IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  sohbet

Yeni Konu aç Cevapla
 
LinkBack Seçenekler Stil
Alt 31 Ocak 2016, 18:40   #1
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Ekmek Diyeti İle 10 Günde 5 Kilo Vermek




Ekmek diyeti rejimi ile 10 günde 5 kilo aç kalmadan zayıflamak mümkün. Ekmek, 1950 li yıllarda toplumun en önemli beslenme kaynağıydı. Ekmekte yer alan bol miktarda vitamin mineraller diyet lifleri ve proteinler, onu bir karbonhidrat deposu olmaktan ziyade yaşamsal bir besin haline getirmektedir.

Ekmek doğru biçimde tüketildiğinde aynı zamanda zayıflama ve kilo verme olanağı da tanımaktadır. Ekmek diyeti ile hem 5 kilo zayıflama ve incelme imkanı bulacaksınız hem de diyet süresince sağlığınızdan hiç bir şey kaybetmeyeceksiniz.

Ekmek diyeti günde 1200 ile 1.600 kalori tüketimi hedef alan bir diyettir. Bu diyete ekmek diyeti denilmesinin temel nedeni, 4-5 öğünlük diyet menüsünde devamlı olarak ekmek parçası yenmesini gerektirmesidir. Ekmek diyeti denilince insanlar kilolarca ekmek yiyeceklerini falan sanmasınlar. Günlük olarak sadece 250-300 gram ekmek yenmelidir. Ekmek diyeti süresince doğal tam buğday ekmeği tüketimi tercih edilmektedir. Ama arada diyet menünüzü renklendirmek amacıyla kepekli veya çavdarlı esmer ekmekde tüketebilirsiniz.

Diyet boyunca yağsız et ve peynir çeşitleri, balık, sebze ve meyvelerin tüketimine izin verilir. tereyağı ve margarinden ise kalori almamak için kahvaltıda az bir miktar haricinde kaçınmak zorundayız. Sadece yağsız süte az miktarda şeker atabilirsiniz. Onun haricinde de şeker tüketimi yasaktır. Ekmek diyeti süresinde düşük kalorili içecekler tercih edilmelidir. Ekmek ile su birlikte tüketildiğinde vücuda müthiş düzeyde olumlu etkiler yaparlar. Bir kere vücut sulu ekmeği asla yağa dönüştürmez. Ekmek içerisinde bulunan liflerin sindirimi zor olduğu için vücuda enerji ve dolayısıyla kalori harcatır. Konsantre meyve suları ise yüksek kalori içerdiğinden dolayı Ekmek diyetinde içecek olarak pek tercih edilmez. Yeşil çay, adaçayı papatya çayı, mate yaprağı çayı, biberiye çayı, zencefil çayı gibi bitkisel çayları tüketmenizde hiç bir mahsur yoktur.

Ekmek diyeti, hamile hanımlara ve bayanlara uygun değildir. 7 Günlük diyet kürü boyunca günlük 1 saat yürüyüş ve benzeri kardiyo egzersizi ile diyeti destekleyebilirsiniz.

Sizlere 1 günlük örnek bir ekmek diyeti menüsü veriyorum. Bazı web sitelerinde her öğün 4-5 dilim ekmek şeklinde saçma sapan diyet menüleri yer alıyor. Bu menülerin ekmek diyeti ile uzaktan yakından alakası yoktur. Tek tip besin ile diyet olmaz. Bu tür diyetleri uygularsanız tehlikeye girer.


Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.



Bu aşağıdaki örnek menü de her ana öğünde 1 dilim ekmek yemelisiniz. Ekmeksiz öğün geçmemeli. Bu menü gibi 10 günlük bir menüyü maksimum 1200 kalori olacak şekilde programlayabilir ve uygulayabilirsiniz.


Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.


Kahvaltı: Bir dilim ekmek, 5 gr tereyağı, bir dilim sucuk (10 gr), 1 dilim yağsız peynir (15g) 1 dilim domates

Ara öğün: 1 armut

Öğle: 100 gram tavuk göğsünden alınmış et ile tavuk güveci yapacağız. 1 tatlı kaşığı yağ, 100g havuç, 3 soğan, 30 gr makarna, 1 / 4 lt tavuk suyu (anlık), 3 kuru erik, 1 çay kaşığı susam Tavuk güveç;

Tavuğu dilimleyip hafif yağda kızartıyoruz. içerisine havuç ve soğanları küçük dilimler halinde atıyoruz. içerisinde tavuk suyu döküp pişiriyoruz.

Ara öğün: Bir bisküvi, 30 gr süzme peynir, 1 tatlı kaşığı bal

Akşam: Bir kibrit kutusu Peynir ve aşağıdaki malzemelerle peynirli omlet yapacaksınız.

Bir parça susam ve çörekotu, 30 gr peynir (% 30), 2 çay kaşığı mayonez (% 30), 2 yemek kaşığı karışık turşu, 1 çay kaşığı ekşi krema, soğan, turp;

Genel olarak, ekmek diyeti, sağlıklı ve kilo kaybettiren zayıflatan bir diyettir. Diyetin sağlıklı olmasının arkasında yukarıdaki gibi örnek bir diyet menüsü ile günlük 1200 kalori alımına cevap vermesi ve de sizleri fazla sarsmadan ağır ağır zayıflatması yatmaktadır.

 
Alıntı ile Cevapla

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları sohbet odaları Benimmekan Mobil Sohbet
Cevapla

Etiketler
10 günde 5 kilo, diyet, ekmek diyeti, kilo verme, sağlıklı beslenme


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 
Seçenekler
Stil

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
20 Günde 9 Kilo Vermek için Karpuz Diyeti AngeL Diyet Listeleri 0 21 Ocak 2015 16:12
20 Günde 9 Kilo Vermek Lcia Diyet Listeleri 0 27 Kasım 2014 17:23
3 Günde 3 Kilo Diyeti Burce Diyet Listeleri 0 08 Mayıs 2014 23:58
2 Günde 2 Kilo Diyeti Liaaa Diyet Listeleri 0 28 Mart 2012 11:43
Bikini diyeti ile kilo vermek çok kolay Dilara Diyet Listeleri 2 17 Mayıs 2010 00:04