20 Aralık 2011, 21:36 | #1 | |
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0) | Zeytinyağlı Mantar Bastı Zeytinyağlı Mantar Bastı Özgür Şef 1 Çorba kaşığı riviera zeytinyağı Yarım kg. mantar 1 çay kaşığı tozşeker 4 domates 3 - 4 dal maydanoz 3 - 4 dal taze soğan 2 sivribiber 2 diş sarımsak 2 soğan Tuz Karabiber Kırmızı toz biber Limon suyu Mantarları temizleyip ince ince dilimleyin. Domateslerin kabuklarını soyup küp küp doğrayın. Sivribiberleri ve soğanları ince ince doğrayın. Sarımsakları soyun. Taze soğan ve maydanozu kıyın. Zeytinyağını tencerede ısıtıp, soğan ve sarımsakları kokusu çıkana kadar kavurun. Sivribiber ve taze soğanı ekleyip bir sos kıvamını alıncaya kadar pişirin. Mantarı süzüp domatesli sosa ekleyin. Tozşeker, limon suyu, tuz, kırmızı tozbiber ve karabiberi ilave edip karıştırın. Kısık ateşte kendi suyu ile mantarlar yumuşayıncaya kadar pişirin. Soğuyunca servis edin. | |
|
Etiketler |
bastı, mantar, zeytinyağlı |
Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir) | |
Seçenekler | |
Stil | Konuyu değerlendir |
| |
Benzer Konular | ||||
Konu | Konuyu Başlatan | Forum | Cevaplar | Son Mesaj |
Mantar | Kalemzede | İslamiyet | 0 | 12 Temmuz 2011 01:28 |
Mantar - Mantar Nedir - Mantar Yetiştiriciliği | YapraK | Türkiye'nin Coğrafi Bölgeleri | 0 | 14 Mart 2010 21:19 |
Zeytinyağlı Bamya Bastı | YapraK | Zeytinyağlılar | 0 | 11 Ocak 2010 18:00 |
Zeytinyağlı Çalı Fasulye Bastı | YapraK | Zeytinyağlılar | 0 | 11 Ocak 2010 17:59 |
Zeytinyağlı Mantar | YapraK | Zeytinyağlılar | 0 | 22 Mart 2009 01:47 |