23 Mart 2009, 00:04 | #1 | |
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0) | Karadeniz Usulü Karalahana Sarması Karadeniz Usulü Karalahana Sarması Malzemeler: 4 bağ karalahana 4 baş kuru soğan 1 kg dolmalık kıyma (normalden biraz daha yağlı) 1 su bardağı pirinç yarım su bardağı su karabiber tuz 3-4 parça kuzu kemiği 2-3 yemek kaşığı tereyağı 2 su bardağı sıcak su Yapılışı: lahanaları haşlayıp süzün. kıymayı, karabiberi, tuzu, doğranmış soğanı, pirinci, yarım su bardağı suyu karıştırıp yoğurun. lahanalara harçtan koyup sarın. tencerenin dibine kemikleri koyun. sarmaları düzensiz bir biçimde tencereye koyun. (tek sıra dizmeyip sardıkça tencereye atın) en üste tereyağını koyup yağ eriyene kadar birkaç dakika pişirin. yağ eriyince 2 su bardağı suyu ekleyip dolmalar tamamen pişene kadar pişirin. Alıntı. | |
|
Etiketler |
karadeniz, karalahana, sarmasi, sarması, usulu, usulü |
Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir) | |
| |
Benzer Konular | ||||
Konu | Konuyu Başlatan | Forum | Cevaplar | Son Mesaj |
Karadeniz Usulü Karalahana Çorbası Tarifi | SimHa | Yöresel Yemekler | 0 | 20 Ağustos 2014 01:29 |
Etli Karalahana Sarması Tarifi | Amelia | Dolma ve Sarmalar | 0 | 17 Mart 2014 18:17 |
Etli karalahana sarması (trabzon) | Sır | Yöresel Yemekler | 0 | 21 Ekim 2010 13:57 |
Karalahana Sarması | YapraK | Dolma ve Sarmalar | 0 | 12 Eylül 2009 22:02 |
Mısırlı Karalahana Sarması | YapraK | Dolma ve Sarmalar | 0 | 23 Mart 2009 00:20 |