IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  sohbet

 Kayıt ol  Topluluk
1Beğeni(ler)
  • 1 Post By Tanem

Yeni Konu aç Cevapla
 
LinkBack Seçenekler Stil
Alt 06 Ocak 2023, 17:24   #1
Çevrimdışı
Tefeci'nin Kızı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Hamilelikte Kaburga Ağrısı




Hamilelikte Kaburga Ağrısı





[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]


Hamilelik sürecinde anne adaylarının vücutlarında görülen bazı değişimler pek çok ağrıyı beraberinde getirir. Özellikle hamileliğin son üç ayında ortaya çıkan kaburga ağrısı da kaburga ve sırt bölgesinde yoğun yaşanır. Hamilelikte kaburga ağrısı rahim gibi bazı organların büyümesi sonucunda göğüs kafesinin sıkışması ile açığa çıkar. Kaburga ağrısı hamilelikte panik yapılmaması gerekilen bir durumdur. Çünkü yaşanan ağrılar aslında vücudun yaşadığı değişimi ve her şeyin yolunda olduğunun bir göstergesidir. Bu nedenle yaşanan her ağrıda doktora görüleme zorunluluğu yoktur fakat yoğun ve geçmeyen ağrılarda uzman doktorlar tarafından muayene edilmesi gerekir. Bunun için de ağrıların yoğunluğunun ve sıklığının belirlenmesi önemlidir.

Kusma, ateş, bulantı ve titreme genel ağrıları belirtirken,
Hamilelik egzersizlerine ve dinlenmelere rağmen geçmeyen ağrılar da tehlikeli ağrıları belirtir.
Tehlike arz eden kaburga ağrıları ise yürümekte, konuşmakta, hareket sıklığında ve nefes almakta zorluklar meydana getirir.
Hamilelikte Kaburga Ağrısının Nedenleri
Rahim Büyümesi: Rahim büyümesi ya da genişlemesi anne adayının vücudundaki iç organlarının sıkışmasına neden olur. Bu sıkışma durumunda da kaburgaya baskı yapılması ağrıları tetikler.
Göğüs Büyümesi: Hamilelik sürecinde içerisindeki süt bezlerinin gelişmesinden kaynaklı büyüyen göğüsleri taşımak kaburgalarda ağrıları meydana getirir.
Kilo Alımı: Hamileliğin ilk haftalarından itibaren başlayan ve artan kilo alımları da sırt ve kaburga bölgelerine ağrılık oluşturduğu için ağrı yapabilmektedir.
Hormonsal Değişimler: Hamilelik sürecinin neredeyse tamamını kapsayan hormon değişimleri beraberinde pek çok rahatsızlığı da getirir. Bunlardan biri de değişen hormonların kas ile eklemlerde açığa çıkardığı gevşeme durumudur. Yaşanan bu gevşeme kaburgalarda ağrıları daha da artırır.
Hamilelikte Kaburga Ağrısının Tedavisi
Egzersizler: Hamilelik için belirlenen özel egzersizler sadece kaburga ağrılarına değil, diğer pek çok vücut rahatsızlığına da iyi gelmektedir. Kaburga ağrısı için yapılan egzersizlerde farklı olarak egzersiz topu kullanılabilir. Sırt ve kaburga bölgesinin topa dayandırarak yapılan bu egzersizler ağrıları tedavi etmekte oldukça yararlıdır.
Vücudun Duruşu: Hamilelik boyunca hareket ve yürüyüş şekilleri ağrılarda önemli rol oynar. Özellikle hamilelikte kaburga ağrılarını tedavi etmek ya da ağrıyı hafifletmek için vücut konumunu iyi belirlemek gerekir. İdeal vücut duruşu ise dik duruştur. Vücudu mümkün olduğunca dik tutmalı ve dinlendirmeye özen gösterilmelidir.
Soğuk ve Sıcak Basınç Uygulaması: Sıcak duş alımı vücudun özellikle eklem ve kemiklerin rahatlamasını sağlamaktadır. Diğer yandan ağrıyan bölgelere uygulanan sıcak veya soğuk basınçlar da kaburga ağrısı tedavi yöntemlerindendir.
Kılık Kıyafet: Sırt ile kaburga bölgelerini sıkıştırmayacak ve bol bir yapıya sahip olan giysiler kaburga ağrılarını tedavi etmekte fayda sağlar.
Masaj: Hamile kadınların vücudunu rahatlatmak ve ağrılarını azaltmak için kullanılan masaj yöntemi hamilelikte kaburga ağrılarının tedavi edilmesinde de kullanılır.

__________________
''Zamanın Eli Değdi Bize
Artık Aynı Değiliz
İkimiz de''


Kullanıcı imzalarındaki bağlantı ve resimleri görebilmek için en az 20 mesaja sahip olmanız gerekir ya da üye girişi yapmanız gerekir.
 
Alıntı ile Cevapla

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları reklam ver Benimmekan Mobil Sohbet
Cevapla


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
Hamilelikte Göğüs Ağrısı Tanem Aile Evlilik ve Çocuklar 0 04 Ocak 2023 19:43
Kaburga Kırıkları Numune Sağlık Köşesi 0 25 Şubat 2015 18:37
☠Böbrek Ağrısı Neden Olur - Böbrek Ağrısı Nasıl Geçer Lcia Sağlık Köşesi 0 21 Kasım 2014 00:24
hamilelikte varis ve karın ağrısı Zen Aile Evlilik ve Çocuklar 0 30 Ekim 2012 17:56
Hamilelikte Bel Ağrısı Nedenleri Nelerdir? Zen Aile Evlilik ve Çocuklar 0 30 Ekim 2012 17:46