IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  sohbet

 Kayıt ol  Topluluk
Etiketlenen Kullanıcılar

Yeni Konu aç Cevapla
 
LinkBack Seçenekler Konuyu Değerlendir Stil
Alt 22 Ocak 2014, 22:44   #1
Çevrimiçi
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Çerkes Mantısı Tarifi (Resimli)




Çerkes Mantısı Tarifi (Resimli)


Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.


Malzemeler


  • Hamuru için:
    500 gram un
    Yarım çay bardağı su
    Tuz

    İçi için:
    500 gram kıyma
    2 çorba kaşığı sıvıyağ
    1 adet orta boy soğan
    Yarım demet maydanoz
    Yarım limonun suyu
    1 çorba kaşığı nane
    1 tatlı kaşığı toz kırmızıbiber
    Tuz, karabiber

    Çorbası için:
    1 tatlı kaşığı tereyağı
    1 çorba kaşığı sıvıyağ
    1 tatlı kaşığı salça
    1’er çay kaşığı kekik ve nane
    3 diş dövülmüş sarmısak


Çerkes Mantısı Yapılışı


UN, su ve tuzu bir kaba alarak iyice yoğurup, kulak memesi yumuşaklığında bir hamur hazırlayın. Üzerini nemli bir bezle örterek 15 dakika dinlendirin. Diğer taraftan iç harcı için sıvıyağı bir tavaya alıp, yemeklik doğranmış soğanı rengi dönene kadar kavurun. Tencereye kıymayı ilave edin ve suyunu salıp yeniden çekene kadar kavurun. Üzerine kıyılmış maydanoz, limon suyu, nane, karabiber, toz kırmızıbiber ve tuz ilave ettikten sonra bir-iki çevirip ocaktan alın. Dinlenen hamuru çok ince olmayacak şekilde açın. Daha sonra su bardağı ağzıyla kesin. Hamurların ortasına aldığı kadar harç koyun. Hamurun iki ucunu ortada toplayın. Baş parmağınızla işaret parmağınızı karşılıklı getirerek bir baş parmağınızı bir işaret parmağınızı sıkarak hamuru bükün. Balık sırtı ya da başak gibi şekil verin. Daha sonra tuzlu suda haşlayın ve delikli bir kepçe ile süzerek tencereden alın. Tenceredeki haşlama suyunu sos yapmak için başka bir kaba aktarın. Çerkeslerin çorba olarak tabir ettikleri karışımı hazırlamak için tereyağı, sıvıyağ, salça, kekik ve naneyi tavaya alın. Karıştırarak birkaç dakika pişirin ve sos haline getirin. Hazırladığınız sostan 1 tatlı kaşığı alarak haşlama suyuna ekleyin. Üzerine sarmısağı da ilave edin. Kaşığınıza aldığınız bir adet mantıyı çorbaya batırıp ısırın. Daha sonra tekrar batırarak yiyin.




 
Alıntı ile Cevapla

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları tatlim sohbet Mobil Chat
Cevapla

Etiketler
Çerkes, mantısı, resimli, tarifi


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Var
Mesaj Yazma Yetkiniz Var
Eklenti Yükleme Yetkiniz Var
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
Ağrı Mantısı Tarifi (Resimli) Violent Yöresel Yemekler 0 22 Ocak 2014 22:43
Çimdik Mantısı Tarifi (resimli) Violent Hamur İşleri 0 22 Ocak 2014 22:42
Kupa Mantısı Tarifi Violent Hamur İşleri 0 16 Haziran 2012 00:21
Kayseri Mantısı (resimli) AnqeL Yöresel Yemekler 7 14 Şubat 2012 18:06
Milföy Mantısı - Tarifi Sevda Hamur İşleri 0 09 Ocak 2012 04:15