IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  Mobil Sohbet, Sohbet ve Sohbet Odaları




Yeni Konu aç Cevapla
 
LinkBack Seçenekler Stil
Alt 13 Mayıs 2013, 13:28   #1
Zen
Guest
Zen - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Yalancı Lahana Dolması ( Lahana Yemeği , Kapuska , Yalancı Dolma )


-- Sponsor Baglantı --


1 küçük Boy Beyaz lahana ( Büyük ise ikiye bölünüz )
2 adet kuru soğan
1 su bardağı bulgur
1 yemek kaşığı domates salçası
1 tatlı kaşığı biber salçası
1 yemek kaşığı nar ekşisi
Tuz Ve Tüm dolmalık baharatlar / Karabiber,Pulbiber,Nane,Kırmızı toz biber,zerdeçal
1.5 – 2 Litre Su
1 küçük çay bardağına yakın sızma zeytinyağı

Hazırlanışı:

Öncelikle tencereye soğanlarımız doğranır.Üzerine yıkanmış iri doğranmış lahanalarımız kapuskalık şeklinde doğranarak soğanların üzerine ilave edilir.Soğanları kavurmaya gerek yok lahananın içinde kaybolacaktır.Üzerine 1.5- 2 litre su konulur.Lahanalar pişmeye bırakılır.Yumuşayan lahananın üzerine bulgur ilave edilir.Bulgur’da suyu çekip pişmeye başladıktan sonra,baharatlar,tuz,salçalar,nar ekşisi ilave edilir.Artık pişmeye yakaın en zon sızma zeytinyağıda ilave edilip,kısık ateşte 10-15 dakika daha pişirilir.Suyunu çekince lahana ve bulgur ocağın altı kapatılır.Çok suyunu çekmesin.Azda olsa lahananın suyu yemeğimize lezzet katacaktır..
Arzuya göre yoğurt yada salata eşliğinde tüketilir.. Afiyet Olsun..
1 küçük Boy Beyaz lahana ( Büyük ise ikiye bölünüz )
2 adet kuru soğan
1 su bardağı bulgur
1 yemek kaşığı domates salçası
1 tatlı kaşığı biber salçası
1 yemek kaşığı nar ekşisi
Tuz Ve Tüm dolmalık baharatlar / Karabiber,Pulbiber,Nane,Kırmızı toz biber,zerdeçal
1.5 – 2 Litre Su
1 küçük çay bardağına yakın sızma zeytinyağı

Hazırlanışı:

Öncelikle tencereye soğanlarımız doğranır.Üzerine yıkanmış iri doğranmış lahanalarımız kapuskalık şeklinde doğranarak soğanların üzerine ilave edilir.Soğanları kavurmaya gerek yok lahananın içinde kaybolacaktır.Üzerine 1.5- 2 litre su konulur.Lahanalar pişmeye bırakılır.Yumuşayan lahananın üzerine bulgur ilave edilir.Bulgur’da suyu çekip pişmeye başladıktan sonra,baharatlar,tuz,salçalar,nar ekşisi ilave edilir.Artık pişmeye yakaın en zon sızma zeytinyağıda ilave edilip,kısık ateşte 10-15 dakika daha pişirilir.Suyunu çekince lahana ve bulgur ocağın altı kapatılır.Çok suyunu çekmesin.Azda olsa lahananın suyu yemeğimize lezzet katacaktır..
Arzuya göre yoğurt yada salata eşliğinde tüketilir.. Afiyet Olsun..
  Alıntı ile Cevapla

IRCForumlari.NET Reklamlar
radyo44.com.tr
Cevapla

Etiketler
yemedi

Seçenekler
Stil

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
Saray Usulü Lahana Dolması N999 Dolma ve Sarmalar 0 30 Mart 2012 02:46
Yalancı dolma (konya) Sır Yöresel Yemekler 0 22 Ocak 2011 22:28
Lahana yemeği (trabzon) Sır Yöresel Yemekler 0 21 Ekim 2010 13:59
Adaçaylı Lahana Et Dolması YapraK Dolma ve Sarmalar 0 25 Aralık 2009 21:17