IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  sohbet

Etiketlenen Kullanıcılar

Yeni Konu aç Cevapla
 
LinkBack Seçenekler Konuyu Değerlendir Stil
Alt 23 Aralık 2019, 05:10   #1
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Kıbrıs Usulu Kuru Kebap (Hırsız Kebabı)





Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.




Kıbrıs Usulu Kuru Kebap (Hırsız Kebabı) Tarifi, lezzeti ile dillere destan bir tariftir, hızsız kebabı denildiğinde neden bu ismi taktılar diye aklınızdan geçiyor, Kıbrıs Usulu Kuru Kebap (Hırsız Kebabı) Tarifi eskiden çobanlar koyunlarını otlatırken, çobanlar veya çobanlardan koyun çalanlar koyunu orada keserlerdi ve kebap yaparlardı bu şekilde adına hırsız kebabı demişler benim kulağıma gelen bu şekildeydi.







Kuru Kebap (Hırsız Kebabı) Malzemeleri:
  • 6 Adet büyük boy patates, yıkanmış ve ayıklanmış
  • 6 Adet büyük parça kuzu eti
  • Ağız tadına göre tuz ve karabiber
  • 12 Adet defne yaprağı
  • Alüminyum folyo kağıdı
  • Kerpıc su ile çamur haline getirilmiş




Kuru Kebap (Hırsız Kebabı) Hazırlanışı:
  • Toprak fırını yakın ve 2 saat ısıtın.
  • Patatesleri ortadan ikiye bölün ve derin bir kabın içerisine koyunuz.
  • Etleri’de patateslerin olduğu kaba koyup, tuzu ve karabiberi ekleyin ve karıştırın.
  • Bir parça et, iki parça patates ve iki defne yaprağını folyo kağıt üzerine yerleştirin.
  • Kağıdın yırtılmaması’na dikkat ederek, hava almayacak şekilde katlayınız.
  • Hazırladığınız et ve patatesleri büyük bir sininin içine, gerekirse, üst üste gelecek şekilde koyunuz.
  • Önceden bir iki saat yanmış olan toprak fırına siniyi yerleştirin.
  • Sıcaklığın dışarıya çıkmaması için ker***le fırının ağzını iyice sıvayın.
  • patatesleri ve etleri en az beş veya altı saat pişiriniz.
  • Salata ve yoğurt ile sıcak servis yapınız.
Not: Fırının herhangi bir yerinden sıcaklık/duman çıkarsa veya fırın açık kalırsa yemeğiniz pişmeyecek veya yanacaktır.

Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.

Bu yemek fırında da yapılabilir. Fırın 200ºC ısıtınız ve iki saat pişirin. İki saat sonra, pişip pişmediğini öğrenmek için porsiyonları açınız. Pişmedi ise, porsiyonları kapatıp, fırına geri koyup pişene kadar fırında bırakınız.

Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.

Sulu Kebap (Fırın Kebabı)
Fırın kebabı kuru kebap gibi pişirilir. Et ve patatesleri fırın tepsisine koyunuz ve tuz, biber, kekik ve defne yapraklarını ilave ediniz.
İsteğe bağlı et ve patatesleri banna (koyunun karın yağı) ile örtün. Fırın tepsisine yarısını dolduracak şekilde su ilave edin ve fırın tepsisini ağzını folyo kağıdı ile kapatıp kuru kebabının pişirildiği şekilde pişiriniz


Konu vioLeta tarafından (26 Aralık 2019 Saat 08:49 ) değiştirilmiştir.
 
Alıntı ile Cevapla

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları sohbet odaları Benimmekan Mobil Sohbet
Cevapla

Etiketler
kıbrıs usulu kuru kebap (hırsız kebabı)


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 
Seçenekler
Stil Konuyu değerlendir
Konuyu değerlendir:

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Var
Mesaj Yazma Yetkiniz Var
Eklenti Yükleme Yetkiniz Var
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
Kıbrıs Usulu Zeytinli Ekmek Tarifi MeyRa Yöresel Yemekler 0 23 Aralık 2019 04:52
Kıbrıs Usulu Makarnalı tavuk tarifi (Makarna Bulli) MeyRa Yöresel Yemekler 4 23 Aralık 2019 02:33
İslim Kebabı Nasıl Yapılır? - İstim Kebabı Tarifleri Sevda Kebaplar Köfteler 0 20 Temmuz 2013 03:55
şeftali kebabı (kıbrıs) Sır Yöresel Yemekler 0 20 Ocak 2011 09:04
Kebap(kıymalı Pide Kebabı) YapraK Kebaplar Köfteler 0 26 Aralık 2009 07:20