IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  sohbet

 Kayıt ol  Topluluk
Etiketlenen Kullanıcılar

10Beğeni(ler)
  • 2 Post By Liaaa
  • 2 Post By Sevda
  • 2 Post By Çalıkuşu
  • 2 Post By Sevda
  • 2 Post By Hesna

Yeni Konu aç Konu Kapatılmıştır
 
LinkBack Seçenekler Değerlendirme: Değerlendirme: Toplam 1 oy almıştır,  ortalama Değerlendirmesi 5,00 puandır. Stil
Alt 20 Temmuz 2012, 14:34   #1
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Ramazan Menüsü





Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.




Ramazan'a özel kendi tariflerinizi paylaşabilir hatta isteğe göre alıntı olarak ta paylaşım yapabilirsiniz .
Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.


Ramazan'ın birinci günü için harika bir menü.


İftar sofranız için köy çorbası, Bodrum usulü çökertme kebabı, bahar otlarıyla salata ve dondurmalı irmik helvası yapıyoruz.




Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.

Köy çorbası
malzemeleri

1 çay bardağı ince bulgur
1 su bardağı Osmancık pirinç
1 su bardağı erişte
90 gr tereyağı
1 soğan
1 yemek kaşığı salça
6 su bardağı su
Tuz
Kuru nane

üzeri için
2 yemek kaşığı tereyağı
1 çay kaşığı kırmızı pul biber

hazırlanışı

Tereyağını tencerede eritin. Yemeklik doğranmış soğanı kısık ateşte kavurun. Salça, su, erişte, pirinç ve bulguru ilave edip karıştırın. 15 dakika kadar kapağı yarı kapalı olarak pişirin. Erişte, bulgur ve pirinçler yumuşayınca çorbayı ocaktan alın. Tereyağını eritip kırmızı pul biberi ilave edin. çorbayı kaselere aktarıp üzerine biberli yağ gezdirin. Sıcak servis yapın.
Köy çorbası artık hazır, afiyet olsun.



Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.


Bodrum usulü çökertme kebabı

malzemeleri
2 patates

Kebap için
150 gr dana bonfile
1 diş sarımsak
5 gr taze fesleğen
20 gr tereyağı
1 soğan
50 gr domates sos
50 ml sıcak su
Tuz
Tane karabiber
30 gr çırpılmış yoğurt

hazırlanışı

Patatesleri boyuna çok ince dilimleyin. Dilimleri tekrar uzunlamasına jülyen kesip suyun içine aktarın. Bir müddet suda beklettikten sonra suyunu iyice süzün ve çıtır oluncaya kadar bol ayçiçeği yağında kızartın. Bonfileyi jülyen doğrayın. Tereyağı ve eti tencerenin kapağı kapalı olarak et suyunu salıp çekinceye kadar jülyen doğranmış soğan, ince doğranmış sarımsak ve kıyılmış fesleğen ile birlikte pişirin. Soğanlar bir müddet sotelendikten sonra domates sos ve sıcak suyu ilave edip tencerenin kapağını tekrar kapatın ve kısık ateşte pişirin. Etler piştikten sonra tuz ve tane karabiberle tatlandırıp ocaktan alın. çıtır patatesleri çukur bir tabağa alın. Kebabı sosuyla birlikte patateslerin üzerine yerleştirin. üzerine yoğurt döküp servis yapın.

Bodrum usulü çökertme kebabı artık hazır, afiyet olsun.



Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.


Bahar otlarıyla salata

malzemeleri
250 gr bebek roka
250 gr kuzu kulağı
250 gr tere otu

Sos için

200 ml zeytinyağı
20 ml sirke
1 yemek kaşığı toz şeker
120 gr keçi peyniri
Tuz
Karabiber

Süslemek için
kiraz domates

hazırlanışı
Zeytinyağı, sirke, şeker, tuz ve karabiberi bir kapta iyice karıştırıp sosu hazırlayın. Roka, kuzu kulağı ve tere otlarını iyice yıkayıp süzün. Geniş bir kaba karışık olarak yerleştirin. Sosu üzerine gezdirip harmanlayın. Dilimlenmiş keçi peynirlerini salatanın üzerine yerleştirip kiraz domateslerle süsleyin ve servis yapın.
Bahar otlarıyla salata artık hazır, afiyet olsun.



Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.



Dondurmalı irmik helvası

malzemeleri
Helva için

250 gr irmik
500 ml süt
500 gr toz şeker
175 gr tereyağı
40 gr çam fıstığı

çikolata sos için

100 gr kuvertür çikolata
70 ml süt
30 gr margarin

Sunum için
60 gr kaymaklı dondurma
1 dal taze nane

hazırlanışı

Tereyağını tavada ısıtın. Fıstıkları ekleyip kavurun. İrmiği ilave edin. Ayrı bir yerde süt ve şekerin yarısını karıştırıp kaynatın. İrmik pembeleşinceye kadar kavurun. üzerine kaynayan şekerli sütü aktarıp 10 dakika kısık ateşte demlendirin. Ocaktan alıp kalan şekeri üzerine serpip karıştırın. Soğumaya bırakın. Sos için, sos tenceresinde sütü kaynatın. İçine çikolata ve margarini ilave edip karıştırın. Ocaktan alıp malzemeler karışıncaya kadar çırpın. Helvayı bir kasenin içine ortası boş kalacak şekilde yerleştirin. Ortasına kaymaklı dondurma ilave ettikten sonra tekrar irmikle kapatıp servis yapacağınız tabağa ters çevirin. üzerine çikolatalı sos gezdirip nane yaprağıyla süsleyin ve servis yapın.
Dondurmalı irmik helvası artık hazır, afiyet olsun.


Konu Elysian tarafından (28 Haziran 2014 Saat 21:01 ) değiştirilmiştir.
 

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları reklam ver Mobil Chat
Alt 21 Temmuz 2012, 15:43   #2
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Cevap: Ramazan Menüsü




Ramazan Menüsü: 2. gün



Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.



Yoğurtlu ve kıymalı boşnak böreği

malzemeleri

3 yufka
400 gr kıyma
3 yemek kaşığı tereyağı
2 orta boy soğan
çeyrek demet maydanoz
Tuz
Karabiber
Kimyon
300 gr yoğurt
3 diş sarımsak

hazırlanışı

Geniş bir tavada ince kıyılmış soğanları tereyağının yarısıyla birlikte kavurun. Kıymayı ekleyin. Suyunu salıp çekince baharatları ilave edip karıştırın. İnce kıyılmış maydanozu ekleyip ateşten alın ve iyice karıştırın. Yufkaları dörde bölün. üzerlerine yoğurt sürün. Her yufkanın geniş kısmına şerit şeklinde harçtan yayıp rulo şekilinde sarın ve sonra tekrar içe doğru sarın. Tüm yufkaları bu şekilde hazırlayın. Börekleri yağlı kağıt serili tepsiye aktarın. Kalan tereyağını eritip böreklerin üzerine sürün. 180 dereceye ayarlı fırında pişirin. Dövülmüş sarımsakları yoğurtla çırpıp böreklerin yanında servis yapın.
Yoğurtlu ve kıymalı boşnak böreği artık hazır, afiyet olsun.




Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.



Maydanozlu marine soslu hindi eti

malzemeleri

1 kg fileto hindi göğüs eti

Marine için
1 demet maydanoz
1~2 dal taze kişniş
2~3 dal taze kekik
4 diş ince kıyılmış sarımsak
Yarım çay bardağı zeytinyağı
2 yemek kaşığı limon suyu
Tuz
Karabiber

hazırlanışı

Tüm yeşillikleri derin bir kaseye alın. İnce kıyılmış sarımsağı, limon suyunu, zeytinyağını, tuzu ve karabiberi ekleyip el blenderi yardımıyla çırpın. Hindi etlerini sosa bulayıp streç film ile kaplayın. Buzdolabında en az 3-4 saat dinlendirin. Izgara veya yapışmaz yüzeyli tavayı ısıtın. Etlerin her iki tarafını da pişirin. Servis yapın.
Maydanozlu marine soslu hindi eti artık hazır, afiyet olsun.



Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.



Yoğurt soslu barbunya salatası

malzemeleri

1 kg taze barbunya
5 dilim dana jambon
2 közlenmiş kırmızıbiber
7~8 konserve mantar
1 çay bardağı mısır
4 demet maydanoz
4 demet dereotu
1 çay bardağı ceviz

Sos için

1 su bardağı yoğurt
1 çay bardağı mayonez
2 diş sarımsak
Tuz
Karabiber

hazırlanışı

Barbunyayı ayıklayıp dişe gelecek şekilde haşlayın. Derin bir salata kasesine iri küp şeklinde doğradığınız dana jambonu ve közlenmiş biberi alın. üzerine ince dilimlediğiniz mantarları, mısırı, haşladığınız barbunyayı, cevizi, ince kıydığınız maydanozu ve dereotunu ilave edip karıştırın. Sos için gerekli malzemeleri karıştırın ve salatanın üzerine gezdirin. Servis yapın.
Yoğurt soslu barbunya salatası artık hazır, afiyet olsun.



Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.



Zeytinyağlı çikolata mousse

malzemeleri

200 gr sütlü çikolata
200 gr krem şanti
3 yumurta
40 gr toz şeker
2 yemek kaşığı çekirdeksiz sıkma zeytinyağı
2 yaprak jelatin

hazırlanışı

çikolatayı benmari usulü eritip soğutun. Yumurta aklarını bir kaba kırıp şekeri ekleyin. Kar gibi oluncaya kadar çırpın. Krem şanti ve yumurta sarılarını birbirine karıştırın. çikolatayı yumurta aklarıyla hazırladığınız karışıma yavaşça karıştırarak ekleyin. Her iki karışımı aynı kaba alıp yavaşça karıştırın. Jelatini soğuk suda bekletip yumuşatın. Zeytinyağıyla birlikte karışıma ilave edin. Hazırladığınız tatlıyı kuplara paylaştırıp servis yapın.
Zeytinyağlı çikolata mousse artık hazır, afiyet olsun.


 

Alt 26 Temmuz 2012, 14:28   #3
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Cevap: Ramazan Menüsü - Ramazan Ayı İçin Tarifli İftar Menüleri




Ramazan Menüsü - Ramazan Ayı İçin Tarifli İftar Menüleri..

Ramazan 3. Günün Menüsü


Soğuk Çorba

[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]

Hazırlanışı: Pirinçler yeteri kadar su ile haşlanır, öyleki pirinçler yumuşamış ve suyunu da çekmiş olmalı(pirinçler biraz lapa olabilir ama diri kalmamalıymış). Haşlanan pirinç soğumaya bırakılır. Soğuduktan sonra bir kaseye alınır, üzerine haşlanmış pirinç kadar süzme yoğurt eklenir. Yavaş yavaş karıştırılır, azar azar su eklenir, bir yandan da karıştırılır. Tuz ve nane eklenir, karıştırılır, dolapta dinlendirilir, soğuk servis edilir. İsterseniz servis sırasında buz ilavesi yapabilirsiniz.


Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.


Tepside Terbiyeli Tavuk

MALZEMELER
Tavuk incikler ,
1 çay bardağı süt,
1çay kaşığı kekik,
1tutam kara biber,
1 çay kaşığı tuz eklenerek
2-3 diş sarımsak ez bir kapta karıştırarak 20-25 dakika bekletilir.
terbiyelenen incikler,alınıp soyulup iri doğranmış patatesler ile beraber tepsiye dizilir.
üstüne1 veya 2 yeşil biber boyuna kesilerek 1,5 su bardağına 2 yemek kaşığı salça sulandırılarak
üstüne dökülür 200 derece fırında pişirilir.


Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.


Mısırlı Pilav

Malzemeler.

2 Su Bardağı Pirinç
4 Bardak Et Suyu
2 Su Bardağı Mısır Konservesi
1 Kahve Fincanı Soya Yağı
Yeterince Tuz ve Karabiber
Yapılışı
Pirinci ılık tuzlu suda 30 dakika kadar bekletin. Suyunu süzün. Bir tencerede yağı kızdırıp pirinci ilave edin ve kavurun. İçine mısır ve yeterince tuz ilave edip pirinçler göz göz oluncaya kadar kavurun.
4 bardak et suyunu ekleyip suyunu çekene kadar kaynatın. Ateşten alıp 20 dakika dinlenmeye bırakın. Üzerini karabiber ile süsleyerek servis yapabilirsiniz.


Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.


Kakaolu Puding

1/3 su bardağı (80g) [Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]
1/4 su bardağı (60g) [Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]
3 yemek kaşığı [Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]
1/8 tatlı kaşığı [Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]
2 su bardağı [Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]
1 tatlı kaşığı [Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]
Hazırlanışı

Vanilya dışındaki bütün kuru malzemeler mikrodalga fırına giren bir kapta karıştırılır.
Süt ilave edilip iyice çırpılır.
Mikrodalganın en yüksek watt’ında 3 dakika pişirilir.
Karışım bir çırpma teli ile çırpılıp 3 dakika daha pişirilmek üzere mikrodalga fırına verilir.
Her dakika başında kapak açılıp şöyle bir karıştırılıp kıvam kontrol edilir. Koyulaştığında fırından çıkartılır.
Vanilya ilave edilip karıştırılır.
Servis kaplarına aktarılıp, ılıklaştıktan sonra buzdolabına konulur.

Afiyet Olsun

Alıntı


Ramazan 4. Günün Menüsü


Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.


Mercimek Çorbası

2 Su bardağı Kırmız mercimek
3 Adet Soğan
1 Yemek kaşığı kadar salça
Bir miktar kuru nane
Eğer istenirse bir tatlı kaşığı kadar biber salçası.
Çorbanın Tarifi
İlk önce soğanlarımızı ince ince kıyıp yağımızda kavurmaya başlayalıp. Soğanlar belli bir miktar kavrulduktan sonra (Soğanlarımızı çok yakmayalım çorbalarda soğanlar orta derecede pişirilmesi daha iyidir.) Soğanlardan sonra salçamızı tenceremize koyarak salça ile soğanları da belli bir süre beraber pişirin. Daha sonra daha önceden hazırladığımız yıkanmış mercimeklerimizi tenceremize boşaltalım ve malzemelerimiz karıştıralım. Karıştırma işleminden sonra 5 bardak suyu tenceremize ilave edelim ve çorbamızı kaynamaya bırakalım. Çorbamızdaki malzemeler iyice eriyene kadar kaynatma işlemimizi sürdürelim. Ocağımızın altını kapatmadan 5 dakika kadar önce çorbamızın içine nane ve tuzumuzuda atalım eğer acı seviyorsanız içine mutlaka pul biber de eklemelisiniz ve 5 dakikalık bir kaynamadan sonra çorbamız hazır..


Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.


Misket Köfte

Malzemeler
Yarim kilo kiyma
1su bardagi galete unu
1adet rendelenmis sogan
2dis sarmisak
1cay kasigi karabiber
1cay kasigi kekik
biraz kimyon
Yukaridaki malzemeler kiymaya katilarak iyice yogurulur ve ceviz buyuklugunde yuvarlanip kizgin yagda kizartilir.
Susleyip puslemek icindeservis tabaginin altina rendelenmis maydanoz serpilip , kozlenmis biber ile servis yapilir.


Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.


Makarna Salatası

malzemeler:

yarım paket makarna
yarım çay bardağı zeytinyağı
5-6 kornişon turşu
2-3 sivribiber
yarım demet maydanoz
2 salatalık
2 havuç
yarım su bardağı bezelye konservesi
3 su bardağı yoğurt
arzuya göre 2 yemek kaşığı mayonez

hazırlanması:
1. makarnaları tuzlu kaynar suda haşlayıp süzün. daha sonra soğuk sudan geçirin. soğuyunca yarım çay bardağı zeytinyağı ile karıştırın.
2. sebzeleri küçük küçük doğrayın. havuçları rendenin ince tarafıyla rendeleyin. hepsini makarnaya ekleyin.
3. en son yoğurdu ve isterseniz (biz kullanmıyoruz) mayonezi ilave edip karıştırın


Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.


Sütlaç

Sütlaç Malzemeler:
-1 litre süt

-yarim su bardagi pirinç

-1 su bardagi seker

-1 çorba kasigi nisasta

-2 yumurta sarisi

-yarim paket vanilya

Sütlaç Yapilisi Tarifi:

Pirinç yikanip bir bardak su ile iyice haslanir. (suyunu çekmelidir.)

Süt ve seker konur. 10 dakika kadar pisirilir.

Nisasta, yumurta sarisi yarim bardaktan az su ile ezilir.

Kaynamakta olan sütlaçtan birkaç kasik alip, alistirma yapilir.

Sonra sütlaca katilip karistirilir. Atesten alindiktan sonra vanilya konur.

Atese dayanikli kaselere bosaltilir.
Içinde biraz su bulunan tepsiye dizilip firinda üstleri kizartilir.

Kizarmis sütlaçlarin üzeri, kurumamasi için bir tepsi ile örtülerek sogutulur.

Not: sade sütlaç, yumurta kulanmadan yapilir. O zaman sütlaç firinlanmaz;
üzerine tarçin serpilir.

Afiyet Olsun


Alıntı


Ramazan 5. Günün Menüsü


Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.


Ezogelin Çorbası


Malzemeler


1 fincan pilavlık bulgur

1 fincan kırmızı mercimek

1 fincan pirinç

1 adet soğan

1 adet havuç

tereyağ

tuz,

karabiber,

kimyon,

nane

1 tatlı kaşığı biber salçası

1 tatlı kaşığı domates salçası


Tarif


Bulgur,pirinç, mercimek tencereye konur.

Soğan küçük doğranıp tencereye eklenir.

Havuç isteğe göre rendelenip ya da ufak doğranıp malzemeye eklenir.

Üstüne çıkana kadar su konur.

Tuzu,karabiberi ve kimyonu da eklenerek kaynamaya bırakılır.

Düdüklüde yaklaşık 15 dakika pişirilir.

Diğer tarafta iki kaşık tereyağına biber salçası ve domates salçası eklenerek tavada kızdırılır.

Nanesi de eklendikten sonra pişen çorbaya ilave edilir.

not:Çorbaya sosu ilave edilmeden önce eğer istenirse blenderden geçirilebilir.Daha koyu kıvamda ve taneli sevenler için buna gerek yoktur.


Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.


Paçanga Böreği


Kullanılan Malzemeler:


2 adet yufka

yarım kangal sucuk

250 gr kaşar peyniri

yumurta(bulamak için)

galeta unu

Hazırlık


kaşar peynirini rendeleyin.sucukları minik küpçükler halinde doğrayıp birbirine iyice harman edin.

Tarifin Hazırlanışı

2 yufkayı üst üste koyup önce 4 e sonra 8 e bölün.

toplamda 16 tane ücgenimiz olacak.

herbir ücgenin kalın kenarına içten bol miktarda koyup sarın ucunu suya batırıp yapıştırın

hacırladıgımız börekleri önce yumurtaya ardından galeta ununa bulayıp(bu işlemi yapmazsanız çok yag çekiyor.baya agır oluyor) altın sarısı olana kadar kızartın.

1 kişiye 4 tane börek fazlasıyla yetiyor.servis kişi sayısına ondan 4 dedim.bu ölçüye göre ayarlama yapabilirsiniz.

içini bol koymayı unutmayın lezzetin sırrı içinin bol olmasında ..

[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]


Kuzu Kavurma


Malzemeler:

1 kg. kuşbaşı kuzu eti (orta yağlı)

1 su bardağı su

Yarım çorba kaşığı tuz

125 gr. margarin

Hazırlanışı:

1kg. kuşbaşı kuzu etini iyice yıkayıp, yarım çorba kaşığı tuzla karıştırın.Eti kavuracağınız tencereye 125 gr. margarini alın. Tuzladığınız eti tencereye ilave edin. Sonra 1 su bardağı suyu ekleyin. Tencerenin kapağını kapatarak orta ateşte eti pişirmeye bırakın. Etler, suyunu çekip, kızarıncaya kadar pişirin. Daha sonra yanında bol yeşillikli mevsim salatası veya çoban salatası ile birlikte servis yapın



Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.

Tiramisu


Malzemeler:

1 adet hazır kek (ortadan ikiye ayrılmış)

2 yemek kaşığı dolusu un

1/2 lt. süt

1 çay kaşığı nescafe

1 tane labne peyniri

1 küçük kutu portakal suyu

2 tane yumurta sarısı

1 paket vanilya

2 çay bardağı toz şeker

kakao


Tiramisu Tarifi:
Ufak bir tencereye yarım litre sütü katınız. Daha sonra 2 tane yumurta sarısını süte iyice yedirerek karıştırın. 2 çay bardağı şekeri de ilave edip karıştırmaya devam edin.. Sonra 2 kaşık unu ve vanilyayı da ilave ettikten sonra mikser ile çırpın. Karışım koyulaşana kadar orta ateşte pişirmeye bırakın. Diğer yandan keki ıslatmak için 1 bardak portakal suyuna 1 çay kaşığı nescafeyi koyup karıştırın.Kekin alt katını iyce ıslatın.Diğer taraftan muhallebi kıvamına gelen karışımın içine labne peynirini ilave edin ve 2 dakika kısık ateşte karışımı iyice karıştırın.(topaklanmaması için gerekirse mikserleyin) karışımı birkaç dakika çırptıktan sonra altını kapayın ve ıslatmış olduğunuz kek tabanının üstüne yarısını dökün.. Diğer ikinci kat keki de üstüne katın ve portakal suyu ile ıslatıp diğer kalan karışımı üzerine ilave edin. Kenarlarını krema ile kapayın. Üstüne tel süzgeç yardımıyla kakao döküp soğumaya bırakın.Buzdolabında dinlendirip servis yapabilirsiniz.


Afiyet Olsun

Alıntı


Ramazan 6. Günün Menüsü


Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.


Düğün Çorbası

Malzemeler
• 250 gr. küçük küçük doğranmış sotelik koyun eti
• 1 yumurta sarısı
• 3 çorba kaşığı un
• 1 limonun suyu
• 1 çorba kaşığı tereyağı
• 1 tatlı kaşığı kırmızı biber
• 1 su bardağı süt
• 4 su bardağı su

Düğün Çorbası Tarifi


Eti tencereye koyun. Ateşte kendi suyunu salıp çekene kadar pişirin.
Ayrı bir kasede un, tuz, limon, süt ve yumurtayı çırpın. Karıştırarak yavaş yavaş çorbaya ilave edin.
Un kokusu gidinceye kadar kısık ateşte 10 dakika daha pişirin.
Arzuya göre üzerine kırmızı biberli tereyağı gezdirerek servis yapın.


Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.


Tepside Patlıcan Kebabı

Malzemeler

5 tane kebablık patlıcan
yarım kilo orta yağlı kıyma
3 domates
6, 7 sivri biber
tuz

Yapılışı

öncelikle patlıcanları yıkayıp 2 parmak kalınlığında kesip dilimleyelim
daha sonra patlıcan dilimleri arasına tuzla yoğurduğumuz kıymadan koyalım ve diğre tarafınada patlıcan koyarak tepsiye dizelim
patlıcanlar bitene kadar böyle tek sıra halinde tepsiye dizelim sonra ortasına dilimlenmiş domates ve biberleri koyalım ve mümkünse varsa taş fırına yollayalım imkan
yoksa evdeki fırında patlıcanlar pişip kızarana kadar pişirelim
sıcak sıcakk servis yapalım


Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.


Garnitürlü ve Nohutlu Bulgur Pilavı

MALZEMELER

*1 su bulgur
*1 kaşık tereyağı
*1 tane soğan
*1 kaşık salça
*haşlanmış nohut
*Yarım kavanoz garnütür

YAPILIŞI
*Soğanı küp küp doğruyoruz.
*Tencereye yağımızı koyuyoruz,sonra soğanlarımızı koyup soğan kokusu çıkana kadar kavuruyoruz.
*Bulgurumuzu ilave ediyoruz.Şöyle bi karıştırıp suyunu koyuyoruz.tencerenin kapağını kapatıyoruz.
*Kaynayınca tuzunu nohutunu vr garnitürünü ekliyoruz.
*Kapağını kapatıp pişmeye bırakıyoruz.

Kolay ŞAM tatlısı

[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]

irmikli tatlılar yapımı gayet kolay ve pratik olan tatlı çeşitlerindendir. Özellikle sütle birlikte yapılan irmikli tatlılar şerbetli tatlılara oranla daha hafif olurlar. Şerbetli tatlıların yapılışı daha zordur ve fırında kızardıkları için iyi bir gözlem isterler.fakat şimdi gelin sizlerle evde kolayca fıstıklı şam tatlısı yapmayı deneyelim.

Malzemeler:

1 su bardağı yoğurt

1 su bardağu toz şeker

1 su bardağı un

2,5 su bardağı irmik

1 çay kaşığı karbonat ve 50 gram kadar kabuksuz tuzsuz fıstık

Şam Tatlısının Şerbeti İçin Gereken Malzemeler :

2,5 su bardağı toz şeker

2,5 su bardağı su ve limon suyu


İrmikli Şam Tatlısı Tarifi , Nasıl Yapılır , Yapılışı :

ilk önce 1 su bardağı yoğurt ve 1 su bardağı tozşekeri derin bir kapta çırpıcıyla çırpalım. Sonra içine un , irmik ve karbonatı ekleyip karıştırmaya devam edelim. kek hamuru gibi bir hamur elde ettiğimizde bir fırın tepsisine dökerek üzerine soyulmuş 20-30 adet tuzsuz fıstıkları hamurun aralarına gelecek bir şekilde üzerine dizelim. önceden ısıtılmış 180 dereceli fırında yaklaşık 30-40 dakika kadar pişirin. Dikkat edin üstü ve altı eşit kızarsın , yanmasın. tabi şam tatlısının alt rengi biraz daha az kızarmış rente oluyor. Kızaran şam tatlısı hamurunu fırında dinlenmeye bırakın.

Daha sonra şam tatlısının şerbetini hazırlamak için 2,5 su bardağı su ve 2,5 su bardağı toz şekeri bir tencerede kaynatın. şam tatlısının şerbetininin istenilen kıvamda olduğunu düşündüğünüz noktada ocaktan almadan limon suyunu ilave ederek bir kaç kez karıştırın ve ocağın altını kapayın.

Melodi Akçay dan Not : Biliyorsunuz şerbetli tatlı yaparken püf noktası vardır .tatlı veya şerbet biri sıcak , biri soğuk olacak. soğuyan şam tatlısının üzerine ılınmış şerbeti dökerek bir kapak kapatıp şerbetin içine çekmesini sağlayın ve soğumaya bırakın. Şerbeti çeken şam tatlısını tercihe bağlı olarak ister ince uzun dikdörtgen şeritler halinde ya da kare kalın dilimler halinde keserek servis edin.


Afiyet Olsun

Alıntı

 

Alt 26 Temmuz 2012, 15:44   #4
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Cevap: Ramazan Menüsü





Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.

 

Alt 27 Temmuz 2012, 18:10   #5
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Cevap: Ramazan Menüsü - Tarifli Ramazan İftar Menüleri




Ramazan 7. Günün Menüsü

Sarımsaklı çorba, çorba tarifi:

Çorbayı pek çoğumuz severiz. Genelde ana yemek öncesi mide açıcı diye kullanılır ancak ana yemek olarak kullananlar da var. Şimdiye dek çok çorba çeşidi tatmışsınızdır ancak un çorbasını ilk defa deneyecek olabilirsiniz. Şimdiden afiyet olsun..


Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.



Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.

  • 1 çorba kaşığı tereyağı
  • 2 çorba kaşığı zeytinyağı
  • 4 çorba kaşığı un
  • 1 iri diş sarımsak
  • Karabiber
  • Tuz ve tavuk bulyon
  • Yeteri kadar su
Üzeri için:
  • 1 tatlı kaşığı tereyağı
  • Toz kırmızı biber ve kuru nane
  • İsteğe bağlı olarak da sirke


Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.

Tavuk bulyonu 1 bardak sıcak suda eritelim. Tencereye yağı alıp eritelim ve unu ilave edip kavuralım. Üzerine tavuk suyunu ve yeterince suyu ekleyip hızlıca karıştıralım. Topaklanmaması için.( Blendırdan geçirebilirsiniz topaklanma olursa da) Kaynamaya başlayınca karabiber ve tuzunu ekleyip (bulyonun içindeki tuzu da hesaba katarak kontrollü olarak tuz ekleyelim) karıştırmaya devam edelim. İyice kaynayan çorbamıza ezdiğimiz sarımsağı da ekleyip şöyle bir karıştırıp ocağın altını kapatalım.
Üzerine tavada erittiğimiz tereyağının içine toz kırmızı biberi ekleyip biraz ısıtalım. Servis kasesine çorbayı aldıktan sonra üzerine sosdan gezdirelim. Nane ile süsleyelim.
Bizim tavsiyemiz sirke de ilave etmeniz. Çok yakışıyor, işkembe çorbası ayarında bir çorbaya dönüşüyor.
Afiyet Olsun…

__________________

İç Pilav Tarifi:

İç Pilav oktay usta, iç pilav resimli tarif..

Hem kendi, hem de eklendiği tüm yemeklere lezzet veren: İç Pilav. Uğraşınıza değecek ve sofralarınızın unutulmaz tadı olacak bu lezzet için gerekli malzemeler hazır mı?



Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.


Malzemeler :

2 bardak pirinç
3 bardak su veya et suyu
7 çorba kaşığı margarin
1 adet orta boy soğan
1/2 çorba kaşığı toz şeker
1/4 kuzu ciğeri yada 2 koyun böbreği
1 çorba kaşığı şam fıstığı
2 çorba kaşığı kuş üzümü
1 demet dereotu
Tarçın
Yenibahar
Karabiber
Tuz

Hazırlanışı :

Pilav’ın tarifi
Ciğerimizi tavla zarının iki katı büyüklüğünde doğrayalım. Pirincimizi sıcak suya ıslatalım.Soğanı yemeklik küp doğrayalım.
Zeytinyağının yarısını pilav tencerenize alın,dolma fıstığını yağınızı yakmadan pembeleşinceye kadar kavurun,soğanları ekleyerek kavurmaya devam edin. Rengi dönmeye yakın ciğerlerinizi ekleyin. Tüm malzememizi üç-dört dk orta hararetteki ateşte kavuralım.
Yıkayıp süzdüğümüz pirinci ekleyelim. Kavurmaya devam ettiğimiz pirince dolma baharı, karabiber ve tarçını ekleyelim. Kavurma işlemimiz bitince kuş üzümünü ekleyin.
Sıcak suyumuzu eklediğimizde kalan zeytinyağı ve tuzu da en son ekleyerek pilavımızı önce harlı ardından kısık ateşe alalım.

_________________________


[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]

MALZEMELER:

3 su bardağı un ½ paket margarin
1 adet yumurta
1 su bardağı koyu ayran
1 tatlı kaşığı çörek otu
1 tatlı kaşığı kabartma tozu
tuz

Enfes tada sahip olan çöreğin tarifi;

Ayranlı Çörek tarifi

Margarini tavada eritinve ılınmasını bekleyin. Yumurtanın sarısını ayrı bir tabağa aldıktan sonra akını derince bir kabe koyun. Üzerine ayran ve margarini katıp karıştırın. Kabartma tozunu, unu ve tuzu da ilave edin ve pütürüksüz bir hamur elde edene kadar yoğurun. Maydanozu ve dereotunu temizleyip ince ince kıyın. Beyaz peyniri ufalayın ardından ince ince kıyılmış olan maydanoz ve dereotu ile karıştırın. Hamurdan iki ceviz büyüklüğünde parçalar koparıp yuvarlayın ve hamuru eliniz de açıp içine peynirharcından koyun. İkiye katlayıp tekrar top yapın.

[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]

Fırın tepsisini yağlayıdıktan sonra hazırladığınız poğaçaları aralıklı olarak dizin. Üzerlerine önceden ayırdığınız yumurta sarısını sürüp, çörek otu serpin. Önceden ısıtılmış 180 dereceli fırında 25-28 dakika pişirin. Sıcak olarak servis yapın. Afiyet olsun…

______________________

Üç renk tatlısı renkli tatlı tarifleri

Çikolata ve vanilya bir araya geldi, ortalık vişneyle hareketlendi! Bugün sizler için hafif bir yaz lezzeti hazırladık. Ramazan ayında iftardan sonra sevdiklerinizle doya doya yiyebileceğiniz bu tatlıya hayran kalacaksınız.. Haydi tatlı krizi kapıyı çalmadan malzemeleri hazırlayın!


Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.


Malzemeler:

1 paket kakaolu toz puding (varsa çikolatalı ve vişne parçalı)
2 paket vanilyalı toz puding
3 su bardağı vişne suyu
1 litre süt
2 paket (yaklaşık 40 adet) pötibör bisküvi

Üzeri için
Hindistan cevizi[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] Antep fıstığı


Tatlının tarifi

Kakaolu pudingi yarım litre süt ile pişirin. Dikdörtgen borcamı sudan geçirin. Pudingi borcama yayın. Tencerenizi sudan geçirip bir paket vanilyalı pudingi vişne suyu ile pişirin. Pötibör bisküvileri borcamdaki kakaolu pudingin üzerine dizin. Bisküvilerin üzerine de vişneli pudingi yayın.

Aynı tencerede bu defa kalan vanilyalı pudingi yarım litre süt ile pişirin. Tekrar bisküvi dizip pudingi yayın. Dilediğiniz gibi süsleyerek servis yapın.


Kaynak: Alıntılar

[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]


Ramazan 8. Günün Menüsü

Terbiyeli Kefal Çorbası

Mart ve nisan ayında bolca tüketebileceğimiz kefalden sıcacık bir çorba yaptık. İçerisine hem sağlık, hem de keyif kattık. Ana yemek kadar değerli bu çorba, sofralarınıza tat getirecek.


Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.




Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.


1 kg kefal
18 su bardağı su
2 orta boy soğan
500 gr havuç (kabuksuz)
Yarım demet maydanozun sapı
Yarım su bardağı sirke


Baharatiçin
1 defne yaprağı
1 çay kaşığı kekik
1 çay kaşığı karabiber

Terbiyesi için
2 yumurta (çırpılmış)
2 yemek kaşığı limon suyu
3 çorba kaşığı un
2 litre balık suyu
2 tatlı kaşığı tuz


Hazırlanışı
Derin bir tencereye su dökün. Havuç[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] soğan[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] maydanoz sapı, tuz, sirke ve baharatları ekleyerek; karışımı kaynatın. Su kaynayınca ateşi kısıp, tencerenin kapağını kapatarak, karışımı bir saat ağır ateşte kaynatınız. Tencereyi ateşten alıp, karışımı bir süzgeç ile daha büyük bir tencereye süzün.


Tencereyi yeniden ateşe oturtup suyu kaynatın. Balıkları ekleyip 12 dakika kaynar suda haşlayın. Tencereyi ateşten alıp balıkları bir delikli kepçeyle tencereden çıkararak, bir kenarda soğumaya bırakın.


Soğuyan balıkların etlerini ayıklayın. Etleri küçük parçalara kesip, bir kenara bırakın.
Terbiyesini hazırlamak için orta boy bir kaseye yumurtaları koyup, bir çatalla çırparak limon suyunu ve unu yedirin.


Balık suyunu büyük bir tencereye koyup, orta ateşte kaynatın. Balık suyu kaynayınca ayıkladığınız balık etlerini ve hazırladığınız terbiyeyi, bir yumurta teliyle sürekli karıştırarak ekleyin. İki-üç dakika pişirdikten sonra tencereyi ateşten alın.

_________________________


Etsiz Çiğ Köfte Tarifi

Çiğ et yiyemeyenler ve çiğ köftesini sevenlere yemektat’tan öneri etsiz çiğ köfte tarifi. Türk Patent Enstitüsü’nün (TPE) patent belgesi verdiği etsiz çiğ köftesini evde deneyin.

Malzemeler:

  1. 500 gram çiğ köftelik bulgur,
  2. 2 adet orta boy soğan,
  3. 5 diş sarımsak,
  4. 2 yemek kaşığı domates salças
  5. 1 yemek kaşığı biber salçası,
  6. 1-2 adet rendelenmiş domates,
  7. 2 kaşık tereyağı,
  8. Yarım su bardağı sıvıyağı,
  9. 2 yemek kaşığı kimyon,
  10. Yarım demet maydanoz,
  11. Tuz, karabiber, Doğu Anadolu Bölgesi pulbiberi (isot), nane, kekik, reyhan.
Servis İçin:
  1. Marul, limon, lavaş.
[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]

Yapılışı:

  1. İlk olarak bulguru bir tepsiye alın. Soğanı ince doğrayın. Sarımsakları havanda dövün.
  2. Daha sonra maydanoz hariç tüm malzemeleri ilave edin. Bulgur istenilen miktarda yumuşayıncaya kadar yaklaşık yarım saat kadar yoğurun.
  3. Yoğururken istenirse domates rendesi ya da az su ilave ederek yoğurma işlemi kolaylaştırılır. Köfte kıvama geldikten sonra ince doğranmış maydanoz ilave ederek 2-3 dk. daha yoğurup avucunuzda sıkarak servis tabağına alın.
  4. Marul, limon ve lavaş ile servis edin.
Afiyet Olsun..

___________________


Tavuklu Yaz Salatası, Tavuklu Yaz Salatası tarifi

Hem sağlığından, hem de damak tadından ödün vermek istemeyenler için muhteşem bir salata tarifimiz var. Tüm yeşil otları salatanıza dahil edebilirsiniz.İşte çok sağlıklı akşam yemeği mezesi. Tavuklu yaz salatası tarifi..


Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.


Malzemeler:

Tavuğu ister aşağıdaki malzemelerle kızartarak[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] isterseniz baharatlara buladıktan sonra ızgara yaparak kullanabilirsiniz.

Kızartma için:
Tavuk
Galeta Unu
Yumurta
Karabiber
Zeytinyağı

Salata için:
(Malzeme miktarlarını damak zevkinize göre belirleyin)
Kıvırcık Salata
Roka
Domates
İsteğe göre elma ve mango da eklenebilir.

Sosu için:
Sarımsak
Kuru Fesleğen
Kekik
Sirke (Nar ekşisi de kullanabilirsiniz)
Tuz

Salatanın tarifi

Tavuklar[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] zeytinyağı, tuz, karabiber ve yumurtadan oluşan sosta bir gün dinlenirse daha lezzetli olacaktır. Parmak büyüklüğünde çubuk çubuk kestikten sonra, galeta ununa bulayıp iki dakika boyunca kızgın yağda kızartın.Kıvırcık ve rokanın üzerine sıcak olarak koyun. Ardından sızma zeytinyağı, sirke, az sarmısak, kuru fesleğen ve kekikten oluşan sosu dökerek servis yapın.

_________________

Yassı Kadayıf Tarifi

oktay usta, yassı kadayıf tarifi

Daha önce içli köfte yemişsinizdir.. Peki içli köfteye çok benzeyen yassı kadayıfı tattınız mı? Bu enfes tatlı sofralarınızda yer edinecek.. Sevdiklerinizle birlikte keyifle yiyeceğiniz bu tatlı tarifini sizlerle paylaşıyoruz. Şimdiden afiyet olsun..



Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.


MALZEMELER:
  • 500 gram yassı kadayıf,
  • 750 gram toz şeker,
  • 4 yumurta,
  • 1 su bardağı süt,
  • 1 su bardağı zeytinyağı,
  • 100 gram kaymak,
  • Su.
YAPILIŞI:

Kadayıflar süte batırılıp, çıkarılır.
•Yumurtalar kaseye konur, çatalla iyice çırpılır.
•Şeker tencereye konur, üstünü 4 parmak geçecek kadar su ilave edilir.
Sulu kıvamda şurup hazırlanır.
•Yağ tavada kızdırılır.
•Sütten çıkarılan kadayıflar yumurtaya bulandıktan sonra tavaya konur.
•Altı, üstü pembeleşinceye kadar kızartılır.
•Kızaran kadayıflar şuruba atılır.
•Kızartma işlemi bitip de kadayıfların hepsi şuruba konulunca, tencere ateşe oturtulur.
•Hafif ateşte şurup koyulaştırılır.
•Ateşten alınır, soğuması beklenir.
•Tabaklara konur, üstlerine Ter kaşık şurup dökülür.
• l er parça kaymak konup servis yapılır.


Kaynak: Alıntılar

[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]



 

Alt 28 Temmuz 2012, 12:28   #6
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Cevap: Ramazan Menüsü





Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.



Ayran çorbası

Malzemeler

1 Su bardağı dolusu aşurelik buğday
Yarım su bardağı nohut
1.5 Kilo yoğurt
Kuru nane, tuz, pulbiber
2 Su bardağı su

Hazırlanışı

Buğday ve nohutu akşamdan ıslatın. Sabah sularını değiştirin ve yeni su ile ayrı ayrı haşlayın. Pişince sularını süzüp, soğumaya bırakın. Yoğurdu çırpma teli ile çırpın. Haşlanmış nohut, buğday, su, tuz ve naneyi de karıştırıp hepsini büyük bir kaseye alın. Üzerini pulbiber ile süsleyip, soğuk olarak servis yapın.


Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.


Zeytinyağlı dolma

Malzemeler

500 gr. pirinç,
Yarım veya 1 kg. soğan,
3 kaşık çam fıstığı,
3 kaşık kuş üzümü,
1 kaşık şeker,
1 demet maydanoz,
2,5 bardak zeytinyağı,
1 demet dereotu,
2 limon,
Tuz,
karabiber,
Bahar ve tarçın.



Yapılışı

Soğanları soyup yemek soğanı şeklinde (kare doğ¬rama) doğrayıp, orta büyüklükte bir tencereye ko¬yunuz. Fıstığı yıkayıp soğana ilâve ediniz. Yağımda koyup hepsini ateş üzerinde bir kevgir¬le karıştırarak fıstıklar hafif pembeleşinceye ka¬dar kavurunuz. Pirinci ayıklayıp yıkayıp 20 dakika kadar el daya¬nabilecek kadar sıcak suda ıslatınız. Fıstıklar hafif pembeleşince, suyunu süzüp pirinci ilâve ediniz. Kevgirle karıştırarak, pirinçler şeffaflaşıncaya ka¬dar kavurunuz. Üzerine çıkacak kadar su koyup, yıkanmış üzümü, tuzu ve şekeri koyunuz. Kapağını kapatıp suyunu çekinceye kadar orta ha¬raretli ateşte pişiriniz. Ateşten alınca baharatlarını, maydanoz, nane, de-reotunu kıyarak koyunuz. Limon suyunu da koyup hepsini birden karıştırı¬nız. Sonra istediğiniz malzemenin içine koyup doldu¬runuz.


Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.


Patlıcanlı- kıymalı börek


Malzemeler

500 gram kıyma
yarım su bardağı su
1 su bardağı zeytinyağı
2 çorba kaşığı yoğurt
1 şişe soda
2 çorba kaşığı kaşar peyniri rendesi
2 kilogram patlıcan
1 adet yumurta sarısı
yarım su bardağı susam
tuz karbiber,
dilerseniz çörekotu

Hazırlanışı

Kıymayı yarım su bardağı suyla pişirin. Suyunu süzün. Geniş bir kapta zeytinyağı, yoğurt, soda ve kıymayı haşladığınız su ve kaşar peyniri rendesini karıştırın. Elinizle yoğurarak hamur kıvamına getirin. 1 saat dinlendirin. Patlıcanları közleyin. Soyup, ezerek püre haline getirin. Kıymayla karıştırın. Tuz ve karabiberi ilave edin. Hamurdan yumruk büyüklüğünde parçalar koparıp, elinizle açın. Ortasınahazırladığınhız harçtan koyup kenarlarını kapatın. Hamur bitene kadar buişlemi tekrarlayın. Böreklerin üzerine yumurta sarısı sürüp susam, dilerseniz çörekotu serpin. 200 derecelik fırında üzeri kızarana dek pişirin.


Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.


Tas kebabı- pilav ve mevsim salata

Malzemeler

600 gr Kuzu kuşbaşı
30 gr margarin
100 gr Soğan
1 Çorba kaşığı Domates salçası
1 tatlı kaşığı Tuz
Baharat torbası
1.5 bardak Su

Hazırlanışı

Ön hazırlık olarak soğanı ayıklayıp, kuşbaşı doğrayın.

Yağı, orta boy bir tencerede, orta ateşte eritin. Yağ kızmaya başlayınca kuşbaşı doğranmış kuzu etini ilave edin.

Ateşi açın. Etleri bir kevgirle ara sıra karıştırarak, 5-6 dakika, pembeleşinceye kadar sote edin. Soğanı tenceredeki etlere ilave edin. Yine ara sıra karıştırarak, birkaç dakika daha pişirin.

Salçayı katın. Ara sıra karıştırmaya devam ederek, birkaç dakika da salçayı kavurun. Tuzunu serpin. Baharat torbasını ilave edin. Ateşi kısın. Tencerenin üzerine bir tas kapayın, 1 bardak sıcak suyu, tasın kenarından dökün. Tencerenin kapağını sıkıca örtün. Kebabı, ağır ateşte 8-10 dakika pişirin.

Tenceredeki malzeme suyunu çekince, kalan 1 1/2 bardak sıcak suyu koyup, yine ağır ateşte, yaklaşık 20 dakika, etler yumuşayıncaya kadar pişirin. Bu süre içinde, ara sıra tencerenin kapağını açıp, etlerin pişip pişmediğini kontrol edin. Gerekirse pişirme süresini uzatın.

Bu arada kebab suyunu çekecek olursa, bir miktar sıcak su ilave edebilirsiniz. Kebabın, tencereyi ateşten aldığınızda, yaklaşık 1 bardak salçası olmalıdır.


Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.


Rokoko

Malzemeler

3 çay bardağı süt
2 poşet krem şanti
4 paket ülker kakaolu piknik bisküvi
1 avuç damla çikolata
1 avuç iri parçalanmış ceviz
Üzerinin Sosu İçin:
200 ml krema
150 gr.bitter çikolata
Yapılışı
Önce kremşanti ile süt çırpılır.İçerisine tüm malzemeler eklenir. Tüm malzemenin hepsini iyice karıştırıyoruz isterseniz tepsiye döşeyin isterseniz şekilli bir kalıba döşeyebilirsiniz.
Üzerine de çikolata sosunu dökünüz.. Buzdolabında pastayı buzdolabında soğutarak servis yapın.
Çikolata sosu için
Bir kutu 200 ml sıvı kremayı tencereye alın ve içine 150 gr. paket bitter çikolata koyun ateşe koyun çikolata eriyince karıştırarak aygazı kapatın arada karıştırarak yarım saat soğutun soğudukça kıvamı koyulaşacaktır tepsiye döşediyseniz sosu üzerine dökün.Kalıba döşediyseniz kalıptan çıkarınca üzerine çikolata sosunu dökün.


alıntı

__________________
Kimsenin fark edemeyeceği detayları görmeyi çok severim. ❣
 

Konu Kapatılmıştır

Etiketler
menüsü, ramazan


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Var
Mesaj Yazma Yetkiniz Var
Eklenti Yükleme Yetkiniz Var
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
THY'nin Ramazan Menüsü Chelt Havacılık Haberleri 0 02 Ağustos 2011 10:37
11 Ayın Sultanı Ramazan / Hoş Geldin Ramazan (Dini Resimler) Sevda Dini Resimler 1 31 Temmuz 2011 22:38
korumalar menüsü Lethel mIRC Scripting Sorunları 1 08 Ocak 2010 01:44
Ramazan için diyet menüsü Asimavi Diyet Listeleri 0 04 Eylül 2008 16:04