IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  sohbet

 Kayıt ol  Topluluk
Etiketlenen Kullanıcılar

Yeni Konu aç Cevapla
 
LinkBack Seçenekler Konuyu Değerlendir Stil
Alt 25 Ocak 2011, 11:36   #1
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
ılıbada dolması (uşak)




MALZEME LİSTESİ
1 kg labada yaprağı
İçi İçin;
2 su bardağı[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]
4 adet orta boy kuru[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]
2 çay bardağı zeytinyağı
1 demet maydanoz
2 çay kaşığı tuz, karabiber
1 demet taze nane (1 yemek kaşığı kuru nane de kullanabilirsiniz)
4 su bardağı sıcak su

Yapılışı:
İçini hazırlamak için; pirinci kaynar tuzlu suda 40-50 dakika kadar bekletin.
Soğanları yemeklik incecik doğrayın ve zeytinyağının bir bardağıyla beraber tencereye[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]. Orta ısılı ateşte, sürekli karıştırarak 5-7 dakika kavurun.
Yumuşayan pirinci yıkayıp süzdükten sonra tencereye aktarır. Karıştırmaya devam aderek 5 dakika daha kavurun. İki su bardağı sıcak suyu, tuz ve karabiberleri katıp orta ısılı ateşte, suyunu çekinceye kadar pişirin ve ocaktan alın.
Üzerine kıyılmış maydanozu, taze ya da kuru naneyi de ilave edip karıştırın ve soğumaya bırakın.
Labada yapraklarının saplarını kesip kalın damarlarını temizleyin. Yaprakları geniş bir tencerede kaynayan suya atın ve içinizden ona kadar sayıp hemen çıkarın. Labada tıpkı[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] yaprağı gibi çok kısa sürede pişer.
Yaprakların içine soğuyan iç harcından ikişer tatlı kaşığı kadar koyup muska şeklinde sarın ve bir tencereye dizin, (tencerenin dibine labadanın saplarını dizebilirsiniz.)
Üzerine kalan bir çay bardağı zeytinyağı ve 2 su bardağı sıcak suyu gezdirin. Bir porselen tabakla dolmaların üzerini kapatın.
Dolmaları tencerenin kapağı kapalı vaziyette pişirip sıcak sıcak servise sunun. İsterseniz üzerine[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] gezdirin.

Not: Labada, ebegümeci dolması bu yörelerde yılda birkaç kez mutlaka yapılır.

__________________
Eğer "dokuz" CanLı oLsaydın biLe En fazLa "sekiz" kez kaçabiLirdin öLümden..
BiLki "
yedi" düveLe suLtan oLsan dahi Yerin "aLtı" mekan oLacak sana
En fazLa "beş" metre kumaş götürebileceksin Kapatacaksın "dört" açsanda gözünü..
Bu dünya "
üç" günLük dünya , AzraiLin yanında "iki" kat oLup yaLvarsanda nafiLe
ELbet "
bir" gün öLeceksin İşte o gün herşey "sıfır"dan başLayacak..!
 
Alıntı ile Cevapla

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları reklam ver Benimmekan Mobil Sohbet
Cevapla

Etiketler
dolmasi, dolması, ilibada, uşak, ılıbada


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Var
Mesaj Yazma Yetkiniz Var
Eklenti Yükleme Yetkiniz Var
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
Azeri Usulü Balık Dolması (Şorbalık Dolması) Violent Deniz Ürünleri 0 26 Mayıs 2013 19:52
Uşak böreği (uşak) Sır Yöresel Yemekler 0 25 Ocak 2011 11:36
Kıymalı enginar dolması (uşak) Sır Yöresel Yemekler 0 25 Ocak 2011 11:35
Etli biber dolması (uşak) Sır Yöresel Yemekler 0 25 Ocak 2011 11:34
ılıbada dolması (kütahya) Sır Yöresel Yemekler 0 22 Ocak 2011 23:14