IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  sohbet

Etiketlenen Kullanıcılar

Yeni Konu aç Cevapla
 
LinkBack Seçenekler Konuyu Değerlendir Stil
Alt 22 Temmuz 2013, 18:32   #1
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Eşkabeş soslu barbunya balığı (fransız mutfağı)




Malzemeler
2 Adet Barbunya Balığı
1 Adet Kırmızı Biber
1 Dilim Baget Ekmek
1 Adet Havuç
1 Adet Kuru Soğan
1 Dal Kereviz Yaprağı
2 Adet Kiraz Domates
1 Çorba kaşığı Hamsi
10 Adet Siyah Zeytin
1 Dal Taze Kekik
4 Çorba kaşığı Zeytin Yağı
Yeteri kadar Tuz
Yeteri kadar Karabiber

Yapılışı
Havuç ve soğanı soyup rendeleyin. Kereviz yaprağını kıyın. Barbunya balıklarını yıkayıp ayıklayın. Kırmızı biberi temizleyip uzunlamasına iki parçaya kesin ve közleyin. 2 kaşık zeytinyağını tavada ısıtıp balıkları hafif kızartın. Havuç, kuru soğan, kereviz yaprağı, kekik, tuz ve karabiberi ilave edip 5 dakika daha pişirin.
Başka bir tavada kalan zeytinyağını ısıtın. 1 dilim baget ekmeğini kızartıp servis tabağına alın. Üzerine hamsiyi ilave edin ve közlenmiş kırmızı biberle süsleyin. Balıkları tabağa ekleyip siyah zeytin ve domateslerle süsleyip servis yapın.
Eşkabeş soslu barbunya balığı artık hazır, afiyet olsun.

 
Alıntı ile Cevapla

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları sohbet odaları Benimmekan Mobil Sohbet
Cevapla

Etiketler
balığı, barbunya, eşkabeş, fransız, mutfağı, soslu


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 
Seçenekler
Stil Konuyu değerlendir
Konuyu değerlendir:

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Var
Mesaj Yazma Yetkiniz Var
Eklenti Yükleme Yetkiniz Var
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
Safran Soslu Dil Balığı Violent Deniz Ürünleri 0 27 Mayıs 2013 23:07
Sirkede Barbunya Balığı yoSun Deniz Ürünleri 0 28 Haziran 2012 10:16
İstanbul / Fransız Mutfağı Restaurant Rehberi - Lüks Mekanlar Ecrin Marmara Bölgesi 0 05 Aralık 2011 22:35
Mercan Resiflerindeki Yaşam : Melek balığı, Horozbina, Papağan Balığı KarakıZ Hayvanlar Alemi 0 03 Eylül 2011 15:31
Peynir soslu mersin balığı ızgarası Sır Yöresel Yemekler 0 24 Ocak 2011 17:07