31 Ekim 2012, 17:41
#1 Misafir
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
Valensiya Karidesi
10 adet jumbo karides 10 adet midye 1 adet soğan (yemeklik doğranmış) 2 diş sarımsak (ince dilimlenmiş) 1\2 çay bardağı beyaz şarap 5 adet domates (rendelenmiş) 1 çay kaşığı biber salçası 1 çorba kaşığı maydanoz(doğranmış) Tarifin Hazırlanışı Karides ve midyeleri bol suyla yıkayın ve karideslerin kabuklarını temizleyerek tuz ve karabiberle lezzetlendirin. Zeytinyağında karidesleri 2 dakika soteleyin ve kenara alın. Aynı tavada soğan ve sarımsağı soteleyerek biber salçasını ilave edin ve 2 dakika daha pişirin. Domates ve şarabı ekleyerek yüksek ateşte 3 dakika pişirin. Kısık ateşe alarak karides, midye ve maydanozları ilave ederek kısık ateşte midyeler açılıncaya kadar pişirin.