![]() |
![]() |
![]() | #1 | |
Çevrimdışı ![]() IF Ticaret Sayısı: (0) | Ramazan Menüsü Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir. Ramazan'a özel kendi tariflerinizi paylaşabilir hatta isteğe göre alıntı olarak ta paylaşım yapabilirsiniz . Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir. Ramazan'ın birinci günü için harika bir menü. İftar sofranız için köy çorbası, Bodrum usulü çökertme kebabı, bahar otlarıyla salata ve dondurmalı irmik helvası yapıyoruz. Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir. Köy çorbası malzemeleri 1 çay bardağı ince bulgur 1 su bardağı Osmancık pirinç 1 su bardağı erişte 90 gr tereyağı 1 soğan 1 yemek kaşığı salça 6 su bardağı su Tuz Kuru nane üzeri için 2 yemek kaşığı tereyağı 1 çay kaşığı kırmızı pul biber hazırlanışı Tereyağını tencerede eritin. Yemeklik doğranmış soğanı kısık ateşte kavurun. Salça, su, erişte, pirinç ve bulguru ilave edip karıştırın. 15 dakika kadar kapağı yarı kapalı olarak pişirin. Erişte, bulgur ve pirinçler yumuşayınca çorbayı ocaktan alın. Tereyağını eritip kırmızı pul biberi ilave edin. çorbayı kaselere aktarıp üzerine biberli yağ gezdirin. Sıcak servis yapın. Köy çorbası artık hazır, afiyet olsun. Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir. Bodrum usulü çökertme kebabı malzemeleri 2 patates Kebap için 150 gr dana bonfile 1 diş sarımsak 5 gr taze fesleğen 20 gr tereyağı 1 soğan 50 gr domates sos 50 ml sıcak su Tuz Tane karabiber 30 gr çırpılmış yoğurt hazırlanışı Patatesleri boyuna çok ince dilimleyin. Dilimleri tekrar uzunlamasına jülyen kesip suyun içine aktarın. Bir müddet suda beklettikten sonra suyunu iyice süzün ve çıtır oluncaya kadar bol ayçiçeği yağında kızartın. Bonfileyi jülyen doğrayın. Tereyağı ve eti tencerenin kapağı kapalı olarak et suyunu salıp çekinceye kadar jülyen doğranmış soğan, ince doğranmış sarımsak ve kıyılmış fesleğen ile birlikte pişirin. Soğanlar bir müddet sotelendikten sonra domates sos ve sıcak suyu ilave edip tencerenin kapağını tekrar kapatın ve kısık ateşte pişirin. Etler piştikten sonra tuz ve tane karabiberle tatlandırıp ocaktan alın. çıtır patatesleri çukur bir tabağa alın. Kebabı sosuyla birlikte patateslerin üzerine yerleştirin. üzerine yoğurt döküp servis yapın. Bodrum usulü çökertme kebabı artık hazır, afiyet olsun. Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir. Bahar otlarıyla salata malzemeleri 250 gr bebek roka 250 gr kuzu kulağı 250 gr tere otu Sos için 200 ml zeytinyağı 20 ml sirke 1 yemek kaşığı toz şeker 120 gr keçi peyniri Tuz Karabiber Süslemek için kiraz domates hazırlanışı Zeytinyağı, sirke, şeker, tuz ve karabiberi bir kapta iyice karıştırıp sosu hazırlayın. Roka, kuzu kulağı ve tere otlarını iyice yıkayıp süzün. Geniş bir kaba karışık olarak yerleştirin. Sosu üzerine gezdirip harmanlayın. Dilimlenmiş keçi peynirlerini salatanın üzerine yerleştirip kiraz domateslerle süsleyin ve servis yapın. Bahar otlarıyla salata artık hazır, afiyet olsun. Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir. Dondurmalı irmik helvası malzemeleri Helva için 250 gr irmik 500 ml süt 500 gr toz şeker 175 gr tereyağı 40 gr çam fıstığı çikolata sos için 100 gr kuvertür çikolata 70 ml süt 30 gr margarin Sunum için 60 gr kaymaklı dondurma 1 dal taze nane hazırlanışı Tereyağını tavada ısıtın. Fıstıkları ekleyip kavurun. İrmiği ilave edin. Ayrı bir yerde süt ve şekerin yarısını karıştırıp kaynatın. İrmik pembeleşinceye kadar kavurun. üzerine kaynayan şekerli sütü aktarıp 10 dakika kısık ateşte demlendirin. Ocaktan alıp kalan şekeri üzerine serpip karıştırın. Soğumaya bırakın. Sos için, sos tenceresinde sütü kaynatın. İçine çikolata ve margarini ilave edip karıştırın. Ocaktan alıp malzemeler karışıncaya kadar çırpın. Helvayı bir kasenin içine ortası boş kalacak şekilde yerleştirin. Ortasına kaymaklı dondurma ilave ettikten sonra tekrar irmikle kapatıp servis yapacağınız tabağa ters çevirin. üzerine çikolatalı sos gezdirip nane yaprağıyla süsleyin ve servis yapın. Dondurmalı irmik helvası artık hazır, afiyet olsun. Konu Elysian tarafından (28 Haziran 2014 Saat 21:01 ) değiştirilmiştir. | |
|
Etiketler |
menüsü, ramazan |
Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir) | |
| |
![]() | ||||
Konu | Konuyu Başlatan | Forum | Cevaplar | Son Mesaj |
Ramazan'ın 17. günü için iftar menüsü | meLanie | Yemek Tarifleri | 4 | 27 Mart 2024 11:21 |
Ramazan'ın 13. günü için iftar menüsü | meLanie | Yemek Tarifleri | 0 | 23 Mart 2024 07:39 |
Ramazan'ın 4. günü için iftar menüsü | meLanie | Yemek Tarifleri | 5 | 14 Mart 2024 13:29 |
THY'nin Ramazan Menüsü | Chelt | Havacılık Haberleri | 0 | 02 Ağustos 2011 10:37 |
Ramazan için diyet menüsü | Asimavi | Diyet Listeleri | 0 | 04 Eylül 2008 16:04 |