IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  sohbet

 Kayıt ol  Topluluk
Etiketlenen Kullanıcılar

Yeni Konu aç Cevapla
 
LinkBack Seçenekler Konuyu Değerlendir Stil
Alt 25 Ekim 2010, 15:12   #1
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Baklava (gaziantep)




Baklava hamuru:
5 kahve fincanı un
3/4 kahve fincanı su
2 tane[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]
1 kahve kaşığı tuz
1 tatlı kaşığı zeytinyağı
4 kahve kaşığı nişasta
İçine:
1 bardak sadeyağ
200 gr Antepfıstığı
1/2 bardak toz şeker
Şurubu:
2 bardak toz şeker
1,5 bardak su
1 tatlı kaşığı[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]

Hamur tahtasının üzerine iyice silindikten sonra ayıklanmış Antepfıstığı konulur ve toz şekeri serpilerek iyice karıştırılır. Sonra bunların üstlerine merdane ile bastırılır ve ezilir, bir tabağa alınarak bir tarafa bırakılır. Hamur tahtasının üzeri iyice silinir ve kuruduktan sonra un elenir, ortası havuz şeklinde açılarak buraya[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] kırılır, tuz serpilir su ilâve edilir. Sonra hepsi karıştırılıp, yuğrulur, hamur yapılır. Hamur yuvarlamak suretiyle uzatılır, çaprazlayıp yeniden yuvarlayarak 15 dakika yuğrulur.
Sonra hamurun üzerine nemli bir bez örtülerek yarım saat dinlendirilir. Süre dolunca hamura zeytinyağı sürülür 15 dakika aynı şekilde yoğrulur ve hamur uzatılarak 8 eşit parçaya kesilir. Her bir parça yassıltılır ve hepsinin üzerine nişasta serpilir ve hepsi birbirinin üzerine oturtulur, istiflenir. Sonra hamurlar birer birer alınarak merdane ile tabak çapında açılır, üzeri nişastalanır ve önceki gibi nişastalanıp istif edilir, 20 dakika dinlendirilir.
Sonra hamurlar teker teker alınarak merdane ile vurulup biraz daha büyütülür. Bu iş her hamur için 2 - 3 kez tekrar edilir. Sonra hamurlar hep nişastalanmak suretiyle açılıp üst üste oklavaya sarılır, tahtaya yayılır, nişasta serpilir ve böylece hamurlar iyice büyütülür ve üst üste hamur tahtasıa yayılır.
Tepsi iyice yağlanır ve yufkalardan biri tepsiye döşenir yarım kaşık yağ gezdirilir ve böylece yufkaların yarısı tepsiye döşenir. Yufkaların üzerine ezilmiş olan şekerli Antepfıstıkları yayılır ve yeniden yufkalar döşenerek her yufka yağlanır. Sonra yufkanın üzerine de kalan yağ gezdirilir. Yufkalar bastırılarak[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]va biçimi kesilir ve tepsi orta ısıdaki fırına sürülür. Bir saat pişirilir. Baklava pişerken bir tencereye su, toz şekeri ve[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] suyu konularak ateşte karıştırılmak suretiyle 15 dakika kaynatılır, sonra ılınmaya bırakılır. Baklavalar pişince tepsi fırından alınır ve ılındıktan sonra bir fırça ile üzerine hafifçe yağ sürülür, sonra da ılık, koyu şurup azar azar dökülerek içirilir. Bundan sonra da[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]valar tabaklara alınarak servis yapılır.

__________________
Eğer "dokuz" CanLı oLsaydın biLe En fazLa "sekiz" kez kaçabiLirdin öLümden..
BiLki "
yedi" düveLe suLtan oLsan dahi Yerin "aLtı" mekan oLacak sana
En fazLa "beş" metre kumaş götürebileceksin Kapatacaksın "dört" açsanda gözünü..
Bu dünya "
üç" günLük dünya , AzraiLin yanında "iki" kat oLup yaLvarsanda nafiLe
ELbet "
bir" gün öLeceksin İşte o gün herşey "sıfır"dan başLayacak..!
 
Alıntı ile Cevapla

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları reklam ver Mobil Chat
Alt 25 Ekim 2010, 15:29   #2
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Cevap: Baklava (gaziantep)




Bi resim Koysana cicim ya
Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.


----------


Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.



gözümüz doysun Mavi'm
Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.

 
Alıntı ile Cevapla

Alt 25 Ekim 2010, 16:02   #3
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Cevap: Baklava (gaziantep)




hahhaha ılla yane ıyıce canımıız cektırcen ((((((((:

__________________
Eğer "dokuz" CanLı oLsaydın biLe En fazLa "sekiz" kez kaçabiLirdin öLümden..
BiLki "
yedi" düveLe suLtan oLsan dahi Yerin "aLtı" mekan oLacak sana
En fazLa "beş" metre kumaş götürebileceksin Kapatacaksın "dört" açsanda gözünü..
Bu dünya "
üç" günLük dünya , AzraiLin yanında "iki" kat oLup yaLvarsanda nafiLe
ELbet "
bir" gün öLeceksin İşte o gün herşey "sıfır"dan başLayacak..!
 
Alıntı ile Cevapla

Alt 25 Ekim 2010, 16:06   #4
Çevrimiçi
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Cevap: Baklava (gaziantep)




diyette olanlar bakmasin
Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.

__________________
Ey Türk Bayrağım,Vatanımın sembolu,Namusum !
Korkma yılma senin yanında bizler varız Vatanımızın sembolü. Bayragim. Bizler Osmanli Torunlariyiz. Senin yanındayiz asla yılma korkma.
Sen daima dalgalanacaksın




Kullanıcı imzalarındaki bağlantı ve resimleri görebilmek için en az 20 mesaja sahip olmanız gerekir ya da üye girişi yapmanız gerekir.
 
Alıntı ile Cevapla

Alt 25 Ekim 2010, 16:09   #5
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Cevap: Baklava (gaziantep)




Mavi Nickli Üyeden Alıntı
Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.
hahhaha ılla yane ıyıce canımıız cektırcen ((((((((:

yahu D: çeksin belki yapoan felan olur canım
Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.



Feronia diyetmi kalır bunun yanında
Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.
D canım

 
Alıntı ile Cevapla

Alt 25 Ekim 2010, 20:27   #6
Çevrimdışı
Nur
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Cevap: Baklava (gaziantep)




JosephiNe Nickli Üyeden Alıntı
Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.
Bi resim Koysana cicim ya
Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.


----------


Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.



gözümüz doysun Mavi'm
Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.

tam içimden geçeni yazmışsın
Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.
al resmide benden olsun
Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.

[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]

 
Alıntı ile Cevapla

Alt 26 Ekim 2010, 01:00   #7
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Cevap: Baklava (gaziantep)




Siz rejimde degılsınızz bosa debelenemeyin
Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.
))))))))))))))))))))

__________________
Eğer "dokuz" CanLı oLsaydın biLe En fazLa "sekiz" kez kaçabiLirdin öLümden..
BiLki "
yedi" düveLe suLtan oLsan dahi Yerin "aLtı" mekan oLacak sana
En fazLa "beş" metre kumaş götürebileceksin Kapatacaksın "dört" açsanda gözünü..
Bu dünya "
üç" günLük dünya , AzraiLin yanında "iki" kat oLup yaLvarsanda nafiLe
ELbet "
bir" gün öLeceksin İşte o gün herşey "sıfır"dan başLayacak..!
 
Alıntı ile Cevapla

Alt 26 Ekim 2010, 01:03   #8
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Cevap: Baklava (gaziantep)





Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.
girme cnaım rejime sende ye ye
Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.

 
Alıntı ile Cevapla

Cevapla

Etiketler
baklava, gaziantep


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Var
Mesaj Yazma Yetkiniz Var
Eklenti Yükleme Yetkiniz Var
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
Gaziantep gezilecek yerler ve Gaziantep tarihi yerleri Violent Güneydoğu Anadolu Bölgesi 0 02 Şubat 2014 13:45
İki Renkli Baklava Zen Tatlılar 0 07 Kasım 2012 22:03
Gül Baklava Zen Tatlılar 0 07 Kasım 2012 21:59