IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  sohbet

 Kayıt ol  Topluluk
Etiketlenen Kullanıcılar

Yeni Konu aç Cevapla
 
LinkBack Seçenekler Konuyu Değerlendir Stil
Alt 24 Ekim 2010, 08:33   #1
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Canfes böreği (çankırı)




İç malzemesi:
5-6adet[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]
Dereotu
Tereyağı
Tuz
Hamuru:
1 çay bardağı[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] ya da[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]
2[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]
3 yemek kaşığı ya da 1 kahve fincanı sirke
Tuz
Aldığı kadar un
Yufkaları yağlamak için sıvıyağ
Yufkaları açmak için nişaşta.

İç malzemesinin hazırlanması:
Kızdırılmış tereyağına[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]lar kırılır ve karıştırılmadan katılaşması sağlanır. Sonra[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]lar kaşıkla ufaltılıp içinetuz ve ince kıyılmış dereotu ilave edilip karıştırılır.
Böreğin hazırlanışı:
Yukarıda berilen malzemelerle yoğrulan hamur 20[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]ya ayrılır. Pazılar nişşata ile[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]va yufkası inceliğinde açılır ve yaygılara serilerekbiraztepsermesi yani kuruması sağlanır. 10 adet yufka araları sıvıyağla yağlanarak yağlanmış börek tepsisine yerleştirilir. Üzerine iç malzemesi dağıtılarak yayılır. Kalan 10 adet yufka daaraları yağlanarak üzerine yerleştirilip üzeri sıvıyağla yağlanarak fırında pişirilir.

Not: Bu börekte iç malzemesi olarakpeynirli ya da kıymalı iç de kullanılabilir.Ancak geleneksel yöntemde[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] ve dereotlu iç malzemesi kullanılırdı. Bu tarif Türk Halk Kültürünü Araştırma ve Tanıtma Vakfı tarafın dan 2007 yılında çıkan Nimet Berkok Toygar ve Kamil Toygar'ın yayına hazırladığı ve benim yazmış olduğum Çankırı'da kadınların tasarrufa yönelik uygulamaları isimli (93-200 sayfaları içinde)yayınlanmıştır.

__________________
Eğer "dokuz" CanLı oLsaydın biLe En fazLa "sekiz" kez kaçabiLirdin öLümden..
BiLki "
yedi" düveLe suLtan oLsan dahi Yerin "aLtı" mekan oLacak sana
En fazLa "beş" metre kumaş götürebileceksin Kapatacaksın "dört" açsanda gözünü..
Bu dünya "
üç" günLük dünya , AzraiLin yanında "iki" kat oLup yaLvarsanda nafiLe
ELbet "
bir" gün öLeceksin İşte o gün herşey "sıfır"dan başLayacak..!
 
Alıntı ile Cevapla

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları reklam ver Mobil Chat
Cevapla

Etiketler
böreği, canfes, cankiri, çankırı


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Var
Mesaj Yazma Yetkiniz Var
Eklenti Yükleme Yetkiniz Var
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
Allı Yelek Pullu Yelek Canfes Neye Gerek? Atasözünün Anlamı ve Açıklaması Amelia Atasözleri ve Deyimler 0 30 Haziran 2014 18:17
Çankırı Coğrafyası Ecrin İç Anadolu Bölgesi 0 21 Ağustos 2011 02:15
Çankırı / Yaran Ecrin İç Anadolu Bölgesi 0 21 Ağustos 2011 01:53
Çankırı Sır İl ve İlçelerimizin Tarihçesi 0 29 Ocak 2011 18:15
Kıymalı canfes böreği (manisa) Sır Yöresel Yemekler 0 23 Ocak 2011 00:10