IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  sohbet

 Kayıt ol  Topluluk
Etiketlenen Kullanıcılar

Yeni Konu aç Cevapla
 
LinkBack Seçenekler Konuyu Değerlendir Stil
Alt 25 Ocak 2011, 00:30   #1
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Kremalı trabzon hurması




Kullanılacak malzeme (4 kişi için):
4 adet olgun trabzon[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]sı,
1 fincan pudra sekeri,
3[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...],
100 gram toz şekeri,
3 yaprak jelatin,
1 bardak krem şanti.

Yapımı: Trabzon[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]sının kabuğunu soyup çekirdeklerini çıkardıktan sonra etli kısmını bir süzgeçten geçirmeli. Buna pudra şekerini katmalı. İyice karıştırıp birbirine yedirmeli. Karışımı altı dar, ağzı geniş, ayaklı ve büyük dört bardağa boşaltmalı (aşağı yukarı karışım her bardağın üçte birini doldurmâlıdır). Beri yanda 1 tüm[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]yla 2[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] sarısını, 100 gram toz şekeriyle bir porselen kâsede iyice çırpmalı. Karışım köpük hâline getirmeli.
Kabı benmariye koymalı ve karıştırmaya ara vermeden içindekileri ısıtmalı. Kaynayacak kadar ısınacak[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] köpürecektir. Kremayı kaynamasına imkân vermeden kâsesiyle benmariden çıkarmalı. Soğuk suda ıslatılmış olan jelatin yapraklarını iyice süzdükten sonra ufalayarak kabarık bir köpük hâlindeki[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]ya katmalı; iyice karıştırıp yedirmeli. Sonra kâseyi serin bir yere bırakmalı.
Krema ılıyıp soğumaya başlayınca bununla bardakların üstünü doldurmalı. Ancak bu arada krem şantiy için 1-1 1/2 parmak kadar bir boşluk bırakmayı ihmal etmemeli. Bardaktakiler iyice soğuyunca karışımın üstünü krem şantiyle süsleyip servis vaktine kadar buzdolabında tutmalı.

__________________
Eğer "dokuz" CanLı oLsaydın biLe En fazLa "sekiz" kez kaçabiLirdin öLümden..
BiLki "
yedi" düveLe suLtan oLsan dahi Yerin "aLtı" mekan oLacak sana
En fazLa "beş" metre kumaş götürebileceksin Kapatacaksın "dört" açsanda gözünü..
Bu dünya "
üç" günLük dünya , AzraiLin yanında "iki" kat oLup yaLvarsanda nafiLe
ELbet "
bir" gün öLeceksin İşte o gün herşey "sıfır"dan başLayacak..!
 
Alıntı ile Cevapla

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları reklam ver Benimmekan Mobil Sohbet
Cevapla

Etiketler
hurmasi, hurması, kremali, kremalı, trabzon


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Var
Mesaj Yazma Yetkiniz Var
Eklenti Yükleme Yetkiniz Var
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
Kremalı Yerelması oneofgirl Çorbalar 0 22 Ağustos 2013 16:25
Trabzon Hurması Reçeli Violent Reçel Tarifleri 0 18 Haziran 2013 20:34
şantili trabzon hurması Sır Yöresel Yemekler 0 25 Ocak 2011 11:28
Kremalı Patates YapraK Sebze Yemekleri 0 22 Mart 2009 19:05