IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  vaybe sohbet

>
+
Etiketlenen Kullanıcılar

10Beğeni(ler)
  • 2 Post By Liaaa
  • 2 Post By Sevda
  • 2 Post By Çalıkuşu
  • 2 Post By Sevda
  • 2 Post By Hesna

 
 
LinkBack Seçenekler Stil
Prev önceki Mesaj   sonraki Mesaj Next
Alt 20 Temmuz 2012, 14:34   #1
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Ramazan Menüsü





Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.




Ramazan'a özel kendi tariflerinizi paylaşabilir hatta isteğe göre alıntı olarak ta paylaşım yapabilirsiniz .
Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.


Ramazan'ın birinci günü için harika bir menü.


İftar sofranız için köy çorbası, Bodrum usulü çökertme kebabı, bahar otlarıyla salata ve dondurmalı irmik helvası yapıyoruz.




Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.

Köy çorbası
malzemeleri

1 çay bardağı ince bulgur
1 su bardağı Osmancık pirinç
1 su bardağı erişte
90 gr tereyağı
1 soğan
1 yemek kaşığı salça
6 su bardağı su
Tuz
Kuru nane

üzeri için
2 yemek kaşığı tereyağı
1 çay kaşığı kırmızı pul biber

hazırlanışı

Tereyağını tencerede eritin. Yemeklik doğranmış soğanı kısık ateşte kavurun. Salça, su, erişte, pirinç ve bulguru ilave edip karıştırın. 15 dakika kadar kapağı yarı kapalı olarak pişirin. Erişte, bulgur ve pirinçler yumuşayınca çorbayı ocaktan alın. Tereyağını eritip kırmızı pul biberi ilave edin. çorbayı kaselere aktarıp üzerine biberli yağ gezdirin. Sıcak servis yapın.
Köy çorbası artık hazır, afiyet olsun.



Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.


Bodrum usulü çökertme kebabı

malzemeleri
2 patates

Kebap için
150 gr dana bonfile
1 diş sarımsak
5 gr taze fesleğen
20 gr tereyağı
1 soğan
50 gr domates sos
50 ml sıcak su
Tuz
Tane karabiber
30 gr çırpılmış yoğurt

hazırlanışı

Patatesleri boyuna çok ince dilimleyin. Dilimleri tekrar uzunlamasına jülyen kesip suyun içine aktarın. Bir müddet suda beklettikten sonra suyunu iyice süzün ve çıtır oluncaya kadar bol ayçiçeği yağında kızartın. Bonfileyi jülyen doğrayın. Tereyağı ve eti tencerenin kapağı kapalı olarak et suyunu salıp çekinceye kadar jülyen doğranmış soğan, ince doğranmış sarımsak ve kıyılmış fesleğen ile birlikte pişirin. Soğanlar bir müddet sotelendikten sonra domates sos ve sıcak suyu ilave edip tencerenin kapağını tekrar kapatın ve kısık ateşte pişirin. Etler piştikten sonra tuz ve tane karabiberle tatlandırıp ocaktan alın. çıtır patatesleri çukur bir tabağa alın. Kebabı sosuyla birlikte patateslerin üzerine yerleştirin. üzerine yoğurt döküp servis yapın.

Bodrum usulü çökertme kebabı artık hazır, afiyet olsun.



Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.


Bahar otlarıyla salata

malzemeleri
250 gr bebek roka
250 gr kuzu kulağı
250 gr tere otu

Sos için

200 ml zeytinyağı
20 ml sirke
1 yemek kaşığı toz şeker
120 gr keçi peyniri
Tuz
Karabiber

Süslemek için
kiraz domates

hazırlanışı
Zeytinyağı, sirke, şeker, tuz ve karabiberi bir kapta iyice karıştırıp sosu hazırlayın. Roka, kuzu kulağı ve tere otlarını iyice yıkayıp süzün. Geniş bir kaba karışık olarak yerleştirin. Sosu üzerine gezdirip harmanlayın. Dilimlenmiş keçi peynirlerini salatanın üzerine yerleştirip kiraz domateslerle süsleyin ve servis yapın.
Bahar otlarıyla salata artık hazır, afiyet olsun.



Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.



Dondurmalı irmik helvası

malzemeleri
Helva için

250 gr irmik
500 ml süt
500 gr toz şeker
175 gr tereyağı
40 gr çam fıstığı

çikolata sos için

100 gr kuvertür çikolata
70 ml süt
30 gr margarin

Sunum için
60 gr kaymaklı dondurma
1 dal taze nane

hazırlanışı

Tereyağını tavada ısıtın. Fıstıkları ekleyip kavurun. İrmiği ilave edin. Ayrı bir yerde süt ve şekerin yarısını karıştırıp kaynatın. İrmik pembeleşinceye kadar kavurun. üzerine kaynayan şekerli sütü aktarıp 10 dakika kısık ateşte demlendirin. Ocaktan alıp kalan şekeri üzerine serpip karıştırın. Soğumaya bırakın. Sos için, sos tenceresinde sütü kaynatın. İçine çikolata ve margarini ilave edip karıştırın. Ocaktan alıp malzemeler karışıncaya kadar çırpın. Helvayı bir kasenin içine ortası boş kalacak şekilde yerleştirin. Ortasına kaymaklı dondurma ilave ettikten sonra tekrar irmikle kapatıp servis yapacağınız tabağa ters çevirin. üzerine çikolatalı sos gezdirip nane yaprağıyla süsleyin ve servis yapın.
Dondurmalı irmik helvası artık hazır, afiyet olsun.


Konu Elysian tarafından (28 Haziran 2014 Saat 21:01 ) değiştirilmiştir.
 

 

Etiketler
menüsü, ramazan


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
Ramazan'ın 17. günü için iftar menüsü meLanie Yemek Tarifleri 4 27 Mart 2024 11:21
Ramazan'ın 13. günü için iftar menüsü meLanie Yemek Tarifleri 0 23 Mart 2024 07:39
Ramazan'ın 4. günü için iftar menüsü meLanie Yemek Tarifleri 5 14 Mart 2024 13:29
THY'nin Ramazan Menüsü Chelt Havacılık Haberleri 0 02 Ağustos 2011 10:37
Ramazan için diyet menüsü Asimavi Diyet Listeleri 0 04 Eylül 2008 16:04