IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  sohbet

 Kayıt ol  Topluluk
Etiketlenen Kullanıcılar

Yeni Konu aç Cevapla
 
LinkBack Seçenekler Konuyu Değerlendir Stil
Alt 05 Haziran 2014, 22:11   #1
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
EV YAPIMI GRISSINI




Hayatımıza çok uzun zaman önce ince uzun kıtır çubuklar olarak giren Grissini’yi sevmeyen var mıdır? Ben bayılırım
Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.
Mide kazınmasına, açlık bastırmaya, diyetlerde bir kibrit kutusu peynir yanına, davetlerinizde değişik sunumlarla (grissiniye sarılı somon füme favorim) hayat kurtarmaya birebirdir. Bir de Restaurantların yemek öncesi bir minik kase dip sos ya da sızma zeytinyağı ile birlikte servis ettikleri grissiniye hiç hayır demem
Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.
(Odun ateşinde pişmiş ev yapımı Mezzaluna Grissini’leri gibi)
Geçen yıl gittiğim İtalyan Ekmekleri Kursu’nda şahane Grissini’ler yapmıştık. Akabinde evde deneyip başarısız olunca biraz hevesim kırılmış ve aramıza mesafe koymuştuk
Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.
Tarifimi yanlış aldım yoksa ölçüleri mi karıştırdım bilmiyorum ama açıkçası aldığım sonuçtan hiç memnun kalmadım, ta ki Caroline Bretherton’un “Step by Step Bread” kitabıyla tanışıncaya kadar
Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.
Bu kitaptan, sizlerle bir çok tarif paylaşmak için can atıyorum çünkü gerçekten benim gibi “ölçü takıntılı” biri için biçilmiş kaftan
Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.

Vereceğim tarifteki un miktarıyla oynayarak; Kepekli, çavdarlı, tam buğdaylı gibi farklı tatlarda Grissini’ler yapabilirsiniz
Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.



Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.


EV YAPIMI GRISSINI

Malzeme Listesi:

tsp: tea spoon (5 gr)
tbspn: table spoon (15 gr)
Bu ölçülerle ben yaklaşık 40 tane çıkardım
  • 4 tbsp ılık su + 250 ml ılık su
  • 2+1/2 tsp kuru maya
  • 425 gr un
  • 1 tbspn pudra şekeri
  • 2 tsp tuz
  • 2 tbsp sızma zeytinyağı
  • Üzeri için susam, haşhaş, çörekotu veya dilediğiniz çeşit bir baharat


Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.


Yapılışı:

  • 4 tbsp ılık suyun içine mayayı serpiştirin ve bir kez karıştırıp 5 dakika bekletin
  • Un, şeker ve tuzu bir kabın içinde karıştırın
  • Beklettiğiniz mayalı su + 250 ml ılık su ilavesi yapın
  • Zeytinyağını da ekleyerek, önce bir silikon spatula veya tahta kaşık yardımıyla, daha sonra ellerinizi kullanarak tüm malzemeyi karıştırın
  • Hafif ele yapışan, yumuşak bir hamur elde ettiğinizde hamuru hafif unlanmış tezgahın üzerine alın ve 5-7 dakika kadar daha yoğurun (Unun kalitesi veya suyun sıcaklığı hamurun kıvamını çok etkileyeceğinden, bu aşamada biraz daha su veya un ilavesi yapmanız mümkün olabilir. Ben kitapta verilen ölçülerle tam tutturdum)
  • Hazırladığınız hamuru ister tezgahın üzerinde üzerine bir nemli bez örterek 5 dk kadar dinlendirin
  • Sonra yeniden un serptiğiniz tezgahın üzerine alarak, ellerinizle bastıra bastıra dikdörtgen formuna getirin (şekli çok önemli değil sonra aşağıda fotoğraftan da görebileceğiniz gibi kenarlarından keserek düzgün hale getirebilirsiniz) ve merdane yardımıyla yaklaşık 40×15 cm ebadına getirin
  • Hamuru bu haliyle ben altına silikon mat koyduğum tepsiye alarak, üzerini başka bir tepsiyle kapatarak 1 saat kadar dinlendirdim ama kitapta hamuru tezgahta bırakıp üzerini nemli bir bezle örtün diyordu
  • 1 saatin sonunda fırını 220 dereceye ısıtın
  • Üzerine hafif un serpin ve ister suyla ister çırpılmış yumurta akıyla (ben su kullandım) bir fırça yardımıyla ıslatın ve üzerine susam ya da haşhaş tohumu serpin (ben hamurun yarısına susam yarısına da haşhaş tohumu serptim veya hiç bir şey kullanmadan sade olarak da pişirebilirsiniz)

Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.

  • Keskin bir bıçak ya da pizza kesici ile hamuru 1 cm eninde uzunlamasına kesin (daha kısa grissinileriniz olsun isterseniz de enine kesebilirsiniz) ve üzerine hafif un serptiğiniz 3 kat yağlı kağıt (ya da silpat) döşediğiniz fırın tepsisine yan yana döşeyin (aralarına 2 cm mesafe bırakmanız yeterli)
  • bir kasenin içine az miktarda zeytinyağı koyarak, çubukların üzerini hafifçe yağlayın (bu kısmı pas geçebilirsiniz ama ben yağladım) ve dilerseniz yeniden susam/haşhaş serpiştirin
  • Önceden ısıttığınız fırında (turbo kullanacaksanız ısıyı 190 dereceye ayarlayın) yaklaşık 15-17 dakika üzerleri iyice kızarana kadar pişirin (Üzerleri tam kızarmazsa çıtır çıtır olmuyorlar. Ben biraz erken almışım, yumuşak oldular.. sonra yeniden fırınlayıp 5 dakika daha pişirdim)
  • Pişen grissinilerinizi soğumaları için telin üzerine alarak, hemen ikinci tepsiyi fırına sürün


Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.


Dün yaptığım ve yaklaşık 40 tane çıkardığım grissinilerden yalnızca 1 kupa kaldığını söylesem, inanır mısınız?
Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.



Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.

__________________
kar havası gibisin dışarda, içimde elmanın dişlenişi.
 
Alıntı ile Cevapla

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları reklam ver Benimmekan Mobil Sohbet
Cevapla

Etiketler
ev, grissini, yapimi


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Var
Mesaj Yazma Yetkiniz Var
Eklenti Yükleme Yetkiniz Var
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
Anasonlu Grissini Elysian Aperatif ve Atıştırmalıklar 0 05 Haziran 2014 20:04
Salamlı Grissini Elysian Aperatif ve Atıştırmalıklar 0 31 Mayıs 2014 13:50
Resimli Goz Makyaj Yapimi Estela Makyajın Püf Noktaları 0 03 Eylül 2013 09:18
3d slider yapimi MorfiN HTML/CSS/JavaScript 0 12 Mayıs 2012 08:54