![]() |
![]() |
|
![]() | #1 | |
Çevrimdışı ![]() IF Ticaret Sayısı: (0) | Kiriş (Hakkari) MALZEMELER 500 gr kemikli et 2 büyük kuru[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] 2 çorba kaşığı tereyağı 2 çorba kaşığı sıvıyağ 3 çorba kaşığı[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] salçası 1 su bardağı besni[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]ü 1 su bardağı[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] 1 su bardağı[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] içi 1 su bardağı sumak Nane, kekik Tuz, karabiber, kırmızı pulbiber İçli köfte malzemesi: 500 gr orta yağlı kıyma 2 su bardağı[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] Tuz İç malzemesi: 500 gr kıyma 1[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] 1 çorba kaşığı sıvıyağ Yarım su bardağı ince çekilmiş[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] içi Nane, kekik, kimyon Tuz, karabiber, kırmızıbiber YAPILIŞI Nohudu, 2 su bardağı pirinci ve[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] içini akşamdan ayrı kaplarda ıslatın. Ertesi gün[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]un suyunu değiştirip haşlayın. Üzümü bol suyla yıkayıp 1 saat suda bekletin. 1 su bardağı sumağı 3-4 bardak kaynar suda 15 dakika bekletip suyunu süzün. Bir tencerede kemikli eti pişirin. İç malzeme için;[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]ı temizleyip küp küp doğrayın. Tavada sıvıyağı kızdırıp kavurun. Kıyma ve baharatları ilave edip kavurmaya devam edin. Ceviz içini ekleyip tavayı ocaktan alın ve soğumaya bırakın. İçli köfte için; pirinci robottan geçirin. Kıyma ve tuz ilave edip yoğurun. Köfte harcından[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] büyüklüğünde parçalar koparın. Elinizi ıslatıp parçaları yuvarlayın. Baş parmağınızla ortasını çevirerek açın. Hazırladığınız iç malzemeden 1 kaşık koyup köfteyi kapatın. Malzeme bitinceye kadar işleme devam edin. İki[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]ı temizleyip küp küp doğrayın. Büyük bir tencerede tereyağı ve sıvıyağı kızdırıp[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]ı kavurun. 3 kaşık[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] salçasını ekleyip karıştırın. Tencereye sırasıyla, tuz, baharat, sumak suyu, kemikli et,[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] ve[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] içini ilave edin. Su kaynayınca köfteleri ve[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]ü ekleyin. Kısık ateşte 1 saat pişirin. Sıcak olarak servis yapın. Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.
__________________ Eğer "dokuz" CanLı oLsaydın biLe En fazLa "sekiz" kez kaçabiLirdin öLümden.. BiLki "yedi" düveLe suLtan oLsan dahi Yerin "aLtı" mekan oLacak sana En fazLa "beş" metre kumaş götürebileceksin Kapatacaksın "dört" açsanda gözünü.. Bu dünya "üç" günLük dünya , AzraiLin yanında "iki" kat oLup yaLvarsanda nafiLe ELbet "bir" gün öLeceksin İşte o gün herşey "sıfır"dan başLayacak..! | |
| ![]() |
![]() |
Etiketler |
hakkari, kiriş |
Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir) | |
| |
![]() | ||||
Konu | Konuyu Başlatan | Forum | Cevaplar | Son Mesaj |
Hakkari'de patlama | Desmont | Haber Arşivi | 0 | 19 Ocak 2012 18:08 |
Hakkari | Sır | İl ve İlçelerimizin Tarihçesi | 0 | 29 Ocak 2011 18:28 |
Keledoş (hakkari) | Sır | Yöresel Yemekler | 0 | 30 Ekim 2010 17:44 |