IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  sohbet

 Kayıt ol  Topluluk
Etiketlenen Kullanıcılar

Yeni Konu aç Cevapla
 
LinkBack Seçenekler Konuyu Değerlendir Stil
Alt 22 Ağustos 2013, 20:19   #1
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Bal Kabağı Çorbası (198 Kalori)




1 PORSİYON: 198 KALORİ

Malzemesi:

250 g. temizlenmiş bal kabağı
75 g. (1 küçük boy) soğan
1 diş sarımsak
1 çorba k. Ülker Mavi Yeşil Margarin
1/2 çorba k.un
1/4 çay k. rendelenmiş hint cevizi
1/2 çay k. tarçın
Taze çekilmiş karabiber
250 ml ( 1 su bardağı) su
125 ml (1/2 su bardağı) tavuk suyu
1/2 çay k. esmer şeker
60 ml (4 çorba k.) portakal suyu
125 ml ( 1/2 su bardağı) Ülker Mavi Yeşil Süt
Tuz

Üzeri için:

40 g (1/8 adet) pırasa
30 g (1.5 çorba k.) Ülker Mavi Yeşil margarin

Yapılışı:

1. Bal kabaklarını yıkayıp, 1 cm’lik küpler halinde doğrayın. Soğanı ve sarımsağı ince ince kıyın.

2. Margarini bir tencerede eritin. Yağ kızınca soğan ve sarımsakları ilave edip, soğanlar şeffaflaşıncaya kadar kavurun. Hemen balkabaklarını katıp, karıştırın. Ateşi kısıp, tencerenin kapağını kapatarak 5 dakika yumuşamaya bırakın.

3. Bu süre sonunda tenceredeki malzemelere unu, rendelenmiş hint cevizini, tarçını ve bolca karabiberi ekleyip, karıştırın. Tavuk suyu, portakal suyu ve şekeri de ilave ederek bir taşım kaynatın. Ateşi kısın. Çorbanın üzerinde biriken köpüğü alıp atın. Kapağını kapatarak yaklaşık 20 dakika pişmeye bırakın.

4. Pişen çorbayı ateşten alın. İçinden 4 çorba kaşığı kadar bal kabağı parçacığını süzerek bir kaba ayırın. Çorbayı el blenderi kullanarak veya ince bir süzgeçten ezerek geçirip pütürsüz hale getirin. Ayırdığınız bal kabağı parçacıklarını tekrar çorbaya ilave edin. Sütü katıp, tuzunu ayarlayın. Tekrar bir taşım kaynatıp, ateşten alın.

5. Üzerini süslemek için pırasayı ince yuvarlak dilimler halinde kesin. Margarini teflon bir tavada eritin. Yağ kızınca pırasa parçacıklarını ilave edip, hafifçe sararmaya başlayıncaya kadar kızartın. Pırasaları ateşten alıp, çorbanın üzerine aktarın ve sıcak olarak servis yapın.

 
Alıntı ile Cevapla

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları reklam ver Benimmekan Mobil Sohbet
Cevapla

Etiketler
çorbası


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Var
Mesaj Yazma Yetkiniz Var
Eklenti Yükleme Yetkiniz Var
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
Sebze Çorbası (52 Kalori) oneofgirl Diyet Tarifleri 0 22 Ağustos 2013 20:17
Bal Kabağı Tatlısı Zen Tatlılar 0 03 Kasım 2012 19:30
Bal Kabağı Maskesi diShy Sağlık Köşesi 0 06 Eylül 2012 17:17
Bal kabağı pek çok derde deva Lucifer Sağlık Köşesi 1 28 Nisan 2010 12:26
Zeytinyağlı Tava Kabağı YapraK Zeytinyağlılar 0 11 Ocak 2010 18:02