IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  sohbet

 Kayıt ol  Topluluk
Etiketlenen Kullanıcılar

Yeni Konu aç Cevapla
 
LinkBack Seçenekler Konuyu Değerlendir Stil
Alt 06 Mart 2009, 04:42   #11
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Cevap: ZeyTinyağLıLar




Must4f4 Nickli Üyeden Alıntı
Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.
gecenin bu saatinde aç insana çin eziyeti gibi
Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.

Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.
D


Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.
Ben de acıkTım onDan yazIorum
Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.

 
Alıntı ile Cevapla

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları reklam ver Benimmekan Mobil Sohbet
Alt 06 Mart 2009, 04:44   #12
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Cevap: ZeyTinyağLıLar




zeytinyağLı bezeLye

Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.

malzemeler:
  • 1 çay bardağı zeytinyağı
  • 2 adet soğan
  • 2 adet havuç
  • 2 adet domates
  • 1 kg bezelye
  • 2 adet patates
  • 1,5 litre kaynar su
  • tuz
hazırlanması:
1. tencereye yağı, yemeklik doğranmış 2 soğanı ve kabukları soyulup küp küp doğranmış 2 havucu alın. soğanlar ölene kadar kavurun.
2. domateslerin kabuklarını soyup küp küp doğrayın ve tencereye ekleyin. kavurmaya devam edin.
3. daha sonra bezelyeleri ve havuçtan biraz daha büyük doğradığınız patatesleri tencereye ilave edin. bir iki defa karıştırın. tencereye sebzelerin üzerini geçecek kadar su ekleyip hepsi yumuşayana kadar kısık ateşte pişirin. (eğer su azalır ve sebzeler pişmezse su eklemeye devam edin.)
4. piştikten sonra tuzunu ekleyip servis yapın.

 
Alıntı ile Cevapla

Alt 06 Mart 2009, 04:45   #13
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Cevap: ZeyTinyağLıLar




Sade PatLıcan

Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.

malzemeler:
  • 4 adet patlıcan
  • 5-6 diş sarımsak(fazla da olabilir)
  • 2 adet domates
  • 2 adet yeşil biber
  • zeytinyağı
  • yoğurt
  • tuz
hazırlanması:
1. 4 adet patlıcanı tamamen soyun, uzunlamasına kızarmalık kalınlıkta kesin. isteğe göre zeytinyağında ya da ayçiçek yağında hafif kızartın. bir peçetenin üstüne yağını çeksin diye serin.
2. patlıcanları sarımsaklarla birlikte bir tencereye alın. hafif zeytinyağı ve çok az ılık su eklenerek kısık ateşte pişmeye bırakın.
3.biberleri ateşte közleyin, domatesleri halka halka doğrayıp yemeğe ekleyin. kısık ateşte iyice piştikten sonra yoğurtla servis yapın.
4 kişilik

 
Alıntı ile Cevapla

Alt 06 Mart 2009, 04:47   #14
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Cevap: ZeyTinyağLıLar




zeytinyağLı yaPraK SarmaSı

Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.

malzemeler:
  • 4-5 adet kuru soğan
  • 1 çay bardağı zeytinyağı
  • 1,5-2 yemek kaşığı çam fıstığı (dolmalık fıstık)
  • 2 su bardağı pirinç
  • 1 yemek kaşığı kuru nane
  • 1-1,5 tatlı kaşığı karabiber
  • 1 tatlı kaşığı tarçın
  • 2 kesme şeker
  • 2 yemek kaşığı kuş üzümü
  • yarım limonun suyu
  • 1 su bardağı kıyılmış maydanoz
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1 çay bardağı kaynamış su
  • yarım kg salamura asma yaprağı
  • yarım çay bardağı zeytinyağı
  • 2 su bardağı kaynamış su
hazırlanması:
1. 4-5 kuru soğanı yemeklik doğrayıp, 1 çay bardağı zeytinyağı ve 1,5-2 yemek kaşığı dolmalık fıstık ile (fıstıklar pembeleşene kadar) kavurun.
2. 2 su bardağı pirinci yıkayıp soğanlara ekleyin. 1-2 dakika daha kavurun. sonra sırasıyla tencereye 1 yemek kaşığı kuru nane, 1,5 tatlı kaşığı karabiber, 1 tatlı kaşığı tarçın, 2 kesme şeker, 2 yemek kaşığı kuş üzümü, yarım limonun suyu ve 1 su bardağı kıyılmış maydanoz ekleyip karıştırın. tencereye 1 tatlı kaşığı tuzu ve 1 çay bardağı kaynamış suyu ilave edin. çok kısık ateşte pirinçler suyu çekene kadar demlendirin. pirinçler suyu çekince tencerenin altını kapatıp [Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...].
3. diğer tarafta yarım kg salamura asma yaprağını ılık suyla - 4-5 kez suyu değiştirerek - yıkayın. yaprakları iki avucunuz arasında sıkarak sudan çıkartın. her bir yaprağı avucunuz içine alın, ortasına 1 tatlı kaşığı içten koyun. yaprağı sigara böreği gibi sarın.
4. pişireceğiniz tencerenin dibine bir sıra yaprak serin (böylece dibi tutmaz). üzerlerine sarmaları [Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]. en sonunda üzerlerine bir sıra daha yaprak [Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] yarım çay bardağı zeytinyağı gezdirin. (ekşi olsun isterseniz yarım limon suyu da ekleyebilirsiniz)
5. yaprakların üzerine bir tabak kapatın ve 2 su bardağı kaynamış su ekleyin. tencereyi ateşe koyun. su kaynamaya başlayınca ateşi kısıp 30 dakika pişirin. piştikten sonra sarmaları soğutup servis tabağına dizin. limon dilimleri ve maydanoz yaprakları ile süsleyip servis yapın.

 
Alıntı ile Cevapla

Alt 06 Mart 2009, 04:48   #15
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Cevap: ZeyTinyağLıLar




Marine ediLmiŞ manTarLı enGinAr

Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.
  • 5-6 adet temizlenmiş enginar
  • 250 gr. mantar
  • 3 yemek kaşığı limon suyu
  • 4 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 2 diş sarımsak, dövülmüş
  • 2 tatlı kaşığı tuz
  • 1 tatlı kaşığı karabiber
  • 1 kutu konserve garnitür
  • 2 yemek kaşığı maydanoz
hazırlanması:
1. enginarları soğuk suda yıkayın. bir tencereye su, 1 tatlı kaşığı tuz, 1 yemek kaşığı limon suyu ekleyip kaynatın. kaynayınca enginarları ekleyip yumuşayana kadar pişirin. (eğer normal mantar kullanacaksanız mantarları da bu tencereye ekleyin.) enginarlar yumuşayınca suyunu süzüp soğuk sudan geçirin.
2. 2 yemek kaşığı limon suyu, 4 yeme kaşığı zeytinyağı, 1 tatlı kaşığı tuz, 1 tatlı kaşığı karabiber ve 2 diş dövülmüş sarımsağı karıştırıp sos yapın. enginarları ve mantarları çukur bir kaba koyun. üzerlerine sosu döküp iyice karıştırın.
3. enginarları dikdörtgen bir kaba koyup üzerlerine mantarları ve garnitürleri yayın. çukur kapta kalan sosu enginarlara paylaştırın. marine olması için 1-2 saat bekleyin. maydanozla süsleyip servis yapın.

 
Alıntı ile Cevapla

Alt 06 Mart 2009, 04:50   #16
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Cevap: ZeyTinyağLıLar




SosLu keReviZ


Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.
tarif emine beder'e ait. malzemeler [Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] neredeyse aynı. ama bunda arpacık yerine normal soğan ve fazladan yarım su bardağı portakal (veya mandalina) suyu var. bir de sarımsak eklemiyorsunuz. önce kerevizleri limonlu suda bekletiyorsunuz. sonra suyunu süzüp doğradığınız havuçlar ve soğanlarla tencereye yerleştiriyorsunuz. (tarif soğanların doğranacağını yazıyor ama bence bütün konsa daha iyi olur) en son zeytinyağını, meyve suyunu, tuzu ve şekeri döküp pişiriyorsunuz...

aLıntı hePsi :p

 
Alıntı ile Cevapla

Alt 06 Mart 2009, 04:52   #17
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Cevap: ZeyTinyağLıLar




ZeytinyağLı pırAsA & yOgurTLu ıSpAnAk

Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.

Zeytinyağlı pırasa
  1. Malzemeler:
    • 1 baş soğan (yemeklik ufak ufak doğranmış)
    • 1/2 çay bardağı sıvıyağ
    • 2 havuç (yıkanmış, üzeri hafifçe kazınmış ve yarım ay şeklinde doğranmış)
    • 1/2 kg pırasa (yıkanmış ve yarım parmak kalınlığında doğranmış)
    • 2 su bardağı kaynamış su
    • 1/2 çay bardağı pirinç (ayıklanmış ve yıkanmış)
    • 1/2 limonun suyu
Hazırlanışı:
1. Soğanları, sıvıyağı ve havuçları bir tencereye koyun. Soğanlar ölene kadar kavurun.
2. Pırasaları ekleyin ve diriliğini kaybedene kadar –yaklaşık 5 dakika- kavurun.
3. Suyu ekleyin. Bir miktar pişince pirinçleri ekleyin. (önceden eklerseniz pirinçler lapa olabilir.)
4. Pırasalar yumuşayana kadar pişirin. Pişer pişmez limonu ekleyin.
Not: limonu 2 bardak suyu koyarken de ekleyebilirsiniz. Bu sayede yemek daha lezzetli olur ama pişme süresi uzar.
7 kişilik

 
Alıntı ile Cevapla

Alt 06 Mart 2009, 04:53   #18
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Cevap: ZeyTinyağLıLar




Yoğurtlu ıspanak
Tarifteki malzemelerde geçen biber salçası yoksa yerine aynı ölçüde domates salçası ekleyebilirsiniz. Bir de annem bütün yemeklerde soğanı fazla yağı az kullanıyor. Siz bunları zevkinize göre ayarlayabilirsiniz.
Malzemeler:

1/2 kg ıspanak
1-2 adet orta boy soğan
1/2 çay bardağı sızma zeytinyağı
150-200 gr kıyma
1/2 yemek kaşığı biber salçası
1/2 yemek kaşığı domates salçası
1 avuç-yarım çay bardağı- pirinç, yıkanmış
1+1/4 su bardağı kaynar su
1 tatlı kaşığı tuz
2 diş sarımsak, doğranmış
Bir kase yoğurt
Sos (istenirse):

2 yemek kaşığı tereyağı
1 çay kaşığı pul biber
Ispanakların temizlenmesi:
1. Ispanağın saplarını kesin. Kötü sapları atarak demetleri ayırın.
2. Geniş bir kaba soğuk su doldurun. Ispanakları bu suya daldırarak yıkayın. Bu işlemi 3 kez tekrar edin.
3. Son yıkamadan sonra ıspanakları bir süzgece koyup üzerlerinden soğuk su geçirin.
4. Ispanakları saplarıyla birlikte ince ince doğrayın.
Hazırlanışı:
1. Soğanları yemeklik olarak doğrayın. Zeytinyağı ve kıymayla birlikte yayvan bir tencereye alın. Kısık ateşte tahta kaşıkla karıştırarak –soğanlar ölüp kıymalar bıraktıkları suyu çekene kadar- kavurun.
2. Salçaları tencereye ekleyin. 2-3 defa da böyle karıştırdıktan sonra ıspanakları ilave edin. Ispanakların renklerinin parlak yeşil olması için tencerenin kapağını kapatmayın.
3. 5-10 dakika daha kavurun. Ispanak bu sırada sönüp tencerenin dibine inmiştir.
4. Pirinci ekleyip 1-2 defa daha karıştırın.
5. En son kaynar suyu ve tuzu ekleyip kapağı kapalı şekilde pirinçler yumuşayana kadar pişirin. (yemeğin tadını kontrol edip tuzu arttırabilirsiniz)
6. Üzerlerine sarımsaklı yoğurt dökerek servis yapın.
7. İsterseniz tereyağını eritip pulbiberle karıştırarak sos elde edebilir, bu sosu da yoğurdun üzerine gezdirebilirsiniz.
6 kişilik

 
Alıntı ile Cevapla

Alt 06 Mart 2009, 04:56   #19
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Cevap: ZeyTinyağLıLar




Bulgurlu ve Mercimekli Yaprak Sarma


Bulgurlu ve mercimekli yaprak sarma
Malzemeler: Yarım kg asma yaprağı (küçüklerinden)
İç malzeme: 1,5 su bardağı yeşil mercimek, haşlanmış (yarı pişmiş), suyu süzülmüş, 1 su bardağı ince (köftelik) bulgur, yıkanmış, 3 kuru soğan, yemeklik doğranmış, 1 yemek kaşığı domates salçası, yarım yemek kaşığı biber salçası, 1 tatlı kaşığı karabiber, 1 yemek kaşığı nane, 8-10 dal maydanoz, 1 çay bardağı sızma zeytinyağı, 1 tatlı kaşığı tuz
Yapılışı: Yaprakları iyice yıkayın. İç malzemeyi karıştırın. Yaprağın büyüklüğüne göre içten bir tatlı kaşığı koyup etli dolma gibi küçük ve yuvarlak şekilde sarın. Hepsini, altına yaprak serilmiş tencereye koyun. (zeytinyağlı gibi dizmeyip gelişigüzel koyun). En son, üzerine 1-2 yemek kaşığı zeytinyağı gezdirip yaprakla kapatın (üstte kalanlar kurumasın diye). Yaprakların üzerine tabak kapatıp 1 su bardağı kaynar suda eritilmiş 1 tatlı kaşığı salçayı üzerlerine dökün.
Yaprakların hizasına gelecek kadar (yüze yüz) kaynamış su ekleyin. Orta ateşte pişirin, sıcak servis yapın.

 
Alıntı ile Cevapla

Alt 06 Mart 2009, 05:32   #20
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Cevap: ZeyTinyağLıLar




bu sayfaya girmek istemiyorum yha
Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.
açımmmmmmm açç
Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.
D

 
Alıntı ile Cevapla

Cevapla

Etiketler
tarifleri, zeytinyağlı, zeytinyağlılar, zeytinyaglilar


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Var
Mesaj Yazma Yetkiniz Var
Eklenti Yükleme Yetkiniz Var
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
Zeytinyağlılar İndex Seth Zeytinyağlılar 0 07 Eylül 2014 21:35
Kek Tarifleri İndex Seth Kek Tarifleri 0 07 Eylül 2014 21:13
Enginarla yapılabilcek zeytinyağlı tarifleri Violent Zeytinyağlılar 0 04 Temmuz 2012 16:27