IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  sohbet

Yeni Konu aç Cevapla
 
LinkBack Seçenekler Stil
Alt 28 Nisan 2020, 14:43   #1
Çevrimdışı
GeN
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Aşk Nefret İlişkisi: Kilo Aldıran Yiyecekler!




[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]

Şehir hayatının yoğun temposu, zamansızlık ve stres gibi faktörler kişilerin kilo aldıran yiyecekler ile beslenmelerine sebep olabiliyor. Uzun vadede obezite gibi tüm dünyada giderek yaygınlaşan ve farklı hastalıkları da tetikleyen sağlık sorunlarıyla yüzleşmemek için kilo almanızı kolaylaştıran, yani bir an önce hayatınızdan çıkarmanız gereken yiyeceklerle tanışmanızda fayda var.
Şehir hayatının yoğun temposu, zamansızlık ve stres gibi faktörler kişilerin kilo aldıran yiyecekler ile beslenmelerine sebep olabiliyor. Ancak pek çok kişi sağlıklı olmak, formda görünmek ve iyi hissetmek için beslenme programına özen göstermesi gerektiğinin farkında. Uzun vadede obezite gibi tüm dünyada giderek yaygınlaşan ve farklı hastalıkları da tetikleyen sağlık sorunlarıyla yüzleşmemek için kilo almanızı kolaylaştıran, yani bir an önce hayatınızdan çıkarmanız gereken yiyeceklerle tanışmanızda fayda var.


Kilo Aldırıcı Etkisiyle Bilinen Yiyecekler
Özellikle şeker, un ve yağ oranı yüksek yiyeceklerin kilo aldırdığı neredeyse herkes tarafından biliniyor. Peki buna rağmen niçin hayatınızdan çıkaramıyorsunuz? Çünkü kilo aldıran yiyecekler de vücutta bağımlılık yaratabiliyor. Bedeninize zarar veren yiyecekleri mutfağınızdan uzak tutmalısınız. İşte size birkaç örnek ve tavsiye;

Patates kızartması, pizza, hamburger gibi kilo aldırıcı etkisiyle bilinen hızlı servis yemekleri her ne kadar zamanınız olmadığı dönemlerde size pratik gelse de hayatınızdan uzak tutmalısınız.
Karbonhidrat açısından zengin bir yemek olan makarna, ketçap, mayonez ve iştah kabartan başka soslarla bir araya gelince ne yazık ki kilo aldıran yiyecekler arasına giriyor.
Cips, bisküvi, gofret, çikolata gibi yalnızca çocuklar değil yetişkinler tarafından da sıkça tüketilen abur cuburlardan uzak durmalısınız.
Yalnızca yiyecekler değil, içeriğinde bol miktarda şeker bulunan asitli içeceklerin de kilo aldırdığını bir kenara not etmelisiniz.
Eğer kilo almak istemiyorsanız beş çaylarının vazgeçilmezi, herkesin ağzını sulandıran kurabiye, pasta, börek, poğaça gibi yüksek kalorili hamur işlerine de ara vermelisiniz.
Ayrıca ihtiyacınızdan fazla tükettiğiniz her şeyin kilo almanıza neden olabileceğini de aklınızdan çıkarmamalısınız.


[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]

Sağlık İçin Kilo Almak
İnsanlar yalnızca zayıflamak ve forma girmek için değil sağlıklı olmak, bedenini güçlendirmek için de kilo almak zorunda kalabiliyor. Çünkü aşırı zayıflık ve kilo alamamak da tahmin ettiğinizden çok kişinin ortak problemi... Büyüme sorunu, organ hasarı, kemik zayıflığı, halsizlik ve yorgunluk sıkıntılarına yol açan aşırı zayıflığı önlemek için hem sağlıklı hem de kilo aldırıcı yiyecekler tüketmelisiniz. Örnek vermek gerekirse, süt, yoğurt, yumurta, peynir, balık et, pirinç, kuruyemiş ve benzeri kilo aldıran besinler programınızda daha fazla yer kaplamalı. Çünkü protein oranı yüksek ve besleyici yiyeceklere sağlıklı şekilde kilo almak için ihtiyacınız var.

[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]

Gerçek Sebebini Öğrenmelisiniz
Kilo almanız ya da alamamanız her zaman beslenme alışkanlıklarınızdan kaynaklanmayabilir. Bu nedenle ilk başta asıl nedenini öğrenmek için bir uzmana başvurarak birtakım testlerden geçmelisiniz. Ayrıca hayalinizdeki kiloya ulaşmak için yalnızca kilo aldıran yiyecekler konusuna özen göstermeniz gerçekçi olmaz. Hareketli bir yaşam sürmeli, düzenli egzersiz yapmalı, tüm zararlı alışkanlıklarınızı , stresi ve sizi mutsuz eden faktörleri de geride bırakmalısınız. Ancak bu şekilde dilediğiniz kiloya sağlıklı şekilde ulaşabilirsiniz.

__________________
Bir Yosun Yatağı Bağışlanmış. Bir İç Çekişle Uzanmış. Kabul Edilmiş Yeşil Battaniye Tarafından. Dünyayı Öpmüş HoşçakaL . . .
 
Alıntı ile Cevapla

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları sohbet odaları Benimmekan Mobil Sohbet
Cevapla

Etiketler
aşk nefret ilişkisi: kilo aldıran yiyecekler!


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 
Seçenekler
Stil

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
En Sağlıklı Kilo Aldıran 10 Gıda YaRen Diyet ve Sağlıklı Beslenme 0 03 Eylül 2019 16:56
Kilo aldıran hatalar Ebru Diyet ve Sağlıklı Beslenme 0 17 Mayıs 2016 15:50
Kilo Aldıran Gen DNA-PK YapraK Sağlık Köşesi 1 14 Mart 2013 14:31
Kilo aldıran suçlular! Sue Diyet ve Sağlıklı Beslenme 0 13 Ağustos 2012 14:33
Kilo aldıran 10 büyük diyet yalanı Feronia Diyet ve Sağlıklı Beslenme 0 29 Ekim 2009 15:50