IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  sohbet

 Kayıt ol  Topluluk
Etiketlenen Kullanıcılar

1Beğeni(ler)
  • 1 Post By Violent

Yeni Konu aç Cevapla
 
LinkBack Seçenekler Konuyu Değerlendir Stil
Alt 04 Temmuz 2012, 16:27   #1
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Enginarla yapılabilcek zeytinyağlı tarifleri




Zeytinyağlı enginar, İç baklalı enginar, Asma yapraklı enginar dolması 3 Tarif birden


Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.

Zeytinyağlı enginar
Malzemeler: 5-6 adet temizlenmiş enginar, 3 yemek kaşığı limon suyu, 4 yemek kaşığı zeytinyağı, 2 tatlı kaşığı tuz, 1 tatlı kaşığı karabiber, 2 patates, 2 havuç, 1 kutu konserve bezelye.
Yapılışı: Enginarları soğuk suda yıkayın. Bir tencereye su, 1 tatlı kaşığı tuz, 1 yemek kaşığı limon suyu ekleyip kaynatın. Patatesleri ve havucu soyup küp küp doğrayın. Kaynayınca enginarları ve sebzeleri ekleyip yumuşayana kadar pişirin. Dilerseniz konserve garnitür de kullanabilirsiniz. Enginarlar yumuşayınca suyunu süzüp soğuk sudan geçirin. Enginarları dikdörtgen bir kaba koyup üzerlerine konserve bezelyeyi ve pişmiş sebzeleri yayarak servis yapın.

İç baklalı enginar
Malzemeler: 7 adet enginar; soyulmuş ve temizlenmiş, yarım kg iç bakla, yıkanmış ve kabukları soyulmuş, 10-12 arpacık soğan; soyulmuş ve yıkanmış, 2 ince havuç; yıkanmış, soyulmuş ve verev doğranmış, 2-3 yemek kaşığı zeytinyağı, 2 limonun suyu, 2,5-3 su bardağı kaynamış su, 1 tatlı kaşığı tuz, yarım demet dereotu.
Yapılışı: Arpacık soğanları, havucu ve zeytinyağını geniş bir tencereye alıp hafifçe kavurun. Baklaları ekleyip 1-2 defa çevirin. Limon suyunu ve kaynamış suyu ekleyin. Enginarları ilave edin. Tencerenin ağzını hava almaması için folyo ile kapatıp orta hararetli ateşte enginar ve baklalar yumuşayana kadar (ikisi aynı anda pişiyor) pişirin. Pişince tuzunu ilave edin. Tamamen soğuyunca enginarları servis tabağına alın. Zeytinyağlı yemekler kendi tencerelerinde soğursa daha lezzetli oluyorlar. İçlerini bakla ile doldurup dereotu ile süsleyerek servis yapın.

Asma yapraklı enginar dolması
Malzemeler: 5-6 enginar, temizlenmiş, 2 soğan, piyazlık doğranmış; 1 havuç, halka halka doğranmış; 1 limon, kaynamış su, zeytinyağı, süslemek için maydanoz. İç malzemeler: 2 su bardağı pirinç, 8-10 kuru soğan, 1 yemek kaşığı kuşüzümü, 1 yemek kaşığı dolmalık fıstık, 2 tatlı kaşığı nane, 2 tatlı kaşığı karabiber, yarım demet maydanoz, 1 tatlı kaşığı limon tuzu veya yarım limonun suyu, 1 tatlı kaşığı tarçın, 2 kesme şeker, 1 çay bardağı kaynamış su, yarım su bardağı zeytinyağı, tuz.
Yapılışı: Pirinçleri yıkayın. Kuru soğanları yemeklik doğrayın. Maydanozları doğrayın. Tüm iç malzemeyi karıştırıp hepsini iyice birbirine yedirin. Geniş bir kâsenin içine soğuk su ve yarım limon suyu koyun. Enginarları bu su ile ovup aynı suyun içinde bırakın. Dolmalık içi hazırlayıp soğutun. Tahtanın üzerine geniş bir asma yaprağı serin. Üzerine bir enginarı oturtun. Ortasına büyüklüğüne göre 1-2 yemek kaşığı iç malzemeden koyun. Asma yaprağını bohça yapar gibi enginarın üzerine kapatıp bir ip ile bağlayın. Tüm enginarlar için aynı işlemi uygulayın. Doğradığınız soğanları ve havucu geniş ve yayvan bir tencerenin dibine yayın. Üzerine enginarları yerleştirin. Tencereye enginarların üzerini geçecek kadar kaynamış su ekleyin. Yarım limonun suyunu ve zeytinyağını ekleyip kısık ateşte yarım saat pişirin. Pişince iplerini çıkarıp maydanoz ile süsleyerek servis yapın.

 
Alıntı ile Cevapla

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları reklam ver Benimmekan Mobil Sohbet
Cevapla

Etiketler
3, asma, baklalı, birden, dolması, enginar, enginarla, , tarif, tarifleri, yapraklı, yapılabilcek, zeytinyağlı


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Var
Mesaj Yazma Yetkiniz Var
Eklenti Yükleme Yetkiniz Var
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
buğulama tarifleri Sır Deniz Ürünleri 0 03 Şubat 2011 11:19
Zeytinyağlılar, Zeytinyağlı tarifleri konTes Zeytinyağlılar 24 14 Mart 2009 02:56