IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  sohbet

 Kayıt ol  Topluluk
Etiketlenen Kullanıcılar

Yeni Konu aç Cevapla
 
LinkBack Seçenekler Konuyu Değerlendir Stil
Alt 23 Mart 2009, 00:23   #1
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Antep usulü zeytinyağlı dolma




Antep usulü zeytinyağlı dolma

Malzemeler:
4 kuru acur
4 kuru dolmalık biber
4 kuru patlıcan
1 çay bardağı nohut
1 su bardağı pirinç
4-5 soğan
2-3 diş sarımsak
Yarım demet nane
Yarım demet maydanoz
Yarım demet dereotu
2 domates
4 çay bardağı zeytinyağı
2 çorba kaşığı dolmalık fıstık
1 çorba kaşığı biber salçası
1 çorba kaşığı kuşüzümü
1 su bardağı sumak ekşisi
Yenibahar, karabiber, tarçın
1 çay kaşığı tozşeker
1 elma
1 ayva
1 su bardağı su
Tuz


Hazırlanışı:
Nohutu akşamdan ıslatın. Ertesi gün suyunu değiştirip haşlayın ve kabuklarını soyun. Kuru acur, dolmalık biber ve patlıcanı haşlayıp suyunu süzün. Pirinci yıkayıp süzgece alın.

Soğanları soyup küp şeklinde doğrayın. Sarımsağı kıyın. Nane, maydanoz ve dereotunu temizleyip ince ince doğrayın. Domatesleri rendeleyin.
Yayvan bir tencerede zeytinyağını ısıtın. Soğan, sarımsak ve fıstığı ilave edip pembeleşinceye kadar kavurun. Pirinci ekleyip karıştırın ve şeffaflaşıncaya kadar kavurun. Rendelenmiş domates, biber salçası, kuşüzümü, nane, maydanoz, dereotu, sumak ekşisi, tozşeker, tuz ve baharatları ilave edip karıştırın. Pirinç suyu çekinceye kadar ara sıra karıştırarak kısık ateşte 5-6 dakika pişirin. Ateşten alıp ılınmaya bırakın.
Hazırladığınız iç malzemesiyle acur, dolmabiber ve patlıcanları doldurup tencereye dizin. Elma ve ayvaların kabuklarını soyup ince ince dilimleyin. Tenceredeki dolmaların üzerini elma ve ayva dilimleriyle kapatın. 1 su bardağı su ilave edip kısık ateşte sebzeler yumuşayıncaya kadar pişirin. Ilık veya soğuk olarak servis yapın.

Alıntı.

 
Alıntı ile Cevapla

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları reklam ver Benimmekan Mobil Sohbet
Cevapla

Etiketler
antep, dolma, usulu, usulü, zeytinyağlı, zeytinyagli


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Var
Mesaj Yazma Yetkiniz Var
Eklenti Yükleme Yetkiniz Var
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
Diyarbakır Usulü Ekşili Kuru Dolma Elysian Yöresel Yemekler 0 21 Nisan 2014 09:36
Antep Usulü Kuru Patlıcan ve Biber Tarifi (Resimli) Violent Yöresel Yemekler 4 02 Mart 2014 20:41
Antep Usulü Aşure Tarifi (Resimli) Violent Yöresel Yemekler 0 19 Kasım 2013 14:29
Zeytinyağlı dolma (gaziantep) Sır Yöresel Yemekler 0 27 Ekim 2010 18:16
İzmir Köfte - Antep Usulü YapraK Kebaplar Köfteler 0 26 Eylül 2009 18:55