IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  sohbet

 Kayıt ol  Topluluk
Yeni Konu aç Cevapla
 
LinkBack Seçenekler Stil
Alt 20 Mart 2009, 13:10   #1
Dilara
Guest
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Sorunlara karşı silahlarınızı kuşanın!






Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.

Hayat size istediğiniz gibi davranmadığı zamanlarda umutsuzluğa kapılıp köşenize çekilmek yerine; 5 adımda, hem sorununuzdan kurtulup hem de bunu olumlu bir tecrübeye dönüştürebilirsiniz.

Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.

Hayat size her zaman istediğiniz gibi davranmayabilir. İşte öyle zamanlarda evden dışarı çıkmamak ve hatta yastığa kapanıp günlerce ağlamak isteyebilirsiniz. Ama eninde sonunda kendinize gelmeniz ve bu depresif ruh halinden çıkmanız gerekiyor. Söylemesi kolay, biliyoruz. Ama aşağıdaki beş şeyi uygulayarak duygusal sıkıntılarınızın üstesinden gelebilirsiniz. Önerilerimize kulak verin ve adım adım nasıl rahatladığınıza tanık olun.

Keşfedin

Bazen insanların bizi, çok mutsuz olduğumuz halde iyi olduğumuza inandırmasına izin veririz. Oysa bu şekilde duygusal boşluğumuzu hiçbir zaman düzgün olarak dolduramayız. Sevgilinizle yaşadığınız basit bir tartışma bile krize dönüşerek bastırılmış kötü anıların ortaya çıkmasına sebep olur. Bu ilk adım, zorluklarla yüzleşmenize ve hatta onları kabullenmenize yardımcı olacak. "Bu neden benim başıma geldi?" diye kafa yormak yerine şu anda ne hissettiğinize odaklanın. Geçmiş dünde kaldı, bugünü hâlâ kurtarabilir, yarına ümitle bakabilirsiniz.

Yüzleşin

Ne hissettiğinizi vücudunuzla belli edersiniz. Bu gerçeği kabul edin ve midenizdeki krampları hissedin. Önemli olan bu fiziksel tepkiye özel olarak konsantre olmanız. Kriz anında vücudumuz normal işlevlerini gerçekleştirmez. Bu yüzden hayat şartları zorlaştığında uyku ve yemek yeme bozukluklarına sıkça rastlanır. Sorunlarınızla yüzleşmezseniz olumsuz duygularınızın ileride su yüzüne çıkacağını aklınızda tutun. Hayattan intikam alırcasına, suç mahalline dönerek fiziksel reaksiyonlarınızı harekete geçirmeye çalışın. Örneğin eski sevgilinizin en sevdiği restorana gidin, yıllar önce oturduğunuz ve çok özlediğiniz evinizin olduğu sokaktan geçin, hatta hayatınızın zor zamanlarını hatırlatan o hüzünlü şarkıyı dinleyin.

Rahatlayın

Üzüldüğümüz zamanlarda tıpkı bir çocuk gibi teselli edilip rahatlatılmak isteriz. Fiziksel ya da duygusal olsun, küçük bir rahatlatma kendimizi güvende ve mutlu hissetmemizi sağlar. Örneğin en sevdiğiniz yemeği yiyebilir veya dağıtıp eğlenmek için en sevdiğiniz gece kulübüne gidebilirsiniz. Keyif aldığınız şeyleri yapmak sizi daha canlı kılacaktır.

Telafi edin

İşte bu dördüncü adım, acınızın yerine herhangi bir şeyi koymakla ilgili. Alışverişe çıkmak buna güzel bir örnek olsa da, çektiğiniz üzüntüye denk bir şey bulmanız, sizin için çok daha yararlı olabilir. Kafanızda eski sevgiliniz veya patronunuz hakkında detaylı bir intikam fantezisi hazırlayın. Dikkat etttiyseniz, intikam planı değil, intikam fantezisi diyoruz. Bu sizi rahatlatacaktır. Daha pratik bir öneri ise, uzun zamandır yapmayı planladığınız ama zamansızlıktan veya parasızlıktan yapamadığınız şeyleri yapmanız yönünde. Bir yemek kursuna yazılabilir, uzun bir tatile çıkmaya karar verebilir, baştan aşağı bakıma girebilirsiniz. Haydi, ne duruyorsunuz?

Bakış açısı kazanın

Bu son adım, sonuna bir bütün olarak bakabilmenizi sağlayacak. Duygusal olarak incindiğinizde doğru düşünemeyebilirsiniz. Ama bu beşinci aşama sayesinde mantıklı davranmaya başlayıp, sorunu çözümlemeye yönelik adımlar atmanız mümkün. Çünkü artık kalbinizle değil, beyninizle düşünmeye başlayacaksınız. Sorununuzu yeni bir bakış açısıyla analiz edip bu şekilde rahatlayabilirsiniz. Bu aşamada nadiren de olsa başka pozitif yararlar elde etmeniz de mümkün. Örneğin, krizi bunun için bir fırsat olarak görmeye başlayabilirsiniz. Başlangıç olarak şeytanın avukatını oynayın ve farklı bakış açılarında fikirler üretin. Mesela, çok çalışmaktan şikayet eden iş arkadaşlarınıza mantıklı cümlelerle "Bu kriz koşullarında çalısıyor olmamız şans aslında" diyerek yeni bir bakış açısı kazandırın. Unutmayın ki bugüne kadar duygularınızla hareket ettiğiniz çoğu durumdan zararlı çıktınız...


Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.


Uygulama zamanı:

KARİYERİNİZLE İLGİLİ SORUNLAR BAŞ GÖSTERDİĞİNDE

İş görüşmeniz kötü geçti veya işten çıkarıldınız. Belki de size söz verilen bir mevkii işe sizden sonra başlayan birine verildi. Öfkelenmeden önce biraz nefes almaya çalışın.

Keşfedin: Öfkenizi içinize atmayın veya sinirinizi unutmak için kendinizi işe vermeye çalışmayın. Sinirle sonradan pişman olacağınız biçbir şey söylemeyin. Kendinizi ofisten dışarı atın, mümkünse sakinleşmek için birkaç kilometre yürüyün ve derin derin nefes alın. 30 yaşındaki Esra terfi etmediğini ve hayalindeki pozisyona başka bir iş arkadaşının getirildiğini öğrendiğinde patronlarına hiçbir şey söylemedi. Ofisin deniz manzaralı terasında dakikalarca ağlamayı tercih etti. Fakat yeni bir iş bulup istifasını verdiğinde, daha önce söyleyemediklerini patronlarına söyleyip rahatladı.

Yüzleşin: Yolunuza devam edebilmek için içinizdeki öfkeyi -doğru zamanda- dışarı vurun. Bir yoga sınıfına gitmek yerine squash oynayın. Böylelikle bu tip bir acının vücudunuza enjekte ettiği enerjiyi serbest bırakmış olursunuz.

Rahatlayın: Kariyerinizdeki önemli zamanları hatırlayıp, onlara odaklanın. Eski işyerinizden bir arkadaşınızla yemeğe çıkıp birlikte çalıştığınız zamanlardaki başarılarınızı size hatırlatmasını isteyin. O günlerde neler hissettiğinize odaklanmanız, üzerinizde pozitif bir etki yaratacaktır.

Telafi edin: Her zaman atacağınız bir sonraki adımı düşünün. Eğer iş görüşmeniz kötü gittiyse doğru iletişim kurmakla ilgili bir kursa yazılın. Yılmadan kendinizi sürekli olarak geliştirmeye çalışın. Eğer sizin yerinize başka biri terfi ettiyse zaman yönetimi hakkında fikir edinmeye bakın. Böylece aslında sizi her açıdan kötü etkileyen bir olayın olumlu yansımalarını yaşadığınızı fark edebilirsiniz.

Bakış açısı kazanın: Kendi kendinize şu soruyu sorun: "Bana uygun olan işi mi yapıyorum? Kariyerimde hayal ettiğim bir yerde miyim? Doğru şirkette, doğru insanlarla mı çalışıyorum?" Bunun ardından iş aramıyor olsanız bile CV'nizi yeniden yazın. Bunu yapmak size bir çalışan olarak değerinizi gösterip, kendinize olan güveninizi ve inancınızı tazeler.

E-kolay.

 
Alıntı ile Cevapla

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları reklam ver Benimmekan Mobil Sohbet
Cevapla

Etiketler
karsi, karşı, kusanin, kuşanın, silahlarinizi, silahlarınızı, sorunlara


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
Yeni yönetimin sorunlara... Ecrin Basketbol 0 29 Ekim 2014 09:37
Yeni yönetimin sorunlara.. Ecrin Basketbol 0 29 Ekim 2014 09:12
Hamilelikteki sorunlara çözümler Sim Kadın Sağlığı 1 14 Mart 2013 15:02
Komşularla Sorunlara Yenileri Eklendi aLya Haber Arşivi 0 26 Ekim 2011 11:36