21 Ekim 2010, 12:17 | #1 | |
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0) | Gülvarak (afyon) Malzemeler: 2 su bardağı[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] 2 su bardağı soğuk su 1 çay bardağı[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] 1 paket eritilmiş margarin 2 su bardağı sıvı yağaldığı kadar un 1 su bardağı dövülmüş[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] veya muhallebi Muhallebisi İçin Gerekli Malzemeler: 1 litre[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] 1 çay bardağı buğday nişastası 1 fincan toz şeker Şerbeti İçin Gerekli Malzemeler: 3 kg. toz şeker 2 litre su Nohut tanesi kadar[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] tuzu Yapılışı: Süt, su,[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] ve margarin bir kaba konur. Aldığı kadar un katılır. Hamur yoğrulur. Hamur[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] büyüklüğünde yuvarlak parçalara ayrılır. Bu parçalar ince ve büyük yufkalar şeklinde oklava ile açılır. Yufkalardan iki tanesi alınır, üst üste konur. Üst üste konan yufkalar 10 cm"lik kare parçalara kesilir. Bu parçaların içine dövülmüş[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] veya muhallebi konur. Muhallebisi şu şekilde yapılır. Süt, nişasta ve şeker karıştırılarak tencerede koyulaşıncaya kadar pişirilir. Pişen muhallebi bir tepsiye dökülerek soğutulur. Soğuyan muhallebi, küçük parçalara kesilir, bu parçalar kare şeklinde yufkaların ortasına konur. Her iki kare zarf şeklinde köşelerinden birleştirilerek yağlanmış tepsiye konur. Diğer yufkalar da bu şekilde yapılarak tepsiye dizilir. Bunun üzerine kızdırılmış yağ dökülür ve gülvarak fırında pişirilir. Piştikten sonra üzerine şerbet dökülür. Şerbet şu şekilde hazırlanır: Şeker, su ve[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] tuzu bir tencerede kaynatılır. Şerbet soğuduktan sonra fırından yeni çıkmış olan gülvarağın üzerine dökülür.
__________________ Eğer "dokuz" CanLı oLsaydın biLe En fazLa "sekiz" kez kaçabiLirdin öLümden.. BiLki "yedi" düveLe suLtan oLsan dahi Yerin "aLtı" mekan oLacak sana En fazLa "beş" metre kumaş götürebileceksin Kapatacaksın "dört" açsanda gözünü.. Bu dünya "üç" günLük dünya , AzraiLin yanında "iki" kat oLup yaLvarsanda nafiLe ELbet "bir" gün öLeceksin İşte o gün herşey "sıfır"dan başLayacak..! | |
|
Etiketler |
afyon, gülvarak |
Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir) | |
Seçenekler | |
Stil | Konuyu değerlendir |
| |
Benzer Konular | ||||
Konu | Konuyu Başlatan | Forum | Cevaplar | Son Mesaj |
Afyon Merkez Halk Eğitim Merkezi Hakkında Bilgi Afyon | PySSyCaT | Ege Bölgesi | 0 | 05 Kasım 2014 10:09 |
Afyon | Sır | Serbest Kürsü | 0 | 18 Eylül 2011 02:02 |
Afyon / Dil | Ecrin | Ege Bölgesi | 0 | 07 Eylül 2011 21:00 |
Afyon | Sır | İl ve İlçelerimizin Tarihçesi | 0 | 29 Ocak 2011 17:55 |