IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  sohbet

Etiketlenen Kullanıcılar

Yeni Konu aç Cevapla
 
LinkBack Seçenekler Stil
Alt 13 Haziran 2013, 18:11   #1
Zen
Guest
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Dünyayı kurtaracak 5 uygulama!




Dünyayı kurtaracak 5 uygulama!
Eğer siz de bir şekilde Dünyayı kurtarmak istiyorsanız, bu 5 uygulama tam size göre!

Tüketimin çoğumuz için hiç olmadığı kadar kolay bir hale geldiği günümüzde ilgilendiğimiz herhangi bir şeyi arayıp bulmamız, hiç de zor bir iş değil. Para verdiğiniz ürünlerin hangi politik düşüncelerin destekçisi olduğu, üretilirken hangi süreçlerden geçtiği, arkasında kimlerin olduğu gibi bilgiler sizin için önemliyse bu konuda sizi bilgilendirebilecek birkaç uygulama var. İşte bunlardan ücretsiz olanları.
Buycott (iOS, Android)
Buycott, ürünlerin arkasında hangi firmaların olduğunu bulmanıza yardımcı olacak en iyi uygulamalardan bir tanesi. Uygulama ile herhangi bir ürünü aratmak için barkod tarama özelliğini kullanmanız yeterli. Boycott, ürünü bulduktan sonra size onu hangi firmanın ürettiğini, iletişim ve adres bilgilerini, üretici firmanın diğer firmalarla olan ilişkilerini gösterecek.
Bununla birlikte uygulama, bir firmanın "iyi" veya "kötü" olduğunu size direkt olarak söylemiyor. Bunun yerine size firmayla ilgili "kampanyaları" gösteriyor. Tüm kampanyalar genellikle negatif olduğundan, buraya bakarak firmanın iyi mi veya kötü mü olduğunu keşfedebilirsiniz. Firmaya karşı hiçbir kampanya başlatılmamışsa, durumunun iyi olduğunu söyleyebilirsiniz.

Boycott SOPA (Android)
Boycott SOPA bir ürünün üreticisinin SOPA'nın yandaşı mı yoksa karşıtı mı olduğunu söylüyor. SOPA şu sıralar [Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] kadar ses getirmese de, onu destekleyen firmaların ürünlerini tüketmek istemeyebilirsiniz.

Good Guide (iOS, Android)
Good Guide, ürün adına göre arama yaparak firmaların sağlık, çevre ve toplumsal açıdan ne kadar iyi olduğunu özetleyen bir puan gösteriyor. Firma bu alanların tümünde elinden geleni yapıyorsa yüksek bir puan alıyor. Firma adı yerine barkodla arama yapmanız da mümkün.

Seafood Watch (Türkiye'de kullanılmıyor) (iOS, Android)
Seafood Watch, deniz ürünlerini sevenlerin ürünlerinin nereden geldiğini ve nasıl yetiştirildiğini bulmalarını sağlayacak harika bir uygulama. Uygulama içerisinde deniz ürünü kılavuzları, suşi kılavuzu ve Project FishMap olmak üzere üç farklı liste bulunuyor.
Deniz ürünleri kılavuzları bölümü içinde konumunuzu seçerek en iyi deniz ürünlerini bulabiliyorsunuz. Puanlar, belirli bir ürünün elde edilirken diğer deniz canlılarına verilen zarara göre yüksek veya düşük olarak karşınıza çıkıyor. Aynısı suşi kılavuzu bölümü için de geçerli.
iRecycle (Türkiye'de kullanılmıyor) (iOS, Android)
Atıklarımızın mümkün olduğu kadar çok kısmını geri dönüştürmek, sorumlu bir vatandaşın görevleri arasında. Ülkemizde bu iş faydalanabileceğiniz bir mobil uygulama, bildiğimiz kadarıyla şimdilik yok. Ancak ABD'de yaşayanlar iRecycle ile akla gelebilecek herhangi bir ürünü seçip onu nerede geri dönüştürebileceklerini kolayca bulabiliyorlar. Uygulama, seçtiğiniz ürünü geri dönüştürebileceğiniz merkezin ismini, telefon numarasını, konumunu ve web sitesini size gösterebiliyor. Bunun yanında konuma göre arama yaparak bir konumda hangi ürünlerin geri dönüştürülebileceğini listeleyebiliyorsunuz.
Türkiye'de geri dönüşümle ilgili gerekli bilgiyi Çevko'nun [Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] edinebilirsiniz.

 
Alıntı ile Cevapla

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları sohbet odaları Benimmekan Mobil Sohbet
Cevapla

Etiketler
5, dünyayı, kurtaracak, uygulama


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 
Seçenekler
Stil

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
Bu Kamera Çok Can Kurtaracak Lost Bilim Dünyasından Son Haberler 0 18 Mayıs 2012 18:31
Dünyayı Kurtaracak 10 Buluş‏ Lost Bilim Dünyasından Son Haberler 0 18 Mayıs 2012 18:29
Dünyayı nükleer füzeler kurtaracak N999 Haber Arşivi 0 14 Mart 2012 02:04
Dünyayı kurtaracak projede ilk fire! KarakıZ Bilim Dünyasından Son Haberler 0 14 Aralık 2011 10:15
Dünyayı kurtaracak projede ilk fire Lucifer Haber Arşivi 0 13 Aralık 2011 15:28