![]() |
![]() |
![]() | #1 | |
Çevrimdışı ![]() IF Ticaret Sayısı: (0) | Yumurtalı İsbut Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir. Malzemeler 1 kg isbut (hodan ve kaldırık olarak da biliniyor 100 gram margarin, 2 adet soğan 50 gram kıyma veya pastırma 4 adet yumurta, tuz, karabiber Yumurtalı İsbut Yapılışı Yıkanmış isbutun saplarını koparın ve iri şekilde doğrayın. Tencereye aldığınız isbutun üzerini geçecek kadar su koyun ve haşlayın. Haşlanan isbut ılındıktan sonra elinizle sıkıp, suyunu çıkarın ve başka bir kaba alın. Margarini ayrı bir tencereye alıp, eritin ve yemeklik doğranmış soğanı kavurun. Kıyma veya ince kıyılmış pastırmayı ekleyin ve kavurmaya devam edin. Daha sonra isbutu ilave edin ve 1-2 dakika daha kavurun. Yumurtaları kırıp, tuz ve karabiberini ayarlayın. Bütün malzemeyi karıştırın. Yumurta pişince tencereyi ocaktan alın ve sıcak servis yapın. Bartın Yöresi yemeğidir. sofra | |
| ![]() |
![]() |
Etiketler |
İsbut, yumurtalı |
Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir) | |
| |
![]() | ||||
Konu | Konuyu Başlatan | Forum | Cevaplar | Son Mesaj |
Yumurtalı Kuşkonmaz | YapraK | Yumurta Yemekleri | 0 | 11 Ocak 2010 17:02 |
Yumurtalı Patlican | YapraK | Yumurta Yemekleri | 0 | 11 Ocak 2010 16:53 |
Yumurtalı Sos | YapraK | Soslar | 0 | 27 Aralık 2009 05:03 |
Yumurtalı Piyaz | YapraK | Salatalar Mezeler | 0 | 27 Aralık 2009 02:12 |