IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  sohbet

Yeni Konu aç Cevapla
 
LinkBack Seçenekler Stil
Alt 16 Mayıs 2011, 12:49   #1
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Olgunlaşma Enstitüsü




İlk kez 1945 tarihinde açılan ve halen 11 ilde 12 Enstitü'de faaliyet gösteren Kız Teknik Öğretim Olgunlaşma Enstitüleri, 2 yıl süreli döner sermaye ile işletilen kurumlardır.

En az ilköğretim okulunu bitiren öğrencilerin, mesleki bilgi ve becerilerini geliştirerek meslek sahibi olmalarına imkan sağlayan, Enstitülerin amacı; geleneksel Türk giyim ve el sanatları alanlarında; araştırma, geliştirme, değerlendirme, arşivleme ve üretim çalışmaları yapan el sanatlarının yaşatılmasını sağlamaktır.

Kız Teknik Öğretim Olgunlaşma Enstitüleri; eğitim öğretimin yanı sıra; kültürel değerlerimizden, kaybolmaya yüz tutmuş Türk el sanatlarını koruyan ve aslına sadık kalınarak gelecek kuşaklara aktarılmasına öncülük eden, seçkin örneklerini yurt içi ve yurt dışında tanıtan, bu alanda sanatsal ağırlıklı eğitim ve üretim çalışmalarını birlikte sürdüren tek eğitim kurumudur.

Ülkelerin kültür zenginliklerine sahip olarak yenilenmeleri ve güncel kalmaları; geçmiş değerlerini korumak ve bu değerleri bugünde yaşatarak geleceğe taşımakla gerçekleşebilir. Olgunlaşma Enstitülerimiz, geçmişle gelecek arasındaki köprüleri kuran, sanatsal alanda vizyonunu kanıtlamış kurumlardır.

Kız Teknik Öğretim Olgunlaşma Enstitülerinin Bakanlıkça belirlenen bazı bölümlerine en az lise ve meslek lisesi mezunları alınmaktadır.


OLGUNLAŞMA ENSTİTÜSÜ KAYITLAR

Olgunlaşma Enstitüsüne en az ilköğretim veya ortaokul mezunu olanlar alınır. Bakanlıkça belirlenecek bölümlere en az lise veya meslek lisesi mezunları alınır. Yabancı uyrukluların kaydı, enstitü müdürünün iznine bağlıdır.

Olgunlaşma Enstitüsüne Kayıt için istenen belgeler
- Nüfus cüzdanı örneği( Kontrol edilerek aslı geri verilir)
- Öğrenim durumu belgesi ( kayıt sırasında fotokopisi tastik edilerek aslı geri verilir)
- Yabancı uyruklu öğrencilerden 15-4-1985 tarih ve 85/9380 sayılı Bakanlar kurulu kararı ile yürürlüğe giren "Türkiye'de Öğrenim Gören Yabancı Uyruklu Öğrencilere İlişkin Yönetmelik" te öngörülen belgeler istenir.
- 2 adet fotograf
- 2 adet pul
- 2 adet zarf

Olgunlaşma Enstitüsü Yetenek Sınavı
Olgunlaşma Enstitüsüne ön kayıtla öğrenci alınır. Olgunlaşma Enstitüsünün öğretime başladığı ilk hafta içinde yetenek sınavı düzenlenir. Sınav kriterleri sınav komisyonunca belirlenir. Sınavın değerlendirilmesinde öğrencilerin getirdikleri belgelerde dikkate alınır. Sınavda başarı gösteren öğrenciler çalışma takviminde belirtilen sürelerde enstitüye kesin kayıtlarını yaptırırlar. Kız teknik öğretim örgün ve yaygın eğitim kurumlarından diploma getirenler, enstitülere sınavsız kabul edilir. Özellikle meslek lisesi mezunları alanındaki üretim atölyelerine alınarak gelir elde etmelerine, alan değiştirilerek yeni bir alanda beceri kazanmalarına, lise mezunlarının ise meslek edinmelerine imkan verecek alanlara yönlendirilmesine özen gösterilmektedir.

 
Alıntı ile Cevapla

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları sohbet odaları Benimmekan Mobil Sohbet
Cevapla

Etiketler
enstitüsü, olgunlaşma


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 
Seçenekler
Stil

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
Saatleri Ayarlama Enstitüsü Burce Ne Okumalıyım? 0 03 Mayıs 2014 23:52
Olgunlaşma Enstitüleri Branşları Lady YGS ve LYS'ye Hazırlık 0 16 Mayıs 2011 12:50