19 Haziran 2012, 21:05
#1 Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
Afyon Usulü Taze Fasulye
Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir. Afyon usulü taze fasulye Malzemeler: yarım kg taze fasulye 3-4 havuç 2 kuru soğan yarım çay bardağı zeytinyağı 1 kase yoğurt Hazırlanması: Fasulyelerin kılçıklarını ayırıp verev doğrayın. 2 litre kaynamış su ile yaklaşık 5 dakika haşlayın. (kapağı açık olmalı) 2 soğanı yemeklik ve havuçları ise verev doğrayın. Soğanlarla havucu zeytinyağında kavurun. Fasulyelerin suyunu süzüp tencereye ilave edin. Bir miktar daha kavurup yarım çay bardağı su ile fasulyeler yumuşayana kadar kısık ateşte pişirin. Tuzunu ekleyip soğuyunca servis tabağına alın. Üzerine yoğurt gezdirip pul biberle süsleyin.
__________________
kar havası gibisin dışarda, içimde elmanın dişlenişi.