IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  reklamver

>
+
Etiketlenen Kullanıcılar

 
 
LinkBack Seçenekler Stil
Prev önceki Mesaj   sonraki Mesaj Next
Alt 20 Ağustos 2014, 12:59   #1
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Antep Mutfagı:Ekşili Taraklık Tavası




Ekşili Taraklık Tavası

MALZEME;
1 kg. açılmış pirzola et
100 gr. kuru soğan
150 gr. rendelenmiş domates
250 gr. domates
50 gr. yeşilbiber-domates salçası-margarin
250 gr. ayva,yarım çay bardağı nar pekmezi
Yarım çay bardağı limon suyu
10gr. tuz,pulbiber
2 gr. yedi türlü baharat,karabiber
4 bardak su

TARİFİ:
Bir tencereye margarin yağı ve et konur.Et biraz kavrulduktan sonrahalka olarak doğranmış soğan eklenir,soğan pembeleşince salça ilave edilip rendelenmiş domates konur ve karıştırılır.Karışıma 4 bardak su ve tuz ilave edilir,kefi alınıp kapak kapatılır,ateş biraz kısılır.Bir kaseye nar pekmezi,limon suyu ve baharatlar konup karıştırılır.Bu karışım etin üzerine dökülür.Ayvanın kabuğu soyulur dörde bölünerek yemeğin üzerine konur ve pişirilir.Domates ve biberleride doğrayıp yemeğin üzerine atıp 3 dakika daha pişirilir.Servis yapılır.

 
Alıntı ile Cevapla

 

Etiketler
antep, mutfagıekşili, taraklık, tavası


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
Antep Mutfagı:Şiveydiz SimHa Yöresel Yemekler 0 20 Ağustos 2014 12:57
Antep Mutfagı:Sarımsak Aşı SimHa Yöresel Yemekler 0 20 Ağustos 2014 12:49
Antep Mutfagı:Mumbar SimHa Yöresel Yemekler 0 20 Ağustos 2014 03:33
Antep Mutfagı:Öz Çorbası SimHa Yöresel Yemekler 0 20 Ağustos 2014 03:32
Antep Mutfagı:Fıstıklı Kadayıf SimHa Yöresel Yemekler 0 20 Ağustos 2014 03:28