IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  sohbet

 Kayıt ol  Topluluk
Etiketlenen Kullanıcılar

15Beğeni(ler)

Yeni Konu aç Cevapla
 
LinkBack Seçenekler Değerlendirme: Değerlendirme: Toplam 1 oy almıştır,  ortalama Değerlendirmesi 5,00 puandır. Stil
Alt 27 Mart 2011, 05:27   #61
Çevrimdışı
JB
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Cevap: Günün Menüsü




GÜNÜN MENÜSÜ

KALAMAR DOLMASI


Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.


Malzemeler

* 14 adet ufak kalamar ( yaklaşık 750 gr.)
* 1 adet büyük soğan
* 1 adet küçük yeşil biber
* 1 adet büyük ve olgun domates
* 1/2 demet dereotu
* 6 çorba kaşığı zeytinyağı
* 125 gr pirinç
* 1/4 lt su
* 1 tatlı kaşığı karbonat
* Tuz, karabiber

Hazırlanısı

Bir gece öncesinden, kalamarları kesiniz.

Başlarındaki sert ve püsküllü kısmı çıkartarak bir kenara koyunuz. Sonra içlerini boşaltınız, etin içindeki saydam kıkırdağı ve dışındaki mor zarı alınız. Bir kase içinde, kalamarların üzerini karbonatlı suyla örtünüz ve 3 saat bekleyiniz.

Dolma harcını hazırlamak icin bir tencerede, zeytinyağında doğranmış soğanı pembeleştiriniz. Pirinci ekledikten sonra, 5 dakika karıştırarak pişiriniz. Kıyılmış domates ve yeşil biberi içine atınız, tuz ve karabiber serpiniz. Sonra içine suyun yarısını dökünüz, tencerenin kapağını kapatınız ve suyunu yarı yarıya çekinceye kadar pişiriniz. Kıyılmış dereotunu ekleyiniz. Kalamarların içini bu harçla doldurunuz ve üzerlerini daha önce ayırmış olduğunuz püsküllü başlarıyla kapatınız. Bir tencerede, kalan suyu ekleyerek kapağını kapatınız ve hafif ateşte 30 dakika kadar,gerekirse su ilave ederek, pişiriniz. Soğuk servis ediniz,fakat sakın buzdolabına koymayınız.


YOĞURTLU KABAK SALATASI


Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.


Malzemeler

2 adet orta boy kabak,
2 adet orta boy haşlanmış patates
1 kase süzme yoğurt
Yarım demet dereotu

Yapılısı

Kabakları ve haşlanmış patatesleri rendeleyip süzme yoğurtla bir güzel karıştırıyoruz. Kabaklar çiğden olacak, şaşmayın sakın. İçine bir demet dereotunun yarısını ince ince kıyıp bütün malzemeleri karıştırıyoruz. Salatamızın yüzüne zeytinyağı gezdirip, kırmızı biber serpiyor, dere otuyla süsleyip servise hazır ediyoruz


RAVİOLİ


Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.


Malzemeler:

Ravioli makarna,
Bir diş sarımsak,
Parmesan peyniri,
Fesleğen,
Beyaz şarap,
Krema,
Zeytinyağı,
Tuz

Hazırlanışı:

Kaynar suyun içine biraz tuz koyun ve suyu iyice kaynatın. Su kaynarken makarnanızın sosunu hazırlamaya başlayabilirsiniz. Sosu için; bir diş sarımsağı, bir parça parmesan peynirini ve bir tutam fesleğeni ince ince kıyın. Bir tavaya zeytinyağı koyun ve fesleğen, sarımsak ve parmesan peynirini bu yağın içine atın. Biraz yağın içinde pişmeye bırakın ve sonrasında iki yemek kaşığı beyaz şarap ekleyin. Şarabın alkolünün gitmesini bekleyin ve en son kremasını ekleyin. Sosunuz hazır hale geldikten sonra kaynamış olan suya Raviolilerinizi atın. Haşlamış olduğunuz raviolilerinizi bir tabağa alın ve kremalı sosunuzu üzerine dökün ve sıcak olarak servise hazırlayın.


SAKIZLI MUHALLEBİ


Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.


Malzemeler:

1 litre süt
2 yemek kaşığı margarin
1 su bardagı un
1-1,5 su bardagı toz şeker )damak tadınıza bağlı)
1 paket damla sakızı (bakkalda satılan şu küçük paketlerden)
1 paket şekerli vanilin

Yapılışı :

Süt, margarin,un ve toz şekeri pişirme tenceresine alın. Topaklanma olmaması için sürekli karıştırararak orta ateşte pişirmeye başlayın. Süt kaynama noktasına gelince vanilin ve sakızları ekleyerek muhallebi kıvamına gelinceye kadar karıştırarak pişirmeye devam edin.
Kıvama gelen muhallebinizi ocaktan alın,tencereden aktarmadan mikserle yüksek dervirde göz göz oluncaya kadar yaklaşık 10-15 karıştırın. Muhallebiyi kaselerin biraz üzerinden dökerek paylaştırın. Soğuduğunda süsleyerek servis yapın.

 
Alıntı ile Cevapla

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları reklam ver Benimmekan Mobil Sohbet
Alt 27 Mart 2011, 19:48   #62
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Cevap: Günün Menüsü




Günün menüsü

*şehriye çorbası
*su böregi
*patates yemegi
*irmik helvası


Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.





Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.
Click this bar to view the full image.
Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.



Yufkaları ıslatmak için:
* 1 tatlı kaşığı tuz
* 2 çorba kaşığı yağ
* 3 litre sıcak su
* 3 litre soğuk su
İçine:
* Yarım kilo peynir
* İsterseniz maydanoz
* 10-12 corba kaşığı sıvı yağ
Hamur için gerekenler:

* 8 su bardağı un
* 5 yumurta
* 1 tatlı kaşığı tuz
* ılık su
Börek pişirmek için:
* 4-5 çorba kaşığı sıvı yağ
Tarif :
1. Bütün hamur malzemelerini bir kaba boşaltırız. Ortadan karıştırmaya başlarız. Bir taraftanda az az su ekleriz. Kulak memesi yumuşaklığında bir hamur elde edinceye kadar yoğrulur.
2. Hamurdan 10-11 tane yufka yapılır.
3. Tepsi 2-3 çorba kaşığı yağ ile yağlanır. İlk yufka tepsinin ölçüsüne göre açılır ve tepsiye yerleştirilir.Üzerine 2 çorba kaşığı yağ gezdirilir. ( 2 adet yufka suda haşlanmaz. Bunların biri tepsinin tabanına konur, diğeri en üstüne)
4. Öbür yufkalar da kaynayan suyun olduğu tencerede yada tepside (su kaynayınca içine tuz ve yağ ilave edilir.) 1 dakika kadar bekletilir. Delikli kepçe ile alınır. Soğuk suyun içine konulur ve hemen alınır. Tepsiye dizilir. Haşlanan yufka suyun içinde büzüşüyor. Sudan çıkınca tepsiye dizerken elinizle çok az düzeltirseniz iyi olur.
5. Üzerine peynir rendesi dizilir. Üzerine tekrar haşlanmış yufka, bu yufkanın üzerinede az sıvcı yağ gezdirilir. Üzerine haşlanmış yufka konur. Daha sonra peynir derken en son yufka haşlanmadan tepsinin üzerine düzgünce yerleştirilir.
6. Ocak üzerinde tepsiyi sık sık çevirerek kısık ateşte her iki tarafıda pişirilir.
* Yufkalar ıslak olduğu için kenarları tepsiye yapışmakta. Bu yüzden tepsiyi çevirirken dikkatli olun.
** Yufkaları bütün olarak sıcak suya konulup çıkarılırken zor oluyorsa ikiye bölünebilinir.
*** Sıralama şöyle:
haşlanmamış yufka-üzerine az sıvı yağ
haşlanmış yufka-üzerine peynir
haşlanmış yufka-üzerine sıvıyağ
haşlanmış yufka-üzerine peynir
haşlanmış yufka-üzerine sıvıyağ şeklinde gidiyor.

Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.
Click this bar to view the full image.
Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.







Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.
Click this bar to view the full image.
Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.

__________________
Eğer "dokuz" CanLı oLsaydın biLe En fazLa "sekiz" kez kaçabiLirdin öLümden..
BiLki "
yedi" düveLe suLtan oLsan dahi Yerin "aLtı" mekan oLacak sana
En fazLa "beş" metre kumaş götürebileceksin Kapatacaksın "dört" açsanda gözünü..
Bu dünya "
üç" günLük dünya , AzraiLin yanında "iki" kat oLup yaLvarsanda nafiLe
ELbet "
bir" gün öLeceksin İşte o gün herşey "sıfır"dan başLayacak..!
 
Alıntı ile Cevapla

Alt 01 Nisan 2011, 21:54   #63
Çevrimdışı
JB
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Cevap: Günün Menüsü




GÜNÜN MENÜSÜ

ELHAM ÇORBASI


Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.


Malzeme:

5 su bardağı et suyu
1 adet soğan
1/2 su bardağı kırmızı mercimek
1/2 su bardağı kırık pirinç
4 adet çarliston biber
ince doğranmış 2 adet domates
6-7 sap maydanoz
2 diş sarımsak
1/2 limon suyu
Tuz ve karabiber

Hazırlanışı:

Tencereye iki yemek kaşığı sıvı yağ koyup küp doğradığınız soğanları ve sarımsaklan kavurun. Sonra ince doğranmış biber ve rendelenmiş domatesleri de ekleyerek 5 dakika daha kavurun. Artık mercimek, pirinç ve et suyunu da katarak 25 dakika daha pişirin. Tuz, karabiber ve ince P kıyılmış maydanozu da ekleyip bir i. taşımlık daha ateşte bırakın. Çorbanız hazır, afiyet olsun


HÜNKARBEĞENDİ


Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.


Malzemeler

500 gram kuşbaşı dana eti
2 çorba kaşığı tereyağı
2 adet küçük boy soğan
1 çorba kaşığı domates salçası
1 adet orta boy domates
Yeteri kadar sıcak su
Tuz, karabiber

Beğendi için:

5 adet patlıcan
2 çorba kaşığı tereyağı
2 çorba kaşığı un1 su bardağı süt
1 su bardağı rendelenmiş
kaşar peyniri
Tuz, karabiber

Süslemek için:

1-2 dal kekik

Yapılışı

Eti bir tencereye alıp, suyunu salıp çekene kadar pişirin. Üzerine tereyağı ve ince kıyılmış soğanı ilave edin. Soğanın rengi dönünce salçayı ekleyin. Bir-iki dakika sonra kabuğu soyulup ince doğranmış domatesi katın. İki dakika kavurun. Daha sonra üzerini geçecek kadar sıcak su koyun. Suyu azaldıkça ilave ederek et yumuşayana kadar pişirin. Tuz ve karabiber ekleyip ocaktan alın ve sıcak tutun. Diğer taraftan beğendiyi hazırlamak için patlıcanları ocakta ya da fırında közleyin. Kabuklarını soyup ince doğrayın. Tereyağını bir tencereye alıp, unu rengi dönene kadar kavurun. Üzerine patlıcan ve sütü ekleyin. İki dakika sonra kaşar peynirini ekleyin. Tuz ve karabiberini ayarlayın. Koyulaşana kadar pişirip servis tabağına aktarın. Üzerine eti yerleştirin. Kekikle süsleyerek servis yapın.


YEŞİL SALATA


Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.


Malzemeler:

1 demet marul
yarım demet roka
1 demet taze soğan
4-5 sap nane
yarım demet maydanoz
3-4 yeşilbiber
1 salatalık
1 limonun suyu
yarım çay bardağı sızma zeytinyağı
6-7 yeşil veya siyah zeytin
Tuz


Hazırlanısı

Marulu ve rokayı yaprak yaprak ayıklayın. Taze soğanın köklerini ve kart yapraklarını ayıklayın. Nane, maydanoz, yeşilbiber ve salatalıkla beraber hepsini biri sirkeli suda olmak üzere iki üç su yıkayın, süzülmeye bırakın. Bir kâsede limon suyu, zeytinyağı ve tuzu iyice çırpın.
Tüm yeşillikleri ve salatalığı dilediğiniz büyüklükte doğrayıp sos ile harmanlayın. Üzerini zeytin ile süsleyip servis yapın.


REVANİ


Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.


Malzemeler:
Hamuru için;
5 yumurta
2 su bardağı şeker
125 gr. margarin
1 su bardağı un
1,5 su bardağı irmik
1 çay kaşığı vanilya
1 çay kaşığı kabartma tozu

Şerbeti için
3 su bardağı şeker
3 su bardağı su
birkaç damla limon suyu

Yapılışı

Yumurtaları, margarini ve şekeri mikserle iyice köpürene kadar çırpalım. Un, irmik,vanilya ve kabartma tozunu ilave edip, birbirine iyice geçene kadar çırpalım. Daha sonra 40 cm. çapında, yağlanmış fırın tepsisine dökelim. Önceden ısıtmadığımız fırını 175 dereceye ayarlayıp, üzeri kızarıncaya kadar pişirelim.Diğer yandan bir tencereye 3 su bardağı şekeri ve 3 su bardağı suyu koyup, kaynatalım. Biraz koyulaşınca limon suyunu ilave edip, bir-iki dakika daha kaynatıp, ateşten alalım. Hem revani hem de şerbet ılıklaşınca, şerbetimizi revaninin üzerine döküp, iyice çekip, soğuyuncaya kadar bekleyip, dilimlere keselim. Servis yaparken üzerine, hindistan cevizi, dövülmüş fıstık veya kaymak koyup servis yapabiliriz.


 
Alıntı ile Cevapla

Alt 03 Nisan 2011, 00:14   #64
Çevrimdışı
JB
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Cevap: Günün Menüsü




GÜNÜN MENÜSÜ


EKMEK


Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.



SOYA SOSLU MANTARLI NOODLE ÇORBASI


Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.


Malzemeler :

2 porsiyon çin eriştesi (noodle)
1 litre su
3 büyük kestane mantarı (normal mantar da kullanılabilir)
4 adet taze soğan
1 kase soya filizi
2 kahve fincanı soya sosu
Zeytinyağı

Yapılışı:

Mantarları dilimleyin, zeytinyağında yüksek ateşte pişirin, pembeleşmeye başlayınca 2 kahve fincanı kadar soya sosu ilave edin. Bir yandan 1 litre suyu kaynamaya koyun. Kaynayan suyun içine 2 porsiyon noodle'ı atın. 6-7 dakika kaynattıktan sonra soya soslu mantarları noodle tenceresine boşaltın ve karıştırın. 2 dakika kadar birarada pişirdikten sonra içine soya filizlerini ve doğranmış taze soğanı ekleyin. 1 dakika daha kısık ateşte pişirdikten sonra altını kapatın. İsterseniz acı sos da ilave ederek servis edebilirsiniz.
Eğer varsa mantarları zeytinyağında pişirirken içine az bir miktar susam yağı da ilave edebilirsiniz.


GÜVEÇTE TAVUKLU FASULYE


Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.


Malzemeler (6 kişilik)

6 adet tavuk baget
1 kg taze fasulye
2 adet soğan
4-5 diş sarımsak
4 adet domates
1 tatlı kaşığı domates salçası
1 tatlı kaşığı biber salçası
Tuz, karabiber

Hazırlanışı

Sarımsakları temizleyip bütün halde bırakın. Soğanları soyup kıyın. Domateslerin kabuklarını soyup zar şeklinde doğrayın. Taze fasulyelerin kılçıklarını temizleyip istediğiniz uzunlukta kesin.Tavuk bagetleri ızgarada hafif pembeleşinceye kadar kızartın. Gğvecin içini fırça yardımıyla yağlayın ve fasulyeyi bagetle birlikte güvece yerleştirin. Sarımsaklar, soğan ve domatesleri ilave edin. Salçaları bir bardak suda karıştırıp üzerine gezdirin. Tuz ve karabiberini ilave ederek üzerini kapatın. Önceden ısıtılmış 160 derece ayarlı fıtında 2 saat kadar pişirin ve sıcak servis yapın.


YABAN MERSİNLİ TART


Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.


Malzemeler:

Tart Hamuru için,

Yarım su bardağı pudra şekeri
Yarım paket margarin
1 adet yumurta sarısı
1,5 su bardağı un

Üzeri için:

1 su bardağı kurutulmuş yaban mersini
1 tatlı kaşığı tarçın
1 kutu süt kreması
Yarım su bardağı süt
2 tatlı kaşığı portakal kabuğu rendesi
2 adet yumurta
2 yemek kaşığı pudra şekeri
1 su bardağı su

Hazırlanışı:

Yoğurma kabına tart hamuru için gerekli malzemeleri alın.
Tüm malzemeler özleşene kadar yoğurun.
Hamuru streç filme sarıp buzdolabında 1 saat bekletin.
Sürenin sonunda hamuru dolaptan çıkarıp yumuşaması için 5 dakika bekletin.
Hamurdan elma büyüklüğünde parçalar koparıp tart kalıplarına yerleştirin.
Önceden ısıtılmış 180 derece fırında 20 dakika pişirin.
Pişen tartları fırından çıkarıp ılınması için bekletin.
Derin bir tavaya yaban mersini, pudra şekeri, su, portakal kabuğu rendesi ve tarçını alıp bir taşım
kaynatın.
Krema, süt, yumurtaları ilave edip iyice karıştırarak kıvamı koyulaşana kadar oişirin.
Hazırladığınız sos ılındıktan sonra tartlara pay edin.
180 derece fırında 15 dakika pişirin.
Ilındıktan sonra servis yapın.


 
Alıntı ile Cevapla

Alt 09 Nisan 2011, 22:02   #65
Çevrimdışı
JB
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Cevap: Günün Menüsü




GÜNÜN MENÜSÜ


SARI MERCİMEK ÇORBASI


Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.


Malzemeler : (4 kişi için)

8 su bardağı Et Suyu
2 su bardağı Sarı Mercimek
1 adet Kuru Soğan
4 yemek kaşığı Yağ
1 tatlı kaşığı Nane
1 tatlı kaşığı Kırmızı Toz Biber
1 tatlı kaşığı Sumak
1 yemek kaşığı Limon Suyu
Tuz, Kara Biber

Hazırlanışı :

Geniş bir tencereye, ayıklayıp yıkadığınız mercimeği, bütün halde soğanı, et suyunu ve tuzu koyun. Mercimekler ezilene kadar pişirin.
Daha sonra tenceredeki soğanı çıkarıp, mercimeği süzgeçten geçirin ve ayrı bir tencereye alın. Kaynamaya bırakın.
Küçük bir tavaya margarini koyup, kızdırın. Nane ve kırmızı tozbiberi ekleyip yağda yakın.
Ocakta kaynayan çorbaya ilave edin. 1-2 dakika daha kaynatıp ocaktan alın. En son olarak çorbaya limon suyu ve sumak ekleyin. Karıştırıp servis yapın.


TAVUK SARMA


Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.


Malzemeler:

2 parça tavuk göğüs fileto
10 dilim salam
5 adet salatalık turşusu
1 adet yumurta
1 kâse mısır gevreği
1 çay kaşığı karabiber
Damak tadınıza göre tuz

Hazırlanışı:

Tavuk filetoları tuz ve karabiberle harmanlayın.
Her bir filetonun ortasında salam ve doğranmış turşu koyun.
Sıkıca rulo şeklinde sarın.
Yumurtayı tabağa alıp iyice çırpın.
Tavuk sarmayı önce yumurtaya sonra mısır gevreğine batırın.
Dağılmaması için 5 cm aralıklarla kürdan batırın.
Kızgın yağda nar gibi olana kadar kızartın.
Dilimleyip sıcak servis yapın.


ZEYTİNYAĞLI BAKLA


Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.


Malzemeler

1 kg taze bakla
1 çorba kaşığı un
Yarım su bardağı zeytinyağı
1 adet büyük boy soğan ya da
iki demet taze soğanın beyaz kısımları
2 çorba kaşığı kıyılmış dereotu
1 çorba kaşığı kuru nane
Yarım limonun suyu
2 adet kesmeşeker
1 çay kaşığı limon tuzu, tuz

Yapılışı

Derin bir kaseye unu koyup üzerine su doldurun ve kenara alın. Baklaları ayıklamaya başlayın ve ayıkladıkça kararmasınlar diye bu suyun içine koyun. Ayıklama işlemi bitince baklaları birkaç kere iyice yıkayıp süzün. Zeytinyağı tencereye alıp, üzerine ince kıyılmış soğanları ve baklaları ilave edin. 10 dakika sote edip nane, limon suyu, kesmeşeker ve tuzunu ekleyin. Tencereye baklaların üzerini örtecek kadar su koyun. Limon tuzunu yarım çay bardağı sıcak suda eritip baklaya ekleyin. 20 dakika harlı 40 dakika da kısık ateşte olmak üzere bir saat pişirin. Dereotunu ekleyin. Sarmısaklı yoğurt ile birlikte servis yapın.


BİSKÜVİLİ KOLAY PASTA


Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.


Malzemeler

2 paket pötibör bisküvi
2 çorba kaşığı kakao
2 çay bardağı süt
125 gram eritilmiş margarin
Muhallebi için
1 litre süt
2 çorba kaşığı mısır nisastası
2 çorba kaşığı pirinç unu
Kakao
1 adet yumurtanın sarısı
1 paket vanilya
7 çorba kaşığı tozşeker
1/4 paket margarin

Tarifi

Bisküvileri elinizle kırıp, geniş bir kaba alın. Üzerine kakaoyu, margarini ve sütü ekleyip, iyice karıştırın. Hazırladığınız bu harcı kare şeklindeki bir cam tepsiye yayın. Muhallebi için, birtencereye süt, mısır nişastası, pirinç unu, yumurta sarısı, vanilya, tozşeker ve margarini alın. Karıştırarak, koyulaşana dek pişirin. Hazırladığınız muhallebiyi, tepsiye düzgün bir şekilde yaydığınız bisküvili harcın üzerine dökün. Muhallebi henüz sıcakken üzerine kakao serpin. Soğuduktan sonra dilimleyerek, servis yapın.


 
Alıntı ile Cevapla

Alt 24 Nisan 2011, 12:39   #66
Çevrimdışı
Ein
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Cevap: Günün Menüsü




Fırında Sebzeli Tavuk



Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.



Malzemeler


  • 1 adet büyük boy patlıcan
    2 adet orta boy kabak
    2 adet orta boy patates
    1 adet tavuk göğsü
    4 çorba kaşığı zeytinyağı
    4 adet sivri biber
    3-4 diş sarmısak
    3 adet domates
    Tuz, karabiber, pulbiber


Yapılışı


PATLICANI alacalı soyun ve iri küpler halinde doğrayın. Acısının çıkması için tuzlu suda 15-20 dakika bekletin. Daha sonra suyunu süzün ve elinizle sıkın. Kabak ve patatesi de iri küpler halinde doğrayın. Patlıcanla birlikte yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisine yerleştirin. Üzerine iri doğranmış tavuk göğsünü yayın. 2 çorba kaşığı zeytinyağı, tuz, karabiber, pulbiber ve ekleyin ve karıştırın. Önceden ısıtılmış 200 derece fırında 30 dakika pişirin. Kalan 2 çorba kaşığı zeytinyağını bir tavaya alın. Kıyılmış sivri biber ve sarmısağı soteleyin. Kabukları soyulmuş ve küp doğranmış domatesi ekleyip, 5 dakika daha soteleyin. Fırında pişirdiğiniz sebzeli tavuğun üzerine domates sosunu yayın ve 10 dakika dinlendirdikten sonra servis yapın.

Cevizli Erişte




Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.


Malzemeler


  • 200 gram erişte
    8 adet dövülmüş ceviz
    Yeteri kadar su
    2 çorba kaşığı zeytinyağı
    1 çay bardağı rendelenmiş
    kaşar peyniri, tuz


Yapılışı


ERİŞTEYİ, 1 çorba kaşığı zeytinyağı ve tuz eklenmiş suda haşlayın (suyunu çektirerek). Servis tabağına alın. Geri kalan 1 çorba kaşığı zeytinyağını bir tavaya alın ve ceviz altın sarısı rengini alana kadar kavurun. Eriştenin üzerine ceviz ve rendelenmiş kaşar peyniri serpin. Sıcak olarak servis yapın.

Çikolata Soslu Limonlu Muhallebi




Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.


Malzemeler


  • 3 adet limonun rendesi ve suyu
    2 adet yumurta
    5 çorba kaşığı nişasta
    15 çorba kaşığı tozşeker
    5 su bardağı su
    1 çorba kaşığı kakao
    2 çorba kaşığı hindistancevizi
    10 adet bebe bisküvisi
    1 çorba kaşığı margarin


Yapılışı


LİMONLA yumurtayı çırpıp, nişasta, tozşeker ve suyu ekleyin. Ocağa alıp, karıştırarak, muhallebi kıvamı alana dek pişirin. Piştikten sonra margarini ilave edin. Telle çırparak, iyice yedirin. Karışımın üçte birini ayırıp, içine kakao katın. İstemezseniz sadece limonlu da yapabilirsiniz. Plastik kabın içine hindistancevizi serpin. Önce kakaolu karışımı, daha sonra kakaolu muhallebiyi kalıba dökün. Bisküvileri de diklemesine kalıba yerleştirin. Bir gün bekletip servis yapın.


Zeytinyağlı Enginar


Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.






Malzemeler


  • 6 adet enginar
    1 kahve fincanı zeytinyağı
    1 adet büyük boy soğan
    2 adet orta boy havuç
    1 adet büyük boy patates
    1 kahve fincanı bezelye
    2 çorba kaşığı tozşeker
    1 tatlı kaşığı un
    İki buçuk su bardağı su
    1 adet limonun suyu, Tuz


    Süslemek için: Dereotu


Yapılışı


ENGİNARLARI yıkayın ve bir tencereye dizin. Derin bir kasede zeytinyağı, ince kıyılmış soğan, küp doğranmış havuç, patates, bezelye, tozşeker, un, tuz ve suyu karıştırın. Enginarların üzerine bu karışımı dökün. Limon suyunu gezdirin. Ağır ateşte 1 saat pişirin. Soğuduktan sonra servis tabağına alın. İnce kıyılmış dereotu ile süsleyip servis yapın.

AFiYET OLSUN..
Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.

 
Alıntı ile Cevapla

Alt 25 Nisan 2011, 21:14   #67
Çevrimdışı
Ein
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Cevap: Günün Menüsü




Yoğurt Çorbası (6 Kişilik)

[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]



Malzemeler

  • 1 Su Bardağı Nohut (akşamdan ıslatılmış)
  • 1 Çay Kaşığı Karbonat
  • 1 Su Bardağı Yoğurt
  • 1/2 Su Bardağı Un
  • 2 Adet Yumurta Sarısı
  • 5 Su Bardağı Su
  • 1 Adet Tavuk Suyu Tableti
  • 1 Çorba Kaşığı Tereyağı
  • Tuz, Kırmızı Biber, Kuru Nane






Yemeğin Tarifi
Ön hazırlık olarak nohudu 1 çay kaşığı karbonat ilave edilmiş suda akşamdan ıslatalım. Ertesi gün nohutu yumuşayana dek haşlayalım.

Yoğurdu derin bir kap içinde 2 yumurta sarısı ile iyice karıştıralım İçine un ve biraz su ilave ilave ederek, topaksız bir kıvama gelene dek karıştıralım. Suyu, tavuk suyu tabletini ve haşlanmış nohutları da ilave edelim. Ağır ateş üzerinde ve sürekli karıştırarak çorbayı pişirelim.

Çorbanın pişmesine yakın tuzu ilave ederek, çorbayı ateşten alalım. Tereyağını küçük bir tavada eritelim. Kırmızı biber ve naneyi tereyağının içine ilave edelim. Bir iki kez çevirip ateşten alalım. Yağı çorbanın üzerine gezdirerek servis yapalım.

Elbistan Tava (1 Kişilik)

[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]



Malzemeler
  • 250 gram kuşbaşı kuzu eti
  • 1 çorba kaşığı tereyağı
  • 1 adet ince doğranmış arpacık soğanı
  • 1 adet domates
  • 1 diş sarımsak
  • tuz
  • 1 adet patlıcan
  • Kızartmak için: sıvı yağ
  • 1 çorba kaşığı yoğurt
  • 2 çorba kaşığı rendelenmiş kaşar peyniri
  • 1 adet sivribiber
Yemeğin Tarifi
250 gram kuşbaşı kuzu etini haşlayın. Tavaya 1 çorba kaşığı tereyağın alıp, eritin. Sırasıyla 1 adet ince doğranmış arpacık soğanı ve domatesi koyup, sote edin.

Etin haşlandığı sudan 1 çorba kaşığı ilave edin. Bir taşım kaynatın, 1 diş dövülmüş sarmısağı ve tuzu ekleyin. Daha sonra tavayi ocaktan alın.

1 adet patlıcanı alacalı soyup, dilimleyin. Tuzlayıp bir süre bekletin. Patlıcan dilimlerini yıkayip kurulayın. Sıvı yağı kızdırın. Patlıcanları içine atın. Rengini kaybettirmeden kızartın.

Biberin çekirdeklerin çıkarıp, ince ince doğrayın. Biberleı de aynı tavada birkaç dakika çevirin.

Etleri bir güvece yayın. Üzerine patlıcanları dizin. Sırası ile, yoğurt, domates sote ve biberleri üzerine ilave edin. Kaşar peyniri rendesini üzerine serpin. Önceden ısıtılmış 180 dereceli fırına verin. Kaşar peyniri kızarınca fırından çıkarıp, servis yapın.

Not: Elbistan tava, Kahramanmaraş yöresine özgü bir yemek.



Evişi Lahmacun

[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]



Malzemeler
  • 2 Su Bardağı Un
  • 2 Çay Kaşığı Tuz
  • 3 gr Kuru Maya
  • 1/2 Tatlı Kaşığı Toz Şeker
  • 1/4 Su Bardağı Ilık Su
  • 150 gr Yoğurt
  • 450 gr Domates
  • 1 Orta Boy Soğan
  • 250 gr Kıyma
  • 1 Demet Maydanoz
  • 5 Diş sarmısak
  • 5 Adet Sivribiber
  • Karabiber, Tuz
Yemeğin Tarifi
Ön hazırlık olarak, soğan, maydanoz, ve sivribiberi ince kıyın. Sarmısağı dövün. Maya ve toz şekeri ılık suyla ezin. Limonu 8?e bölün. Kabuklarını soyduğunuz domatesleri de minik küpler halinde doğrayın.

Unu eleyin. 2 yemek kaşığını ayırıp kalanını 2 çay kaşığı tuzu katıp karıştırın. Unun ortasını havuz biçiminde açın. Mayalı şekerli suyu ve yoğurdu koyup iyice karıştırın. Elde ettiğiniz yumuşak hamuru ele yapışmaz kıvama gelene kadar yoğurun. Üzerine nemli bir bez örterek 30 dakika kadar ılık bir ortamda mayalanmaya bırakın. Hamuru iri yumurta büyüklüğünde pazılara (hamur parçaları) ayırın. Her pazıyı unlayarak elinizle yarım santim kalınlıkta yuvarlak olarak açın.

Bu arada harcı hazırlayın. Bunun için, bir kapta domatesi, soğanı, kıymayı, maydanozu, sivribiberi, sarmısağı, tuz ve karabiberi iyice karıştırın.

Hazırladığınız harcı, açtığınız hamurların üzerine yayın. Ancak hamurların kenarında 1 cm kadar boşluk kalmalı. Unladığınız fırın tepsisine lahmacunları dizin. Önceden 220 derecede ısıttığınız fırına koyduğunuz lahmacunları 15 dakika sonra çıkarabilirsiniz.


Çikolatalı Kuo(1 Kişilik)


Malzemeler

  • 1 Paket Krema (küçük)
  • 3 Top Çikolatalı Dondurma
  • Bir Miktar Bitter Çikolata


[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]



Yemeğin Tarifi

Kup bardağınızın altına bolca krema koyun. Üzerine 3 top çikolatalı dondurma koyun.

Ağzı tırtıklı kesilmiş kağıt ile bir huni yapın. Kremayı huniye doldurun. Yanlardaki boşluklara sıkın. Üzerine eritilmiş çikolata döküp, servis yapın.



AFiYET OLSUN..
Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.

 
Alıntı ile Cevapla

Alt 26 Nisan 2011, 22:28   #68
Çevrimdışı
Ein
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Cevap: Günün Menüsü




Köfteli Buğdaylı Çorba
Malzemeler :

  • * Köfteli Buğdaylı Çorba
  • * 80 Gr. Kıyma
  • 1 Çay B. Buğday
  • 1 Su B. Haşlanmış Nohut
  • 2 Çorba Kaşığı Söke Un
  • 1 Kase Yoğurt
  • 1 Yumurta
  • Su
  • Tuz
* Üzeri İçin:
  • Tereyağı
  • Nane
  • Pul biber

Hazırlanışı

Buğdayı yıkayıp tencereye alın. Üzerine sıcak su ekleyerek haşlayın. Bulgur haşlanınca haşlanmış nohutu ilave edin. Kıymayı, tuz ve karabiberle karıştırıp misket kadar köfte yapın. Ayrı bir tavaya az sıvıyağ dökün. Köfteleri çevirerek kızartın.
Çorbanın içine ilave edin. Terbiyesi için; yoğurdu ve yumurtayı karıştırıp çırpın. Ardından unu ilave edin. Önce soğuk su döküp karıştırın. Sonra sıcak su dökün ve karıştırarak çorbaya ilave edin. Sosu için tavada eritilen tereyağının içinei nane tuz ve pul biberi ekleyin. Çorbanın üzerinde gezdirerek servis edin.

Börülce Salatası
Malzemeler :

  • * Börülce Salatası
  • 1 Kg. Börülce
  • 8 Diş Sarımsak
  • Yarım Su B. Zeytinyağı
  • 1 Kırmızı Biber
  • Tuz
  • Toz Şeker

Hazırlanışı

Börülceyi suda haşlayın. Süzerek servis tabağına alın. Tavaya zeytinyağını dökün. Sarımsakları ve biberi ince ince kıyıp yağın içine atın. 1 çay kaşığı kadar tuzu ve 1 tatlı kaşığı kadar şekeri atın. Elde ettiğiniz sosu börülcenin üzerine dökerek servis edin.

Bezelyeli Etli Güveç
Malzemeler :

  • * 500 Gr. Kemikli Et
  • Yarım Kg. Bezelye
  • 3 Patates
  • 3 Havuç
  • 3 Domates
  • 4 Yeşil Biber
  • 1 Kırmızı Biber
  • 2 Soğan
  • 6 Diş Sarımsak
  • 1 Çorba K. Biber Salçası
  • Tane Karabiber
  • Defne Yaprağı
  • Zeytinyağı
  • Tuz

Hazırlanışı

Güvecinizi ocakta ısıtın. İçine sıvıyağ dökün ve eti koyun. Bir müddet kavurun. Soğanları ve sarımsakları iri doğrayın. Güvece ekleyin. Havuçları küp küp doğrayın ve güvece koyun. Bezelyeyi ekleyin. Patatesleri soyun. Patatesi, biberleri ve domatesleri de küp küp doğrayın. Biberleri ve patatesleri de koyun.
Domatesi en son ilave edin. Defne yaprağını, tane karabiberi ve tuzunu atın. 1-1,5 su bardağı kadar sıcak suyunu ilave edin. Yağlı kağıdı güvecin içine kapatın. Üzerine de iki kat alüminyum folyo kapatın. Ocakta yarım saat kadar pişirdikten sonra önceden ısıtılmış 180 derecelik fırında pişirin.
Vişneli Dondurmalı Ekmek Tatlısı

Malzemeler :

  • * Vişneli Dondurmalı Ekmek Tatlısı
  • * 1 Paket Kızarmış Ekmek
  • Yarım Kg. Vişne
  • 2,5 Su B. Toz Şeker
  • 2,5 Su B. Su
* Üzeri İçin:
  • Kaymaklı Dondurma

Hazırlanışı

Vişnelerin çekirdeklerini çıkarıp tencereye alın. Üzerine suyu ve şekeri ilave edin. Kısa bir süre pişirin. Ekmekleri fırın tepsisine yanyana dizin. Pişirdiğiniz vişneleri suyuyla beraber ekmeklerin üzerini tamamen kapatacak şekilde dökün. Soğuyunca üzerine dondurma koyarak süsleyin.

 
Alıntı ile Cevapla

Alt 15 Ağustos 2011, 02:49   #69
Çevrimdışı
Ein
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Cevap: Günün Menüsü




Pırasa Çorbası

Malzemeler
  • 2 adet küçük pırasa
  • 4 orta boy patates
  • 1 ½ yemek kaşığı teryağı
  • 2 lt su 2 adet yumurta sarısı
  • 1 çay bardağı taze süt kremi
  • tuz

Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.



Hazırlanışı

  1. Pırasayı bir iki kat soyup ince yuvarlak dilimler halinde kesin. Patatesleri de soyup küçük parçalara bölün.
  2. Sebzeleri, 2 litre tuzlu su içinde yumuşayana kadar haşlayın. Püre makinasından geçirin. Tekrar ateşe koyun.
  3. Kremayı yumurta sarılarıyla çırpın. Çorbayı ateşten indirin, karışımı içine katın. Kızartılmış ekmeklerle servis yapın.

Fırında Palamut

5 kişilik

Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.



Malzemeler
  • Yarım demet maydanoz
  • Yarım çay bardağı zeytinyağı
  • 1.5 kuru soğan
  • 1.5 domates
  • 1.5 palamut (orta boy)
  • 1 limon
  • 2 defne yaprağı
  • 3 sivribiber
  • tuz
Hazırlanışı

Balıkları temizletip iki parmak kalınlığında halka halka kestirin, hafifçe tuzlayın. Bir fırın tepsisine dizin. Kabukları soyulup halka halka doğranmış soğan ve domatesleri, sap ve çekirdekleri çıkarılıp iki eşit parçaya bölünmüş biberleri ve yaprakları ayıklanıp ince kıyılmış maydanozu balıkların üzerine döşeyin. Üstüne defne yapraklarını koyun, zeytinyağını gezdirerek dökün. Kabuğunu soyup kestiğiniz limon dilimlerini balıkların üstüne yerleştirin.
Tepsinin üstünü alimünyum folyo ile örtün. Önceden 180 derecede ısıtılmış fırında, biberler yumuşayıncaya kadar üstü kapalı olarak, sonra folyoyu alarak üstü açık biçimde balıklar biraz kızarana kadar pişirin.Servis tabağına alarak sıcak olarak servis yapın. Arzu ederseniz havuç ve kereviz de ilave edibilirsiniz.
Bahçıvan Salatası

Hazırlık 60 dk
Pişirme 30 dk
6 kişilik

Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.



Malzemeler
  • 1 Kg Kuşkonmaz
  • 250 gr Taze Yeşil Fasulye
  • 1/2 Karnabahar
  • 1 Salatalık
  • 1 demet Turp
  • 1 Göbek Salata
  • 1 adet Kuru Soğan
  • 1 demet Maydanoz
  • 2 dal Tarhun Otu
  • 1 demet Tere
Sos için
  • 4 yemek kaşığı Zeytinyağ
  • 1 yemek kaşığı Sirke
  • Tuz, Karabiber
Hazırlanışı
Fasulyeleri biraz diri kalacak şekilde haşlayın. 1 er santimlik parçalar halinde kesin. Kuşkonmazları da ayıklayıp haşlayın ve küçük parçalara bölün. Salatalığı ince halkalar halinde kesin (isteğe bağlı olarak kabuklarını soymadan olursa daha iyi). Karnabaharı buket buket ayırın. 3-5 dakika kadar kaynar suya sokup çıkarın. Göbek salatayı yıkayın. İnce şeritler halinde kesin. Turpların yarısını da ince halkalar halinde kesin. Tüm malzemeleri, 20-30 dakika buzdolabında dinlenmeye bırakılmış salata sosu ile iyice harmanlayın. Üzerini turplarla süsleyin
Zerde

Süre 50 dk.
4 Kişilik

Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.

Malzemeler
  • Yarım su bardağı pirinç
  • 4 Su bardağı su
  • 1 Çorba kaşığı nişasta
  • 1 Çay kaşığı safan
  • 2 Su bardağı tozşeker
  • 1 Çorba kaşığı çamfıstığı
  • 1 Çorba kaşığı kuşüzümü
  • 2 Çorba kaşığı gülsuyu
Hazırlanışı
  1. Pirinçleri ayıklayıp, bol suyla yıkayın.
  2. Suyunu süzdükten sonra tencereye alın.
  3. Üzerine 2 su bardağı su ilave edin ve yumuşayana dek haşlayın.
  4. Pirinçler yumuşadığında kalan iki parmak suyu da tencereye aktarın.
  5. Nişastayı çok az su ile ezip, topaksız bir kıvama getirin.
  6. Safranı da çok az su ile eritip, tencereye aktarın.
  7. Şekeri ve sulandırdığınız nişastayı azar azar ve sürekli karıştırarak, pirinçlerin üzerine ekleyin.
  8. Kısık ateşte karıştırarak 1-2 taşım kaynatın.
  9. Hazırladığınız zerdeyi kaselere doldurun.
  10. Üzerine kuşüzümü, çamfıstığı ve gülsuyu serpin.
  11. Buzdolabında soğuduktan sonra servis yapın.
Alıntı..


AFiYET OLSUN..
Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.



 
Alıntı ile Cevapla

Alt 05 Eylül 2011, 10:37   #70
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Cevap: Günün Menüsü





Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.


GÜNÜN MENÜSÜ


Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.



Nohutlu yoğurt çorbası


Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.



Malzemeler:


1 su bardağı haşlanmış nohut
1 su bardağı yoğurt
4 su bardağı su
2 çorba kaşığı un
1 yumurta
1 çorba kaşığı tereyağı
1 çay kaşığı kırmızı tozbiber
1 çay kaşığı nane
Tuz

Hazırlanışı:


* Yoğurt, un ve yumurtayı bir kaba alıp mikserle çırpın. Tencereye alıp suyu ve nohutu ilave edin. Tuzu serpip iyice karıştırın. Kısık ateşte koyu bir kıvama gelinceye kadar pişirin.

* Tereyağını tavada eritip kırmızı tozbiberi ilave edin. Çorbayı kâselere paylaştırıp üzerine biberli yağı gezdirin ve nane serpip servis yapın.



Çentik Kebabı


Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.



* Bir küçük soğanı ve biberi zeytin yağda soteleyin. (Bir tane domates de arzuya göre doğrayabilirsiniz. ) Bir tatlı kaşığı domates salçasını ve patlıcanları, tuz-karabiberi sırası ile ilave edin.
* Diğer yandan da ince ince kestiğimiz patatesleri iyice yıkayın ve kurulayarak kızartın.
* Bu arada tüm bu işlemlere başlamadan yoğurdu bir tülbente aktarın ve biraz suyunu aldırin. En sonra sarımsak ve tuz ile tadlandırın.
* Bir yandan da kıymayı kavurun. En sonunda da, baharatlarını ilave edin.
* Sırası ile; patlıcanlı karışım, patates kızarmasının yarısı, sarımsaklı yoğurt, kalan patetes kızarması ve et kavurmasını ilave edin. Servise hazir.



Bezelye ve havuçlu pirinç pilavı


Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.



Malzemeler

1,5 kupa dolusu pirinç, ayıklanmış
1 kase dolusu havuç ve bezelye konserve garnitür
Tuz
Sıvıyağ
2,5 kupa sıcak su veya tavuk suyu

Hazırlanışı

Sıvıyağ orta boy bir tencereye alıp kızdırın. Temizlenmiş, yıkanmış ve iyice süzülmüş pirinci ekleyip kavurun.

Konserve garnitürü ekleyip sıcak suyu veya tavuk suyunu ilave edin. Önce orta hararette, kaynayınca da kısık ateşte pişirin. Altını kapatıp 30 dakika kadar demlenmeye bırakın.


ANTEP SALATASI


Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.



4-6 kişilik

Malzemesi

4 domates

2 sivribiber

1 salçalık kırmızıbiber

1 demet maydanoz

1 soğan

2 diş sarımsak

1 tatlı kaşığı pul biber

1 tatlı kaşığı kuru nane

1 çay kaşığı sumak

2 çorba kaşığı nar ekşisi, tuz

1. Domtesleri ve soğanı soyun. Domatesleri küçük, soğanı ise piyaz doğrayın. Biberler, maydanoz ve sarımsakları temizleyip kıyın.

2. Tüm malzemeyi bir kaseye alın. Tuz, pul biber, sumak, nar ekşisi ve naneyi ilave edip harmanlayın. Salata tabağına alıp servis edin.



Gökkuşağı Tatlısı


Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.




Malzemeler:

* 3 yumurta
* 1 çay bardağı şeker
* 3 çay bardağı yoğurt
* 1 çay bardağı sıvıyağ
* 3 çay bardağı irmik
* 3 çay bardağı un
* 2 paket kabartma tozu

şerbeti:

* 3,5 su bardağı su
* 3,5 su bardağı toz şeker
* bir dilim limon

Hazırlanması:

1. Şerbeti için su, limon ve şekeri kaynatıp soğutun.
2. Yumurta ve şekeri kar haline gelene kadar çırpın. Ardından sırayla diğer malzemeleri ekleyip yağlanmış cam fırın kabınıza yayın.
3. Önceden ısınmış 200C fırında pişirin. Pişince fırından alıp ters çevirerek başka bir tepsiye çıkartın. Üzerine soğuk şerbeti 2 defada gezdirin. Bir bardak (kenarı keskin olmalı) ile daireler çıkarın.
4. Kalan hamurları 2 yemek kaşığı (veya arzunuza göre daha çok) kakao ve hindistancevizi ile karıştırın. Kestiğiniz dairelerden daha küçük olacak şekilde parçalar alıp elinizle yavaşça köfte şekli vererek tatlılarınızın üzerine yerleştirin.
5. Üzerlerini krem şanti/kaymak, meyve şekeri/kiraz şekerlemesi, antep fıstığı ve inci dekorları ile süsleyerek servis yapın.

__________________
Eğer "dokuz" CanLı oLsaydın biLe En fazLa "sekiz" kez kaçabiLirdin öLümden..
BiLki "
yedi" düveLe suLtan oLsan dahi Yerin "aLtı" mekan oLacak sana
En fazLa "beş" metre kumaş götürebileceksin Kapatacaksın "dört" açsanda gözünü..
Bu dünya "
üç" günLük dünya , AzraiLin yanında "iki" kat oLup yaLvarsanda nafiLe
ELbet "
bir" gün öLeceksin İşte o gün herşey "sıfır"dan başLayacak..!
 
Alıntı ile Cevapla

Cevapla

Etiketler
günün, menüsü


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Var
Mesaj Yazma Yetkiniz Var
Eklenti Yükleme Yetkiniz Var
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
Günün Menüsü Sır IF Ekstra 0 22 Mart 2011 12:23
Günün Menüsü Süslü Şiir, Hikaye ve Güzel Sözler 1 05 Ocak 2009 13:47