IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  sohbet

Etiketlenen Kullanıcılar

Yeni Konu aç Cevapla
 
LinkBack Seçenekler Konuyu Değerlendir Stil
Alt 22 Kasım 2012, 23:43   #1
Zen
Guest
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Tavuk Kavurma




1 adet tavukgöğsü (2 parça)
1 adet dolmalık kırmızıbiber
1 adet orta boy soğanın yarısı
1 diş sarımsak

Marinesi için:

3 yemek kaşığı yoğurt
1 tatlı kaşığı zeytinyağı
tuz
karabiber
2 çay kaşığı zerdeçal
1 çay kaşığı garam masala (isteğe göre)

Yapılışı:

1- Tavukgöğsünü küp küp doğrayın ve derin bir kaseye alın. Üzerine marine malzemelerini ekleyerek iyice karıştırın. Kasenin üzerini bir streç film ile kapatarak buzdolabında 1 saat kadar dinlendirin.
2- Zeytinyağını tencereye alın piyazlık doğradığınız soğanları, ince kıydığınız sarımsağı ve biberi tavaya alıp 1-2 dakika soteleyin.
3- Sotelediğiniz soğanlara tavukları ekleyip suyunu salıp çekinceye kadar kavurun. Tavuklar yumuşayıncaya kadar kavurup ocaktan alın ve servis yapın.

 
Alıntı ile Cevapla

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları sohbet odaları Benimmekan Mobil Sohbet
Alt 01 Şubat 2015, 17:44   #2
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Tavuk Kavurma Tarifi




Malzemeler
  • 1 adet tavukgöğsü (2 parça)
  • 1 adet dolmalık kırmızıbiber
  • 1 adet orta boy soğanın yarısı
  • 1 diş sarımsak
Marinesi için
  • 3 yemek kaşığı yoğurt
  • 1 tatlı kaşığı zeytinyağı
  • tuz
  • karabiber
  • 2 çay kaşığı zerdeçal
  • 1 çay kaşığı garam masala (isteğe göre)
Yapılışı
  1. Tavukgöğsünü küp küp doğrayın ve derin bir kaseye alın. Üzerine marine malzemelerini ekleyerek iyice karıştırın. Kasenin üzerini bir streç film ile kapatarak buzdolabında 1 saat kadar dinlendirin.
  2. Zeytinyağını tencereye alın piyazlık doğradığınız soğanları, ince kıydığınız sarımsağı ve biberi tavaya alıp 1-2 dakika soteleyin.
  3. Sotelediğiniz soğanlara tavukları ekleyip suyunu salıp çekinceye kadar kavurun. Tavuklar yumuşayıncaya kadar kavurup ocaktan alın ve servis yapın.


 
Alıntı ile Cevapla

Cevapla

Etiketler
kavurma, tarifi, tavuk


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 
Seçenekler
Stil Konuyu değerlendir
Konuyu değerlendir:

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Var
Mesaj Yazma Yetkiniz Var
Eklenti Yükleme Yetkiniz Var
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
Mantarlı Saç Kavurma Liaaa Et Yemekleri 0 23 Nisan 2012 03:54
Çoban Kavurma Burce Et Yemekleri 0 21 Nisan 2012 05:57
Fırında Pirinçli Tavuk Dolması Tarifi. (Tavuk Yemekleri) Sevda Tavuk Yemekleri 0 02 Ağustos 2011 17:34