IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  sohbet

 Kayıt ol  Topluluk
Yeni Konu aç Cevapla
 
LinkBack Seçenekler Stil
Alt 29 Mart 2010, 18:58   #1
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Yaz stajı için stajyer alacak şirketler





Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.



2010 yaz stajları için başvurular kabul edilmeye başladı. Firmalar stajyer alım sürecini oldukça sıkı tutuyor. İşte farklı sektörden firmaların bu yaz için stajyer alım şartları ve öğrencilere sunduğu imkanlar...


Her yıl yaklaşık 250 bin öğrenci mezun oluyor. Ancak yeni mezun her 4 kişiden sadece 1'i işe girebiliyor. Bu da henüz mezun olmadan öğrenciler arasındaki rekabeti artırıyor. Pek çok öğrenci, büyük firmalarda staj deneyimine sahip olabilmek için birbiriyle yarışıyor.

Firmalar da stajyer alım sürecini oldukça sıkı tutuyor. Genellikle departman bazında ihtiyaçları analiz ederek stajyer istihdam ediliyor. Öğrencinin staj yapacağı departmanın işleyişinin, öğrenim gördüğü bölümle uyumlu olup olmadığına da bakılıyor. Yine öğrencilerden stajının zorunlu olduğunu gösteren belge isteniyor. Staj yapacak öğrencinin not ortalamasının 100'lük sistemde en az 70, 5'lik sistemde en az 3.5, 4'lük sistemde en az 2.8, harf sistemine göre olan puanlamalarda ise en az B olması şartını arayan firmalar var. Öğrencinin sabıka kaydına işlenen herhangi bir hüküm ya da suçun bulunmaması ve staj yapabilmesine sağlık açısından herhangi bir engelinin olmaması da gerekiyor.

Zorunlu stajlar minimum 15 gün, maksimum 2 aylık süreyi kapsıyor. Stajyerler, kadroya geçtiklerinde firmaya ve süreçlere çok daha hızlı adapte olabildikleri için işe alımlarda önceliğe sahip oluyorlar.

İşte farklı sektörden firmaların 2010 yazı için stajyer alım şartları ve öğrencilere sunduğu olanaklar...


ADINTERACTİVE
Başvurular nisana kadar


Adinteractive'in yaz dönemi stajyer görüşmeleri haziranda başlıyor. Bu nedenle başvuruların nisana kadar yapılması gerekiyor. 2010 yazı için 2 ya da 3 öğrenciye staj olanağı sunacak olan firma, ihtiyacı olan her dönemde yeni stajyer alabiliyor.

ALCATEL-LUCENT
3 yılda 75 stajyer

Alcatel-Lucent'te lise öğrencilerinin staj başvurulan, eylül-haziran arasındaki dönemde alınıyor. Üniversite öğrencilerinin stajları için mart ayında ilan verilmeye başlanıyor ve başvuru süresi nisan ortasına kadar devam ediyor. Firma, staj kontenjanlarını her yıl bölümlerden gelen talepler doğrultusunda belirliyor. Bu nedenle 2010, temmuz ve ağustos ayları olmak üzere ortalama 75 öğrenciye staj imkanı sağlıyacak.

ANADOLU HAYAT EMEKLİLİK
Öncelik burslu kızların

Anadolu Hayat Emeklilik, personel sayısının yüzde 5'i oranında stajyer çalıştırıyor. 2010 yazında staja kabul edilecek öğrenci sayısını belirtmeyen firma, ihtiyaçlara göre değişen zamanlarda staj başvurusu alıyor.

AYDINLI GRUP
20 stajyer alacak


Aydınlı Grup, haziran-eylül arasındaki dönemde staj başvurularını kabul ediyor. 20 öğrenci alacak firmanın staj süreleri öğrenim derecelerine göre değişiyor.

BİLYONER.COM
Yarı-zamanlı işe alıyor


Bilyoner.com'da staj süreci daha çok yetiştirilmek üzere yarı-zamanlı çalışan istihdam etme şeklinde ilerliyor. 2010 başında tüm pozisyonlarına uygun adayları yerleştiren firmada, şu anda 1 stajyer ve 7 yarı-zamanlı çalışan mevcut. Yakın zaman içerisinde 1 öğrencinin daha yarı-zamanlı işe alınması planlanıyor.

B'IOTA LABORATUVARLARI
Yaklaşık 100 öğrenci alacak


B'IOTA Laboratuvarları, her yıl 100'e yakın öğrenciye staj yapma olanağı sunuyor. Başvuruları 1 Nisan-15 Mayıs tarihleri arasında şahsen ya da "
Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.
" e-posta adresi aracılığıyla alıyor.

BTM
12 öğrenciye staj imkanı

İzmir merkezli yalıtım şirketi BTM'de şu anda meslek lisesi son sınıfta
okuyan 6 öğrenci staj yapıyor. Firma, yaz stajı için de 12 üniversite öğrencisine imkan sağlamayı planlıyor.

DBE1 Davranış Bilimleri Enstitüsü
6 stajyer alacak

Davranış Bilimleri Enstitüsü (DBE) staj başvurularını nisan-mayıs aylarında kabul ediyor. Staj programı ise haziran, temmuz ve ağustos aylarında başlıyor.

DOMİNO'S PİZZA
Yaz-kış staj imkanı

Domino's Pizza'nın destek ofisinde kış döneminde staj yapan meslek lisesi öğrencileri yaz döneminde de stajlarına devam edebiliyor. Restoranlarda yarı-zamanlı çalışmak isteyen üniversite öğrencileri ise ikametgahlarına en yakın Domino's Pizza şubesine başvurup boş kadro olması ve restoran müdürüyle yapacakları mülakatın olumlu sonuçlanması durumunda hemen işe başlayabiliyorlar.

EFES PİLSEN
Şubat 2011'i not alın

Efes Pilsen her yıl staj başvurularını şubat sonuna kadar kabul ediyor. Dolayısıyla 2010 için başvurular tamamlanmış durumda. Ancak 2011 için bir yere not almanızda fayda var. Staj başvuruları [Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] üzerinden, ilgili yılın şubat ayı sonuna kadar alınıyor.

EUREK0 SİGORTA
25 öğrenciyi staja alacak


Eureko Sigorta'da 2010 yaz stajı başvuruları mayıs ayında başlıyor. Farklı birimlerde ve alanlarda görevlendirmek üzere yaklaşık 25 öğrenci istihdam edecek olan firma, stajlarını en az 1 ay, en fazla 2 aylık periyotlar şeklinde planlıyor.

FİNANSBANK
600 öğrenciye staj imkanı


Finansbank'ta staj başvuruları 11 Nisan'da başlayıp 25 Nisan'da sona eriyor. Şube ve genel müdürlük birimlerinin ihtiyaçları doğrultusunda yıllık stajyer alımını belirleyen banka, 2010 yılı için yaklaşık 600 üniversite öğrencisine minimum 1 ay, maksimum 2 ay süreyle staj yapma olanağı sunacak.

FL0
123 stajyer alacak

Staj başvuruları mayıs ayından itibaren alınıyor. 2010 yazında 123 kişiyi staja kabul edecek FLO'nun staj süresi ise haziran, temmuz ve ağustos aylarını kapsıyor. Firmada staj yapmak isteyenlerin lise son ya da üniversite öğrencisi olması gerekiyor. Zorunlu staj durumunda lise son sınıf da kabul ediliyor.

GANTEK
Buddy'ler yol gösteriyor


Başvuruları her yıl mart-mayıs ayları arasında kabul eden Gantek'te staj süreci, haziran, temmuz, ağustos ve eylül aylarını kapsıyor. Her yıl ortalama 6 kişiye staj imkanı sunan firma, 2010'da da yine bu sayıda stajyer alımı yapmayı planlıyor.

HAYAT KİMYA
75 öğrenciye kariyer fırsatı

Nisan ayında başvuruları kabul etmeye başlayacak. Süreci olumlu geçen stajyerler haziran ve eylül ayları arasında staj yapacak. Hayat Kimya, genel merkez için yaz ayı boyunca en az 25 üniversite öğrencisine staj imkanı sağlayacak.

TÜRK HENKEL
93 öğrenci alacak


Türk Henkel'in staj süreleri en az 1, en fazla 2 ayı kapsıyor. Firma 2010 yazı için 93 öğrenciyi staja kabul etmeyi planlıyor. Son başvuru tarihi 28 Şubat olduğundan bu yılkı staj başvuruları sona ermiş durumda...

IŞIKLAR HOLDİNG
25 stajyer çalıştıracak


Staj başvurularını 15 Mayıs-15 Haziran döneminde kabul ediyor. 2010 yazında 25 kişi staja kabul edecek olan firmanın staj suresi 15 ila 40 gün arasında değişiyor.

MILLVVARD BR0VVN TÜRKİYE
En fazla 10 kişi alacak

Uluslararası araştırma şirketi Millvvard Brown Türkiye'nin staj başvuruları haziran başında başlıyor. Yaz dönemi için 5-10 kişilik stajyer kadrosu bulunan firma, MiHwardBrow adayların okul kapanma tarihlerine göre girişlerini yapıyor. Tercihen haziranın son haftası ile eylül ayı ve ortası olmak üzere toplam 3 ay staj imkanı sunuyor.

NESTLE TÜRKİYE
Staj kontenjanı 12 kişi

Nestle Türkiye, geçen yıl YASED'le ilki gerçekleştirilen Koza Projesi'ne destek vermiş, 7 öğrenciye staj olanağı sunmuştu. YASED Koza Projesi, GAP Bölgesi'ndeki üniversitelerde okuyan ve o bölgelerde ikamet eden öğrencilere uluslararası firmalarda staj yapma olanağı sunuluyor. Firma, bu yıl kapsamı 30 şehre çıkarılan bu projeye yine destek veriyor. Ayrıca YPO-WPO Gençlik Staj Programı'na dahil olarak bu program çerçevesinde yurtdışından seçilecek 2 öğrenciye de staj olanağı sunuyor.

OPET
80 öğrenciye staj fırsatı

Her yıl yaz stajı başvurularını nisan ayu kadar alıyor. Firmanın 3 aylık yaz döneı için bugüne kadar aldığı ortalama stajy sayısı 80. OPET İK departmanı 2010 ) için de bu rakamın aynı seviyelerde olaca nı öngörüyor. Üniversite öğrencilerine s olanağı sağlayan OPET, okullar tarafınd zorunlu staj belgesiyle gelen başvuruk öncelik tanıyor.

ÖZSUT
Çırak öğrenci de kabul ediyor

Firmanın staj süresi üniversitenin zorunlu kıldığı iş günüyle sınırlı. Özsüt, sadece üniversitelerin zorunlu stajlarını değerlendirmeye alıyor. Ayrıca adayın staj yapacağı dönemde okulla ilişiğinin devam etmesi şartına da dikkat ediyor.

P&G TÜRKİYE
Üniversitelilerin ikinci okulu

2010 yazı için hem merkez ofisinde hem de Gebze fabrikasında lisans 3'üncü sınıf ya da mastır l'inci sınıfı tamamlayan üniversite öğrencilerine proje bazlı staj imkanı sunacak. Her yıl yaklaşık 60 öğrenciye staj imkanı sunan P&G Türkiye'de stajyerler yaz boyu, 2-3 ay çalışabilme fırsatı yakalayacak.

PFIZER TÜRKİYE
Sonuçlar mayısta açıklanıyor

Pfizer Türkiye 2010 yaz stajı için ortalama 100 kişilik bir kontenjana sahip. Üniversite ve meslek liselerinde zorunlu stajı olan öğrencileri kabul eden firmanın staj süreleri 20, 30 ve 40 işgününden oluşuyor.Öğrencilerin başvuruları her yıl 15 Ara-lık-15 Mart tarihleri arasında kabul ediliyor.

PHILIP MORRIS SABANCI
En fazla 25 stajyer alacak

Stajla ilgili gelen adayların kayıt ve değerlendirme sürecini nisan-mayıs ayları içinde yapıyor. Haziran-eylül ayı içinde stajyerleri çalıştırmaya başlıyor. Stajyerler, pozisyonları ve departmanların durumuna göre 2-3 ay çalışıyor. Philip Morris Sabancı, bu yıl 20-25 staj yer almayı planlıyor.

PİZZA PİZZA
164 öğrenci staj yapacak


Staj başvurularını nisan ayında kabul etmeye başlıyor, mayıs ayının sonunda adaylarıngörüşmeleri bitmiş oluyor. Öğrenciler haziran ayında 3 aylık stajlarına başlıyorlar. Pizza Pizza, 2010'da önceki yıllardan farklı olarak istanbul ve İzmir dışındaki şubelerinde de üniversite ve meslek yüksek okulu öğrencilerini yaz stajyeri olarak kabul etmeyi planlıyor. Türkiye çapında 164 şubesi bulunan firma, her şubeye 1 stajyer almayı planlıyor.

PRONET
4 stajyer istiyor

Pronet, 2010 yaz dönemi için teknik departmanlarında görevlendirmek üzere, zorunlu staj uygulaması olan üniversitelerin ilgili bölümlerinden 4 stajyer kabul edecek.

SAS TURKİYE
Sadece 2 stajyer alacak


Amerika'da her yıl Fortune tarafından yayınlanan "En Çok Çalışılmak İstenen 100 Firma" listesinde yer alan SAS'ın Türkiye ofisi, staj başvurularını bütün bir yıl içinde kabul ediyor. 2010'da 2 kişiye staj imkanı sunmayı hedefleyen firmada staj süresi 1 ila 3 ay arasında değişiyor. Bunda, stajyerin talebi ve firmanın ihtiyaçları belirleyici oluyor.

SONY
Asgari ücret ödüyor

Geçen yıl farklı dönemlerde toplam 15 stajyerle çalışan Sony, ihtiyaca göre belli dönemlerde alım yaptığından 2010 için kesin sayı veremiyor. Genellikle 6 aylık dönemlerle stajyer alımlarını gerçekleştiriyor. Firmanın staj programından üniversitelerin 3'üncü ve 4'üncü sınıflarında lisans ve yüksek lisans eğitimlerini sürdüren öğrenciler yararlanabiliyor.

SOYAK TOPLULUĞU
40 stajyer çalıştıracak

Staj başvurularını 1 Nisan-15 Mayıs tarihleri arasında kabul meden Soyak Topluluğu'nda öğrenciler 1 Haziran itibariyle staja başlıyor. 2010'da 40 stajyer kabul edecek Soyak, 4 ila 6 hafta arasında değişen staj sürelerine sahip.

SÜTAS
Hedef, yaklaşık 50 öğrenci

Staj başvurularına ilişkin duyuruyu mart ayı içinde [Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] yayınlayan firma, Nisan 2010 içinde sınavlar yapacak. Mayıs 2010'da staja kabul ettiği öğrencileri belirleyecek. Sütaş Grubu'nda 2009 yazında genel müdürlük bünyesinde 22, Karacabey fabrikasında 25 üniversite öğrencisi staj yapmıştı. Firma, 2010 yazında yine bu sayılarda öğrencinin staj yapmasını planlıyor.

TEKNOSA
100 öğrenciye yaz stajı
Staj başvurularını mayıs ayından itibaren almaya başlıyor. Teknosa, her yıl haziran-eylül dönemi için, satış, pazarlama, 1K, bilgi sistemleri, finans, tedarik zinciri, teknik servis, 6 sigma ve kalite gibi hemen her departmana stajyer alıyor. Her yıl yaklaşık 100 öğrenci Teknosa bünyesinde yaz stajı yapıyor.

TNT EKSPRES
30 kişilik stajyer kadrosu var

TNT, mayıs ayında başvuru almaya başlayacak. 2010 yılında stajyer kadrosuna 30 kişi alacak. TNT'de stajyerler 60 günlük süre içinde hızlı taşımacılığın dinamiklerini öğrenme, kurum kültürünü tanıma fırsatı elde edecekler. Bu arada staj süresinin kişiden kişiye değişebildiğim de belirtelim.

TURKCELL
Kapılarını 130 öğrenciye açacak


Mart ayında PAF takımına başvuruları almaya başlayan firma, başarılı ve
genç yeteneklerin profesyonel hayata bir adım önde başlamalarına destek olmayı amaçlıyor. Bu kapsamdaTURKCELL PAF Programı, staj, yarı-zamanlı çalışma ve yeni mezun istihdam sürecini kapsıyor.Turkcell, yıllık planlamaya bağlı olarak lise stajları için yaklaşık 30 kişi, üniversite stajları içinse yaklaşık 100 kişi kabul etmeyi planlıyor.

TURKNET
En fazla 6 stajyer alacak

TurkNet, stajyer alımlarını mevcut çalışanların yıllık izin kullandıkları dönemlere, yani haziran, temmuz ve ağustos aylarına denk getiriyor. Bu doğrultuda görüşmelere nisan ve mayıs aylarında başlıyor. Haziran ayında da değerlendirmeleri yapıyor. Geçtiğimiz yıl toplam 7 stajyer alan firma, bu yıl için tahmini rakamın en fazla 6 olacağını öngörüyor.

__________________
Lucifer dediler bana, kötülüğü anlatmak için. Halbuki, ışık ve güzelliği anlatırdı Lucifer. Ben kötüyüm bu düzen için; ama değilim asla kötülük.
 
Alıntı ile Cevapla

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları reklam ver Benimmekan Mobil Sohbet
Cevapla

Etiketler
sirketler, staji, stajı, stajyer, yaz, şirketler


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
Kurumsal Şirketler için Disk Önerileri SeckiN Bilgisayar Donanımı 0 02 Eylül 2013 21:00
Şirketler için büyük tehdit! Zen Bilim Dünyasından Son Haberler 0 29 Nisan 2013 15:56
Şirketler için yeni tehlike Feronia Ağ, Network ve Networking 0 25 Aralık 2009 09:33