11 Ocak 2010, 17:53 | #1 | |
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0) | Zeytinyağlı Kuru Kabak Dolması Malzemeler: 24 adet kurutulmuş kabak 1 adet iri soğan 1 diş sarımsak 1 tatlı kaşığı biber salçası 1 su bardağı pirinç Yarım demet dereotu 1 tatlı kaşığı kuru nane 1 tatlı kaşığı karabiber 1,5 çay bardağı zeytinyağı 1 tatlı kaşığı tuz 2 su bardağı su Tarifi: Kuru kabaklar akşamdan ıslatılır. Ertesi günü yeteri kadar yumuşamamışsa biraz haşlanabilir. İnce kıyılmış soğan ve sarımsak zeytinyağında pembeleştirilir. Üzerine yıkanmış pirinç eklenir, 2-3 dakika kavrulur. Sonra salça, tuz, karabiber ince kıyılmış dereotu ve nane eklenir. Kısa bir karıştırmadan sonra ateşten alınır ve kapak kaptılır. Yarım saat dinlendirilir. İç malzeme kabakların yarısına kadar bastırmadan doldurulur. Tencereye dizilir. Üzerine su bırakılır. Kapaklı olarak orta ateşte 25-30 dakika pişirilir. Ilık olrak servis yapılır. | |
|
Etiketler |
dolmasi, dolması, kabak, kuru, zeytinyağlı, zeytinyagli |
Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir) | |
| |
Benzer Konular | ||||
Konu | Konuyu Başlatan | Forum | Cevaplar | Son Mesaj |
Zeytinyağlı Top Kabak Dolması Tarifi | Amelia | Dolma ve Sarmalar | 0 | 17 Mart 2014 18:44 |
Zeytinyağlı kuru patlıcan dolması | Amelia | Dolma ve Sarmalar | 0 | 07 Şubat 2014 01:05 |
Zeytinyağlı Kabak Dolması | Dilara | Sebze Yemekleri | 1 | 22 Mayıs 2013 16:14 |
Zeytinyağlı Kabak | Zen | Diyet Tarifleri | 0 | 22 Kasım 2012 23:38 |
Zeytinyağlı Kabak Oturtma | YapraK | Zeytinyağlılar | 0 | 11 Ocak 2010 17:55 |