25 Ekim 2010, 13:29 | #1 | |
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0) | Peynir mayası (erzincan) Davar siirdeni, gendime, bağa yaprağı ve maya otu bir kapta kaynatılır. Küçük bir küpte bekletilir. Bir hafta veya on gün sonra[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] mayası oluşur. İyice süzülür. Şişe veya küpte saklanır. Mayalanan[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] bir saat sonra[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]e dönüşür. İnce bez torbalar dökülür. Üzerine bir ağırlık konularak süzülmeye bırakılır. Tam suyu çıktıktan sonra dilimlenip, tuzlanarak tenekelere veya küplere konur. Buna Salamura Peynir denir. Peynir, çökelik ve biraz da yağ katılarak iyice yoğrulur. Biraz bekledikten sonra derilere hava almayacak şekilde basılır. Buna da Tulum Peyniri denir. Peynir henüz süzeklere alınmadan özel kokulu ve lezzetli[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] otu katılır. Sonra süzülmeye bırakılır. Buna da Otlu Peynir denir. Peynir süzülmeden devamlı elle karıştırılıp, kelep haline getirilir. Buna da Civil Peynir denir
__________________ Eğer "dokuz" CanLı oLsaydın biLe En fazLa "sekiz" kez kaçabiLirdin öLümden.. BiLki "yedi" düveLe suLtan oLsan dahi Yerin "aLtı" mekan oLacak sana En fazLa "beş" metre kumaş götürebileceksin Kapatacaksın "dört" açsanda gözünü.. Bu dünya "üç" günLük dünya , AzraiLin yanında "iki" kat oLup yaLvarsanda nafiLe ELbet "bir" gün öLeceksin İşte o gün herşey "sıfır"dan başLayacak..! | |
|
Etiketler |
erzincan, mayasi, mayası, peynir |
Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir) | |
| |
Benzer Konular | ||||
Konu | Konuyu Başlatan | Forum | Cevaplar | Son Mesaj |
Kabaklı peynir dip sos | Violent | Soslar | 1 | 20 Aralık 2019 08:58 |
Ekmek Mayası Nasıl Yapılır? | oneofgirl | Yemek Tarifleri | 0 | 22 Ağustos 2013 17:37 |
Hamur Mayası, Hamuru Nasıl Mayalıyor ? | xena | Merak Ettikleriniz | 0 | 30 Aralık 2012 15:12 |
Maneviyatın Mayası ‘İnfak’ | Kalemzede | İslamiyet | 0 | 23 Ağustos 2011 09:58 |
250 Gram Peynir (+18) | Nod | Fıkra | 5 | 26 Eylül 2009 17:10 |