11 Kasım 2011, 14:40 | #1 | |
Çevrimiçi ♪ Lafazan FM ♪
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0) | Ekşili pilav (kastamonu) Yarım kg pilavlık bulgur 1 kg yoğurt 3 adet soğan 2 demet ebegümeci 2 demet maydanoz Birkaç dal taze nane 1 tatlı kaşığı kuru nane 4 adet taze soğan Yarım paket margarin Yeterli miktarda tuz 4 su bardağı su Yarım kg bulguru, 4 su bardağı su ile birlikte tencereye koyun. 2 adet soğanı yemeklik doğrayın. Tencereye ilave edin. 1 kg yoğurdu sulandırıp, bulgura ekleyin. Bir taşım kaynatın. 2 demet ebegümeci, 1 demet maydanoz ve birkaç dal taze naneyi ince ince kıyıp, tencereye ekleyin. Koyu bir çorba kıvamına gelene dek kaynatın. Küçük bir tavanın içinde yarım paket margarini eritin. Artan 1 adet kuru soğanı da yemeklik doğrayıp, yağın içinde pembeleşince-ye kadar kavurun. Pilavın üzerine dökün. En üste de artan bir demet kıyılmış maydanoz ve yeşil soğanı koyup, servis yapın. | |
|
Etiketler |
ekşili, kastamonu, pilav |
Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir) | |
| |
Benzer Konular | ||||
Konu | Konuyu Başlatan | Forum | Cevaplar | Son Mesaj |
Ekşili pilav (ığdır) | Sır | Yöresel Yemekler | 0 | 18 Kasım 2010 16:13 |
Ekşili Köz Soğan | YapraK | Salatalar Mezeler | 0 | 15 Şubat 2010 22:47 |
Ekşili Şiş Köfte | YapraK | Kebaplar Köfteler | 0 | 15 Şubat 2010 22:29 |
Ekşili Yahni | YapraK | Et Yemekleri | 0 | 15 Şubat 2010 22:15 |
Ekşili Pilav | YapraK | Makarnalar Pilavlar | 0 | 22 Mart 2009 20:27 |