IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  vaybe sohbet

>
+
Etiketlenen Kullanıcılar

Yeni Konu aç Cevapla
 
LinkBack Seçenekler Stil
Alt 25 Ekim 2010, 15:11   #1
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Pisik köftesi (gaziantep)




MALZEMELER:
1 kuru[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]
1 baş kuru[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]
1 kg yerli[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]
3 adet taze kopartılmış Nizip[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]i
2 topak taze Nizip[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]i
2 demet maydanoz
4 adet kendi yaptığınız kurumuş yufka ekmeği
Ev yapımı[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] salçası
2 tatlı kaşığı gr tuz
2 tatlı kaşığı pul[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]

YAPILIŞI:
Kuru yufkalar elle rastgele kırılarak geniş bir kap içinde kırıntı haline getirilir. Soğan ve[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] ufak ufak doğranır. Domatesler,[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]ler ve maydanoz da ince ince doğranıp ayrı ayrı kaplara koyulur. Sırayla[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...],[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...], salça ve tuz ilave edilir, hepsi elle birbirine iyice yedirilir. Taze[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] de ilave edip karıştırdıktan sonra,[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]ler karıştırılır ve hiç beklemeden yufka parçalarının üzerine dökülür. Örselemeden köfte yapar gibi yoğrulur. Bu aşamadan sonra hiç beklemeden[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]ler elle ezilerek köftenin üzerine dökülür. Beraberinde maydanoz ve pul[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] serpilir, pişik köftesi yoğrulur. Ve hiç beklemeden sofranın başına geçilir! Soğuk ayran, taze nane,[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] tohumu ve[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]le birlikte servis edilir.

__________________
Eğer "dokuz" CanLı oLsaydın biLe En fazLa "sekiz" kez kaçabiLirdin öLümden..
BiLki "
yedi" düveLe suLtan oLsan dahi Yerin "aLtı" mekan oLacak sana
En fazLa "beş" metre kumaş götürebileceksin Kapatacaksın "dört" açsanda gözünü..
Bu dünya "
üç" günLük dünya , AzraiLin yanında "iki" kat oLup yaLvarsanda nafiLe
ELbet "
bir" gün öLeceksin İşte o gün herşey "sıfır"dan başLayacak..!
 
Alıntı ile Cevapla

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları sohbet bizimmekan
Cevapla

Etiketler
gaziantep, köftesi, pisik


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
Gaziantep'te Güney Koreli turiste taciz: Gaziantep Valisi Gül'den açıklama CyBeR Güncel ve Son Dakika Haberler 2 28 Şubat 2022 15:16
Balık Köftesi / Balık Köftesi Tarifi Yapılışı / Balık Köftesi Hakkında Candy Deniz Ürünleri 0 10 Şubat 2011 19:54
Tonus köftesi (yayla köftesi) (sivas) Sır Yöresel Yemekler 0 24 Ocak 2011 21:02
Pisik umacı (hatay) Sır Yöresel Yemekler 0 03 Kasım 2010 08:21
Kısır köftesi (gaziantep) Sır Yöresel Yemekler 0 25 Ekim 2010 15:20