ein
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Cevap: Günün Menüsü




Nohutlu Mercimek Çorbası
[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]
Nohutlu mercimek çorbası
Malzemeler: 1 su bardağı kırmızı mercimek, yarım çay bardağından biraz fazla pirinç, 1 yk. kaşığı un, 1 yk. kaşığı domates salçası, yarım çay, bardağı zeytinyağı, 1 baş kuru soğan yemeklik doğranmış, 1 su bardağından biraz fazla haşlanmış, pişirilmiş ve kabuğu soyulmuş nohut, 1,5 tatlı kaşığı tuz, 1 tatlı kaşığı kuru nane.

Yapılışı: 1 baş kuru soğanı yemeklik doğranmış olarak zeytinyağıyla beraber tencereye alın. Renkleri pembeleşene kadar kavurma işlemi uygulayın. Salçayı ilave edip bir miktar daha karıştırın. Ardından yıkanmış, suyu süzülmüş kırmızı mercimek ile pirinci, arkasından da bir yk. unu ekleyin. 1-2 kez çevirdikten sonra 1,5 litre kaynamış suyu üzerine ilave edin. Mercimek ve pirinçler ezilinceye kadar pişirin. Bu arada çorbanın kıvamını ara sıra kontrol ederek kaynamış su ilave edebilirsiniz. Çorba pişmiştir dediğiniz zaman blendırdan geçirin. Tencereyi tekrar ateşe alıp nohutları ilave ederek 10 dakika kadar kaynama işlemini devam ettirin. Bu sürenin sonunda tuzunu ve nanesini ekleyip kaselerin yanına limon dilimi koyarak servise hazırlayabilirsiniz.


Limon ve Domates Eşliğinde Bulgurlu Tavuk

[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]

Malzemeler:

  • 2 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 1 orta boy soğan ve birkaç arpacık soğan, ince doğranmış
  • 10 tavuk pirzola, kemiklerinden ayrılmış
  • 7-8 cherry domates veya 3-4 küçük boy domates, doğranmış
  • 3 diş sarımsak
  • dörtte bir limon kabuğu rendesi
  • 1 su bardağı bulgur
  • yaklaşık 1 bardak kaynamış su veya tavuk suyu
  • yarım tatlı kaşığı tuz
  • 1 bardak donmuş veya konserve bezelye
  • 1 limon, dilimlenmiş
Hazırlanması:

Yağı ve tavukları tavaya alın. Her iki tarafını da iyice pişirin. Pişince tavukları tavadan bir tabağa alın. Aynı tavadaki yağ ile soğanları kavurun. Domates, sarımsak ve limon kabuğunu tavaya ekleyin. 2-3 dakika pişirin.

Tavukları tekrar tavaya alın. Biraz daha pişirip bulgurları ekleyin. Üzerini bir miktar geçecek kadar kaynamış suyu ve tuzu ilave edin. Tavanın kapağını kapatıp bulgurların suyu çekmesi sağlayın.
Çekince bezelyeleri ekleyin. Limon dilimleri eşliğinde servis yapın.

Yoğurtlu Elma & Ceviz Salatası

[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]

Malzemeler:
  • 2 kırmızı elma, küp küp doğranmı
  • yarım limonun suyu
  • varsa 2 kereviz sapı (markette sadece sapları amerikan kerevizi diye satılıyor), küp küp doğranmış
  • yarım su bardağı irice dövülmüş ceviz
  • 2-3 yemek kaşığı kuru üzüm
  • yarım su bardağından biraz az yoğurt
  • tuz, karabiber
Hazırlanması:
Elmaları bir kasede limon suyuyla karıştırın. Kereviz saplarını, cevizi ve üzümü ekleyip karıştırın.
Yoğurdu ayrı bir kasede hafif çırpın. Elmalı karışıma ekleyin. Tuz ve karabiber serpin.

Vanilyalı Büsküvili Pasta

[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]


Malzemeler:
  • 1 paket puding (ben vanilyalı kullandım)
  • 3.5 su bardağı süt
  • 500 gr büsküvi
  • 1 bardak ceviz
Yapılışı:
3.5 su bardağı sütümüzün içine 1 paket pudingi boşaltıp kaynayana kadar karıştırıyoruz koyulaşmaya başlayınca kısık ateşte 2 dk daha kaynatıyoruz pudingimizi ocaktan alıyoruz. Geniş bir borcama büsküvilerimizi bir sıra dizip üzerine pudingimizi azar azar paylaştırıyoruz üzerine 3-4 kat daha büsküvi dizip aynı işlemi tekrarlayıp son dizdiğim sıranın üstünede tenceremizde kalan pudingin tamamını boca edip açık yer kalmayacak şekilde yayıyoruz 1 saat dolabımızda bekletip servis yapıyoruz. Dilenirse üzerini cevizle süsleyebiliriz.


AFİYET OLSUN...

 
Alıntı ile Cevapla

Alt 24 Şubat 2011, 23:28   #36
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Cevap: Günün Menüsü




[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]

Salata, bahçeden henüz koparılmış maydanoz, dereotu, yeşil soğan, taze nane, tere ve marulcuklar içeriyor . Üzerine Tariş 'in "[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]" ...

[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]

Kekikli Köfte


300 gr yağsız dana kıyması, 1 baş orta boy rendelenmiş soğan, iki avuç kadar maydanoz, ekmek içi, karabiber, yeni bahar, tuz, 1 kaşık zeytinyağı, yarım kaşık domates salçası, iki tatlı kaşığı kekik , iyice yoğurulup, şekil verildikten sonra , zeytinyağında , üzerine kekik serpip kapağı kapalı tavada suyunu çekene kadar pişirilecek.

Sofraya parlak bir tabak, renkli bir peçete, büyüklerin kullandığı çatal bıçaklardan konup kızlar çağrılacak, mutlaka salatayla köftelerin yenmesi tembih edilecek. Böyle olursa daha çabuk büyünülür çünkü...

[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]

Zeytinyağlı bezelye ve Kepekli Pirinç Pilavı

Güzel ve doyurucu bir ikili !

Kepekli Pirinç Pilavı için,

2 su bardağı kepekli pirinci sıcak suda 1 saat kadar ıslatın. Sonrasında yıkayıp 1 yemek kaşığı zeytinyağı ile birlikte tencereye alın, suyu gidip, pirinçler parlayana kadar çevirin. Üzerine 2,5 su bardağı kaynar su döküp kısık ateşte kapağını kapatarak yarım saat kadar pişirin.

Zeytinyağlı bezelye için gerekenler,
  • 1/2 kilo iç bezelye
  • 1 baş soğan
  • 1 adet havuç (küp küp doğranmış)
  • 1 adet patates ( küp doğranmış)
  • 1 adet yeşil biber
  • 4 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 4 yemek kaşığı domates rendesi veya 1 yemek kaşığı domates salçası
  • bezelyelerein üzerini örtecek kadar sıcak su
Soğan ve yeşil biberi zeytinyağı ile birlikte tencerenin kapağı kapalı olarak biraz pişirdikten sonra sırasıyla daomates rendesi , havuç , bezelye ve patatesi ve suyu ekleyin . Bezelyeler yumuşayana kadar pişirin.
[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]

Tatlımız, şekerden ve beyaz undan oluştuğuna göre hiç masum değil tabii . Ama en azından yumurta içermiyor ve orjinal tarifi zeytinyağlı. Üstelik yağ ve şeker oranını azaltıp , kepekli un kullanabilirsiniz. Eşim 2 adet birden yediğine göre lezzeti de olmuş demektir. Tarif Prof.Dr.Ayşe Baysal'a ait.Aynen yazıyorum:

Kalburabastı

Eski yapılışında, tatlıda küllü su kullanılıyormuş . Odun kömürünün külü , su ile kaynatılıp dinlendirildikten sonra üzerindeki berrak su alınıp tatlı yapılıyormuş . Küllü su olmadığına göre yerine maden suyu kullanıyoruz.Üzerine tırtıklı görünüm verebilmek için "kalbur" gerekli. Çocukların oyuncak eleğini kullandım.
  • 2 su bardağı un (bende biraz daha fazla oldu)
  • 1/3 su bardağı maden suyu
  • 1 çay bardağı zeytinyağı
  • 3 kaşık dövülmemiş ceviz
Şurubu için: 1 su bardağı şeker, 1 + 1/4 su bardağı su , 2 tatlı kaşığı limon suyu . Şurup hazırlanıp, soğuması için bir kenara konulacak.

Geniş bir kaba un elenip, ortasına maden suyu konup , kenardaki un üzerine zeytinyağı gezdirilecek. Hamur kulak memesi kıvamında hazırlanıp, 12 parçaya bölünecek. Her beze kalbur ( veya benzeri ) üzerine konup yassıltıldıktan sonra ortasına ceviz içi konup rulo yapılarak sarılacak. Yağlı kağıt serili tepside , önceden ısıtılmış fırında,üzeri pembeleşene kadar pişirilecek. Fırından çıkınca soğuk şerbet dökülüp , şurup çekene kadar tepsiye kapak örtülecek.Soğuduktan sonra sevdiklerinize ikram edebilirsiniz...

__________________
Eğer "dokuz" CanLı oLsaydın biLe En fazLa "sekiz" kez kaçabiLirdin öLümden..
BiLki "
yedi" düveLe suLtan oLsan dahi Yerin "aLtı" mekan oLacak sana
En fazLa "beş" metre kumaş götürebileceksin Kapatacaksın "dört" açsanda gözünü..
Bu dünya "
üç" günLük dünya , AzraiLin yanında "iki" kat oLup yaLvarsanda nafiLe
ELbet "
bir" gün öLeceksin İşte o gün herşey "sıfır"dan başLayacak..!
 
Alıntı ile Cevapla

Alt 25 Şubat 2011, 21:02   #37
Çevrimdışı
Ein
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Cevap: Günün Menüsü




Sütlü Patates Çorbası
[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]
Malzemeler:

  • 3-4 adet haşlanmış patates
  • 15 su bardağı süt
  • 2 yemek kaşığı un
  • 2 yemek kaşığı tereyağı
  • 2 yemek kaşığı sıvıyağ
  • 3-4 su bardağı su
  • tuz-kırmızıbiber-kuru nane


Yapılışı:


Tencerede tereyağını eritin.

Unu ekleyip hafif sararana kadar kavurun.
Azar azar ve karıştırarak sütü ve suyu ekleyin.
Haşlanmış patatesleri tavla zarı iriliğinde doğrayıp ekleyin ve çorbayı karıştırarak pişirin.
Sıvıyağı bir tavada kızdırıp kırmızıbiber ve naneyi ekleyin ve çorbanın üzerine gezdirin.


Not:
Tarif Emine Beder’e ait.


TERBİYELİ SEBZE YEMEĞİ

[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]
  • 3 orta boy kabak
  • 2 orta boy kereviz
  • 3 havuç
  • 1 soğan
  • 2 yemek kaşığı domates salçası
  • 2 yemek kaşığı fındık yağı (zeytin yağından sonraki favorim)
  • 1 yumurta
  • 1 limonun suyu
  • tuz
Sebzeleri ayıklayıp yıkadıktan sonra tencereye yerleştirdim.Üzerine soğanı doğradım, salça, tuz, fındık yağını ve 1 bardak suyunu ilave ettim.Sebzeler özellikle havuç pişince pişmiş demektir.Terbiyesi için; yemek ılınınca, yumurta ve limon suyunu iyice çırptım ve yemeğin üzerine yaydım.
Bu yemekte ben genelde kabak yerine patates kullanırım ama kabakta çok güzel oldu.Üzerine de kıyılmış dereotu ve maydanoz...

Domatesli Bulgur Pilavı
[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]

SÜTLAÇ
[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]

Malzemeler :
  • 1,5 çay bardağı pirinç
  • 2 su bardağı su
  • 5 su bardağı süt
  • 2 yemek kaşığı pirinç unu
  • 1,5 su bardağı toz şeker
  • 1 paket vanilya
Hazırlanışı :

Pirinçleri iyice yıkayıp süzün ve 2 bardak suyu çekip, göz göz olana kadar pişirin. Sürekli karıştırarak sütü ve ardından şekeri ekleyin. Pirinç ununu bir fincanda 2 kaşık su ilave ederek karıştırın ve pirinçlere ilave edin. Bir süre daha kaynamaya bırakın. Yeterli kıvama geldiğinde vanilyayı ekleyin. Bir taşım daha kaynadıktan sonra ocağın altını kapatın ve sütlacı kaselere eşit şekilde dağıtın. Soğuduktan sonra üzerini tarçınla süsleyebilirsiniz...



AFİYET OLSUN...

 
Alıntı ile Cevapla

Alt 27 Şubat 2011, 12:44   #38
Çevrimdışı
Ein
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Cevap: Günün Menüsü




DOMATES ÇORBASI:
Malzeme :

  • 5 adet olgun domates
  • 4 çorba kaşığı un
  • 3 bardak su veya et suyu
  • 2 çorba kaşığı tereyağı veya margarin
  • Yeteri kadar tuz, biber.
Yapılışı :

Domatesleri delikli bir kevgirin içine iri iri doğrayıp iyice sıkarak suyunu çıkarınız. Böylece domateslerin suyu ile beraber etli kısmı da alttaki kaba geçecektir. Sıkılan domateslere bir kaşık tereyağı koyarak iki dakika pişiriniz. Unu azar azar soğuk su veya et suyu ile karıştırarak bula maç haline getiriniz. Ağır ağır tenceredeki domateslere ilâve ediniz. Geri kalan suyu da kattıktan* sonra, top top olmaması için devamlı olarak karıştırınız. Tuzunu biberini ilâve ediniz :

[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]


FIRINDA BEŞAMEL SOSLU SEBZE:
[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]


Malzemeler:

  • 2 büyük soğan
  • 1 diş sarımsak
  • yarım bardak zeytinyağı
  • 4 orta boy domates, soyulup doğranmış
  • 1 tatlı kaşığı kuru nane (ya da varsa taze kekik+adaçayı)
  • 2 büyük patlıcan
  • 4 büyük kabak
  • 3 dolmalık kırmızı biber
  • 2 yemek kaşığı tereyağı
  • 3 yemek kaşığı un
  • 1 su bardağı süt
  • 1 su bardağı krema
  • 3 büyük yumurta
  • 2 bardak parmesan peyniri (veya çerkez peyniri gibi sert bir peynir)
  • tuz
  • karabiber

Hazırlanması:


Patlıcanları alacalı soyun. Patlıcan, kabak ve dolmalık biberleri halka halka doğrayın. Yarım su bardağından 2 kaşık eksik zeytinyağını üzerlerine gezdirin. Hepsini folyo serilmiş 2 tepsiye alın, tepsileri fırının üstten ve alttan üçüncü sıralarına koyup 230C’de 20 dakika közleyin. (10 dakika sonunda tepsilerin yerlerini değiştirip közlemeye devam edin.)

Sebzeler közlenirken soğanları yemeklik doğrayın. Geniş bir tavaya soğanı, 2 yemek kaşığı zeytinyağını ve biraz tuzu koyun. Tavanın kapağını kapatıp ara sıra karıştırarak kısık ateşte 15 dakika pişirin. 15 dakika sonunda doğradığınız sarımsağı ilave edip kapağı kaldırarak soğanın saldığı tüm suyu çekmesini sağlayın. Domatesleri ekleyip kısık ateşte yoğun bir domatesli sos elde edene kadar pişirmeye devam edin. Piştikten sonra ılınmaya bırakın.
Sebzelerinizi bu arada fırından çıkartıp kağıt havlu serilmiş mutfak tepsilerinin üzerine alın. (sebzelerin sulu olmamaları lazım)
Domatesli sosunuz ılınırken beşamel sosu hazırlayın. Tereyağını tavada eritin. Unu ilave edip 3 dakika boyunca karıştırın. Sütü ve kremayı ekleyip devamlı karıştırarak kaynamasını sağlayın. Kaynayınca altını kısıp 2 dakika daha karıştırın. Daha sonra 5 dakika ılınmasını sağlayın. 5 dakika sonunda yumurtaları, peynirin üçte ikisini, tuzu ve karabiberi ekleyip karıştırın.
Fırını 200C’ye getirin. Fırın kabınızı yağlayıp patlıcanları kabınıza dizin. Üzerlerine çok az tuz, karabiber serpin. Patlıcanların üzerine domates sosunu yayın. Domates sosunun üzerine beşamel sosun üçte ikisini yayın. Beşamel sosun üzerine kabakları ve biberleri dizin. Kalan beşamel sosu üzerlerine dökün ve ayırdığınız peyniri beşamel sosun üzerine serpin. Yemeğinizi ısınmış fırında 35 dakika pişirin, servis yapmadan önce 10 dakika oda sıcaklığında bekletin

BULGUR PİLAVI:
Malzemeler:

  • • 1 su bardağı bulgur
  • • 2 domates
  • • 1 soğan
  • • 2 sivribiber
  • • 2 su bardağı et suyu
  • • 50 g tereyağı
  • • ½ yemek kaşığı salça
  • • Tuz

Yapılışı:


Soğanları ince kıyın, tereyağında hafif kavurun, üzerine doğranmış sivribiberi ekleyin, biraz daha kavurduktan sonra rende domates ve salçaları ekleyin, iyice kavurun.


Et suyu ve tuzu ekleyin, su kaynadıktan sonra bulguru ilave edin. Bulgur piştikten sonra ocağı kapatın, 10 dakika dinlendirdikten sonra servis yapın

[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]


CACIK:


[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]

Bir kase yogurt salatalik sarimsak ve tuz.Hepsi karistirlir salata ufak sekilde dogranir yogurda eklenir,üzerine kuru nane ve sizma zeytinyagla süslenir.

Çilekli Su Muhallebisi
Malzemeler:


  • 1 kg süt
  • 1 su bardağı tozşeker
  • yarım çay kaşığı tuz
  • 1 su bardağı su
  • 1 küçük kahve fincanı nişasta
  • 1 küçük kahve fincanı pirinç unu
  • sos için: 1 su bardağı su
  • 50 gram çilek
  • 1 çay bardağı tozşeker
  • 1 tatlı kaşığı mısır nişastası
  • süslemek için: çilek
Hazırlanışı:
Süt, tozşeker ve tuzu birlikte kaynatın. Ayrı bir kapta 1 bardak suya nişasta ve pirinç ununu katıp iyice çırpın. Nişastalı karışımı kaynayan sütün içerisine sicim gibi dökerken karıştırın. Muhallebi kıvamına geldiğinde ocaktan alın. Suyla çalkalanmış derin kaplara pay ederek dökün. Buzdolabına koyup dondurun. Bu arada sosunu hazırlayın. Bunun için su, ezilmiş çilek, 1 su bardağı tozşeker ve mısır nişastasını, biraz koyulaşana dek karıştırarak pişirin. Sonrasında soğuması için bozdolabına koyun. Küçük kaplardaki muhallebiyi servis tabaklarına ters çevirerek çıkarın. Tabakların etrafında kalan boşluğa, hazırladığınız sosu gezdirin. Çilekleri arzu ettiğiniz şekillerde kesip muhallebilerin üzerine yerleştirin. Servis yapın.
[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]


AFİYET OLSUN...

 
Alıntı ile Cevapla

Alt 27 Şubat 2011, 19:42   #39
Çevrimdışı
Ein
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Cevap: Günün Menüsü




Süt Çorbası
[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]

Malzemeler:

  • 1 çay bardağı ev eriştesi (veya arpa şehriye)
  • 4 su bardağı süt
  • 2 çorba kaşığı tereyağı
  • 1 çorba kaşığı toz kırmızıbiber
  • Tuz
Çorba Tarifi

2 su bardağı suyu çorba tenceresinde kaynatın. Erişteyi (veya şehriyeyi) ilave edip yumuşayana kadar haşlayın.

Üzerine sütü ekleyin. Arada bir karıştırarak bir taşım kaynatın. En son tuzunu ilave edin. Tereyağını küçük bir sahanda kızdırın. Kırmızıbiberi katıp hemen ateşten alın. Tabaklara çorbayı paylaştırın. Üstüne biberli yağı gezdirip servis yapın.

KARNIYARIK

MALZEMESİ:


  • 6 küçük patlican
  • -250 gr. Dana kiyma
  • -2 sogan
  • -2- 3 domates
  • -2- 3 sivri biber
  • -yarim demet maydanoz
  • -3- 4 kasik yag
  • -tuz ve karabiber
[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]
  • patlicanlarin bas kisimlari kesilip alaca soyulur.Tuzlu suda yarim saat bekletilir. Yikanip kurulanir.
  • yagda çevirerek kizartilir. Tepsiye yerlestirilip boydan boya,biçak alta geçmeyecek sekilde kesilir.
  • Ince dogranmis sogan, biber, kiyma yag ile kavrulur.
  • Soyulup dogranmis domates ile de biraz çevrilir.
  • Tuz, karabiber, kiyilmis maydanoz ilave edilir.
  • Patlicanlarin içine doldurulur. Üzerlerine domates dilimleri yerlestirilir.
  • Az su ilavesi ile yavas yavas pisirilir.

ARPA ŞEHRİYE PİLAVI

Malzemeler:

  • 2bardak arpa şehriye
  • 2kaşık margarin
  • 1kaşık salça
  • 3bardak su
  • tuz
[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]
Yapılışı:Şehriyeyi bir tencereye alıp suyu ekleyin. Üzerine sulandırılmış salçayı da ilave edin. Tuzunu da ayarlayarak suyunu çekene kadar kaynatın. Suyunu çekince üzerine erimiş margarini gezdirerek servis edin.

CACIK


Malzemeler :

  • * 4 su bardagi sulu yogurt
  • * 3 tane salatalik
  • * 3 dis sarmisak,
  • * 1 bag dereotu
  • * 4 kasik zeytinyagi, tuz.
[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]
hazırlanışı:
Salataliklarin kabuklari soyulur ve rendelenir. Sarmisaklar dovulur. Dereotlari ince kesilir. Tum malzeme yogurdun icinde karistirilir. Uzerine zeytinyagi gezdirilir.


LOKMA TATLISI


Malzemeler:
  • 2 adet yumurta
  • Yarım paket kabartma tozu
  • 2 yemek kaşığı yoğurt
  • Çok az miktarda tuz
  • Tepeleme 5 yemek kaşığı un

Kızartmak için;
  • 1 su bardağı sıvıyağ

Şerbeti için;
  • 2 su bardağı su
  • 2 su bardağı şeker
  • Yarım limonun suyu

Üzerine;
  • Ceviz ya da Hindistan cevizi
[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]
Yapılışı:


Önce şerbet hazırlanır ve soğutulur. Daha sonra hamur için olan malzemeler bir kaba alınır ve karıştırılır. Sıvıyağ tavaya konulur ve yağ kızdırılır. Hamurdan kaşık yardımıyla küçük parçalar alınır ve yağın içine atılır. Her yanı kızarınca yağdan çıkarılıp sıcak sıcak hemen soğuk şerbete atılır. 1 saat dinlendirildikten sonra servis yapılır.


AFİYET OLSUN...

 
Alıntı ile Cevapla

Alt 28 Şubat 2011, 22:37   #40
Çevrimdışı
Ein
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Cevap: Günün Menüsü




İzmir Köfte tarifi
MALZEMELER

  • 500 gr. orta yağlı koyun kıyması
  • 3 adet domates veya 4 çorba kaşığı tuzsuz domates salçası
  • 4 adet patates
  • Sıvı yağ
  • 3 dilim ekmek içi
  • 1 adet soğan
  • 1/2 demet maydanoz
  • Karabiber
  • Tuz


HAZIRLANIŞI

2 defa çekilmiş kıymanın içine rendelenmiş soğanı, ıslatılıp sıkılmış ekmek içini, tuz, karabiber ve maydanozu koyun. Bunları iyice yoğurduktan sonra ıslak avuçlarla oval şekil vererek 1 parmak kalınlığına getirin.
Patatesleri soyup köfte büyüklüğünde yuvarlak dilimler kesin. Bir tavada patatesleri kızartıp bir tepsiye dizin.
Daha sonra aynı yerde köfteleri kızartıp patateslerin üzerine koyun.
Tavada kalan yağa, kabukları soyulmuş, zar şeklinde doğranmış domatesleri veya sulandırılmış domates salçasını koyup 2 dakika kavurun ve 1/2 bardak su ilave edip kaynatın. Bu kaynatılan suyu tepsideki köftelerin üzerine dökün. Kapağı kapatın ve 15 dakika pişirin.
Servis tabağına köfteleri patateslerin üzerinde olarak çıkartıp servis yapın.

[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]


Bezelyeli Pilav tarifi


Malzemeler :
  • • 2 bardak pirinç
  • • 3 kaşık tereyağı
  • • 3 bardak et suyu
  • • 1 bardak iç bezelye
  • • Tuz
Bezelyeli Pilav

yemeğinin hazırlanışı:
  • 1. Pirinci ayıklayıp yıkayın. Tuzlu sıcak suda 30 dk bekletin. Suyunu süzüp kaynayan et suyuna katın. Yeterince tuz koyun. Önce harlı, sonra kısık ateşte suyunu çektirin. İçine 2 yemek kaşığı tereyağı koyup peçete altında 30 dk demlendirin.
  • 2. Bezelyeyi tuzlu suda haşlayın. Suyunu süzüp 1 kaşık yağla karıştırın ve sonra da pilava katıp altüst yaparak servis tabağına boşaltın.
[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]

yoğurt ve meyve salatası


taze meyveleri dilediğiniz gibi doğrayıp sevdiğiniz meyve sularıyla karıştırabilirsiniz ben daha tatlı olsun diye meyvelere önce pudra şekeri serpiyorum daha sonra karışık meyve sularını ki ister taze sıkabilirsiniz istersenizde hazırlarını tercih edebilirsiniz meyvelerin üzerinden geçirip karıştırıyorum ve muhteşem salata hazır


[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]



AFİYET OLSUN...

 
Alıntı ile Cevapla

Cevapla

Etiketler
günün, menüsü


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Var
Mesaj Yazma Yetkiniz Var
Eklenti Yükleme Yetkiniz Var
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
Günün Menüsü Sır IF Ekstra 0 22 Mart 2011 12:23
Günün Menüsü Süslü Şiir, Hikaye ve Güzel Sözler 1 05 Ocak 2009 13:47