|
|
| | #1 | |
| Çevrimdışı ![]() IF Ticaret Sayısı: (0) | Minestrone Çorbası (İtalyan Usulü Sebzeli Çorba) Minestrone Çorbası (İtalyan Usulü Sebzeli Çorba) Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir. Tarif İçin Malzemeler; *1 adet küçük boy kabak *1 adet küçük boy havuç *1 sap pırasa *1 adet orta boy soğan *2 adet domates *1-2 diş sarımsak *Kereviz sapı ve yaprağı *Brokoli *Karnabahar *1 su bardağı erişte yada kuskus kullanabilirsiniz *Ben mısırda koyuyorum isterseniz mısır *Tuz *Dereotu yada fesleğen ( servis esnasında) *Zeytinyağı Nasıl Yapılır? Öncelikle minestrone bol sebzeli bir italyan çorbası. Çok lezzetli çok şifalı. Bu sebzeleri yemeyene bile kendini yedirir öyle söyleyelim. İtalyanların cucina povera dedikleri fakir mutfağının (bence güya öyle Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir. ) baş taçlarından biridir. Sebzelerde tadını bozmayacak değişiklikler yapılabilir. Mevsimi olmadığı için domates kullanmayabilirsiniz. Veya lahana, meksika fasulyesi, bakla ekleyebilirsiniz erişte yerine iri bulgur yada pirinç kullanabilirsiniz. Keyfiniz nasıl isterse gelelim yapımına Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir. Öncelikle soğanlarımızı küçük küçük doğrayalım. Ardından sarımsakları ince ine kıyalım. Kabukları soyulan patates, kabak ve havucu küp küp doğrayalım. Patatesleri ve kabakları biraz daha iri küpler havuçları daha minik küpler halinde. Kereviz sapımızı ve yapraklarını ve pırasalarımızı ince ince kıyalım. Brokoli ve karnabaharı küçük çiçekler halinde koparalım. Derin bir tencere de yağımızla beraber soğanlarımızı rengi dönünceye kadar kavuralım. Sarımsakları ekleyelim Domatesi ekleyelim ve kavuralım Sonrasında pişme sürelerini göz önüne alarak havuç, patates, kabak ekleyelim (PIRASA VE KEREVİZİ İSTER BU AŞAMA DA KOYABİLİRSİNİZ İSTERSENİZ AYRI BİR YERDE KAVURUP ÇORBANIZA EKLEYEBİLİRSİNİZ. BEN AYRI BİR YERDE KAVURUP EKLEMEYİ TERCİH EDİYORUM) Brokoli ve karnabaharıda koyalım. Üzerini 3 parmak geçecek kadar sıcak su ekleyelim. (İSTERSENİZ TAVUK SUYU DA EKLEYEBİLİRSİNİZ. ANCAK BU SEBZELERİN BERABER MÜTHİŞ BİR UYUMU VAR) 15-20 dk kadar bu şekilde pişirin. Daha sonra içine tuz, karabiber, fesleğen ve eriştelerinizi ekleyin. 10-15 dakika kadarda bu şekilde pişirin. Sebzeleri kontrol ederek olup olmadığını anlarsınız zaten. Alıntı
__________________ Umudun bir rengi olsaydı MAVİ olurdu. Deniz gibi gökyüzü gibi sonsuz.. Konu Günışığı tarafından (15 Aralık 2025 Saat 17:11 ) değiştirilmiştir. | |
| | |
| Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir) | |
| |
Benzer Konular | ||||
| Konu | Konuyu Başlatan | Forum | Cevaplar | Son Mesaj |
| Pestolu Minestrone Çorbası | Sarya | Çorbalar | 1 | 26 Ocak 2023 00:27 |
| İtalyan mutfağından Minestrone çorbası tarifi | Feronia | Çorbalar | 3 | 17 Temmuz 2022 05:11 |
| Minestrone Çorbası tarifi | İpek- | Çorbalar | 3 | 19 Şubat 2022 22:43 |
| Kış Sebzeli Çorba | vioLeta | Çorbalar | 0 | 20 Ekim 2019 14:22 |
| Minestrone (İtalyan Sebze Çorbası) | Dilara | Çorbalar | 0 | 23 Nisan 2010 15:06 |