21 Ekim 2010, 12:53 | #1 | |
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0) | Papalak kümbesi (ankara) MALZEME LİSTESİ 250 gr çiğköftelik bulgur 1 su bardağı ılık su 500 gr yağsız[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] kıyma 1 adet büyük boy kuru[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] 1 çay kaşığı kimyon 1/2 su bardağı un 1 çay kaşığı tuz karabiber YAPILIŞI Bulguru bir tepsiye alın. Üzerine 1 su bardağı ılık su ekleyip karıştırın. Kabarması için 10 dakika bekletin. Elinizi soğuk suyla ıslatıp bulguru yoğurun. Kıyma, tuz, karabiber, kimyon ve rendelenmiş[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]ı ilave edin. Malzemeleri birbirine yedirinceye kadar yoğurun. Unu ekleyip macun kıvamına gelinceye ve (elinizi arada bir suya batırarak) yumuşak bir hamur elde edinceye kadar, 5 dakika daha yoğurun. Köftenin kızarırken dağılmaması için çok iyi yoğurulması gerekir. Yoğurduğunuz hamurdan kabuklu[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] büyüklüğünde parçalar koparıp parçaları avuçlarınız arasında yuvarlayın ve üzerlerine bastırın. Hazırladığınız köfteleri yanmaz yapışmaz tavada ya da ızgarada önlü arkalı, tıpkı köfte pişirir gibi kızartın, sıcak sıcak servise sunun.
__________________ Eğer "dokuz" CanLı oLsaydın biLe En fazLa "sekiz" kez kaçabiLirdin öLümden.. BiLki "yedi" düveLe suLtan oLsan dahi Yerin "aLtı" mekan oLacak sana En fazLa "beş" metre kumaş götürebileceksin Kapatacaksın "dört" açsanda gözünü.. Bu dünya "üç" günLük dünya , AzraiLin yanında "iki" kat oLup yaLvarsanda nafiLe ELbet "bir" gün öLeceksin İşte o gün herşey "sıfır"dan başLayacak..! | |
|
Etiketler |
ankara, kümbesi, papalak |
Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir) | |
| |
Benzer Konular | ||||
Konu | Konuyu Başlatan | Forum | Cevaplar | Son Mesaj |
Ankara Tarihi - Tarih Öncesi Ankara | Ecrin | İç Anadolu Bölgesi | 0 | 26 Nisan 2011 18:20 |
Ankara Tarihi - Hititler Dönemi Ankara | Ecrin | İç Anadolu Bölgesi | 0 | 26 Nisan 2011 18:20 |