![]() |
![]() |
![]() | #1 | |
Çevrimdışı ![]() IF Ticaret Sayısı: (0) | Pisik köftesi (gaziantep) MALZEMELER: 1 kuru[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] 1 baş kuru[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] 1 kg yerli[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] 3 adet taze kopartılmış Nizip[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]i 2 topak taze Nizip[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]i 2 demet maydanoz 4 adet kendi yaptığınız kurumuş yufka ekmeği Ev yapımı[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] salçası 2 tatlı kaşığı gr tuz 2 tatlı kaşığı pul[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] YAPILIŞI: Kuru yufkalar elle rastgele kırılarak geniş bir kap içinde kırıntı haline getirilir. Soğan ve[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] ufak ufak doğranır. Domatesler,[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]ler ve maydanoz da ince ince doğranıp ayrı ayrı kaplara koyulur. Sırayla[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...],[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...], salça ve tuz ilave edilir, hepsi elle birbirine iyice yedirilir. Taze[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] de ilave edip karıştırdıktan sonra,[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]ler karıştırılır ve hiç beklemeden yufka parçalarının üzerine dökülür. Örselemeden köfte yapar gibi yoğrulur. Bu aşamadan sonra hiç beklemeden[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]ler elle ezilerek köftenin üzerine dökülür. Beraberinde maydanoz ve pul[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] serpilir, pişik köftesi yoğrulur. Ve hiç beklemeden sofranın başına geçilir! Soğuk ayran, taze nane,[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] tohumu ve[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]le birlikte servis edilir.
__________________ Eğer "dokuz" CanLı oLsaydın biLe En fazLa "sekiz" kez kaçabiLirdin öLümden.. BiLki "yedi" düveLe suLtan oLsan dahi Yerin "aLtı" mekan oLacak sana En fazLa "beş" metre kumaş götürebileceksin Kapatacaksın "dört" açsanda gözünü.. Bu dünya "üç" günLük dünya , AzraiLin yanında "iki" kat oLup yaLvarsanda nafiLe ELbet "bir" gün öLeceksin İşte o gün herşey "sıfır"dan başLayacak..! | |
| ![]() |
![]() |
Etiketler |
gaziantep, köftesi, pisik |
Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir) | |
| |
![]() | ||||
Konu | Konuyu Başlatan | Forum | Cevaplar | Son Mesaj |
Gaziantep'te Güney Koreli turiste taciz: Gaziantep Valisi Gül'den açıklama | CyBeR | Güncel ve Son Dakika Haberler | 2 | 28 Şubat 2022 15:16 |
Balık Köftesi / Balık Köftesi Tarifi Yapılışı / Balık Köftesi Hakkında | Candy | Deniz Ürünleri | 0 | 10 Şubat 2011 19:54 |
Tonus köftesi (yayla köftesi) (sivas) | Sır | Yöresel Yemekler | 0 | 24 Ocak 2011 21:02 |
Pisik umacı (hatay) | Sır | Yöresel Yemekler | 0 | 03 Kasım 2010 08:21 |
Kısır köftesi (gaziantep) | Sır | Yöresel Yemekler | 0 | 25 Ekim 2010 15:20 |